1-0
1-1
Akanji (sm)90'+11

Ble dekket av Jonas Bucher

God ettermiddag og hjertelig velkommen til livedekningen av Community Shield-finalen mellom Manchester City og Arsenal.
    Lagoppstillingene er rett rundt hjørnet.
    Erling Braut Haaland starter på topp for Manchester City!
    Martin Ødegaard starter for Arsenal!
    Dette er Manchester Citys ellever (4-3-3): Ortega - Walker, Stones, Dias, Akanji - Rodrigo, Kovacic, Bernardo Silva - Alvarez, Haaland, Grealish.
    Dette er Arsenals ellever (4-2-3-1): Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Timber - Partey, Rice - Saka, Ødegaard, Martinelli - Havertz.
    VG Live svarer
    VG Live Bruker
    Hvor kan man se denne kampen?
    Kampen sendes på TV3+ og Viaplay.
    Jorginho er ikke med i Arsenals tropp i dag. Midtbanespilleren sliter med en liten muskelskade, skriver klubben på Twitter.
    Dette er sesongens første tellende kamp for både Manchester City og Arsenal. Manchester City vant både Premier League, FA-cupen og Champions League forrige sesong. I utgangspunktet er det serievinneren og cupvinneren som møtes i denne finalen, men siden City vant både cup og serie er det serietoeren som blir den andre finalisten i Community Shield.
    Hvem tror du vinner?
    Manchester City
    57%
    Arsenal
    43%
    Antall stemmer: 5759
    Lagene står klare i spillertunnelen. Det nærmer seg avspark!
    Kampen er i gang!
    1'
    Arsenal med avsparket, men mister ballen tidlig. City stormer i angrep, men kontringen blir stoppet.
    1'
    Ramsdale slår langt mot Havertz på topp, men den nye Arsenal-spissen blir godt pakket inn av Citys stoppere. Manchester-laget etablerer angrep fra egen halvdel nå.
    3'
    Ødegaard holder igjen Akanji og lager frispark. Foto: AFP
    4'
    City triller og triller i åpningsminuttene.
    4'
    Manchester City ruller opp og Akanji får en fin innleggsmulighet fra venstrekanten. Slår et godt innlegg også, men Arsenal får ryddet unna i første omgang. Stadig i angrep, de lyseblå.
    5'
    Gult kort til Arsenal
    Thomas Partey
    Får tidlig gult kort når han sparker bort ballen etter å ha laget frispark på egen halvdel. Strengt, men slike situasjoner skal slås hardt ned på i årets sesong.
    8'
    Martinelli avanserer på venstrekanten, men må spille i støtte. Arsenal som triller for øyeblikket.
    9'
    Saka kommer seg forbi Akanji og slår inn. Vil ha corner, og burde ha fått det, men det blir dømt 5-meter. Foto: AP
    10'
    City tilbake med ballbesittelsen. Bernardo Silva utfordrer på høyrekanten nå.
    10'
    Walker slår inn, men Arsenal klarerer det lave innlegget.
    12'
    Martinelli slår bort ballen på Citys halvdel.
    12'
    Rodri spiller en nydelig crosser over på venstrekanten til Grealish, før spanjolen får ballen tilbake utenfor 16-meteren. Skyter, og skuddet stryker stolpen!
    12'
    Corner til City.
    15'
    Klareres.
    15'
    Rodri tar tak i Havertz som har en gyllen kontringsmulighet. Blir frispark, men burde nok ha fått et gult kort der, spanjolen. Foto: Reuters
    17'
    Arsenal-manager Mikel Arteta er ikke i tvil: Han mener Rodri skulle fått det gule kortet. I stedet er det han selv som blir straffet for protester.
    18'
    Bernardo Silva går i kroppen på Rice i lufta, og Arsenal-spilleren får frispark.
    19'
    City vinner igjen ballen på egen halvdel og ser ut til å starte en overgang, men setter ned tempoet voldsomt og starter bakfra igjen.
    20'
    Havertz er sterk i en duell med Stones i ryggen og får med seg Martinelli på venstre. Brasilianeren mister idet han nærmer seg 16-meteren.
    20'
    Rice stopper Grealish utenfor 16-meteren før Haaland feller Partey. Frispark til Arsenal på egen banehalvdel.
    24'
    For noen sjanser for Arsenal! Ben White kommer seg forbi Akanji med et nydelig touch på høyre siden. Finner Havertz i feltet, som vender opp og skyter alene med Ortega. Keeperen redder, men Martinelli snapper opp returen. Brasilianerens skudd fra kort hold blokkeres! Kampens største sjanser til nå, dette. Foto: Reuters
    25'
    Kai Havertz
    For tøff med Stones.
    26'
    Så roer det seg litt igjen utpå der, før Ramsdale mottar ballen med beina. Presses av Haaland, men nordmannen klarer akkurat ikke stresse keeperen nok like foran mållinjen.
