Etter fire kamper leder City gruppe G med full pott og 12 poeng. Leipzig er nummer to, med ni poeng. Begge lag er allerede sikret avansement fra gruppen, men i kveld kan City sikre gruppeseieren. Førsteplass i gruppen henger nok høyt på ønskelisten til begge lag - da man sannsynligvis vil møte enklere motstand i åttedelsfinalen.
    Leipzig-benken: Gulacsi, Lenz, Poulsen, Baumgartner, Carvalho, Sesko, Henrichs, Kampl
    RB Leipzig (4-3-3): Blaswich - Klostermann, Simakan, Lukeba, Raum - Seiwald, Haidara, Schlager - Simons, Openda, Forsberg
    City-benken: Ederson, Carson, Phillips, Stones, Ake, Doku, Alvarez, Gomez, Bobb
    Manchester City (4-3-3): Ortega Moreno - Walker, Akanji, Dias, Gvardiol - Lewis, Rodri, Bernardo Silva - Foden, Haaland, Grealish
    I forkant av dagens kamp er det avduket en ny statue utenfor Etihad. Klubblegenden Mike Summerbee, Colin Bell, og Francis Lee var alle med på å vinne den engelske toppdivisjonen i 1967/68-sesongen, samt FA-cupen og den europeiske Cupvinnercupen året etter.
    Som forventet er Haaland med fra start. Oscar Bobb er på benken, men kanskje får vi et nytt innhopp fra Oslo-gutten?
    Blir det flere Haaland-scoringer i kveld?
    Antall stemmer: 2719
    På de fire første kampene har det blitt fire fulltreffere for Erling Braut Haaland. Jærbuen ble turneringens toppscorer forrige sesong med 12 mål. Totalt står han med 39 scoringer på 34 kamper i Champions League.
    Lysshowet er i gang på Etihad - der hedres City-legendene Mike Summerbee, Colin Bell og Francis Lee! Vi nærmer oss avspark!
    City tar avspark!
    1'
    Bernardo Silva vinner ballen høyt i banen og tråkler seg nesten gjennom Leipzig-forsvaret - men Seiwald kommer til med en lang tå og spiller til keeper Blaswich.
    1'
    Leipzig presser høyt. City prøver å spille seg ut - men etter hvert må Ruben Dias bare blåse ballen fremover.
    2'
    City etablerer seg utenfor feltet til Leipzig. Etter noen trekk fra venstre til høyre kommer et innlegg mot Bernardo. Han forsøker en volley, men rett i en mur av Leipzig-spillere.
    3'
    VG Live svarer
    Ailo
    Hvorfor spiller ikke de bruyne?
    Han er skadet! Han forventes tilbake på nyåret.
    Like før Silva får sluppet fri Haaland i bakrom, men Leipzig og Lukeba bryter forsøket.
    5'
    Skremmeskudd fra Simons! Schlager spiller til Simons, som forsøker et lurt skudd fra 20 meter. Går et stykke til høyre for målet til Ortega.
    5'
    Akanji får frispark ved midtstreken.
    6'
    Leipzig ønsker også å spille seg ut bakfra, og nå er det City som presser høyt. Gvardiol er for sent ute i en duell med Haidara og frispark til Leipzig.
    7'
    Raum og Simons kombinerer fint ute til venstre. 20-åringen kommer seg inn i feltet til City, men bruker litt for lang tid. Da rekker Akanji å komme seg på rett side og ballen ender hos keeper Ortega.
    8'
    City har mye ball i starten her. Leipzig ligger i en 5-3-2 formasjon når de forsvarer seg.
    9'
    Mål for RB Leipzig!
    Manchester City 0 - 1 RB Leipzig
    Mål: Lois Openda
    Målgivende: Janis Blaswich
    LEIPZIG TAR LEDELSEN! Plutselig går tyskerne opp i 1-0! Keeper Blaswich løfter rett opp mot Openda. Han vender bort Akanji og er alene med keeper Ortega. Belgieren er iskald og setter ryster Etihad!
    9'
    Både manager Pep Guardiola og Manuel Akanji rister oppgitt på hodet. Fikk det litt for enkelt der, målscorer Openda.
