Ble dekket av VG Sporten

Virgil van Dijk spiller fra start for Liverpool i kveld. Han kostet 830 mill. kroner fra Southampton, tidenes dyreste forsvarsspiller.
    0'
    Mohamed Salah er ikke i troppen i kveld.
    0'
    Liverpool: Karius, Robertson, Matip, Van Dijk, Gomez, Milner, Can, Oxlade-Chamberlain, Mane, Firmino, Lallana. Innbyttere: Ward, Wijnaldum, Lovren, Klavan, Ings, Solanke, Alexander-Arnold.
    0'
    Everton gjør fem endringer fra laget som tapte 2-0 for United. Dette er laget: Everton: Pickford, Martina, Jagielka, Holgate, Kenny, Rooney, Schneiderlin, McCarthy, Sigurdsson, Calvert-Lewin, Bolasie. Innbyttere: Robles, Williams, Niasse, Davies, Vlasic, Lookman, Baningime.
    0'
    - Alt annet enn Liverpool-seier vil overraske meg kraftig, sier Drillo i Viasat-studio på forhånd.
    0'
    Dette er det 230. Merseyside-derbyet.
    0'
    Liverpool er ubeseiret på Anfield i alle turneringer i 2017/18. De har ni seirer og åtte uavgjort. Målforskjell: 37-8.
    0'
    Everton vant sist FA-cupen i 1995.
    0'
    Det er ifølge BBC 6 675 dager siden Everton sist vant på Anfield. Det var den 27. september 1999 da Kevin Campbell ble matchvinner. Av de siste 20 kampene mellom lagene på Anfield har 10 endt uavgjort og 10 med Liverpool-seier.
    0'
    - Egentlig hadde Everton trengt to Wayne Rooney; en på midtbanen og en framme, uttaler den tidligere engelske landslagsspilleren Danny Murphy på BBC.
    0'
    - Ingen av oss vil ha omkamp, fastslår Everton-sjef Sam Allardyce til BBC.
    0'
    Dette er altså FA-cupens tredje runde.
    1'
    Sadio Mane spiller sin 50. Liverpool-kamp i kveld.
    2'
    - Virgil van Dijk vil gjøre Liverpool til et bedre lag, sier Alan Shearer som ekspert på BBC.
    3'
    Everton-juvelen Bolasie lurer van Dijk, men det ender med at ballen ruller over dødlinjen.
    6'
    Ut fra det vi har sett til nå, kommer spillerne til å gå til skikkelig i denne kampen.
    7'
    Gult kort til Everton
    Wayne Rooney
    Rooney får et helt riktig gult kort. Bra at dommeren markerer seg allerede nå.
    8'
    Andrew Robertson stopper Bolasie. Duellen mellom disse to kan bli viktig.
    11'
    Bolasie legger inn, men Karius tar ballen lett.
    12'
    Everton har tydeligvis lyst til å være med og gjøre dette til en cupfest på Anfield.
    12'
    van Dijk har drakt nummer 4. Det har for eksempel Chris Lawler, Emlyn Hughes, Alan Kennedy, Phil Thompson, Sami Hyypiä og Steve Nicol hatt før ham - bare for å nevne noen få.
    18'
    Det er høyt tempo og mange dueller, men begge lag sliter med å få til noe etablert angrepsspill.
    20'
    Everton triller ball, men kommer ikke lenger enn midtveis inn på Liverpools banehalvdel.
    21'
    Oxlade-Chamberlain skyter, men skuddet blir blokkert.
    23'
    Sigurdsson spiller gjennom Calvert-Lewin, som aldri kommer til skudd.
    25'
    Bra Liverpool-angrep, men Milners skudd går tre meter utenfor. Det kunne også ha blitt en styring fra Lallana.
    27'
    Bolasie legger inn - men Matip header til corner.
    27'
    Martina skyter - over og utenfor.
    28'
    Liverpool sliter på den siste tredjedelen - så langt i denne kampen.
    32'
    Straffe til Liverpool. Everton-spillerne protesterer. Lallana går i bakken i duell med Holgate.
    35'
    Mål for Liverpool!
    Liverpool 1 - 0 Everton
    Mål: James Milner
    Milner setter straffesparket nesten midt i mål. Keeper går ned i kne.
    36'
    Sinnene i kok på Anfield nå.
    41'
    Holgate dytter Firmino inn på tribunen. Voldsom temperatur. Dommeren snakker med fjerdedommeren.
    42'
    Dommeren velger faktisk å la nåde gå for rett for alle parter - og blåser igang spillet igjen.
    43'
    Liverpool får en bra sjanse. Robertson legger inn, og Oxlade-Chamberlain når nesten ballen med hodet.
    44'
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    45'+1
    46'
    Ingen endringer i pausen.
    46'
    Bra Rooney-innlegg, men Calvert-Lewin når ikke ballen.
    50'
    Sigurdssons corner er god, men Liverpool makter å klarere.
    51'
    Spillerbytte - Everton
    Inn: Ademola Lookman
    Ut: Wayne Rooney
    53'
    Liverpool får corner.
    54'
    Gomez får en kjempesjanse, men klarer ikke å få ballen mot mål. Svak avslutning.
    55'
    Lallana kommer igjennom, men får ikke skutt skikkelig. Nydelig fremspill fra Oxlade-Chamberlain .
    56'
    Bolasie lurer Milner trill rundt, blir sparket ned, og det er frispark.
    57'
    Keeper mister ballen på frisparket, og målet er åpent, uten at Everton får til noen avslutning. Karius er sint for at dommeren ikke har blåst frispark til ham.
    58'
    Nå bølger det fram og tilbake, og begge lag skaper sjanser.
    58'
    Robertson kommer seg helt inn mot mål og skyter fra skarp vinkel, men Pickford er der han skal være - ved stolpen. Stor mulighet for Liverpool.
    60'
    Oxlade-Chamberlain legger inn fra dødlinjen, men Everton klarer å klarere.
    61'
    van Dijk får stå helt alene og heade på dødball - men ballen ender hos Everton-keeperen.
    63'
    Spillerne merker tydeligvis jule-kjøret. De er slitne, og det gjøres flere feil - men kampen er samtidig blitt mer åpen.