    30'
    Gult kort til Manchester City
    Julian Alvarez
    Går på samme smell som Partey. Sparker bort ballen etter at Arsenal har fått innkast.
    31'
    City roter bort en corner for Arsenal. Saka slår inn fra høyre.
    32'
    Akanji stanger ut.
    33'
    Ødegaard får Wembley til å gispe med en rekke fine detaljer her nå. Først når han tar ned en høy ball på lekkert vis. Foto: AP
    33'
    Ny corner for Arsenal. Denne gangen fra venstre. Martinelli slår inn.
    34'
    Skrur den over mål, ut av banen og til 5-meter.
    35'
    Partey finner Saka på høyrekanten. Vingen drar seg inn til godfoten, og tester skuddet. Skrur riktig vei, men går et stykke utenfor mål.
    36'
    Ortega blir presset av Martinelli, som er nære ved å blokkere ballen til Ødegaard som ville hatt åpent mål. City slipper med skrekken.
    36'
    Arsenal med det offensive initiativet nå. Bruker lang tid på å etablere angrep i skrivende stund.
    37'
    Timber snapper opp ballen fra Bernardo Silva og stormer fremover. Får ikke med seg mange lagkamerater og roer ned. Arsenal starter på nytt.
    41'
    Så prøver Rodri seg på årets mål i sesongens første kamp! ... og det er jaggu ikke langt unna at den går inn. Spanjolen får god tid ved midtbanen og ser at Ramsdale står langt ute. Han lader børsa, og keeperen ser at forsøket stryker tverrliggeren bak seg! Foto: Reuters.
    43'
    Alvarez drar seg fri på høyre og ser etter Haaland foran mål Slår et innlegg langs bakken, men Arsenal får klarert.
    44'
    Det legges til tre minutter.
    45'
    Saliba skjermer foran Kovacic til 5-meter.
    45'+3
    Der er det pause. Rent spillemessig har dette lignet veldig på en treningskamp. Erling Braut Haaland har vært mer eller mindre usynlig i første omgang, mens Martin Ødegaard har vært involvert i mye av det som har skjedd offensivt for Arsenal.
    Andre omgang er i gang!
    46'
    leifik
    Hvem er kaptein på arsenal i dag?
    Martin Ødegaard.
    Dersom det ender uavgjort her går det rett til straffer. Ingen ekstraomganger!
    49'
    Grealish ser etter Haaland på bakerste, men Saliba header unna.
    49'
    Ødegaard prøver å sette i gang en kontring, men Havertz stoppes etter Ødegaards strålende forarbeid.
    50'
    Walker spilles fri på høyre, og Saliba må slå til corner.
    51'
    Alvarez slår inn.
    51'
    Nære for Stones! Stones knuser markørene i hodeduellen, og får headingen på mål. Men Ramsdale har ikke veldig store problemer med å avverge avslutningen. Omgangens første sjanse.
    52'
    Ødegaard får behandling, men kommer seg på beina igjen og ser ut til å fortsette.
    53'
    Ødegaard kommer innpå igjen.
    54'
    Akanji slår inn langs bakken, men Arsenal slår unna.
    54'
    Arsenal overtar. Triller og triller på Citys halvdel.
    56'
    Timber bommer på en pasning mot Martinelli.
    57'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Phil Foden
    Ut: Jack Grealish
    58'
    Guardiola gjør kveldens første bytte. Foto: AFP
    58'
    Saka får frispark på Citys halvdel. Blir liggende etter at Dias tråkker på ham.
    58'
    Saka kommer seg på beina igjen, og Arsenal flytter opp folk i boksen. Martinelli står ved kula.
    59'
    Innlegget går over alt og alle.
    59'
    Haaland legger fint ned til Bernardo Silva på vei fremover, men portugiseren mister etter et dårlig touch. Arsenal overtar igjen.
    60'
    Blir det ekstraomganger hvis det står uavgjort etter 90 min?
    Nei. I Community Shield er det rett på straffesparkkonkurranse.
    Rice avslutter et lengre Arsenal-angrep utenfor 16-meteren. Går langt over mål.
    63'
    Inn: Cole Palmer
    Ut: Erling Braut Haaland
    64'
    Haaland byttes ut. Ingen stor kamp av den norske stjernespissen. Foto: Reuters
    64'
    Inn: Kevin De Bruyne
    Ut: Mateo Kovacic
    64'
    Corner til Arsenal. Heades ut til nok en corner.
    65'
    Hjørnesparket skrur tidlig og går bak dødlinja.
    65'
    Gabriel Magalhaes
    Forstyrrer Ortega når han skal ta 5-meter.
    66'
    Fint Arsenal-angrep nå.
    68'
    Ender hos White på høyrekanten som slår et lurt og lavt innlegg mot Saka, men vingen bommer med avslutningen i feltet! Brukbar sjanse for Arsenal der.
    68'
    City farlig frempå her! De Bruyne sentral før Palmer løsner skuddet fra høyre. Blokkeres til corner!