    14'
    City med frispark utenfor 16-meteren til Leipzig - et stykke ut til venstre.
    15'
    Grealish og Bernardo står ved ball..
    15'
    NESTEN FOR DIAS! Bernardo pisker frisparket inn i boks og på fem-meteren får Ruben Dias stige alene til værs - men headingen får over mål.
    16'
    Simons har vært aktiv de første 16 minuttene. Skaffer Leipzig et frispark ved midtbanen.
    16'
    Openda er fri igjen, men er i offside denne gang.
    17'
    Like før Haaland er alene med keeper. Rico Lewis leverer en smart stikker, men førstetouchet til jærbuen er litt for hardt og Klostermann dytter ut til corner.
    17'
    Blaswich kommer ut og bokser corneren vekk.
    18'
    Scoringen har ikke endret alt for mye på kampbildet: City har ball mesteparten av tiden - Leipzig ligger klare til å utnytte feil og/eller kontringer.
    18'
    Like før Leipzig vinner ballen på 30 meter - men Bernardo rydder opp i egen feil og løfter ballen fremover.
    19'
    Rodri bommer, for en gangs skyld, på en pasning mot Gvardiol. Leipzig overtar.
    19'
    Haaland kommer til en halvveis avslutning fra skrått hold. Utspark Leipzig.
    20'
    Gult kort til Manchester City
    Ruben Dias
    21'
    Et tidlig gult kort for Dias. Går opp med en høy fot mot Lois Openda. Ser ut som han sneier belgieren. Frispark ved midtbanen.
    22'
    Simakan prøver en langpasning i bakrom mot Openda. Denne gang blir den litt for lang, men Openda gir tommel opp. Den oppskriften fungerte på 1-0 - og Leipzig kommer nok til å prøve igjen.
    22'
    Grealish går i bakken og dommer Glenn Nyberg stopper spillet. Fikk seg en smell i hodet i duell med Seiwald.
    25'
    Et lite stopp i spillet mens Grealish får behandling. Da kalles resten av City-laget bort til Guardiola. Gir noen klare instruksjoner til sine gutter, spanjolen.
    26'
    Jeremy Doku sendes i oppvarming. Grealish ligger fortsatt nede.
    27'
    Grealish er opp på beina igjen. Så gjenstår det å se om det medisinske teamet gir han lov til å fortsette. Fikk en smell i tinningen.
    27'
    Spillet fortsetter. City i øyeblikket med 10 mann.
    28'
    Grealish er inne igjen.
    28'
    Klostermann stikker frem en fot og stopper et forsøk mot Haaland. Klart seg meget bra så langt, Lukas Klostermann.
    29'
    LEWIS BLÅSER BALLEN OVER! City har slått leir utenfor 16-meteren til Leipzig. Til slutt får Gvardiol spilt til Rico Lewis inne i boks. Han får kontroll på ball og feier til fra 8 meter - men et godt stykke over mål.
    29'
    NESTEN MEGATABBE! Leipzig prøver å spille seg ut bakfra og Bernardo setter press på keeper Blaswich. Såpass mye press at målvakten slår ballen rett i beina til City-spilleren, men heldigvis for Leipzig går ballen over dødlinja.
    30'
    David Raum er våken og bryter en pasning mot Bernardo. God kontringsmulighet for Leipzig, men Openda går i offside.
    30'
    Manchester City 0 - 2 RB Leipzig
    Målgivende: Xavi Simons
    HAN GJØR DET IGJEN! Det starter med at venstreback David Raum stopper Bernardo på Leipzigs banehalvdel. Derfra sender Simons i vei en pasning til Openda på midtstreken. I duell med Dias får han en touch forbi midtstopperen og en hel banehalvdel å løpe i. Kjører en skuddfinte på Gvardiol som kommer halsende til - før han setter 2-0!
    33'
    HAALAND OVER! City er nære ved å svare. Ballen faller perfekt til jærbuen på 13 meter - men forsøket flyr over målet til Blaswich.
    33'
    VG Live Bruker
    Hei. Er Glenn nyberg norsk?
    Glenn Nyberg, kveldens dommer, er svensk!
