0-2
23 736
9 259

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Manchester United og Manchester City!
    Etter at Liverpool slo Manchester United hele 5-0 på Old Trafford for to uker siden, har Manchester United fått en liten oppsving med seier borte mot Tottenham og uavgjort borte mot Atalanta i Champions League.
    Siden Ole Gunnar Solskjær tok over som manager i Manchester United har det blitt spilt åtte kamper mellom de to Manchester-lagene. Det har endt med fire seirer til Manchester United, tre seirer til Manchester City og én uavgjort.
    For Manchester United er det knyttet spenning til sammensetningen av forsvaret. Varane måtte ut med skade mot Atalanta og er ute av spill i rundt en måneds tid. Victor Lindelöf måtte stå over mot Atalanta og er usikker. I så måte vil det bli interessant å se om Manchester United fortsetter med en trebackslinje, eller om de skifter tilbake til en backfirer.
    Manchester City tapte forrige uke hjemme mot Crystal Palace. De reiste seg igjen med seier i midtuken mot Club Brugge i Champions League. Før runden er de fem poeng bak Chelsea, som møter Burnley senere i dag, så Pep Guardiolas menn trenger poeng for å henge med i tittelkampen.
    Manchester United (3-5-2): De Gea - Lindelöf, Bailly, Maguire - Wan-Bissaka, Fernandes, McTominay, Fred, Shaw - Ronaldo, Greenwood.
    Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Stones, Dias, Cancelo - Gündogan, Rodrigo, Bernardo Silva - Jesus, De Bruyne, Foden.
    Lindelöf blir altså klar til kampen og da får vi igjen se Manchester United i en trebackslinje. Det fungerte svært bra mot Tottenham forrige helg, men fungerer det like bra i dag?
    For City så er stjerner som Grealish, Sterling og Mahrez alle henvist til benken. Rapportene tilsier at det er De Bruyne som starter i spissrollen/falsk nier.
    Benken til Manchester United: Henderson, Dalot, Telles, Lingard, Matic, Van de Beek, Martial, Rashford og Sancho.
    Benken til Manchester City: Steffen, Carson, Aké, Zintsjenko, Grealish, Fernandinho, Palmer, Sterling og Mahrez.
    13262 stemmer
    Da er lagene ute på banen og klare for kamp.
    Bernardo Silva sparker kampen i gang.
    1'
    Kan se ut som at det faktisk er Bernardo Silva som starter som falsk nier, mens De Bruyne er nede i midtbaneleddet. Det blir nok uansett ganske dynamisk.
    1'
    City har holdt på ballen mer eller mindre siden start.
    2'
    Skudd på mål
    Kampens første avslutning. De Bruyne spiller opp til Bernardo Silva og portugiseren drar seg fri inne i feltet, men skyter langt til side for mål.
    3'
    Ronaldo takles ute på kanten og får et frispark. I brukbar innleggsposisjon.
    5'
    Shaw skal slå inn i feltet.
    5'
    Og han finner Maguire! United-kapteinen får en god mulighet, men han får ikke styrt headingen fra syv-åtte meter på mål.
    6'
    De Bruyne skyter fra 20 meter. Blokkeres.
    7'
    Nesten for City!
    7'
    Manchester United scorer selvmål!
    Manchester United 0 - 1 Manchester City
    Mål: Eric Bailly
    City tar ledelsen! Først er det Walker som slår et godt innlegg som Gündogan nesten setter i mål. City vinner ballen tilbake og Cancelo slår inn fra venstresiden. Bailly slenger seg frem for å klarere unna, men han sender den over De Gea og i mål! Foto: Oli SCARFF / AFP
    7'
    Manchester United virker til å ha lagt en kampplan hvor de ligger lavt og satser på kontringer. Det blir jo vanskeligere nå som City er i ledelsen og ikke trenger å risikere så mye fremover.
    9'
    Ronaldo blir liggende etter en duell med Stones.
    10'
    Fikk seg en liten luftetur etter en hodeduell, men han kommer opp på beina igjen.
    10'
    Manchester United prøver å presse høyt, men Manchester City har få problemer med å spille av presset.
    10'
    City har vært meget gode i gjenvinningsspillet så langt.
    11'
    City triller med ballen.
