Supporterfordeling på VG
339
274
Author avatar

Ble dekket av NTB

  God onsdag, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom LSK Kvinner og Stabæk i den åttende runden av Toppserien 2024!
  I fjor møtte lagene hverandre tre ganger, men Stabæk klarte aldri å kapre de tre poengene. Det første oppgjøret endte uavgjort, mens LSK Kvinner gikk seirende ut av de to resterende duellene. Kampene i LSK-hallen har vist seg å være tøffe for Stabæk. Sist gang laget fra Bærum tok en borteseier mot LSK Kvinner i seriesammenheng var i 2010. Det betyr faktisk kun én seier etter at de gulkledde byttet navn fra Team Strømmen i 2009.
  LSK Kvinner var nære å bli det første laget som klarte å ta poeng mot Vålerenga denne sesongen, men en scoring like før slutt sørget for hjemmeseier på Intility Arena. Gultrøyene ligger dermed midt på tabellen idet alle lagene straks har spilt mot hverandre én gang. Det betyr at det er lenge igjen av sesongen, og LSK Kvinner har gode muligheter til å klatre flere plasser. Dessverre har det vært en del utenomsportslig støy rundt klubben i det siste. For norsk fotballs del, får vi håpe at de gulkledde kommer seg gjennom denne tøffe økonomiske perioden. Spillerne ønsker nok likevel å ha fullt fokus på fotballen, og kveldens kamp mot Stabæk kan være en gyllen mulighet til å passere motstanderen på tabellen. Vertene må klare seg uten en viktig Peuhkurinen, som er ute med en meniskskade fram til høsten.
  Omarsdottir har vært en viktig spiller for Stabæk gjennom de første kampene. På lørdag sikret hun tre poeng mot Røa etter å ha scoret kampens eneste mål. Toppseriens toppscorer står med syv nettkjenninger enn så lenge, men hun jages av LSK Kvinners Ivanovic. Selv om kveldens bortelag har spilt én kamp mer enn flere av de andre i Toppserien, ligger laget godt plassert når den første tredjedelen av sesongen nærmer seg slutten. Med kun tre poeng opp til medalje, kan dette se ut til å bli et godt år for Bærumslaget dersom de fortsetter den gode trenden. Stabæk leverte en strålende prestasjon mot Lyn for et par uker siden. Det sa ikke stopp før Omarsdottir satte inn lagets syvende scoring, og blåtrøyene vant dermed hele 7-1.
  Kveldens duellanter har levert varierende resultater den siste tiden. Begge lagene står med tre seiere på sine fem siste oppgjør, og nå gjenstår det å se hvilket lag som har vinden med seg i kveld. Vi kan med rette håpe på en målrik kamp når to av seriens beste angrepsspillere skal i duell. Ivanovic står med fem scoringer, mens Omarsdottir enn så lenge står med syv. Det skal sies at Ivanovic også måtte stå over et par kamper på grunn av en skade, noe som gjør tallet hennes enda mer imponerende.
  Klokken 18:00 blåser Sarah Fatemeh Zangeneh i gang oppgjøret som kveldens hoveddommer. Med seg har hun Niloo Kafili og Tomine Espedal Strand som assistentdommere. Mellom trenerbenkene skal Vilde Vistven Stenseth beholde kontrollen som kveldens fjerdedommer.
  Bergdølmo gjør én endring i hjemmelagets startellever fra tapet mot Vålerenga. På midtbanen er det Ivi Christensen som kommer inn, noe som betyr at Erikstein starter oppgjøret på benken. De gulkledde ser ut til å åpne kampen i sin vanlige 4-3-3-formasjon.
  Hos Stabæk gjøres det ingen endringer fra forrige serierunde. De mørkeblå skal også ut og jage poeng i LSK-hallen med en 4-3-3-formasjon.
  Spillerne entrer i dette øyeblikk kunstgressmatta inne i LSK-hallen!
  Kampen har startet
  0'
  Bjånesøy får æren av å sparke i gang oppgjøret!
  0'
  Omarsdottir header Bjånesøy helt alene gjennom. Fiskerstrand redder, men det avblåses også for offside.
