2-3
2 281
6 611

Ble dekket av Per Opsahl

Bodø/Glimt vant 2-1 hjemme på Aspmyra i november, og de vant 2-1 borte mot Kristiansund i august i fjor.
    Kristiansund kan med seier her blande seg enda mer inn i medaljestriden. Laget ligger for øyeblikket på 6. plass, og har god margin til lagene under seg. Bodø/Glimt topper suverent, selv om Molde på 2. plass nettopp har vunnet borte mot Mjøndalen. Glimt har 13 poeng å gå på - i tillegg til én kamp mindre spilt.
    Kristiansund-spiss Amahl Pellegrino har ikke scoret på tre kamper, men står altså med 19 totalt denne sesongen. Han er suveren toppscorer foran Glimt-trioen Kasper Junker, Philip Zinckernagel og Jens Petter Hauge som alle har 14 scoringer. Hauge er som kjent ikke i Glimt lenger.
    Glimt starter med dette laget: Haikin - Sampsted, Lode, Høibråten, Bjørkan - Moberg, Berg, Saltnes - Zinckernagel, Junker, Solbakken.
    Glimts reserver: Smits, Foosnæs, Hauge, Boniface, Hagen, Vetlesen, Helstad Amundsen, Toinekti, Fet.
    Kristiansunds lag: McDermott - Sørmo, Psyche, Coly, Aasbak - Hopmark, Skarsem- Sørli, Kalludra, Pellegrino - Bye.
    Kristiansunds reserver: Holmen Johansen, D. P. Ulvestad, Furu, Askar, P. E. Ulvestad, Normann Williamsen, Solskjær, Faris, Sivertsen.
    Kristiansund-spiss Flamur Kastrati er som kjent utestengt i fire kamper etter episoden som skjedde i bortekampen mot Vålerenga forrige helg. Det er Bendik Bye som går inn fra på topp start for hjemmelaget.
    Lagene er på vei ut på banen, og det er straks klar for avspark.
    Glimt tar avspark.
    1'
    Full fart fra start her. Først prøver hjemmelaget med en lang pasning fra Aasbak i retning Bye. Den blir for lang. Så går Glimt rett i angrep, og ender med at Zinckernagel prøver et skudd fra 17 meter. Blokkeres.
    1'
    Skarsem prøver seg med et raid på høyrekanten, men presses av Bjørkan og mister balansen.
    3'
    Mål for Kristiansund!
    Kristiansund 1 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Amahl Pellegrino
    Målgivende: Christophe Psyché
    20 SERIEMÅL! Herlig gjennomspill fra Psyche, og Pellegrino kommer alene igjennom etter at Lode misser. Avslutter herlig i det lengste hjørnet.
    5'
    Gult kort til Kristiansund
    Amahl Pellegrino
    Pellegrino feirer scoringen med å ta av seg drakten. På T-skjorten står det 20. Den feiringen var tydeligvis verdt et gult kort.
    6'
    Solbakken legger godt inn fra venstre - keeper McDermott er ikke helt stødig i feltet, og Hopmark gir til corner.
    9'
    Corneren fra Solbakken blir det ikke noe farlig ut av. Kristiansund prøver å kontre, men Glimt stopper det forsøket.
    9'
    Glimt har ikke kommet godt i gang her. Patrick Berg får ballen, men forsøket på å finne Zinckernagel på høyrekanten er upresist - for høyt og til innkast.
    11'
    Haikin er iskald når han er langt ute og klarerer et fremspill med flere Kristiansund-spillere rundt seg.
    12'
    Sampsted feller Aasbak på kanten. Frispark til hjemmelaget.
    15'
    NESTEN FOR HJEMMELAGET! Aasbak tar frisparket, og det er ikke markeringer i Glimt-forsvaret. Bye får ballen, og sender den til Sørmo - som skyter i tverrliggeren og over fra god posisjon.
    16'
    Solbakken kommer til innlegg igjen. Moberg er inne foran målet og header - rett på keeper.
    20'
    Bjørkan raider fint på venstrekanten. Kommer seg inn i feltet, og legger igjen til Zinckernagel. Han drar seg innover i feltet og skyter - langt utenfor.
    21'
    Tøff duell mellom Sørmo og Bjørkan. Frispark til førstnevnte, som nok er litt heldig der.
