1 729
1 921

God søndag og hjertelig velkommen til Aker stadion og den 11.runden i Eliteserien hvor hjemmelaget Molde tar imot Haugesund.
    Vi har passert en tredjedel av årets sesong og det må være lov å si at Molde har underprestert. I skrivende stund er de nummer seks på tabellen, 15 poeng bak Bodø Glimt. Fem seire og fem tap er ikke godt nok om man skal kjempe om seriegull. Haugesund er nummer 11, noe som er som forventet. De har kort vei både opp og ned.
    Haugesund kommer fra seier og tre poeng mot Sandefjord sist, en kamp de ledet 3-0 før halvtimen var spilt. Molde kom stinne av selvtillit til Skien og Odd, etter fem strake seire i serie og cup. Dessverre for gutta fra rosenes by røk de 0-1 i Skien og landet godt på beina igjen. Det er nok et revansjesugent Molde vi får se i dag.
    I disse dager spilles U21-EM hvor Norge er representert. Der deltar Sivert Mannsverk fra Molde. Haugesund har ingen med, men Christos Zafeiris som spilte i Haugesund tidligere er med.
    Vi er tilbake med lagoppstillinger ca 1545 og kampstart 1700. Heng med!
    0'
    Solen skinner og kampen er i gang!
    0'
    Leite får frispark i en duell med Tiedemann.
    1'
    Setter hurtig i gang.
    1'
    Vinkes av som ytterste mann, på motsatt side av assistentdommer.
    1'
    Interessant kamp dette, rent taktisk. To lag som kom kommer i 3-5-2 eller 3-4-3. Ganske like formasjoner og måter å løse det på.
    2'
    Brynhildsen spilles opp i løpsduell med Bærtelsen, men førstnevnte skubber litt i ryggen på Bærtelsen og dommeren blåser.
    3'
    Spiller støtte til keeper Selvik.
    3'
    Haugesund kommer fremover med Leite, Nije og Diarra. Sistnevnte fyrer av fra spiss vinkel, men den går i nettveggen. Gode kombinasjoner, direkte og med stor fart.
    4'
    Kampen bølger i innledningen her. To lag som er unøyaktige og mister ballen for lett. Det er også to lag som vil ta kontringer og er direkte i den fasen.
    5'
    Brynhildsen fyrer av, men skuddet går i en Haugesund fot og til corner. Da stiger stemingen på tribunen.
    7'
    Kort variant til Brynhildsen, men Molde roter den bort og Haugesund tar over.
    7'
    Linnes slår en ball inn i feltet mot Eriksen, men stopperne til Haugesund er solide i luften og tar han enkelt ut. Utspill fra keeper.
    9'
    Nije kommer alene med Karlstrøm, men keeper redder mesterlig! Sande følger opp på returen, men den blokkeres til corner for gjestene. Kampens største sjanse så langt.
    10'
    Slås inn mot keeper. Karlstrøm bokser den, men ikke spesielt godt. Molde får allikevel klarert og overtar ballen.
    10'
    Ny stor Haugesund mulighet! Diarra setter fart og trer Nije alene mot mål. Vinkelen blir spiss og skuddet blir ikke godt nok. En Molde forsvarer takler den ut til corner.
    11'
    God corner, den heades rett på Karlstrøm fra knappe tre meter. Haugesund er klart nærmest scoring i Molde, med tre store sjanser på kort tid.
    12'
    Kort variant til Brynhildsen igjen, Molde beholder ballinnehavet langt inne på Haugesund sin halvdel.
    13'
    Kitolano fyrer av fra distanse, men den går også via en fot og til ny corner.
    14'
    Slås på første stolpe, men heades unna av en Haugesund forsvarer.
    14'
    Grødem felles av Krusnell. Han er sent ute der og får tilsnakk av dommer. Hadde det vært en forseelse senere i kampen så hadde det fort vært gult kort.
    14'
    Linnes spiller inn til Breivik og Molde bygger opp mot venstre.