    14'
    De Bruyne slår tidlig inn mot Foden, men engelskmannen er for sent ute og når ikke ballen.
    14'
    Manchester United har virkelig ikke fått til mye så langt.
    15'
    Wan-Bissaka feller Foden like ved siden av 16-meteren. Frispark i god innleggsposisjon.
    15'
    De Bruyne slår hardt inn. Ronaldo er først på ballen og header unna.
    16'
    De Bruyne slår inn mot Gündogan. Bailly header unna.
    18'
    De Bruyne prøver seg med en stikker mot Foden, men timingen sitter ikke helt.
    18'
    Fernandes felles midt på banen. Frispark til United.
    19'
    Fikk seg en liten smell der, Fernandes, men han halter seg videre.
    20'
    City får en overgangsmulighet, men De Bruyne sklir. Gjestene beholder ballen, men roer ned.
    20'
    Offside
    Ronaldo får ballen i bakrom, men vinkes av for offside.
    21'
    De Bruyne fikk seg en liten smell i en duell med Maguire. Fikk knottene til Maguire i ankelen, kunne det se ut til.
    21'
    Corner til City.
    22'
    Hjørnespark
    Lindelöf får headet ballen ut av boksen.
    23'
    United har løftet seg litt.
    26'
    Holder ballen inne på Citys halvdel nå.
    26'
    Nesten for Ronaldo! Selvsagt er det han som får muligheten. Shaw slår fint inn fra venstre og Ronaldo varter opp med en flott volley fra 12-13 meter, men Ederson er med på notene og får slått unna. Returen havner mer eller mindre i beina til Greenwood, men den kommer såpass raskt at han ikke får stokket beina og avsluttet mot mål. Foto: Martin Rickett/Pa Photos
    26'
    For en redning! Fint angrep fra City. Foden kommer seg helt fri ute til venstre og slår inn mot De Bruyne. Skuddet går i Shaw, og inne i feltet plukker Jesus opp ballen, vender og skyter fra seks-syv meter. De Gea varter opp med en kjemperedning når han får ballen ut til corner.
    29'
    Corneren ender med et skudd fra Cancelo. De Gea slår over til en ny corner.
    30'
    Nytt skudd fra Cancelo, denne gang på volley. Langt til side for mål.
    30'
    De siste ti minuttene har det vært 50-50 i ballbesittelse. Et tegn på at United har jobbet seg litt inn i kampen.
    32'
    Nesten nytt selvmål! Denne gang er det Lindelöf som holder på å styre ballen i eget nett etter et innlegg fra Foden, men De Gea redder med en fin benparade.
    33'
    - Det er De Gea som holder Manchester United inne i kampen, sier TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb. De Bruyne får avsluttet inne i feltet, og igjen er De Gea på rett sted og får slått ballen ut til corner.
    34'
    Hjørnesparket ender med et skudd fra Cancelo bak i feltet. Skuddet er tungt, men igjen er De Gea på rett sted og redder.
    35'
    Foden kommer seg inn i feltet, men Wan-Bissaka setter inn en god takling og får ballen unna.
    35'
    Nå har Manchester City giret opp igjen
    36'
    Ny corner til gjestene.
    36'
    Hjørnespark
    Tas kort. Foden slår inn, men finner ingen lagkamerater.
    36'
    Kampen har roet seg litt igjen.
    40'
    Wan-Bissaka får ballen ute på høyrekanten og prøver å spille inn i feltet, men pasningen er upresis.
    40'
    Offside
    God sjanse for Ronaldo, som spilles gjennom av Wan-Bissaka og avslutter fra litt skrått hold. Ederson redder fint og flagget kommer også opp for offside. Ser ganske klar ut den.
    40'
    43'
    Hjørnespark
    Heades unna.
    44'
    Mål for Manchester City!
    Manchester United 0 - 2 Manchester City
    Mål: Bernardo Silva
    Målgivende: Joao Cancelo
    Så scorer City like før pause! Cancelo slår et innoverskrudd innlegg fra venstre. Shaw slipper ballen forbi seg og da får Bernardo Silva slengt ut en fot og avsluttet. Der er ikke De Gea heldig når han slår ballen videre inn i eget nett. Foto: Martin Rickett/Pa Photos
    45'
    Manchester City leder 2-0 til pause, etter to litt klønete baklengsmål. City har dominert banespillet så langt, mens Manchester United har slitt med å komme seg til sjanser.