  0'
  Omarsdottir med en god mulighet! Østerås spiller Omarsdottir fint gjennom inn i 16-meteren. Hun kommer til en avslutning med venstrefoten, men ser ikke ut til å ha stilt inn skuddfoten enda. Ballen ender et godt stykke over mål. Frisk åpning av Stabæk!
  1'
  Stabæk fortsetter å presse på, og denne gangen må vertene klarere til kast.
  2'
  Omarsdottir prøver å spille til Østerås utenfor boksen, men der henger gultrøyene godt med. Kula klareres langt unna.
  3'
  Nydelig pasning fra Soleng Hansen opp mot Omarsdottir på venstrekanten. Ballen sendes videre til Kruse som avslutter, men ballen blir blokkert og mister fart. Fiskerstrand kan enkelt redde.
  6'
  Det fylles på med spillere i boksen. Kula svinges inn i 16-meteren, men ingen får avsluttet. I returrom står derimot Kruse klar nok en gang og fyrer. Igjen blokkeres skuddet.
  6'
  Hjemmelaget vinner et frispark et par meter utenfor egen 16-meter. Den slås mot venstre side, men spretter ut over sidelinja.
  7'
  Bølviken prøver å trille ballen rundt i bakre rekker, men blir presset av Ivanovic. Spissen får nesten tak i kula, men Bølviken er heldig som klarer å beholde kontrollen.
  8'
  Mål for LSK Kvinner!
  LSK Kvinner 1 - 0 Stabæk
  Mål: Ásdís Halldórsdóttir
  Målgivende: Thea Kyvåg
  Soleng Hansen kløner det til! Nok en gang er Ivanovic høyt oppe i presset når Stabæk triller ball i bakre rekker. Denne gangen er det Soleng Hansen som prøver å bevege seg oppover i banen, men mister kula til Ivanovic. Spissen spiller ballen videre ut til Kyvåg på venstre side, og venstrekanten smeller pasningen hardt inn foran mål. Der har Halldórsdóttir beveget som frem mot første stolpe og kan sette ballen i nettmaskene i en duell mot Bølviken. LSK Kvinner er effektive i åpningsminuttene!
  9'
  Kyvåg slår ballen inn mot Ivanovic, men gjestene vinner duellen.
  11'
  Vertene har kommet mer inn i dette oppgjøret nå. De ser mer solid ut i begge ender av banen.
  13'
  Lang ball opp mot Omarsdottir, men Woldvik vinner hodeduellen. Stabæk får derimot raskt kula tilbake i laget.
  14'
  Woldvik setter på turboen! Backen tar med seg ballen opp fra egen banehalvdel og mot 16-meteren. Hun kommer til slutt til skuddposisjon, men avslutningen skrur akkurat utenfor stolpen. Det er en god prestasjon av LSK Kvinners kaptein!
  15'
  Omarsdottir plukker opp en svak klarering og vinner ballen i 16-meteren. Det ender til slutt med hjørnespark.
  18'
  Hjørnespark til Stabæk
  18'
  Mål for Stabæk!
  LSK Kvinner 1 - 1 Stabæk
  Mål: Melissa Bjånesøy
  Klabb og babb ender i scoring! Corneren slås inn i farlig området, og Fiskerstrand får aldri kontroll på ballen. Kula faller ned inne i feltet, men treffer Husebys fot kun et par meter unna målstreken. Ballen spretter på et uheldig tidspunkt, og den triller vekk fra Huseby. Bjånseøy får kula mot seg, men hun er omringet av gulkledde. bjånesøy får slengt seg ned i håp om å rekke ballen med foten. Hun får akkurat en berøring og pirker kula inn buret bak Fiskerstrand. Det er sterkt gjort av Bjånesøy, men LSK Kvinner burde vel ha klart å få den unna!
  18'
  Corneren slås for nærme Skoglund, som holder ballen.
  22'
  Den er frekk fra Huseby! LSK kvinner blir tildelt et frispark ved midtbanen, og Huseby ser raskt at Skoglund står langt ute. Hun prøver seg på et skudd, men ballen ender like over tverrliggeren. Det kunne blitt ordentlig farlig!
  23'
  Stabæk får trille ball på vertenes halvdel.