    14'
    Artig kamp på Aker stadion første kvarteret. Vi har fått store sjanser og fint spill, mangler bare scoringen nå i solskinnet.
    16'
    Litt overraskende å se Molde konsekvent legge seg lavt, langt inne på egen halvdel når Haugesund skal bygge opp.
    17'
    Haugesund får frispark i en fin innleggsposisjon.
    18'
    Slås mot bakre, men dommeren blåser frispark til Molde før det blir noe ut av den.
    18'
    Karlstrøm spiller den ut til Tiedemann, selv under høyt press fra Haugesund.
    18'
    Leite tar imot ballen i egen 16-meter og klippes ned av Kitolano. Frispark til gjestene.
    19'
    Slås langt mot Sandem men Hagelskjær vinner den duellen.
    19'
    Haugesund bygger opp bakfra og Molde ligger lavt. Ikke bare ligger de lagt, men de presser ikke heller. Inviterer Haugesund langt inn på egen halvdel. Greit at de er redde for bakrommet sitt, men dette er veldig passivt.
    21'
    Dommeren ser an en fordel når Grødem er for sen i en duell. Han blåser og gir lagene en drikkepause samtidig.
    23'
    Spiller kort inn til Christensen som møter i midtsirkelen.
    24'
    Krusnell får frispark helt nede ved cornerflagget når Grødem kakker han litt på helen.
    26'
    Slås rett mot keeper og han bokser den langt ut. Godt keeperspill.
    26'
    Diarra går ned ved midten etter å ha lurt Haugen, dommeren blåser frispark.
    27'
    Spiller inn til kaptein Krygård.
    27'
    Ny corner til Haugesund. Krusnell spiller inn Nije, men han er altfor nære dødlinjen til at det blir noe mer enn en corner. Uansett så er det Haugesund som styrer butikken på Aker stadion!
    28'
    Dårlig slått, heades unna på første stolpe.
    28'
    Nije er for tøff med Haugen nede ved cornerflagget og Molde får frispark.
    29'
    Slås langt mot Breivik, men Haugesund vinner duellen.
    29'
    Linnes er altfor tøff med Krusnell og dytter han utover sidelinjen. Sånt vil ikke dommer ha noe av, frispark til gjestene.
    30'
    Slås langt unna mål og Haugesund får ikke noe ut av den. Tror Krygård må justere siktet litt til fremtidige dødballer, nå er det mye rart.
    30'
    Grødem skyter fra distanse, men den går via ryggen til Leite og ny corner.
    32'
    Også den heades enkelt unna på første stolpe.
    32'
    Lite sjanser å rapportere om i øyeblikket. Det er to lag som vil mye, men presisjonen på den avgjørende pasningen er ikke god nok for noen av lagene. Artig å se et Haugesund lag som har vært klart nærmest scoring her.
    34'
    Diarra avvinkes for en hands når han skal ta i mot ballen og Molde får frispark nede ved egen 16-meter.
    35'
    Spiller den opp til Breivik som møter. Molde bygger opp bakfra.
    35'
    I tverrliggeren for Molde! Grødem slår en glimrende pasning i bakrom og Brynhildsen starter som alltid. Han får et fint touch ut mot venstre og avslutter i tverrliggeren og ut. Flott spill og stor sjanse for Molde!
    35'
    På feil side når ballen går.
    36'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Ola Brynhildsen
    Målgivende: Eric Kitolano
    1-0 til Molde! Endelig kommer det gode bevegelser fra Molde. Linnes finner Kitolano inn i bakrom. Han titter opp og slår en perfekt pasninger ut 45 grader til Brynhildsen som setter den enkelt ned i hjørnet. Endelig for Brynhildsen!
    38'
    VAR sjekker om det er offside på Kitolano i forkant av scoringen. Målet står!
    40'
    Molde og Haugen slår langt mot Brynhildsen igjen, men Selvik er tidlig ute og header den unna.
    41'
    Brynhildsen får ballen av Kitolano innenfor 16-meteren. Han blir litt overivrig og klinker til selv, isteden for å spille tilbake til Kitolano som står mye bedre plassert. Skuddet går langt utenfor mål.
