Hei og velkommen til FK Haugesund – Mjøndalen!
    Generelt· Lagene møtes for første gang i øverste divisjon. Haugesund og Mjøndalen møtte hverandre i Adeccoligaen i 2009-sesongen. Haugesund vant 3-1 hjemme, mens Mjøndalen vant 4-2 i det omvendte møtet.
    Status før kampen fra altomfotball.no:Haugesund· Med 12 poeng på de første 12 kampene har FKH fem poeng mer enn på samme tid i fjor.· Kun 10 scorede mål er færrest i TL. Vi må tilbake til FKHs første TL-sesong i 1997 for å finne sist de scoret like få mål, 10 på de 12 første kampene.· Haugesund har kun scoret scoret i to av sine seks hjemmekamper i TL denne sesongen. Begge er vunnet.· Dusan Cvetinovic kan spille sin kamp nummer 50 i Tippeligaen.· Simon Diedhiou, Vegard Skjerve, Michael Haukås, Martin Bjørnbak, Roope Riski, Patrick Olsen og Tor Arne Andreassen har to gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.
    Mjøndalen· MIF har sluppet inn mål i sine 11 siste TL-kamper, siden 1-0 hjemme mot Viking i serieåpningen.· Kun én gang i historien har Mjøndalen hatt flere enn 27 baklengs på sine 12 første kamper i øverste divisjon, 29 i sine forrige TL-sesong, 1992.· Mjøndalen har tapt sine tre siste bortekamper i TL, siden 2-2 mot Odd den 25.april. MIFs siste borteseier i TL var mot Lillestrøm den 20.september 1992.· Mjøndalen er det eneste laget, sammen med Sarpsborg, som ikke har sluppet inn mål i kampens første 15 minutter denne sesongen. MIF har deretter åtte baklengs mellom 16.og 30.minutt, flest av TL-lagene.· Joachim Olsen Solberg må stå over denne kampen med tre gule kort· Magnus Sylling Olsen (fire gule), Christian Gauseth, Ulrik Arneberg og Mads Gundersen (to gule) må stå over neste kamp ved ny advarsel.
    FKHs midtstopper Martin Bjørnbak har fått en strekk og er uaktuell til møtet mot Mjøndalen, skriver Haugesunds Avis. FKH håper å ha Bjørnbak tilbake til kampen mot Stabæk 25. juli. Det betyr at han mister de fire neste kampene. Heller ikke Joakim Våge Nilsen er aktuell mot Mjøndalen. Bømlingen har vært syk hele uka og sliter også med en trøblete lysk. Eirik Mæland er også ute. Tor Arne Andreassen er derimot tilbake etter ryggproblemer og er på benken mot Mjøndalen.
    Mjøndalen har gått fire kamper på rad uten å vinne. Nå håper Vegard Hansens menn på en opptur borte mot Haugesund melder Drammens Tidene.Nå har Mjøndalen reist til Rogaland for å krige med seg tre poeng hjem til eikertraktene mot laget som ligger plassert rett bak bruntrøyene på tabellen.Faktisk er det bare ett poeng som skiller lagene før kampen. Mjøndalen står med 13 poeng på tolv serierunder, Haugesund med tolv.
    Med unntak av Vamouti Diomande, som er ferdig for sesongen etter den skrekkelige kneskaden han pådro seg tidligere i sesongen, er det kun kaptein Joackim Solberg Olsen som ikke er tilgjengelig.Kapteinen fikk sitt tredje gule kort i 1-1-kampen mot Sarpsborg før ferien, og må dermed sone karantene i kveldens kamp.
    Eneste endring i Haugesund-laget siden kampen før ferien er at Stølås erstatter Haukås.
    Det er rundt 13 grader, delvis skyet og fine spilleforhold på Haugesund Stadion i dag.
    En snakkis på Haugesund Stadion i dag er om haugesunder Martin Samuelsen som fredag signerte 2-års kontrakt med Premier League-klubben West Ham etter å ha vært en del av Manchester Citys akademi de siste årene. Det gror stadig fram noen fotballtalent fra Sildabyen.
    Tippeliga-hymnen er klar og kampstart er om fem minutter.
    Godt besøkt stadion i dag. Det forventes rundt 5000 tilskuere.
    FKH-kaptein vinner myntkastet og velger å stå på nordre del av banen, mens Mjøndalen begynner med ball.
    Kampen er i gang.
    1'
    Mjøndalens Mads Hansen kommer rundt på venstresiden og legger et godt innlegg. Vegard Skjerve rives ned i 5m og dommeren blåser frispark til Haugesund.