    24'
    Sørmo legger inn fra høyre, og inne foran målet er Bye på plass. Han skyter på volley, men treffer ikke godt nok og ballen seiler inn i fanget til Haikin.
    26'
    Pellegrino jager en småfarlig ball inne i feltet - Haikin er ute og ordner opp.
    26'
    Zinckernagel med innlegsforsøk fra høyre - over alle inne i feltet. Dansken har ikke hatt noen god kamp så langt.
    27'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Kristiansund 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Vegard Leikvoll Moberg
    Målgivende: Philip Zinckernagel
    DER SITTER UTLIGNINGEN! Kristiansund straffes for arrogant spill i eget forsvar. Svakt utspill fra McDermott og Glimt vinner ballen. Solbakken spilles frem før han drar seg fri på kanten og legger over til Zinckernagel. Touchet hans er ikke rent, men det blir likevel en pasning til Moberg som lurer ballen lavt forbi McDermott. Keeperen er borti ballen, men klarer ikke å hindre scoring.
    29'
    Corner til Kristiansund. Pellegrino tar den - over alle inne i feltet. Svakt.
    31'
    Aliou Coly
    Feller Junker bakfra, og får gult kort. Frispark på drøyt 25 meter.
    33'
    Junker ligger nede med skade. Har tydelig vondt i høyrebeinet der. Kommer seg opp igjen.
    34'
    Berg skyter på frisparket - ufarlig over.
    35'
    Sørmo har vært god offensivt. Legger inn fra høyre - perfekt til Bye som kaster seg frem og header. Treffer utsiden av stolpen.
    36'
    Sampsted får seg en smell i kneet i en duell med Bye. Kan fortsette etter en liten pause.
    37'
    Saltnes finner nesten Moberg med en stikker.
    37'
    Corner til Glimt. Solbakken tar den med venstrefoten - Saltnes får frispark imot seg inne i feltet.
    39'
    Fint Glimt-angrep. Junker finner Bjørkan, som avanserer en del meter før han slår inn i feltet. Der er Saltnes, men headingen går langt utenfor.
    40'
    Hjemmelaget i angrep. Sørli får ballen inne i feltet, drar seg fri til avslutning. Men det er veldig svak ig keeper redder enkelt.
    41'
    Zinckernagel dribler seg nesten fri inne i feltet. Blir stoppet i siste liten, og ballen havner hos Moberg. KBK-forsvaret blokkerer til corner.
    45'+1
    STRAFFE TIL GLIMT! Psyche sparker i beinet til Moberg i kamp om ballen. Kan sikkert diskuteres den situasjonen der, men det er ikke noen tvil om at han treffer foten til Moberg. Etter regelboka er nok den helt grei.
    45'+2
    Bodø/Glimt scorer på straffe!
    Kristiansund 1 - 2 Bodø/Glimt
    Mål: Kasper Junker
    Kasper Junker banker den straffen i nettet helt oppunder tverrliggeren. Keeper er ikke i nærheten.
    45'+3
    Pellegrino til Eurosport i pausen: - Jeg synes ikke vi gir dem mye, men de scorer på de få sjansene de får. Jeg ser ikke straffesituasjonen fra den posisjonen jeg står, men dømmingen har stort sett vært pinlig i hele kampen.
    Saltnes til Eurosport i pausen: - Det er fint hvis han (Pellegrino) klager på dømmingen. Han burde nok fokusere på andre ting for å vinne kampen. Det er soleklar straffe - han sparker ham rett ned, så jeg skjønner ikke hva det er å klage på.
    Hjemmelaget setter i gang de siste 45 minuttene.
    46'
    Corner til hjemmelaget.
    46'
    Det er småfarlig det når Aasbak tar corneren, og Kalludra møter ved første stolpe - avslutter lavt mot målet, men Haikin er med på den og redder.
    47'
    NY STOR KBK-SJANSE! Bye rundlurer Sampsted, og skyter fra skrått hold - Haikin får slått ballen i stolpen og til corner.
    48'
    Saltnes kommer for sent inn i en duell med Coly. Klart frispark til hjemmelaget, og Saltnes er nok heldig som slipper kort der.
    50'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Patrick Berg
    Patrick Berg får et strengt gult kort etter en duell med Sørli. Kan se ut som det er skulder mot skulder, men.
    51'
    Frisparket slås hardt inn - Haikin bokser unna.