    42'
    Molde setter fart på ny. Denne gangen er det Brynhildsen som er servitør, men innlegget når ikke frem til Grødem og det blir ikke farlig.
    44'
    Gult kort til FK Haugesund
    Bruno Leite
    Får gult kort for en obstruksjon i forkant av Moldes forrige sjanse.
    44'
    Haugesund føler seg nok litt snytt til pause her. De skapte flere store sjanser tidlig og burde kanskje ledet, mens Molde egentlig ikke hadde noen store sjanser før 1-0 satt i kassa.
    45'+1
    Brynhildsen får frispark på midten når Bærtelsen holder han godt igjen. Kunne fort vært gul den også.
    45'+2
    Spiller bakover til Hagelskjær og Molde bygger opp mot høyre.
    45'+2
    45'+3
    Dommeren blåser av første omgang og Molde leder 1-0. Haugesund åpnet best og skapte flere store sjanser tidlig, men Molde spilte seg mer og mer inn i omgangen og fikk hull på byllen ved Ola Brynhildsen. En omgang med mange pasningsfeil og det mangler både presisjon og bevegelse i begge lag. Trenerne får gjøre sine justeringer i pausen også er vi klare for flere scoringer i andre omgang.
    45'
    Ingen bytter i pausen.
    45'
    Dommerne blåser av etter første pasning, Breivik får seg en trøkk i bakhodet og blir liggende. Heldigvis reiser han seg ganske raskt opp igjen og alt ser bra ut med Breivik.
    45'
    Stor Molde sjanse brennes! Haugen, Grødem og Kitolano setter voldsomt fart fremover. De kombinerer seg gjennom Haugesund og Haugen får avsluttet, men den går over mål. Meget godt spill, men det var kanskje feil skytter?
    47'
    Therkildsen slår et godt innlegg bak Molde forsvaret, men Krusnell får ikke til noe mer enn å spille den inn til Karlstrøm. Hadde flere i hvitt reagert på den kunne det blitt skummelt.
    49'
    Molde ruller opp en ny sjanse. Denne gangen er det god bevegelse og de går direkte i lengderetning. En langpasning finner Brynhildsen, han toucher inn i banen og spiller Eriksen på tvers. Han har god tid og skal sette den i hjørnet, men skuddet går rett på keeper.
    50'
    Haugen slår et presist innlegg mot Brynhildsen, men Krusnell er foran og header den ut til corner.
    52'
    Slås mot bakre stolpe. Den heades inn igjen i feltet hvor Brynhildsen prøver seg på et brassespark. Resten er historie.
    52'
    Sande går ned etter en duell med Hagelskjær, Haugesund får frispark helt ute ved sidelinjen.
    53'
    Spiller den tilbake til Bærtelsen og Haugesund vender spillet mot venstre.
    53'
    Sande får frispark igjen, nok en gang er det Hagelskjær som lures trill rundt.
    55'
    Spiller inn til Bærtelsen denne gangen også.
    55'
    Hagelskjær er god i egen boks, han skjærer inn og blokkerer et skudd fra Sande. Den er viktig, der hadde Haugesund utlignet!
    55'
    Slår mot første stolpe igjen, men Haugesund får ikke noe ut av den og det blir utspill fra Karlstrøm.
    55'
    Haugesund får frispark igjen, og for tredje gang er det Hagelskjær som er involvert. Denne gangen så det noe billig ut, men det er dømt.
    57'
    For tredje gang spilles det støtte til Bærtelsen.
    57'
    Tiedemann setter seg ned og holder seg til ankelen, ser ut som han er ferdig for dagen. Han prøver seg igjen, så får vi se hvordan det går.
    60'
    Breivik fyrer av fra distanse, men den går via en fot og til corner. Får applaus fra hjemmepublikumet for forsøket.
    62'
    Slås på bakre stolpe igjen, men headingen går rett inn til keeper.
