Skjerve (sm)58'
2-0
2-1

Velkommen til dagens livedekning fra Molde. På årets 16. mai-kamp er det nyopprykkede Haugesund som kommer på besøk. FKH har gjort det beste av nykommerne og ligger før dagens kamp faktisk foran Molde på tabellen.
    FKH har 14 poeng etter elleve serierunder, og ligger med det på 10. plass. Molde har skuffet og forrige sesongs sølvvinnere har kun 12 poeng. Med det er laget nummer 12 på tabellen.
    I forrige serierunde spilte Haugesund 0-0 hjemme mot Rosenborg i en jevn og tett kamp. Molde endte opp med å tape hele 4-1 mot Viking i Stavanger, etter at de hadde startet best og ledet 1-0.
    I midtuka har begge lagene også kommet seg greit gjennom 1. runde i cupen. Bjørn Runström scoret to for Molde da de vant 3-1 borte mot Surnadal, mens Nikola Djurdic scoret to ganger for Haugesund da de vant 4-0 borte mot Klepp.
    Haugesund har ikke scoret mål på sine tre siste kamper (0-0 mot Stabæk, 0-1 mot Viking og 0-0 mot Rosenborg) og har ennå ikke vunnet på bortebane denne sesongen. Men i flere av bortekampene har haugesunderne vært svært nære å sikre seg tre poeng.
    I likhet med Haugesund, er også Molde klart best hjemme. Alle lagets tre seiere i serien har kommet hjem. Her har de slått Brann, Strømsgodset og Aalesund.
    Det blir spennende å se om de siste dagers overgangsspekulasjoner påvirker Magne Hoseth. Molde-strategen har blitt linket til Blackburn, men Molde FK avkrefter rapportene om at det allerede har kommet et bud på midtbanespilleren.
    I mål hos Molde starter sannsynligvis Jan Kjell Larsen. Keeperen kom til Molde fra Haugesund.
    Sist lagene møttes var høsten 2007. Da vant Molde 3-1 og kunne feire direkte opprykk til eliteserien etter kampen.
    Haugesund har nå tilnærmet skadefritt mannskap ettersom også John Pelu skal være spilleklar til kampen. Sannsynligvis må han starte på benken dog ettersom Djurdjic har gjort det bra i hans skadefravær de siste kampene.
    Tor Arne Andreassen er også spilleklar igjen for FKH etter å ha sonet karantene for tre ganger gult kort i forrige serierunde.
    Jarle Steinsland er derimot tvilsom for FKH ettersom han har en vond lysk.
    Christan Steen er et usikkerhetsmoment for Molde. Viktige Pape Pate Diouf og Makhtar Thiouné er ute med skade.
    Fine spilleforhold i Molde. Gressmatta er langt bedre enn den FKH er vant med fra Haugesund - og det er oppholdsvær og rundt 12 grader.
    Da er Haugesunds lag kommet oss i hende. Det ble som vente Djurdjic på topp sammen med Sørum. Pelu på benken.
    Da er også Moldes lag klart. Verdt å merke seg er det at Vegard Forren er satt på benken. Der sitter også Simonsen og Runström - målscorerne til Molde i cupen mot Surnadal.
    Jarle Steinsland sitter ikke på benken for FKH heller. Han ble altså ikke friskmeldt til kampen.
    Christian Steen ble spilleklar for Molde og starter i midtforsvaret sammen med Marcus Andreasson.
    Magne Hoseth uttaler til pressen før kampen at han ikke er påvirket av alle overgangsryktene denne uka.
    Molde-trener Jonevret sier at Andreasson og Steen får sjansen sammen i midtforsvaret i dag for å prøve dem. Molde har sluppet inn hele 22 mål så langt i sesongen - det er nest mest i eliteserien. Selv om han ikke gir Forren skylda for det, er det da verdt å prøve noe nytt.
    FKH-trener Jostein Grindhaug lover at Haugesund skal gjøre sitt beste for å skape en underholdende kamp i Molde i dag.
    Spillerne står klar til å entre gressmatta. Det nærmer seg avspark i Molde.
    Molde har sluppet inn mål i samtlige kamper denne sesongen. Det blir spennende å se om det nye stopperparet klarer å gjøre noe med det.
    Tidligere Molde-formann Sigmund Heggem døde tidligere i uka. Derfor er det nå ett minutts stillhet her. Molde spiller også med svarte sørgebind.
    Molde spiller i dag i helblått, FKH i helhvitt.
    Vi er i gang. Haugesund med avspark.
    1'
    Jan Kjell Larsen roter det til på et tilbakespill. Han sender ballen rett i beina på Thomas Sørum. FKH-spissen prøver å styre ballen i hjørnet fra 20 meter, men skuddet går utenfor.
    2'
    Der kunne FKH fått en kjempestart på kampen - og Larsen en marerittaktig start på kampen, men Sørum tok ikke vare på gratismuligheten.
