7 061
6 511

Ble dekket av Andreas Jørgensen

God lørdag! Velkommen til livedekningen av Manchester Citys hjemmekamp mot Brentford.
    Vi kan få en aldri så liten norsk duell i denne kampen, om både Erling Braut Haaland og Kristoffer Ajer starter.
    Pep Guardiola sa på fredagens pressekonferanse at det ikke var sikkert om Haaland er med til denne kampen på grunn av dødfallet til City-spissens nære venn, Ivar Eggja.
    - Vi får se i morgen, om han er klar mentalt og fysisk til å spille, sa Guardiola på pressekonferansen.
    Kristoffer Ajer tilbake i troppen til Brentford etter et lite skadeavbrekk. Han sto over landskampene mot Kasakhstan og Østerrike på grunn av en skaden.
    Haaland starter!
    Haaland starter altså kampen til tross for å ha vært usikker.
    Ajer er tilbake i startelleveren etter å bare ha vært tilbake på én trening.
    Manchester City (4-2-3-1): Ederson - Walker, Akanji, Stones, Lewis - Gündogan, Kovacic - Savinho, De Bruyne, Grealish - Haaland
    Brentford (3-5-2): Flekken - Van den Berg, Pinnock, Collins - Ajer, Nørgaard, Janelt, Damsgaard, Lewis-Potter - Mbeumo, Wissa
    Haaland la ut dette innlegget tidligere dennne uken etter dødfallet til sin nære venn:
    Hvor mange mål tror du Erling Braut Haaland scorer i dag?
    Gunnar
    Hvor er Foden og Rodri? Ser de er på benker, men hvorfor starter de ikke?
    Rodri har vært ute med en strekkskade. Foden har ikke vært i form. Begge er tilbake i trening.
    Kalle
    Hva er status for Oscar Bobb?
    Han blir værende ute med bruddskaden en god stund. Det ble rapportert om tre til fire måneder rett før sesongstart.
    Lagene er ute på banen. Det er straks kampstart i Manchester.
    Andrea
    Hvem er du fan av i Premier League?
    Spillerne er samlet ved midtsirkelen for en stund med applaus for å hedre Sven-Göran Eriksson. Svensken var manager i Manchester City en gang og døde i slutten av august.
    Mål for Brentford!
    Manchester City 0 - 1 Brentford
    Mål: Yoane Wissa
    For en start av gjestene! Kristoffer Ajer kommer seg ned langs høyresiden og slår inn mot bakerste stolpe. Der står Lewis-Potter og stanger ballen tilbake i feltet, før en klønete manøver av John Stones gjør at Wissa relativt upresset nikker inn 1-0-ledelse til bortelaget.
    1'
    Vertene presser høyt nå, men enn så lenge har Brentford fin ro i spillet sitt og nekter å la seg stresse.
    3'
    Der er Brentford nære på igjen! Det er vel Mbeumo som snapper en ball i bakrommet. Han kommer nesten alene med Ederson, men Rico Lewis kommer keeperen sin til unnsetning og får ryddet unna.
    4'
    City har virkelig slitt i innledningen her. Det er uvant. De lyseblå er en seiersmaskin på eget gress.
    8'
    Erling Braut Haaland har vært nær usynlig så langt.
    8'
    Skudd på mål
    Ny god Brentford-mulighet. Damsgaard nikker ballen i retning Mbeumo, som forsøker seg med et brassespark fra 9-10 meter, men han bommer på ballen.
    9'
    Ny enorm sjanse for Brentford. Det er Collins som er først på en corner. Han bredsider ballen mot mål, men keeper Ederson viser at refleksene hans er i verdensklasse når han avverger der. City sliter stort!
    10'
    City på en sjelden visitt inne i gjestenes 16-meter, men det stemmer ikke helt for en rusten Kyle Walker i den situasjonen der.
    11'
    Grealish utfordrer Ajer. Nordmannen gjør sine saker godt og får blokkert innlegget til en corner.
    12'
    Hjørnespark
    Corneren får ikke City noe ut av.
    13'
    Hjørnespark
    Corner for vertene. Det er Savinho som skal slå inn.
    15'
    Heller ikke denne gangen klarer City å gjøre noe spennende ut av en dødball. Brentford overtar.
    15'
    STERK START: For Kristoffer Ajer (midten) og resten av Brentford-laget på kampen mot Manchester City i dag.
    16'
    Nok en City-corner. Denne gangen klarer De Bruyne å gå i offside.
