50'
2-0
3-0

Hei, og velkommen til livedekningen mellom Start - Kongsvinger på Sør Arena. Det er årets tolvte eliteserierunde som sparkes i gang på selveste 16. mai.
    Start ligger på niendeplass i eliteserien med 15 poeng på elleve kamper, og har vært i fritt fall i det siste. Men dagens hjemmelag fikk en opptur mot Jerv i NMs første runde da de vant 3-0 i Grimstad på torsdag.
    Kongsvinger ligger på kvalifiseringsplassen i eliteserien med åtte poeng på elleve kamper. Opp til Brann på trygg plass skiller det kun ett poeng. KIL tapte forrige seriekamp, men slo tredjedivisjonslaget Oldenborg 1-0 på bortebane i første runde av NM.
    Start har kun tapt en av sine seks hjemmekamper, og det kom mot Lillestrøm, som snudde 0-2 til pause og vant 3-2 til full tid.
    Kongsvinger har tatt begge sine trepoengere på bortebane denne sesongen, og vant forrige bortekamp med 1-0 over Sandefjord.
    Thomas Myhre er skadet for gjestene, og dermed må Tobias Johansen vokte buret for KIL i kveld.
    Start har fått tilbake viktige Geir Ludvig Fevang fra skade, og den offensive midtbanespilleren går rett inn på laget bak spissen Ole Martin Årst. Dette kan bli avgjørende for et Start-lag som har slitt med å ta poeng uten sin kreative brikke på midtbanen.
    KILs venstrekant Magne Sturød har blitt skadet på oppvarmingen, og byttes ut til fordel for Lars Chr. Krogh Gerson.
    KIL tar avspark i første omgang.
    1'
    Kleiven får seg en karamell tidlig i oppgjøret i duell med Holmen, men kommer seg etter hvert på beina igjen.
    1'
    Bolaños dytter unna Cruz og KIL får frispark langt inne på egen banehalvdel.
    2'
    Frejd skjermer ballen over sidelinja i duell med Årst. Godt forsvarsspill.
    3'
    Det har ikke akkurat vært noe fyrverkeri av en åpning på fotballkampen. Start har ballen mest, men har ikke klart å skape noe enda.
    4'
    Goodson forsøker å finne Fevang med et langt oppspill, men ballen spretter helt inn til keeper Johansen.
    5'
    Kleiven misser totalt med et fremspill mot Freeman på høyrekanten, og ballen krysser sidelinja.
    6'
    Bolaños tar ned ballen på 25 meters hold, men fyrer skuddet langt over mål på halv volley.
    7'
    Fevang spilles fri av Vikstøl, men midtbaneeleganten løfter ballen altfor høyt ut mot høyrekanten da han forsøker å treffe Bolaños.
    8'
    Hansen slår et innlegg fra høyrekanten, men Høie har ingen problemer med å fange ballen på egen 5-meter.
    9'
    Gerson handser i duell med Freeman på høyrekanten. Start får et frispark i god innleggsposisjon.
    9'
    Bruer Hanssen skrur ballen innover i 16-meteren med sin venstrefot, men ballen går for raskt for Vikstøl og spretter rett i klypene på Johansen.
    10'
    Fevang slår et godt innlegg fra høyrekanten og nærme dødlinja, men Riseth header ballen unna.
    11'
    Gult kort til Start
    Espen Børufsen
    Får gult kort for å grisetakle Torp bakifra midt på KILs banehalvdel.
    11'
    Freeman får frispark midt på egen banehalvdel i duell med Gerson.
    12'
    Bolaños tvinger frem en corner av Cruz.
    12'
    Slår en kort variant ut til Freeman. Han slår så inn, men innlegget blokkeres ut til innkast av Tuelo Johannesen.
    12'
    Freeman får frispark da han blir felt på kanten av 16-meteren.
    13'
    Bruer Hanssen slår frisparket kjapt inn foran mål, men ballen heades kontant ut igjen.
    14'
    Vikstøl går overende i KILs 16-meter, men dommeren mener han faller for lett og vinker han på beina igjen.
    14'
    Bolaños drar seg fri fra Håkonsen og Gerson, men skyter ballen like til side for mål fra 14 meters hold.
    15'
    Vi har til gode å se en målsjanse til noen av lagene.