    2'
    FKH-spillerne raser mot dommeren etter at Sørum ser ut til å bli lagt i bakken i det han er på vei alene gjennom. Andreasson roter bort ballen. Sørum snapper den og setter fart mot Larsen. Han ser ut til å bli holdt igjen av Andreasson like utenfor 16-meteren og går i bakken. Det lukter rødt kort til Molde-stopperen, men dommeren vinker spillet videre. Sørum er rasende!
    4'
    Det er Haugesund som har startet best her.
    5'
    Molde får frispark i fin innleggsposisjon. Fall kommer til avslutning, men header høyt over.
    7'
    Hoseth er helt fri på venstre. Han prøver å finne medspillere med et innlegg på bakerste stolpe, men Tronseth vinner i lufta og Haugesund slipper med skrekken.
    9'
    Vi nevnte at Molde har sluppet inn mål i samtlige kamper denne sesongen, men Jonevrets gutter har også scoret mål i samtlige kamper.
    9'
    Rindarøy kommer på løp på venstresiden, men pådrar seg frispark i en duell mot Pozniak.
    10'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Djiby Fall
    Spissen setter en retur i nettet fra kort hold etter at Kristiansen ikke klarer å holde et skudd fra Berg Hestad. Skuddet fra Berg Hestad er hardt fra 16 meter, men Per Morten Kristiansen er neppe fornøyd med returen som han serverer Fall.
    10'
    Og Molde fortsetter å kjøre kampen nå.
    12'
    Stor Molde-sjanse. Berg Hestad vinner i feltet og header hardt mot mål. Kristiansen får så vidt slått den ut til ny corner.
    13'
    Kristiansen er ute i feltet og slår ballen bort.
    14'
    Molde presser veldig nå. Hoseth skyter fra drøye ti meter, men skuddet blokkeres. Godt for Haugesund, for den kunne meget vel ha havnet i nettmaskene.
    15'
    Frispark til Haugesund fra 25 meter. Våge Nilsen slår frisparet over muren, men en halv meter utenfor krysset. Godt forsøk fra Haugesunds venstreback. Jan Kjell Larsen blir bare stående og se ballen gå like utenfor hans venstre stolpe.
    16'
    Rindarøy skyter godt fra 20 meter. Kristiansen må kaste seg helt nede ved stolpen for å redde.
    17'
    Nygaard slår i bakrom mot Sørum. FKH-spissen er på godt løp, men Larsen er våken og er tidlig ute og avverger foran beina på Sørum.
    19'
    Bra slått corner, men Molde får avklart.
    19'
    Nygaard skyter hardt og godt fra 20 meter, men ballen treffer en Molde-spiller og skifter retning. Går ut til corner.
    20'
    Farlig corner igjen, men Molde-stopperne er meget gode i lufta og vinner avgjørende dueller foran eget mål.
    20'
    Kjempesjanse for FKH. Mæland kommer fri på høyresiden. Han kan avslutte selv, men velger å trille ballen mot Tor Arne Andreassen som kommer i hundre mot bakerste stolpe. Pasningen er derimot litt for upresis og selv om Andreassen kaster seg for å skli den inn i nettet når han ikke fram.
    21'
    Haugesund presser på nå.
    22'
    Djurdjic kommer til avslutning innenfor 16-meteren, men klarer ikke å treffe mellom stengene.
    23'
    Omgangen er halvspilt og det har vært meget underholdende her. Begge lagene har skapt noen store sjanser, men kun Molde har klart å score. Dermed står det 1-0 til hjemmelaget etter halvspilt 1. omgang.
    24'
    Nok en stor sjanse til FKH. Mæland og Andreassen kombinerer fint på venstresiden. Andreassen finner Sørum fri innenfor Moldes 16-meter. FKH-spissen bruker derimot for lang tid. Han demper ballen og i det han skal avslutte ofrer to Molde-spillere seg for å blokkere skuddet. Det lykkes de med og Molde slipper unna igjen.
    25'
    Thomas Holm skadet seg i det han kastet seg ned for å hindre Sørum å score. Ser ut til at midtbanespilleren må byttes ut.
    27'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Aksel Berget Skjølsvik
    Ut: Thomas Holm
    Holm må ut med skade. 23 år gamle Skjølsvik fra Åndalsnes kommer inn.
    28'
    Djurdjic kommer én mot én på hjørnet av 16-meteren, men det blir rett og slett for mange overstegsfinter på serberen. Det ender opp med at Molde overtar ballen.
    30'
    Lenge siden Molde har vært på visitt foran Per Morten Kristiansen nå. Spillemessig har bortelaget vært vel så gode som Molde, og Haugesund har da også hatt flere gode scoringsmuligheter.