    18'
    Mål for Manchester City!
    Manchester City 1 - 1 Brentford
    Mål: Erling Braut Haaland
    For en avslutning av Haaland! Walker finner De Bruyne på rundt 13-14 meter. Belgieren er heldig som får kranglet ballen videre til Haaland, som bruker høyrebenet til å hamre ballen i lengste hjørne. En klasseavslutning.
    20'
    Han blir dominert av en nordmann så langt, Jack Grealish. Kantspilleren har ikke lykkes mye i duell med Kristoffer Ajer, heller ikke denne gangen og blir kontant stoppet.
    21'
    AVMÅLT FEIRING: Erling Braut Haaland feiret i noen sekunder, men satte fart mot midtstreken igjen for å jakte ny scoring så fort som mulig. Her sammen med Kevin De Bruyne og Savinho etter at han utlignet mot Brentford lørdag.
    24'
    Noen rolige minutter ute på gressmatten nå. Men så fyrer De Bruyne med venstre fra distanse. Det er et meget godt forsøk og sniker seg like utenfor stolpen.
    26'
    Bra Brentford-angrep i andre enden nå. Ajer skal slå inn fra høyre, men blir blokkert av Akanji. Corner for gjestene.
    27'
    Hjørnespark
    Corneren blir det ingenting ut av, men bare minuttet senere får de en ny sjanse fra hjørneflagget.
    28'
    Ederson blir pakket inn på den corneren, men er sterk når han er ute og bokser innlegget vekk fra farlig sone.
    30'
    Manchester City 2 - 1 Brentford
    Målgivende: Ederson
    For et mål av Haaland - igjen! Og nå viser han frem enda mer av repertoaret sitt. Ederson slår en lang ball i bakrom. Haaland setter fart i løpsduell med Pinnock. Sistnevnte feilberegner nok ballbanen, samtidig som Haaland setter opp en liten genial sperre på midtstopperen. Dermed er han alene med keeper og lobber ballen sikkert i mål.
    32'
    City går rett i angrep etter scoringen. Grealish er nære å sette opp Gündogan i perfekt posisjon i feltet, men blir hindret i siste liten.
    34'
    JAKTER NOK ET HAT TRICK: Erling Braut Haaland ser fokusert ut like etter han har scoret sitt andre for dagen mot Brentford. Ett mål til og Haaland har sikret seg sesongens tredje hat trick på fire kamper. Og ikke minst: 100 mål for City siden han ankom klubben for to år siden!
    36'
    Savinho tester keeper Flekken med skudd fra distanse. Men Brentfords sisteskanse er med på notene der.
    37'
    Den siste Twitter-meldingen fra TNT forteller vel det meste om Haalands sesongåpning. Ni mål og ingen har scoret like mange som nordmannen på de første fire kampene i Premier Leagues historie.
    38'
    City nære på en corner. Det er Grealish som smeller til på volley, men skuddet blir blokkert.
    41'
    Gult kort til Manchester City
    Mateo Kovacic
    Han er altfor sent ute og feier faktisk Wissa rett ned ved midtsirkelen. Wissa har store smerter og vrir seg rundt på gresset nå.
    42'
    Wissa har ordentlig vondt. Kampen er ennå ikke i gang.
    44'
    Fem minutter er lagt til. Men det blir nok litt mer etter denne Wissa-skaden.
    45'+1
    Spillerbytte - Brentford
    Inn: Kevin Schade
    Ut: Yoane Wissa
    45'+1
    Brentford ypper seg nå. Lewis-Potter skyter hardt og godt fra venstre, men Ederson bokser ballen vekk.
    45'+2
    Lasse Andre Hanssen
    Haaland på 99 mål for City nå?
    Hei! Det stemmer.
    Henrik
    Statistikken til Haaland i Manchester City: 103 kamper, utrolige 98 (!) mål. Vil vi noen gang bevitne en bedre norsk fotballspiller?
    Det er som noen vil si: Det er uvisst. Men du skal jobbe bra og gjøre veldig mye riktig for å kopiere eller gjøre det bedre, ja.
    Grealish med en litt skummel støttepasning. Innbytter Schade er både pigg og rask, men Akanji får avverget i aller siste liten.
    45'+4
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Rodri
    Ut: Mateo Kovacic
    46'
    Inn: Josko Gvardiol
    Ut: Rico Lewis
    46'
    Der er andre omgang i gang. Guardiola gjør to bytter. Lewis har ikke vært like god som tidligere denne sesongen, mens Kovacic har et gult kort. Virker fornuftig av City-manageren, dette.