    52'
    Så kontrer Glimt! Kommer tre mot én og Zinckernagel finner Junker. Alene med keeper misser han - god redning!
    53'
    McDermott misser ute i feltet på corneren, men slipper med skrekken.
    53'
    Nå er Zinckernagel mer i siget her. Spiller en herlig pasning inn i feltet til Moberg. Han slår hardt inn foran målet, men der er Junker litt for sen.
    55'
    Zinkernagel slår en lav og hard pasning inn i feltet. McDermott fanger den.
    59'
    Zinckernagel vinner ballen fra Aasbak, og serverer Moberg igjen. Men sistnevnte får ikke rom til å avslutte.
    60'
    Hopmark finner Pellegrino, men sistnevnte får ikke kontroll.
    63'
    63'
    Kort variant. Løftes til slutt inn, men Moberg blokkerer avslutningen fra Coly.
    63'
    Frispark til vertene på kanten. Igjen kort variant. Ender med innlegg fra venstre, og Psyche skyter - rett i blokka.
    64'
    Hjemmelaget trykker på, og er inne i en god periode. Glimt har ikke ballen like mye.
    66'
    Ny corner til hjemmelaget.
    66'
    Corneren havner hos Coly, men han blåser den høyt over.
    66'
    Zinckernagel finner Saltnes, men sistnevnte får ikke kontroll.
    68'
    Zinkernagel finner Saltnes, men skuddet blokkeres.
    69'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Faris Pemi Moumbagna
    Ut: Sondre Sørli
    69'
    Inn: Pål Erik Ulvestad
    Ut: Olaus Skarsem
    70'
    Sampsted legger inn fra høyre, men keeper plukker enkelt ned.
    70'
    Bodø/Glimt har grei kontroll for øyeblikket. Kristiansund har skapt en del, og har jo Pellegrino på banen. Men gjestene gir inntrykk av å ha et par gir på lager dersom det trengs.
    74'
    Pellegrino spiller frem Faris, men avslutningen fra skrått hold går utenfor.
    76'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Hugo Vetlesen
    Ut: Ola Solbakken
    77'
    STOR SJANSE FOR VERTENE. Pellegrino fri på venstre, og finner innbytter Faris. Han vender opp inne i feltet og skyter - god redning av Haikin.
    79'
    Kristiansund 2 - 2 Bodø/Glimt
    Mål: Bendik Bye
    Målgivende: Christoffer Aasbak
    Aasbak tar corneren, og Bye får lirket den i nettet.
    79'
    Inn: Amin Askar
    Ut: Christoffer Aasbak
    80'
    Inn: Ivar Erlien Furu
    Ut: Bent Sørmo
    80'
    Småfarlig fra Junker og Zinckernagel, men keeper plukker.
    82'
    Faris spilles frem, men vinkes av for offside. Korrekt avgjørelse.
    83'
    Enorm sjanse for Pellegrino. Er alene med keeper der. Sterkt keeperspill! Mottaket blir litt svakt for Pellegrino.
    84'
    Inn: Victor Boniface
    Ut: Marius Høibråten
    85'
    Skudd der fra Boniface og glipper nesten ballen i mål der McDermott. Skummelt!
    86'
    Inn: Sondre Brunstad Fet
    Ut: Vegard Leikvoll Moberg
    85'
    Kristiansund 2 - 3 Bodø/Glimt
    Målgivende: Alfons Sampsted
    Og der sitter den og hvem andre en Junker. Pasningen fra høyre kanten er strålende. Og der er Junker på bakre stolpe og setter ballen i mål.
    87'
    Inn: Noah Solskjær
    Ut: Liridon Kalludra
    88'
    Lagt til tre minutter i Kristiansund. Og der var det nært for Solskjær. Småfarlig.
    89'
    Glimt holder på ballen høyt i banen.
    90'+1
    Må bare spa på fremover nå de siste sekundene hjemmelaget om det skal bli noe her.
    90'+1
    Inn: Isak Amundsen
    Ut: Philip Zinckernagel
    90'+2
    På overtid av overtiden her nå.
    90'+2
    Kjempesjansen kommer til slutt der for Kristiansund. Solskjær frem til Faris Pemi. Men header over. Den var stor i siste sekund.
    90'+3
    Glimt viser styrke ved å avgjøre kampen helt på tampen av kampen. Dermed er de 16 poeng foran Molde med sju kamper igjen å spille.