    2'
    En noe rotete start i åpningsminuttene der ballen stort sett spilles opp i luften og spillerne kriger etter.
    4'
    Frispark nede ved cornerflagget for Mjøndalen. Ballen slås til Diop som står helt alene på 20 meter. Han smeller til, men bommer ballen!
    5'
    Mål for Haugesund!
    Haugesund 1 - 0 Mjøndalen
    Mål: Christian Gytkjær
    Målgivende: Søren Christensen
    Frispark fra kanten. Stølås slår inn mot Christensen som header inn i feltet. Ballen klareres ut til dansken igjen, som slår lavt inn i feltet. Der kommer Gytkjær og smeller den i mål fra kort hold!
    6'
    Finspill på Haugesunds venstreside. Ballen slås ut til åpen Bamberg på 16 meteren. Handrar til, men ballen sleives utenfor.
    10'
    Mads Hansen herjer på venstresiden. Får stadig lagt inn, og Haugesund klarerer. Ballen havner hos Gauseth som fyrer av noen meter utenfor mål.
    11'
    Mjøndalen får tildelt et hjørnespark
    Christian Gauseth
    Godt slått corner! Morten Sundli rager høyest og header i stang. Returen settes i mål, men linjemann har markert for offside!
    12'
    Godt slått igjen! Bråtveit bokser rett opp, og Haugesund klarerer til ny corner!
    15'
    Ballen klareres tilbake til Gauseth, og når ballen slås inn igjen blåses det for offside.
    16'
    Mjøndalen er farlige på alle dødballer så langt.
    17'
    Sosseh kommer forbi på Mjøndalens venstreside og fyrer av fra 20 meter. Utenfor.
    18'
    Sosseh ligger nede etter å ha fått et spark på ankelen av Cvetinovic. Reiser seg og rister det av.
    20'
    Mjøndalen som har etablert seg på Haugesunds halvdel i den siste 10 minutters perioden. Det slås mye langt av begge lag.
    22'
    Diop skrur ballen like over tverrligger fra vel 16 meter!
    23'
    Et langt innkast ender på bakre stolpe der Kapidzic header på mål. Bråtveit slår ballen ut igjen!
    24'
    Publikum reagerer på at det blåses mye frispark hittil, særlig i favør Mjøndalen.
    25'
    Gult kort til Mjøndalen
    Amidou Diop
    Amper stemning mellom Olsen på Haugesund og Diop på Mjøndalen etter at sistnevnte har en høy fot som treffer en Haugesund-spiller i ansiktet.
    27'
    Mads Hansen lurer seg forbi Haraldseid på venstresiden og skyter fra 16 meteren, men rett på keeper.
    34'
    Gult kort til Haugesund
    Dusan Cvetinovic
    Ber nærmest om gult kort i det han setter foten i ryggen på Diop.
    34'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    Innsvingeren ender hos Skjerve som stusser ballen i Mjøndalen-spiller til ny corner.
    35'
    Alexander Stølås
    Dårlig slått. Ender bak mål.
    35'
    Roope Riski slås fint igjennom. Slår hardt inn fra dødlinjen mot Gytkjær, men en Mjøndalenfot kaster seg fram og bryter ballbanen.
    37'
    Martin Strange
    Tar ned Gytkjær som er foran i full fart framover mot mål.
    39'
    Bamberg lurer seg forbi på høyresiden og skyter knallhardt fra vel 20 meter, men rett på keeper.
    40'
    Roope Riski kommer alene mot keeper Forn, som nærmest takler bort ballen inne i egen 5 meter.
    41'
    Stor sjans til Riski! Haraldseid spiller i bakrom, Sundli sklir i midtforsvaret slik at Riski kommer alene med keeper Forn. Fra litt skrått hold blekker han alt han har til ballen og treffer utsiden av nettveggen.
    45'+1
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    45'+2
    Der var det pause. Haugesund fikk en tidlig scoring ved Gytkjær. Etter det har Mjøndalen styrt store deler av spillet, mens Haugesund har hatt mer enn nok med å forsvare seg i egen 16 meter. Etter en halvtime ble Diedhiou byttet med Riski. Finnen ble en frisk pust for Haugesund, og hjemmelaget klarte å legge mer press på Mjøndalen i slutten av omgangen. Vi er tilbake straks 2. omgang blåses i gang.
    45'
    2. omgang er i gang!
    46'
    Ingen bytter, men Gytkjær har fått bandasje på håndleddet etter å ha spilt med vond hånd store deler av 1. omgang.