    Rodri og City får frispark, 35 meter fra målet til Leipzig.
    36'
    Nathan Aké er sendt i oppvarming. Kanskje et signal fra Pep om at City-sjefen ikke er veldig fornøyd med forsvarsspillet så langt?
    36'
    Grealish løfter inn frisparket. Ruben Dias stiger til værs, men får stusset ballen til utspark for Leipzig.
    37'
    Leipzig-fansen koser seg nå. I motsatt oppgjør ble det 1-3-tap for tyskerne.
    37'
    Leipzig får frispark like før midtstreken.
    38'
    Rodri med en ny stygg feilpasning. To av dem i kveld. Det er særdeles uvant kost for spanjolen.
    39'
    Tom
    Det må har vært litt av et mål når Lois Openda setter den målgivende pasningen til seg selv.
    Hehe, det skulle selvfølgelig være Simons. Men kunne nesten gitt den målgivende til Openda også der!
    Rodri har vondt og legger seg ned. Holder seg til kneet. Det er ikke bra.
    42'
    Fikk seg en liten vridning da han skulle slå en pasning - men David Raum kom bakfra og tok ball. Da traff Rodri kun foten til Raum.
    43'
    Pep Guardiola er fremme med tegnebrettet på benken og finner på en ny plan.
    43'
    Rodri er inne igjen. Godt å se
    43'
    Igjen stoppes Haaland av Klostermann. Han har hatt rollen som frimerke, Klostermann, og den oppgaven har han utført bra så langt.
    43'
    Raum blir liggende etter en takling fra Akanji.
    44'
    Igjen en feil fra Rodri - som header ballen rett i beina til tomålsscorer Openda. Han krangler frem en corner.
    45'
    Det er lagt til fire minutter.
    45'
    Tror City synes det er greit med pause snart. Spesielt Rodri, for han har vært ukarakteristisk ustabil i denne første omgangen.
    45'+1
    Ny corner til Leipzig.
    45'+1
    Raum slår den lavt og hardt på første stolpe. Haaland er der og klarerer til ny corner.
    45'+1
    Kort corner denne gang, før Schlager slår inn. Den stanges ut av City-forsvaret og ender med en ny corner.
    45'+2
    Haaland klarerer et innlegg, men det er allerede vinket for offside mot Leipzig.
    45'+2
    To minutter igjen av tillagt tid. Samtlige av de to første ble brukt på Leipzig-cornere.
    45'+3
    HAALAND! City kommer på venstrekanten og Foden får til et godt innlegg mot Haaland bak i feltet. Innlegget bruker lang tid i lufta og Haaland får ikke mye kraft i headingen. Forsøket går rett på Blaswich.
    45'+3
    Ruben Dias lager frispark. Takler Simons på vei fremover. Skal passe seg, Dias, for han har allerede gult kort.
    45'+4
    Det er pause! Leipzig overrasker på Etihad - og kveldens navn er Lois Openda! Belgieren fikk en pasning i bakrom fra keeper Blaswich - løp fra alt og alle og satte 1-0. Så kjørte han nesten en reprise da han vendte bort Dias på midtstreken og satte 2-0. Pep Guardiola, Erling Haaland og City har en jobb å gjøre i andre omgang. Skulle Leipzig score vinner kampen med tre eller flere mål vil de gå forbi City og være på tabelltopp i gruppe G.
    Fotballguruen
    Leipzig må vell helst vinne med 4 mål for å gå forbi City?
    Neida! City vant 3-1 i Tyskland. Med 3-0 her er Leipzig forbi på innbyrdes oppgjør.
    Lagene er på vei ut.
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Nathan Ake
    Ut: Ruben Dias
    46'
    Tar grep i forsvaret, Pep Guardiola. Ruben Dias var sjeldent svak i første omgang og erstattes av Aké.
    46'
    Openda setter ut på en ny løpetur. Stoppes av Aké like før 16-meteren. God første involvering fra den nederlandske stopperen.
    47'
    Klarer City å snu dette?
    Ja!
    59%
    Nei!
    41%
    Antall stemmer: 2668
    Raum blir liggende inne i 16-meteren til City etter et Leipzig-angrep.