    46'
    Ellers viser statistikken hvor modige Brentford har vært i dag. De har faktisk mer ballbesittelse enn City de første 45 minuttene og flere vellykkede pasninger.
    46'
    Savinho
    Går altfor enkelt ned inne i 16-meteren og får det gule for filming.
    48'
    Rolig start på denne omgangen. Det store spørsmålet er om Haaland klarer å nå 100 mål og sikre seg sitt tredje hat trick på fire kamper.
    49'
    Ingen av lagene har kommet fykende ut av startblokkene her. Haaland er, nærmest som vanlig, nesten ikke involvert i banespillet.
    52'
    Ederson med en langpasning mot Haaland og det hele minner om hans første scoring. Men denne gangen lar ikke Pinnock seg lure og stopper ballen lenge før det blir farlig.
    55'
    Blytungt for Brentford å miste Wissa like før pause. De har ikke veldig mye å komme med offensivt.
    56'
    Savinho kommer seg ned til dødlinja og slår inn. Der kommer Haaland i en enorm fart, klar til å sette inn sitt tredje for dagen, men keeper Flekken er våken og plukker innlegget.
    56'
    Brentford stormer i angrep, Mbeumo finner Lewis-Potter til venstre, som egentlig bare skal sette opp Schade opp alene med keeper. Men han bommer fullstendig i sistepasningen og gjestene fortviler over hvordan de utnyttet den der.
    60'
    Ellers har Ajer hatt en god dag på jobben som høyre vingback i Brentford. Har hatt bra kontroll på Grealish og bidratt offensivt.
    62'
    Savinho får ballen på rundt 20 meter. Han bruker en berøring før han forsøker seg med høyrebenet. Det er ikke noe spesielt godt forsøk og han ser ballen gå noen meter over mål.
    65'
    Det er selvfølgelig å slå inn åpne dører, men det sier litt om City-troppen når de bytter inn spillere som Rodri og Gvardiol. Nå varmer også årets spiller sist sesong, Phil Foden, opp.
    66'
    Grealish med et god skuddforsøk. Sender Flekken ut i full strekk og ser keeperen får bokset ballen til corner.
    68'
    Stor Haaland-sjanse! City broderer seg gjennom, Gündogan finner Haaland på ni-ti meter og nordmannen skyter mot korthjørnet. Flekken er imidlertid våken og får slått til corner.
    69'
    Gündogan forsøker seg fra distanse. Går rett i en forsvarsspiller og til corner igjen.
    71'
    Brentford sliter stort nå. De sliter med å komme opp i press og i motsetning til den første omgangen ser det planløst ut defensivt.
    72'
    KLARER HAN HAT TRICKET? Erling Braut Haaland jakter sin tredje scoring for dagen og sitt 100. City-mål. Det gjenstår et kvarter og spørsmålet er om han enten får sjansen, eller blir tatt av banen og hviles før en viktig uke med Champions League og toppoppgjør Arsenal neste helg.
    75'
    Savinho danser seg forbi noen forsvarere før han skyter mot lengste kryss. Det er ikke noe dumt forsøk, men avslutningen går en liten halvmeter utenfor.
    78'
    Der får Haaland en bra mulighet! De Bruyne bryter Brentford, det er et hav av kontringsrom, og pasningen hans til Haaland er god. Men jærbuen får en litt dårlig berøring og det ender opp i ingenting.
    80'
    Kjempemuligheter for Haaland! Først smeller han ballen i stolpen fra kort hold. Etter hvert får han sjansen igjen fra nesten samme posisjon, men en utrolig oppofrende forsvarsspiller får kastet seg rett inn i ballbanen og hindrer Haalands tredje!
    81'
    Inn: Bernardo Silva
    Ut: Jack Grealish
    84'
    Inn: Ruben Dias
    Ut: John Stones
    84'
    Brentford får endelig et litt lengre angrep og litt tid til å puste. Men på den siste tredjedelen stemmer det ikke. Et innlegg har retning mot bakerste stolpe, men der står Kyle Walker og bryster ballen lekkert inn til egen keeper.
    86'
    Gvardiol får opp pulsen litt på de fremmøtte på Etihad. Løper inn i bakrom, De Bruynes pasning er god, men Gvardiol får akkurat ikke stokket beina og kontroll der. Ellers hadde han vært alene med keeper.