    63'
    Haugesund kontrer, Diarra finner Nije, men skuddet går utenfor. Lynhurtige gutter som kan kontre. Den var nære!
    63'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Birk Risa
    Ut: Anders Hagelskjær
    64'
    Haugesund klarer ikke å skape noe i etablert angrep så langt. Det er dødballer og kontringer mulighetene ligger for gjestene, spesielt kontringer. Vi er straks halvveis i denne omgangen og det haster for gjestene nå.
    66'
    Starter fint inn i bakrom, men er marginalt på feil side når pasningen går. Det er stort bakrom hos Molde når de angriper, så Nije tenker absolutt riktig.
    67'
    Kitolano felles av Krygård på midten og får frispark.
    68'
    Spiller inn til Breivik sentralt.
    68'
    Leite er sinna når han får frispark mot seg, etter at Grødem løper i ryggen hans. Han har et poeng.
    69'
    Innøvd variant til Grødem, støtte til Kitolano og skudd. Den går langt opp på tribunen.
    69'
    Inn: Niklas Ødegård
    Ut: Eric Kitolano
    70'
    Har Haugesund noe å komme med her? Hva med å kaste inn Martin Samuelsen?
    72'
    Leite og Breivik strekker seg etter samme ball, og sistnevnte får frispark. Leite er på fot, Breivik på ball.
    73'
    Slås langt mot Ødegård, men han taper sin duell.
    74'
    Krusnell kommer fremover for Haugesund og skal slå et tidlig innlegg, men Breivik tar returjobben sin skikkelig og blokkerer den til corner for gjestene.
    75'
    Therkildsen kommer mot første stolpe og får innlegget, men han stusser den til side og over mål.
    75'
    Grødem takler Leite hardt og delvis bakfra på vei fremover. Haugesund får frispark der.
    77'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Julius Eskesen
    Ut: Bruno Leite
    78'
    Inn: Adrion Pajaziti
    Ut: Magnus Christensen
    78'
    Setter den hurtig i gang.
    78'
    Det er stillingskrig i øyeblikket. Lagene mister ballen, kriger den tilbake og mister den igjen. Ingen stor kvalitet å skrive hjem om.
    81'
    Slår den i bakrom mot Brynhildsen, men det er lite vilje i både frisparket og bevegelsen. Utspill fra Selvik.
    82'
    Eskesen feller Grødem bakfra på vei fremover. Dommeren blåser raskt frispark og deler ut det gule kortet.
    84'
    Julius Eskesen
    Får gult kort for å holde igjen og felle Grødem på vei fremover.
    84'
    Slås langt mot Brynhildsen, men Haugesund vinner duellen og får klarert.
    84'
    Inn: Claus Niyukuri
    Ut: Anders Bærtelsen
    85'
    Inn: Martin Samuelsen
    Ut: Mads Sande
    85'
    Litt merkelig duell nede ved cornerflagget. Niyukuri og Brynhildsen i en tøff duell. Molde får frisparket, med Brynhildsen får gult kort.
    86'
    Gult kort til Molde
    Ola Brynhildsen
    Får gult kort for fellingen av Niyukuri.
    86'
    Molde får frispark når Grødem går ned etter en duell med Samuelsen.
    89'
    Den skaper de ingenting ut av.
    89'
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: Ola Brynhildsen
    90'
    Inn: Eirik Haugan
    Ut: Emil Breivik
    90'
    Rødt kort til FK Haugesund
    Sory Diarra
    Diarra vises det røde kortet direkte av dommer, han er ikke i tvil. Han river seg løs av en duell med Bjørnbak, men det ender opp med en albue i etterkant.
    90'+1
    Martin Bjørnbak
    Bjørnbak får gult kort for samme situasjon, merkelig situasjon.
    90'+2
    En leder på Haugesund sin benk får også det gule kortet.
    90'+3
    Slås frisparket langt opp, men Haugesund rensker som vanlig unna i luften.
    90'+3
    Vi har passert fem minutter overtid, men det er uvisst hvor mye som er lagt til her. Haugesund skaper ingenting.