    51'
    Samtidig gjøres Julian Alvarez og Jeremy Doku klar på City-benken. De som scoret 2-1 og 3-1 i motsatt oppgjør!
    51'
    Raum er oppe igjen. City står klare med byttene sine.
    52'
    Gvardiol sender avgårde en pasning mot Foden - men Klostermann leser faren og snapper ball. Har vært bunnsolid i kveld, Lukas Klostermann.
    54'
    Inn: Jeremy Doku
    Ut: Jack Grealish
    54'
    Inn: Julian Alvarez
    Ut: Kyle Walker
    54'
    Tar ut Kyle Walker altså. Et offensivt bytte.
    54'
    Mål for Manchester City!
    Manchester City 1 - 2 RB Leipzig
    Mål: Erling Braut Haaland
    Målgivende: Phil Foden
    ERLING HAALAND GJØR DET! Champions League-scoring nummer 40 i kamp nummer 35. Phil Foden leverer en lekker stikker - Haaland tar et touch på vei fremover og setter 1-2!
    54'
    Da koker det godt på Etihad! City fortsetter å angripe.
    56'
    Doku har umiddelbart vist seg frem. Skaffer City en corner.
    56'
    Simons stikker til Openda. Han tar med seg ballen ut til venstre, før han prøver å finne Forsberg. Blir stoppet av Aké og corner til Leipzig.
    57'
    Leipzig gjør klar to bytter.
    58'
    Spillerbytte - RB Leipzig
    Inn: Benjamin Sesko
    Ut: Lois Openda
    Byttes ut, tomålsscorer Openda. Må ha løpt seg tom, for han har vært meget god i kveld!
    60'
    Inn: Christoph Baumgartner
    Ut: Emil Forsberg
    60'
    Julian Alvarez prøver seg i bakrom. Klostermann holder følge og takler til corner.
    60'
    Corneren stanges kontant ut av innbytter Sesko.
    61'
    Rodri lager frispark mot Schlager. Nesten ved midtsirkelen.
    61'
    Alvarez prøver å spille fri Haaland, men pasningen fra argentineren blir i overkant for hard.
    62'
    Doku danser rundt på venstrekanten. Kommer seg ikke helt fri og må spille støtte til Gvardiol. Ser farlig ut hver eneste gang han får ballen i beina og med rom å løpe i, Jeremy Doku.
    62'
    City med mye ball de siste minuttene. Leipzig trykkes tilbake inne på egen halvdel.
    63'
    Misforståelse mellom Gvardiol og Doku. Pasningen fra Gvardiol triller til innkast for Leipzig.
    65'
    Men så kaster Leipzig den rett tilbake til City...
    65'
    Da blir det en ny periode med mye ball for City.
    65'
    Haaland trekker seg litt dypere og får en pasning fra Aké. Snur seg rundt og forsøker å spille fri Alvarez, men Leipzig bryter. City beholder likevel ballen.
    66'
    Hele City-laget er inne på Leipzigs banehalvdel. Midtstopper Akanji får ballen 35 meter fra mål og takler av Schlager. Frispark til City.
    67'
    God mulighet for Aké! Alvarez løfter inn frisparket og Aké er fri på 11-12 meter. Han er dog feilvendt og prøver å heade bakover - men går til venstre for mål.
    68'
    Doku får frispark i duell med Haidara.
    69'
    Manchester City 2 - 2 RB Leipzig
    Mål: Phil Foden
    LEKKERT, LEKKERT, LEKKERT! City holder ballen lenge - så eksploderer det. Gvardiol spiller inn fra venstre til Foden like utenfor feltet. Han tar et herlig førstetouch forbi Leipzig-forsvaret før han avslutter mellom beina til Klostermann og til 2-2!
    69'
    Da er City tilbake. Phil Foden med målgivende og scoring. Hva nå, Leipzig?
    71'
    SESKO FYRER! Først snapper han ball fra Akanji, kommer seg til 16-meteren og drar seg litt inn i banen. Banker til, men nokså rett på Ortega. City-keeperen slår ballen over mål og til corner.