    16'
    Freeman slår et svakt innlegg fra høyrekanten bak mål. Elendig utført av høyrebacken.
    16'
    Frejd trer igjennom Kim Holmen i Starts 16-meter, men spissen har løpt i offside og vinkes av! Der kunne det blitt en stor sjanse!
    18'
    Tuelo Johannesen drar seg fri og skyter ballen via en forsvarsspiller til corner.
    18'
    Kort variant til Tuelo Johannesen som legger inn, men ballen heades ut igjen.
    18'
    Børufsen løper i offside, og vinkes av.
    19'
    Begge lag sliter med presisjonen så langt, og slår feilpasning på feilpasning.
    20'
    Vikstøl legger inn, og ballen klareres rett opp av en KIL-spiller før den sendes ut til corner av Cruz.
    21'
    Cruz header ballen ut av 16-meteren.
    21'
    Fevang får frispark midt på banen i duell med Torp.
    23'
    Dette har vært noe av det tammeste jeg har sett av første halvdel av en første omgang.
    24'
    Kleiven løpes opp av Tuelo Johannesen og mister ballen. Den spilles videre til Holmen som slenger seg overende med Goodson like bak. Håpløs filming!
    25'
    Årst kommer seg fri og runder keeper før han triller ballen i nota, men linjemann har vinket for offside! Men det var et tilbakespill fra en KIL-spiller Årst fanget opp, så hjemmepublikum er i harnisk, og piper kollosalt mot dommeren. Meget kontroversiell avgjørelse!
    27'
    Johansen når høyest og får bokset ballen ut fra egen 5-meter.
    28'
    Vikstøl legger inn fra venstrekanten, men Riseth får med nød og neppe klarert.
    30'
    Gult kort til Kongsvinger
    Lars Krogh Gerson
    30'
    Freeman slår et innlegg fra høyrekanten, og Årst får stusset den videre, men ballen går en meter til side for lengste stolpe. Hjemmelaget nærmer seg.
    31'
    KIL har tatt mer over banespillet nå, og legger litt press på Start.
    33'
    KIL med et fint angrep langs høyrekanten, og innlegget slås inn av Tuelo Johannesen, men Freeman viser rolig og solid forsvarsspill ved å bryste ballen inn til egen keeper.
    35'
    Tuelo Johannsen får en smell i bakhodet i en hodeduell med Goodson. Dommeren stopper spillet, før KIL spiller ballen tilbake til Start. Fair play.
    36'
    Bolanos får ballen på midtstreken og avanserer fremover på banen før han skjærer inn i 16-meteren. Han fotfølges dog tett, og KIL får til slutt blokkert.
    39'
    Start vinner en corner.
    39'
    Gerson header ballen rett opp før han klarerer med beina på andre forsøk.
    39'
    Mathisen kommer til skudd fra 23 meters hold, men det harde skuddet går noen meter utenfor stolpen.
    40'
    Kjempeangrep av Start! Freeman rundlurer først KILs back og skjærer inn mot 16-meteren, før han slår en tåtupp-pasning mot Fevang som går på løp. Fevang hælsparker den videre inn mot Bolaños, men en KIL-spiller blokkerer skuddforsøket fra fem meters hold!
    42'
    Mål for Start!
    Start 1 - 0 Kongsvinger
    Mål: Espen Børufsen
    Målgivende: Rolf Daniel Vikstøl
    Børufsen tar saken i egne hender, og skjærer inn imellom flere motspillere på kanten av 16-meteren. Han kommer seg fri og skrur så ballen nydelig inn i lengste kryss bak en sjanseløs keeper! Hvilken scoring!
    42'
    Start har prøvd mest, og hvis et av lagene fortjener en scoring så er det hjemmelaget.
    44'
    Høyreback Frejd avanserer oppover banen for KIL, før han forsøker et skudd fra drøye 20 meters hold, men ballen seiler over tverrliggeren.
    45'
    Det legges til ett minutt i første omgang.
    45'+1
    Start får frispark på venstrekanten. Kan det bli 2-0 nå?
    45'+1
    Bolaños løfter ballen over på motsatt side av 16-meteren til en fremadstormende Bruer Hanssen. Han kaster seg frem, og slår et innlegg tilbake igjen. Ballen spretter opp og lander hos Kleiven som prøver seg på hel volley, men forsøket blokkeres!