    68'
    Kort variant, før det ender med nok et hjørnespark for City.
    70'
    Ny kort corner. Arsenal får klarert tidlig.
    71'
    Ny City-corner etter at Timber blokkerer Walkers innlegg fra høyre.
    73'
    Slås rett inn denne gangen, men Arsenal får kontroll.
    73'
    Saka slår bort kula på egen banehalvdel, men Arsenal vinner tilbake igjen.
    74'
    De Bruyne ser etter Alvarez med et smart innlegg, men argentineren er litt for sent ute med bevegelsen i boksen.
    74'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Leandro Trossard
    Ut: Gabriel Martinelli
    75'
    Inn: Kieran Tierney
    Ut: Jurrien Timber
    75'
    Mål for Manchester City!
    Manchester City 1 - 0 Arsenal
    Mål: Cole Palmer
    Målgivende: Kevin De Bruyne
    DER SITTER DEN! Og for en måte å gjøre det på! Foden fosser fremover og ser etter Palmer, men pasningen brytes. Heldigvis for City snapper De Bruyne opp andreballen og header videre til Haaland-erstatteren. Palmer legger ballen til rette og curler inn 1-0 i det lengste hjørne. Vakker scoring! Foto: Reuters
    76'
    Inn: Edward Nketiah
    Ut: Declan Rice
    80'
    Offensivt bytte av Arteta. Spiss Nketiah erstatter midtbanespiller Rice.
    81'
    For en redning av Ramsdale! City mønstrer et glimrende angrep før Foden kommer helt alene med keeperen. Prøver å sette den mellom beina på Ramsdale, men burvokteren legger igjen en fot.
    82'
    De Bruyne slår inn på første, og Ramsdale må i aksjon igjen. Redder mesterlig igjen!
    82'
    Partey med en svak pasning før han rydder opp etter seg og forhindrer en City-kontring.
    84'
    Inn: Emile Smith-Rowe
    Ut: Gabriel Magalhaes
    87'
    Inn: Fabio Vieira
    Ut: Kai Havertz
    88'
    Arsenal har slitt med å skape sjanser i andre omgang. Arteta tar flere grep for å sette preg på kampbildet, men City ser foreløpig ut til å ha god kontroll.
    88'
    Rodri river ned Partey, men får heller ikke gult kort i denne situasjonen. Har vært heldig i dag, spanjolen.
    90'
    Det legges til åtte (!) minutter på Wembley.
    90'+1
    Vieira slår inn på bakerste stolpe. Walker og Partey går i hodeduellen, og skaller i hverandre. Begge blir liggende og får behandling. Foto: Reuters
    90'+3
    Både Walker og Partey blir lappet sammen med bandasje rundt hodet. Begge ser ut til å kunne fortsette i sluttminuttene her.
    90'+5
    Så settes spillet i gang igjen. Blir nok noen tilleggsminutter ekstra nå.
    90'+6
    White dunker ballen opp mot Nketiah, som mister på vei fremover. Arsenal vinner igjen og starter på nytt.
    90'+7
    Bedre tendenser i Arsenal-angrepet nå. Vieira kunne fått en gyllen mulighet i 16-meteren, men pasningen fra Saka ble for sen - og for upresis.
    90'+8
    Corner til Arsenal ni minutter på overtid.
    90'+10
    Saka skal slå inn fra høyre.
    90'+10
    Manchester City scorer selvmål!
    Manchester City 1 - 1 Arsenal
    Mål: Manuel Akanji
    SÅ SITTER UTLIGNINGEN! Ti minutter på overtid! Corneren klareres på første stolpe, og ender etter hvert hos Trossard. Belgieren finter innlegg og skyter med venstre. Via Akanji sniker ballen seg inn! Foto: AFP
    90'+11
    Der er det slutt! Det skal avgjøres med straffesparkkonkurranse.
    Straffesparkkonkurranse
    B
    når starter straffekonkurransen?
    Om svært få strakser! Martin Ødegaard går frem først.
    Arsenal scorer på straffe!
    Manchester City 0 - 1 Arsenal
    Mål: Martin Ødegaard
    Martin Ødegaard er iskald. Sender Ortega feil vei og hauser opp supporterne bak mål!
    Kevin De Bruyne bommer for City! Setter den i tverrliggeren og ut! Aiaiai...
    Manchester City 0 - 2 Arsenal
    Mål: Leandro Trossard
    Trossard er iskald! Han sørget for utligning, og er sikker på straffen. Også han sender Ortega feil vei!
    Manchester City scorer på straffe!
    Manchester City 1 - 2 Arsenal
    Mål: Bernardo Silva
    Portugiseren setter Citys første. Ramsdale går tidlig til venstre, men Silva setter den til høyre.
    Manchester City 1 - 3 Arsenal
    Mål: Bukayo Saka
    Saka har svært kort tilløp, men er iskald. Ortega har gått feil på hver straffe til nå!