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Jadon Sancho
    Ut: Eric Bailly
    47'
    Bytte i pausen fra Solskjær, med tilhørende formasjonsbytte.
    47'
    Gult kort til Manchester City
    Joao Cancelo
    Feller Greenwood.
    48'
    Frispark i god innleggsposisjon, men United får ikke noe ut av det.
    48'
    Offside
    Cancelo vinkes av for offside ute på kanten.
    49'
    Sancho er i hvert fall ivrig etter å vise seg frem her. Løper godt og gjør seg spillbar.
    51'
    Fernandes tar seg til ryggen og skjærer noen grimaser.
    53'
    City ruller opp et fint angrep, men vinkelen blir litt for spiss når Gündogan får muligheten til å skyte. Han velger å legge inn foran mål igjen, men den går via et United-bein og det blir ufarlig.
    54'
    "Ole's at the wheel" synges det på Old Trafford nå. Det er ikke fra hjemmefansen ...
    56'
    Bernardo Silva
    For sent inne i en takling på Ronaldo. Klart gult kort.
    58'
    Greenwood drar seg inn i banen og skyter fra 25 meter. Til side for mål.
    59'
    Hjørnespark
    City får en corner. Heades unna.
    62'
    City holder ballen i laget nå.
    64'
    De har naturligvis god tid her ...
    64'
    Marcus Rashford skal inn for Manchester United.
    65'
    Nydelig ball opp til Gündogan, men den første berøringen blir dårlig og gjør at han får en dårlig vinkel. Skuddet går i nettveggen på utsiden av målet.
    66'
    Inn: Marcus Rashford
    Ut: Mason Greenwood
    67'
    Shaw ligger nede. Tar seg til hodet etter en hodeduell.
    67'
    Kan se ut til at det går mot et bytte. Shaw ligger fremdeles nede.
    68'
    Shaw er oppe på beina igjen. Ser ut som han skal forsøke seg.
    69'
    Spillet er i gang igjen.
    69'
    Offside
    Rashford prøver å stikke gjennom til Shaw. Sistnevnte vinkes av for offside.
    70'
    Gündogan får et frispark ute på kanten. Frispark i fin innleggsposisjon.
    72'
    Shaw sitter nede.
    72'
    Inn: Alex Telles
    Ut: Luke Shaw
    73'
    Frisparket heades unna.
    74'
    Manchester United har ikke klart å gire opp i denne andre omgangen. Nå må snart sluttspurten komme om de skal få med seg noe fra denne kampen.
    75'
    Et par halvsjanser for City. Et skudd blokkeres og plutselig får Gündogan ballen fem meter fra mål. Han får igjen et touch som drar vekk fra mål og han løfter inn igjen. Ender med en volley fra De Bruyne fra 10 meter, men han får et dårlig treff og ballen går langt utenfor.
    76'
    United prøver å skape noe nå. Holder ballen på Citys halvdel.
    79'
    Sancho slår fint inn fra høyre. Dias stanger unna.
    79'
    Inn: Donny Van De Beek
    Ut: Fred
    80'
    I stolpen! Plutselig er det store kontringsrom for City. De Bruyne spiller opp til Foden, som kommer seg inn i 16-meteren og avslutter ned mot det lengste hjørnet. Skuddet går via stolpen og utenfor.
    81'
    City holder på ballen. United er meget passive i presset.
    84'
    86'
    Nesten for Stones! Han får ballen bak seg, men får vendt seg raskt rundt og avsluttet fra seks meter. Like utenfor.
    86'
    Jesus går i bakken inne i feltet. Det ropes på straffe, men dømmes hjørnespark.
    88'
    Han er vel så vidt på ballen der, Telles.
    88'
    Gult kort til Manchester United
    Cristiano Ronaldo
    Sent inne når han takler De Bruyne.
    90'+1
    Lagt til fire minutter.
    90'+1
    De Bruyne fikk seg en god smell der, men kommer seg tilbake i spill.
    90'+1
    Ganske mange tilskuere som allerede har gått nå.
    90'+3
    Corner til United. Stones header unna like foran Ronaldo.
    90'+5
    Manchester City vinner 2-0! Gjestene hadde full kontroll i dag og vinner fullt fortjent.