    32'
    Våge Nilsen skyter i stolpen fra 17 meter. Nok en stor Haugesund-sjanse. Andreassen drar seg fri på venstresiden og legger ut til Våge Nilsen. Han setter ballen forbi Jan Kjell Larsen, men treffer altså stolpen med sin markkryper.
    32'
    Stor Molde-sjanse. Hjemmelaget kontrer og Hoseth spiller Fall fri. Han kommer skrått på mål og skyter hardt fra kort hold, men ballen går utenfor.
    33'
    Våge Nilsen legger inn fra venstre, men i luftrommet er Molde-spillerne overlegne.
    37'
    Molde har løftet spillet de siste minuttene.
    38'
    Haugesund klarerer, men Hoseth får nytt innleggsforsøk. Denne gangen er Kristiansen ute i feltet og holder.
    39'
    Gult kort til FK Haugesund
    Høyrebacken er for sen i en duell og får et fortjent kort. Dermed må kanadieren stå over mot Sandefjord neste serierunde. Hans tredje gule for sesongen dette.
    41'
    Hoseth slår frisparket inn i feltet, men ballen går over alt og alle.
    42'
    Etter mange sjanser og situasjoner gjennom nesten hele omgangen, har de siste ti minuttene vært relativt kjedelige.
    44'
    Djurdjic felles bakfra 30 meter fra mål. Kanskje Haugesunds siste sjanse til utligning før pause.
    44'
    Våge Nilsen triller ballen til Mæland, men skuddet fra midtbanespilleren er lett match for Jan Kjell Larsen.
    45'
    Rindarøy skyter via en Haugesund-spiller og over. Dermed blir det en corner til hjemmelaget på overtid her.
    45'+1
    Skjerve header unna.
    45'+2
    45'+2
    Molde-trener Jonevret var veldig fornøyd med overgangen som ga 1-0, men synes laget hans var heldige som ikke fikk utligning mot seg etter det.
    - God omgang, men dårlig betalt, oppsummerer FKH-trener Jostein Grindhaug.
    1-0 til Molde ved pause. Ut fra spill og sjanser er ikke det direkte fortjent, men Molde er farlige på overganger og kunne scoret mer enn én gang. At det ikke har blitt scoring til Haugesund er derimot en kombinasjon av uflaks og dårlige avslutninger. Bortelaget har hatt en rekke store sjanser i 1. omgang.
    45'
    Molde med avspark. Ingen av lagene har gjort bytter i pausen.
    46'
    Andreasson roter det til nede ved eget cornerflagg. Sørum vinner ballen og prøver å finne Djurdjic på bakerste stolpe, men Larsen er våken og fanger ballen.
    47'
    Andreasson har vært god i lufta, men virker ellers veldig rufsete.
    48'
    Andreassen skyter fra 16 meter, men skuddet blokkeres. Det kan se ut som at ballen spretter opp i ei Molde-hånd, FKH-spillerne mener i alle fall det, men dommeren deler ikke den oppfatningen.
    49'
    FKH har startet også denne omgangen best.
    49'
    Flott Molde-angrep som ender med at Fall avslutter fra ti meter. Det harde skuddet blokkeres derimot og går ut til corner.
    51'
    Ender med ny corner, men nå fra motsatt side.
    51'
    Andreasson header mot mål, men Haugesund får avklart.
    51'
    FKH kontrer, men Djurdjic blir for alene og takles til slutt.
    52'
    Det blåses hands mot Moldes Andreasson.
    52'
    Sørum felles 25 meter fra mål. Frispark til FKH.
    55'
    Haugesund tar det kjapt - ingen suksess.
    55'
    Moström legger fint inn mot Fall, men spissen kommer ikke over ballen og header høyt over.
    56'
    Etter en frisk FKH-start, er det nå hjemmelaget som styrer kampen.
    57'
    FK Haugesund scorer selvmål!
    Molde 2 - 0 FK Haugesund
    Mål: Vegard Skjerve
    Nå blir det tøft for Haugesund. Skjerve setter et innlegg fra høyre i eget mål. Han er ikke hardt presset, svakt av midtstopperen.
    58'
    Pelu og Savolainen ser ut til å være aktuelle for innhopp for Haugesund. De er begge i oppvarming.
    59'
    Mål for FK Haugesund!
    Molde 2 - 1 FK Haugesund
    Mål: Nikola Djurdjic
    Målgivende: Eirik Mæland
    Glimrende prestasjon av FKH-spissen. Får ballen av Mæland og finter seg deretter helt fri før han setter ballen elegant over Larsen.
    60'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: John Pelu
    Ut: Nikola Djurdjic
    Djurdjic noe irritert i det han byttes ut umiddelbart etter å ha scoret. Byttet var nok klart allerede før han scoret.
    61'
    Inn: Juska Savolainen
    Ut: Trygve Nygaard
    Dobbelbytte for Haugesund. Savolainen var banens beste for FKH da de vant 4-0 i cupen torsdag.