    45'+2
    45'+2
    Start leder 1-0 over Kongsvinger til pause i en relativt kjedelig og sjansefattig første omgang. Hjemmelaget leder dog fortjent etter å ha skapt det eneste av farligheter foran mål. KIL må heve seg flere hakk for å komme tilbake i andre omgang.
    45'
    Start tar avspark i andre omgang. Lagene stiller uforandret fra første omgang.
    46'
    En Start-spiller header ballen mot mål, men KIL får klarert.
    46'
    KIL stormer i angrep på kontraen, men innlegget fra høyrekanten går rett forbi Tuelo Johannesen ti meter fra Starts mål.
    48'
    Børufsen runder Frejd før han slår et innlegg fra venstrekanten. Cruz header ballen ut av 16-meteren, men den faller ned til Kleiven 20 meter fra mål. Han forsøker så å skru ballen med utsiden av høyrefoten i nærmeste hjørnet, men Johansen redder godt. Fint angrepsspill.
    49'
    Start 2 - 0 Kongsvinger
    Målgivende: Christian Bolanos
    For et mål! Bolaños tar ballen på egen banehalvdel, vender om og fosser i angrep. Han slår en glimrende utsidepasning til Årst som kommer alene med keeper. Fra 16 meter avslutter tromsøværingen, og ballen går imellom bena på Johansen og i mål! Keeperen burde vel strengt tatt ha reddet der!
    50'
    Nå ser det meget vanskelig ut for gjestene fra Kongsvinger.
    52'
    Petter Bruer Hanssen mottar ballen fra Freeman, og legger den over på venstrefoten før han klinker til fra 25 meters hold! Det harde skuddet går like over tverrligger, men keeper hadde sannsynligvis kontroll.
    54'
    Goodson slår en langpasning opp mot Bolaños, men den er for upresis og skrur inn mot Johansen som fanger ballen.
    55'
    Spillerbytte - Kongsvinger
    Inn: Adem Güven
    Ut: Lars Krogh Gerson
    Güven kommer inn for Gerson som har slitt så langt i dag.
    55'
    Frejds oppspill blokkeres over sidelinja av Bruer Hanssen.
    56'
    Start har god kontroll på oppgjøret nå, og styrer fullstendig på hjemmebane.
    57'
    Bruer Hanssen mister ballen langt inne på egen banehalvdel, men Mathisen rydder opp med en glimrende takling på ball like etter.
    58'
    Frejd stopper et innlegg fra Bolaños i å nå Årst i det han klarerer ballen over sidelinja.
    58'
    KIL vinner et frispark på høyrekanten. Tuelo Johannesen slår det inn mot 16-meteren, men Årst klarerer fint for hjemmelaget.
    58'
    Kjempesjanse til Start! Bolaños får en gavepakke av en KIL-spiller, men misser på avslutningen på hel volley fra ti meters hold, og den triller kun sakte mot mål før en KIL-spiller klarerer den vekk.
    60'
    Årst skyter ballen via Frejd og over dødlinja. Det blir corner.
    62'
    Slår en variant langs bakken ut mot Årst på kanten av 16-meteren. Spissen prøver å curle ballen i lengste hjørnet, men Johansen fanger den enkelt.
    62'
    Tuelo Johannesen sparker Kleiven i leggen, og Start får frispark ved egen 16-meter.
    64'
    Vikstøl bruker hånda til å stoppe ballen da Güven prøver å kjippe den forbi forsvarsspilleren. KIL får frispark, men misbruker muligheten.
    65'
    Vikstøl løper Güven overende ved sidelinja, og vingen får frispark.
    66'
    Tuelo Johannesen slår frisparket inn i 16-meteren, men Start får frispark i eget felt.
    67'
    For en sjanse for hjemmelaget! Bolaños trer Fevang fint igjennom i 16-meteren, men midtbanespilleren sender ballen like utenfor nærmeste stolpe! En stor sjanse!
    67'
    Güven går på et langt soloraid, men blir til slutt stoppet like utenfor 16-meteren til Start. Ballen spretter så tilbake til Tuelo Johannesen som får kanontreff fra 25 meters hold, men Høie redder fint da han slår ballen over mål til corner!