  26'
  Ivanovic får ballen på høyre side av boksen. Hun kommer til en avslutning, men det er fra veldig spiss vinkel. Skuddet ender like over tverrliggeren.
  28'
  Frisparket er nydelig opp mot Isaksen som er på vei inn i 16-meteren. Hun får akkurat ikke kontroll på kula, og sender ballen videre inn til Fiskerstrand.
  28'
  Lång er for voldsom i en duell mot Woldvik. Det blir frispark på LSK Kvinners halvdel.
  30'
  Frisparket tas kort mot Fiskerstrand.
  30'
  Denne gangen er det Omarsdottir som er for voldsom mot Woldvik. Frispark inne på gjestenes halvdel denne gangen.
  31'
  Det fylles på med spillere inne i boksen. Ballen flyr over alt og alle, men gultrøyene plukker den til slutt opp på motsatt side av feltet.
  31'
  Lång svinger ballen inn fra venstre side, men der har Huseby full kontroll.
  32'
  LSK Kvinner fyller på med spillere inne i boksen. De prøver å få kula inn foran mål, men Stabæk får klarert unna. Vertene presser høyt nå!
  34'
  Der er vertene nære! Ivanovic får ballen på kanten av 16-meteren, men står feilvendt. Hun legger kula til rette for Ivi Christensen som står i perfekt skuddposisjon. Hun fyrer til, og avslutning er godt plassert. Skoglund strekker seg ut til sin venstre og pirker ballen ut til corner. Det så muligens ut til at skuddet ville endt til side for mål, men Skoglund velger å være på den sikre siden. Det er en god mulighet for LSK Kvinner!
  35'
  Hjørnespark til LSK Kvinner
  35'
  Mål for LSK Kvinner!
  LSK Kvinner 2 - 1 Stabæk
  Mål: Kathrine Winnem Jørgensen
  Målgivende: Marte Hjelmhaug
  På bakre stolpe sitter den! Nok en gang blir det scoring etter et hjørnespark, men denne gangen til LSK Kvinner. Hjelmhaug slår innlegget perfekt mot bakre stolpe, og der er Jørgensen klar. Hun vinner duellen sin og prøver å bredside ballen i mål. Skoglund rekker ikke å reagere og har med det ingen sjanse til å redde avslutningen. Ballen sitter perfekt opp i nettaket bak Stabæks sisteskanse. Hjemmelaget er tilbake opp i ledelsen, og Stabæk må igjen jage utligningen!
  35'
  Frisparket slås langt.
  36'
  Den tas kort mot Kyvåg som skyter. Hun får prøve seg to ganger, men det blokkeres begge gangene. Deretter får LSK Kvinner to nye forsøk, men ballen ender til slutt bak mål.
  37'
  Frisparket tas kort.
  38'
  Meget god frisparkposisjon utenfor 16-meteren. Loennecken fyrer til, men i muren og ut til corner.
  40'
  Corneren slås mot første stolpe, men det tar ikke lang tid før gultrøyene klarerer ut til kast.
  41'
  Godt innlegg inn i Stabæks 16-meter. Halldórsdóttir får forsøke seg med pannebrasken, men hun header like utenfor.
  42'
  Innlegget ser nesten ut til å kunne ende i nettet, men ballen spretter på toppen av målet og ut over dødlinja.
  44'
  Frisparket tas kort på egen halvdel.
  45'
  Pause
  45'+1
  En målrik førsteomgang er over, og det er LSK Kvinner som går inn til hvilen med en knepen ledelse! Stabæk åpnet kampen best og kom til flere store muligheter. Likevel handler det om å være effektiv, og LSK Kvinner scoret på sin første sjanse etter snaue ti minutter. Ivanovic vant ballen høyt i banen, og etter et godt innlegg fra Kyvåg, kunne Halldórsdóttir sette kampens første scoring i nettet. De mørkeblå brukte ikke lang tid på å svare etter en godt slått corner fra Lång. Ballen landet inne i feltet, og Huseby fikk en uheldig berøring. Kula spratt videre mot Bjånesøy, som desperat slang seg ned for å pirke ballen bak Fiskerstrand. Det skulle vise seg å ikke være siste scoring på hjørnespark. LSK Kvinner vant en corner etter et farlig skudd fra Ivi Christensen, og Hjelmhaug slo innlegget perfekt mot bakre stolpe. Der stod Jørgensen klar og kunne sparke vertene tilbake opp i ledelsen. Nå gjenstår det å se om vi får se flere scoringer i LSK-hallen. Vi er straks tilbake med mer fotball!