    61'
    Da er det igjen spenning her - og Molde har også i denne kampen både scoret og sluppet inn mål. Som i alle andre seriekamper denne sesongen.
    62'
    FKH farlig frampå, men Sørensen avvinkes for ofside.
    63'
    Pozniak med felling av Johansson. Frispark til Molde. Pozniak må passe seg. Han har allerede gult kort.
    65'
    Olesen gjør seg klar til å komme inn for FKH. Pozniak skal tydeligvis byttes ut.
    66'
    Våge Nilsen med innlegg fra fin posisjon, men i lufta blir FKH-spissene smågutter mot Steen og Andreasson.
    66'
    Meget god defensiv jobb av Moström. Løper opp Våge Nilsen og får klarert.
    68'
    Rolig periode hvor det skjer lite nå.
    70'
    Enorm FKH-sjanse. Etter en kort corner får Tronseth headet fra fire meter. Han header mot lengste hjørne, men ballen stryker stolpen. Larsen er utspilt.
    71'
    Molde-frispark i fin innleggsposisjon. Skjølsvik stusser, men ballen går en meter over.
    73'
    Flott FKH-kontring som starter med at Pelu leker seg forbi Hoseth. Han finner Sørum som igjen legger ballen til Andreassen. Skuddet hans - fra hjørnet på 16-meteren - går derimot langt utenfor.
    75'
    Moström drar seg fri inne i FKH-feltet, men avslutningen trøbler ikke Kristiansen i FKH-målet.
    75'
    Kjempesjanse til FKH. Sørensen avslutter fra kort hold, men Steen er på plass og beiner ballen unna en meter fra streken.
    76'
    FKH har også i dag vært meget ineffektive. Med tanke på antall sjanser bortelaget har hatt, er ett mål dårlig uttelling.
    77'
    Mæland chipper ballen fra 20 meter. Ballen går over Larsen, men også over tverrliggeren.
    78'
    Fall blir liggende etter en duell med Olesen. Har tydeligvis fått foten til dansken i ansiktet.
    79'
    Fall er klar igjen.
    80'
    Det begynner å bli knapt med tid for Haugesund nå. Det hjelper dem lite å vinne sjansestatistikken i bortekamp etter bortekamp når effektiviteten er dårlig.
    82'
    Fall avslutter fra skrått hold. Kristiansen redder med beina.
    82'
    Kort corner som ender med at Våge Nilsen skyter et par meter over og utenfor. Hoseth presser Våge Nilsen såpass der at FKH-spilleren ikke får finstilt siktet.
    82'
    Inn: Magne Simonsen
    Ut: Djiby Fall
    Kampens siste bytte. Målscorer Fall erstattes av Simonsen.
    83'
    Ny kort corner, men Pelu er upresis i pasningsspillet sitt. Det ender likevel med et farlig skudd fra Savolainen som går via en Molde-spiller til ny corner.
    84'
    Molde klarerer.
    85'
    Haugesund slår inn og Steen får kastet seg og klarert til ny corner for gjestene.
    86'
    86'
    FKH angriper med mange spillere, men Mæland velger å skyte fra 25 meter - høyt over.
    88'
    Molde tar seg god tid. Tydelig at hjemmelaget bare vil at tiden skal renne ut her.
    89'
    FKH presser på for en utligning, men nå sliter de med å komme til sjanser.
    90'
    Det skal spilles minimum tre minutters tillegg.
    90'
    Sørum legger igjen til Våge Nilsen, men venstrebacken skyter høyt over fra 20 meter.
    90'+1
    Tiden er i ferd med å renne ut for bortelaget.
    90'+2
    Stort FKH-press, men de blir for upresise i avgjørende situasjoner.
    90'+3
    Tronseth skyter fra 20 meter. Skuddet treffer helt klart Christian Steens hånd, men de får ikke straffespark til tross for store protester.
    90'+4
    Pelu får sjansen på bakerste stolpe, men treffer dårlig. Molde får klarert og dommeren blåser av kampen.
    90'+4
    90'+5
    Molde vinner 2-1 og det må selv den mest patriotiske Molde-fansen innrømme var noe heldig. Haugesund hadde flest sjanser og framsto spillemessig som det beste laget. Bortelaget er også veldig misfornøyd med et par avgjørende dommersituasjoner. Burde Andreasson blitt utvist for Molde tidlig i kampen? Burde FKH fått straffe på overtid? Det vil nok TV-bildene gi svar på i kveld.
    Molde-trener Jonevret innrømmer at det var poengene som gledet mest i dag.
    FKH-trener Grindhaug var naturlig svært skuffet over null poeng i dag. Han synes også det var flere omdiskuterte dommeravgjørelser og regner med å få en beklagelse fra dommeren i ettertid.