    70'
    Skrur ballen over samtlige i 16-meteren og den spretter ut over dødlinja på motsatt side.
    70'
    Johansen presses av Årst, og sender ballen svakt over sidelinja. Han tar opp en hånd og signaliserer at den tar han på sin kappe.
    71'
    Takler Børufsen hardt bakifra, og belønnes med gult kort. Noe hardt idømt.
    72'
    KIL har lite å bidra med offensivt uten spede forsøk fra Tuelo Johannesen og Güven.
    73'
    Ballen slås langt frem mot høyreback Frejd, men høyrebacken sender skuddet fra kanten av 16-meteren langt til side for mål. Svakt.
    74'
    Start 3 - 0 Kongsvinger
    For en kanonscoring av venstrekanten! Børufsen mottar ballen på 25 meters hold etter en horribel tversoverpasning fra Risholt. Han skjærer ut mot kanten av 16-meteren før han hamrer den inn i lengste hjørnet med venstrefoten! Glitrende!
    74'
    Inn: Mame Niang
    Ut: Roger Risholt
    KIL gjør et dobbeltbytte på tampen av kampen. Muligens en smule for seint på stillingen 0-3...
    79'
    Cruz header unna et innlegg fra Freeman fra høyrekanten.
    80'
    Güven prøver seg med et optimistisk skudd fra 40 meters hold, men treffer ikke mål. Høie hadde uansett god kontroll.
    80'
    Årst kjemper seg forbi Frejd og får lagt inn ved dødlinja på venstrekanten. Kleiven ser ut til å motta innlegget fem meter fra mål, men Cruz rekker akkurat opp og får headet ballen unna!
    82'
    Cruz vinner hodeduellen på 12 meters hold, men Start får blokkert og klarert forsøket foran eget mål.
    83'
    Tuelo Johannesen skyter et frispark fra høyrekanten inn i 16-meteren, og Frejd går opp og knuser sin mann før han header ballen i tverrligger fra ti meters hold! KIL svært nærme redusering der!
    84'
    Livlige Børufsen kommer til skudd igjen, men Frejd får blokkert ballen til corner.
    85'
    Slås inn på nærmeste stolpe hvor Frejd enkelt stupheader ballen ut over sidelinja.
    85'
    Børufsen og Start fortsetter å presse på, men denne gang går innlegget til en offsideplassert Freeman.
    87'
    Vikstøl kommer opp etter vedvarende press og mottar ballen på kanten av 16-meteren. Han velger å klemme til, og skyter ballen knallhardt mot nærmeste kryss, men Johansen får slått unna til corner!
    88'
    KIL klarerer.
    89'
    Start er i ferd med å fullføre en godt gjennomført kamp. Det er sjelden kost.
    89'
    Vikstøl blokkerer et oppspill fra Frejd over sidelinjen. Start står høyt med laget, og lykkes med det.
    90'
    Det legges til tre minutter i andre omgang.
    90'+1
    Owello spiller frem Bolaños, men Håkonsen kommer skliende inn og klarerer.
    90'+2
    Børufsen presser frem nok en feil fra Güven.
    90'+2
    Kai Risholt jakter et langt oppspill fra Riseth, men makter kun å sende den langt over mål fra skrått hold.
    90'+3
    Kleiven skyter fra 20 meter, og det blir nesten en fin pasning til Stokkelien, men han når ikke frem, og den triller rett inn til keeper!
    90'+4
    Kanonsjanse til Start tre minutter på overtid! Stokkelien spilles igjennom på høyrekanten og skjærer inn i 16-meteren før han skyter centimetre utenfor lengste stolpe! Meget nære 4-0 der!
    90'+4
    90'+5
    Start vinner 3-0 over Kongsvinger på Sør Arena, og det er fullt fortjent. Hjemmelaget styrte hele kampen, og skapte det som var av målsjanser. KIL hadde svært lite å by på offensivt og må ta skjerpings om det skal bli poeng i den nærmeste fremtid.
    Start rykker opp til syvende plass med tre velfortjente poeng, og har nå 18 poeng på tolv kamper. KIL blir liggende på kvalikkplassen ettersom Hønefoss tapte med samme siffer på Lerkendal.