  2. omgang
  45'
  Spillerbytte - LSK Kvinner
  Inn: Oda Johansen
  Ut: Mia Authen
  45'
  Spillerbytte - LSK Kvinner
  Inn: Tonje Erikstein
  Ut: Mille Ivi Christensen
  45'
  Ivanovic setter i gang andre halvdel!
  45'
  Spillerbytte - Stabæk
  Inn: Andrea Anderdal
  Ut: Melissa Bjånesøy
  45'
  Spillerbytte - Stabæk
  Inn: Silje Helgesen
  Ut: Fanny Lång
  45'
  LSK Kvinner prøver å spille ballen inn fra høyre side, men det blokkeres.
  47'
  Godt innlegg over på venstre side mot Erikstein. Avslutningen er derimot ikke god, og Stabæk får enkelt blokkert.
  48'
  Nydelig innlegg fra Halldórsdóttir mot Ivanovic foran mål. Enda bedre er forsvarsjobben av Bølviken, som akkurat får hindret en avslutning.
  49'
  Kyvåg skyter fra spiss vinkel, men det blir for upresist. Avslutningen ender et stykke utenfor mål.
  50'
  Kruse med et godt innlegg inn i vertenes boks. Ballen spretter til slutt ut i returrom, men Stabæk klarer ikke å skape noen farligheter ut av det.
  51'
  Anderdal plukker ballen opp på høyre side inne i 16-meteren. Hun klinker til med et skudd langs bakken, men avslutningen er ikke presis. Det er mye kraft, men ballen ender flere meter til side for stanga.
  52'
  Langt kast oppover mot Ivanovic som prøver å vinne ballen på høyrekanten. De mørkeblå forsvarer seg godt, og spissen får aldri tak i kula. Stabæk vinner en femmeter.
  54'
  Ballen slås langt opp i Stabæks felt. Woldvik jager kula, men Skoglund får tak i ballen.
  56'
  Helgesen prøver å finne Loennecken på vei inn i farlig området. Samspillet sitter ikke fullstendig, noe som fører til at pasningen blir for lang.
  58'
  Ivanovic blir spilt fri inne i boksen. Hun prøver å finne Kyvåg foran buret, men der har Skoglund full kontroll. Hun plukker enkelt opp pasningen.
  58'
  Igjen snapper Ivanovic ballen opp fra Soleng Hansen på Stabæks halvdel. Pasningen videre sitter ikke denne gangen fra spissen, og bortelaget vinner kula tilbake i laget.
  59'
  Nok en farlig ball inn i vertenes 16-meter, men ingen er der for å avslutte angrepet. LSK Kvinner kan enkelt skjerme ballen ut til femmeter.
  60'
  Frisparket tas kort i bakre rekker.
  60'
  Ballen slås hardt inn i Stabæks 16-meter, men igjen har Skoglund kontroll. Målvakten holder innlegget trygt med henda.
  61'
  Fiskerstrand med en fantastisk redning! Østerås får ballen dypt på LSK Kvinners halvdel. Hun setter fart framover og drar seg forbi flere spillere. Østerås får beveget seg innover i banen og avslutter til slutt mot mål. Skuddet er godt, men en Fiskerstrand i full strekk hindrer scoring. God prestasjon av Østerås!
  64'
  LSK Kvinner får ballen unna på første stolpe.
  64'
  Corneren slås mot bakre stolpe og de gulkledde får headet. Det blokkeres, men vertene får enda en mulighet. Enda en gang blokkeres det, men til slutt får Kyvåg en skuddsjanse på kanten av boksen. Avslutningen har godt med kraft, men ender over mål.
  65'
  Mål for LSK Kvinner!