    47'
    Bra angrep av Haugesund etter en aggressiv start av hjemmelaget. Gytkjær legger til Bamberg som fyrer knallhardt, men Forn slår til corner.
    49'
    Forn snapper, mister ballen, men kaster seg over den igjen.
    49'
    Skjerve header bort innsvingeren. Blir slått inn igjen, men ender som kast på motsatt side.
    51'
    Stian Aasmundsen
    Kommer for sent inn i Gytkjær.
    52'
    Cvetinovic kommer på et sjelden stormløp til motsatt dødlinje. Slår til en åpen Gytkjær på straffemerket, men ballen går i høyden og forbi slik at Mjøndalen kan kontre. Skjerve takler Kapidzic og avverger.
    54'
    Mjøndalens Midtgard får slått upresset inn i en befolket 16 meter foran Haugesund-målet. Keeper Bråtveit bokser ballen bort.
    55'
    Våken Bråtveit rydder opp når Haugesund-forsvaret sover og Mads Hansen er nære på å komme alene igjennom.
    56'
    Gytkjær og Riski kombinerer fint, men nok en gang er blir det en upresis pasning inn foran mål som Mjøndalen rydder enkelt. Haugesund viser forøvrig en mye mer offensiv side nå enn i forrige omgang.
    60'
    Frispark til Mjøndalen fra vel 20 meter etter at Skjerve får ballen i armen i det han går ned for å takle. Aasmundsen skyter i muren og ut.
    64'
    64'
    Mål for Mjøndalen!
    Haugesund 1 - 1 Mjøndalen
    Mål: Morten Sundli
    Målgivende: Christian Gauseth
    Corneren faller ned på bakre stolpe der Sundli rager høyest og header i mål! Ikke ufortjent.
    64'
    Haugesund spiller seg fint fram på høyresiden. Bamberg sender ballen inn foran mål, men der er Forn og plukker.
    68'
    Andre gule kort til Mjøndalen
    Aasmundsen kommer for sent i en takling på Stølås og får se gult kort for andre gang i dag! Dermed er Mjøndalen redusert til 10 mann.
    68'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Magnus Olsen
    Ut: Sanel Kapidzic
    72'
    Mjøndalen etablerer seg kompakt defensivt og bruker tiden nå. Haugesund sliter med å trenge igjennom.
    75'
    Riski får vendt opp inne i 16 meter og skyter, men han får ikke klem på den og ballen triller inn i klypene til Forn.
    76'
    Sosseh tar frispark fra vel 25 meter. Rett i 2-manns muren til Haugesund.
    80'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Tor Arne Andreassen
    Ut: Søren Christensen
    80'
    Publikum piper på at Mjøndalen drøyer tiden ved en hver anledning nå.
    82'
    Tor Arne Andreassen
    Kommer i stor fart med knottene først. Ser ut som han treffer ballen, men Gauseth blir liggende nede. Uansett farefullt spill.
    83'
    Midtgarden tar frisparket som går like utenfor.
    86'
    Stor sjanse til Haugesund! Haraldseid skyter fart inn i 16 meter og legger inn. Forn kaster seg, mister ballen og Bamberg skal avslutte i det en Mjøndalen-spiller kaster seg foran og blokkerer inne i 5 meteren!
    87'
    Frustert over at Mjøndalen får kastet kaster han ballen hardt i bakken og viser misnøye med dommeren.
    89'
    6016 tilskuere her i dag.
    90'
    Haugesund prøver å tråkle seg igjennom, men Mjøndalen står solid.
    90'+1
    Det er lagt til minimum fire minutter.
    90'+1
    90'+1
    Andreassen vinner en hodeduell på 16 meteren, men ballen sklir rolig inn til keeper Forn.
    90'+4
    90'+5
    Dermed ebbet kampen ut til 1-1 og poengdeling. Ikke ufortjent etter kampbildet. Haugesund kom godt i gang da Gytkjær scoret etter fem minutter. Den neste halvtimen var det imidlertid Mjøndalen som styrte spillet og presset Haugesund tilbake. Mot slutten av omgangen kom innbytter Riski inn som en frisk pust og løftet hjemmelaget. Etter pause var det Haugesund som tok kommando, men ikke ufortjent utlignet Sundli på en corner etter at Mjøndalen hadde vært nære på mange dødballer. Vel 20 minutter igjen ble bortelaget redusert til 10 mann og gjorde det de kunne for å la tiden gå og stenge igjen foran egen 16 meter. Der gjorde Mjøndalen sine saker bra, og er nok laget som er mest fornøyd med ett poeng i denne kampen.