    71'
    Xavi Simons ligger nede. Fikk seg en smell i skulderen i duell med Akanji like før avslutningen til Sesko.
    73'
    Yussuf Poulsen gjør seg klar på benken til Leipzig. Det samme gjør Fabio Carvalho, som er på lån fra Liverpool.
    73'
    Inn: Fabio Carvalho
    Ut: Amadou Haidara
    74'
    Inn: Yussuf Poulsen
    Ut: Xavi Simons
    Nesten i tårer her, Xavi Simons. Har tydelig vondt i skulderen og er fortvilet når han forlater banen.
    74'
    Spennede å se hvorvidt Leipzig endrer formasjon nå. Haidara har hatt ansvar for Jeremy Doku etter at belgieren kom inn. Hvem skal passe på lynvingen nå?
    75'
    Ballen ligger i mål - men det vinkes for offside! Carvalho setter ballen i mål, men han har stått i offside noen trekk i forkant.
    75'
    Schlager prøver å finne Raum ute til venstre - men bommer totalt på pasningen og innkast for City.
    78'
    Ti minutter igjen nå. City virker å ha mer kontroll. Leipzig ser ikke like farlige ut etter at Openda og Simons ble byttet ut. Begge med solid tempo som skapte problemer for City da de var på banen.
    80'
    Doku utfordrer Simakan til venstre. Leipzig-stopperen takler til corner.
    81'
    Alvarez tar corneren kort til Doku før han får tilbake. Prøver å svinge inn et innlegg - men går bare rett i hanskene til Blaswich.
    81'
    Leipzig gjør klart sitt siste bytte. Kevin Kampl er på vei inn.
    84'
    Doku i ny duell med Simakan. Stopperen takler nok en gang til corner.
    84'
    City tar corneren kort og Foden slår inn fra 25 meter. Treffer panna til Haaland, men headingen rett på keeper Blaswich.
    85'
    Manchester City 3 - 2 RB Leipzig
    Mål: Julian Alvarez
    DE HAR SNUDD DET! De maler i stykker Leipzig her. Etter flere trekk i laget ender ballen hos Foden inne i feltet. Han trekker ned mot dødlinja før han smeller den inn - via Klostermann - mot fem-meteren. Der står Alvarez, som får kontroll og bredsider inn 3-2!
    86'
    Phil Foden har vært enorm i andre omgang! Ett mål, og minimum en målgivende (mulig den andre er for mye innom Klostermann). En herlig herlig fotballspiller, Phil Foden.
    88'
    Inn: Kevin Kampl
    Ut: Xaver Schlager
    89'
    Når vi først deler ut ros til City-spillere - innbytterne Doku og Alvarez må også trekkes frem. Begge har vært med på å øke tempoet foran hos de lyseblå.
    89'
    Det legges til seks minutter.
    90'
    City triller ball nå. Luften ser ut til å ha gått litt ut av Leipzig.
    90'+2
    Inn: Sergio Gomez
    Ut: Josko Gvardiol
    90'+2
    Sergio Gomez får de fire siste til å øke pulsen litt.
    90'+3
    City går mot sin femte seier på fem kamper i gruppespillet. Med det er de også sikret førsteplassen i gruppa og antatt enklere motstand i åttedelsfinalen.
    90'+4
    Klostermann jobber heroisk og orker enda. Det er like før Alvarez tråkler seg gjennom hele Leipzig, men kaptein Klostermann får taklet til corner.
    90'+5
    Sergio Gomez kommer til et langskudd fra 16 meter. Langt over mål, men fikk iallfall gjort noe på innhoppet sitt!
    90'+5
    Corner til Leipzig.
    90'+7
    Corneren blåses opp i været av City.
    90'+7
    Dommer Glenn Nyberg sier at nok er nok! City lå under 0-2 til pause, men de lyseblå slo nådeløst tilbake etter hvilen. Erling Braut Haaland startet ballet etter fint forarbeid fra Phil Foden. Så var det Foden selv som satte 2-2. Tre minutter før fulltid fant Foden Julian Alvarez og 3-2. City er med det sikret førsteplassen i gruppa - og har fem av fem mulige seire denne Champions League-sesongen.