  LSK Kvinner 3 - 1 Stabæk
  Mål: Tonje Erikstein
  For en prestasjon! Hjelmhaug slår en høy ball opp mot Kyvåg på løp oppover langs venstre side. Pasningen nikkes unna av Bjørneboe, men headingen ender i beina på Erikstein. Hun har en del blåkledde foran seg, men setter likevel på turboen. Erikstein lurer Soleng Hansen på kanten av 16-meteren, før hun avslutter mot lengste hjørnet. Skuddet er godt plassert nede ved stolperoten, og LSK Kvinner øker ledelsen. Stort gjort av innbytteren!
  69'
  Det blir et stans i spillet når Halldórsdóttir blir liggende nede og trenger behandling. Hun er på beina igjen, og spillet blåses i gang!
  73'
  Spillerbytte - Stabæk
  Inn: Meryll Abrahamsen
  Ut: Thea Loennecken
  73'
  Kyvåg tar ballen med seg oppover på venstre side. Hun prøver seg på et skudd fra distanse, men det er langt unna å ende i scoring. Skoglund har full kontroll.
  75'
  Abrahamsen vinner ballen på LSK Kvinners halvdel og prøver å finne Omarsdottir foran 16-meteren. Pasningen er upresis, og vertene vinner ballen raskt tilbake i laget.
  76'
  Høyt innlegg inn i boksen, men Fiskerstrand har kontroll og holder ballen.
  78'
  Ivanovic kommer alene gjennom! Stabæk prøver seg på et langt kast, men det klareres enkelt unna. Bortelaget klarer ikke å få ordentlig kontroll på ballen igjen og det oppdager Ivanovic raskt. Det er en voldsom fart i spissen, som til slutt faktisk får tak i ballen, Hun er alene gjennom mot Skoglund, som står langt ute. Det kommer et forsøk på langskudd, men det er ikke godt nok for å score på Stabæks målvakt. Det er en en mulighet som kunne blitt mye større!
  79'
  Spillerbytte - LSK Kvinner
  Inn: Emma Reshane
  Ut: Thea Kyvåg
  80'
  LSK Kvinner prøver å spille seg ut fra egen halvdel, men Stabæk står høyt. Bortelaget biter seg fast på vertenes halvdel.
  83'
  Reshane med en kjempemulighet! LSK Kvinner stormer framover i banen, og ballen slås til slutt inn mot Ivanovic foran mål. Hun spiller kula videre til Reshane som står fri. Innbytteren får muligheten fra meget god posisjon, men hun klarer ikke å styre avslutningen mot mål. Kula ender like til side for stanga!
  84'
  Bjørneboe blir presset av Ivanovic idet hun prøver å spille seg ut bakfra. Spissen får en berøring, men kula triller ut over sidelinja. Godt press av Ivanovic.
  86'
  Mål for Stabæk!
  LSK Kvinner 3 - 2 Stabæk
  Mål: Andrea Anderdal
  Målgivende: Iris Omarsdottir
  Anderdal er sikker alene mot Fiskerstrand! Stabæk sender flere spillere framover i banen, og Omarsdottir får ballen med seg på LSK Kvinners halvdel. Hun drar seg oppover mot kanten av 16-meteren, men ser Anderdal kommer løpende på sin venstre side. Pasningen er perfekt i beina på en Anderdal i full fart mot mål, og innbytteren får muligheten alene mot Fiskerstrand. Avslutningen er god idet hun triller ballen inn ved nærmeste stolpe. Nå blir det full fyr på tampen!
  86'
  Ballen svinges inn i de gulkleddes boks, men Fiskerstrand fanger pasningen.
  88'
  Frisparket slås langt oppover i banen.
  89'
  Frispark midt på Stabæks halvdel. Den slås ut mot venstrekanten.
  90'
  Gult kort til LSK Kvinner
  Camilla Huseby
  Huseby sparker ballen vekk og får et gult kort.
  90'+2
  Innleggsposisjon på frisparket. Det slås mot bakre del av boksen, men vertene header unna.
  90'+2
  Soleng Hansen får ballen på kanten av boksen, men hun har mange gulkledde foran seg. Hun må prøve seg på en pasning, men den treffer ingen medspillere.
  90'+4
  Kampen er slutt
  90'+4
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her