0-1
39'
0-2
90'+3

Velkommen til den 6. serierunden i Tippeligaen. Vi skal her følge kampen mellom de gamle rivalene Molde og Rosenborg. Værforholdene i romsdalsbyen er helt perfekte og det meldes om fint og varmt vær til kveldens oppgjør.
    Årets seriestart har vært alt annet enn god for disse lagene, dog noe bedre så langt for hjemmelaget. Det skiller før denne runden fire poeng fra Rosenborg opp til Molde. Trønderne vil selvsagt fortsette stimen etter årets første seier mot VIF sist. Molde har nå to seire på rad, mot Stabæk og Brann.
    Vertene fikk skader på begge sine midtstoppere, Forren og Vatshaug i cup-kampen mot Eidsvåg. Fra før har de stopper Børge Steenslid på skadelisten frem mot høstsesongen. Og Christian Steen har også vært skadet i lengre tid, men er nå tilbake. Likevel ser det ut til at både Forren og Vatshaug kan være klare for dagens kamp. Resten av laget er også tilgjengelige.
    Hos trønderne er Daniel Örlund klar for å vokte buret, til tross for smellen han fikk mot VIF. Jon Inge Høiland er derimot ute med ankelskaden han fikk mot Fredrikstad. Angriperen Boti Goa er tilbake og med i troppen i dag.
    Statistisk har Rosenborg et solid overtak i de innbyrdes oppgjørene mot Molde. MFK har ikke vunnet en seriekamp hjemme mot RBK siden 2005-sesongen. Da vant vertene 4-1 og Mikael Dorsin ble da utvist like før pause. Det resulterte i at svensken sparket hull i veggen inne i garderobe-gangene i sinne. Hullet har moldenserne bevart og har til og med rammet det inn som minne. De siste tre innbyrdes seriekampene har Rosenborg gått seirende ut av hver gang.
    Da er det under en halvtime igjen til kampen begynner, Tribunene er halvfulle og været og stemningen upåklagelig.
    Ballhenterne er på plass og begge lagenes start-ellever er presentert. Vi venter nå på spillerne.
    Da ankommer spillerne banen til øredøvende jubel fra samtlige på tribunen. Det er stappfullt på Aker Stadion i dag.
    Rosenborg tar avspark.
    1'
    Molde spiller langt opp, Larsen header inn til Örlund.
    1'
    Angan mottar ballen fra Diouf, vender opp og skyter over fra vel 16 meter.
    3'
    Gjestene i angrep et par ganger, men Moldes forsvar klarer av.
    3'
    Offside på Moldes Angan.
    4'
    Prica header ned i feltet, men Molde rir av igjen.
    5'
    Spillet veksler hele tiden innledningsvis.
    6'
    Kort til Eikrem som prøver innlegg, men blir hindret.
    6'
    Over alle i feltet, men Angan henter inn ballen fra motsatt hjørne og legger inn til Vatshaug som skyter høyt over fra distanse.
    7'
    Jamtfall slår til Prica, men Vatshaug og Forren er kontante og får stoppet svensken.
    9'
    Fredheim Holm blir liggende skadet, men ingen av lagene ser hensikten med å spille ballen ut.
    10'
    Holm oppe igjen.
    10'
    Prica skyter via et Molde-bein til corner.
    11'
    Treffer Lago som stusser videre i feltet. Men Molde får klarert langt. Farlig corner fra Rosenborg der.
    11'
    Eikrem slår opp mot Hoseth som er i offside for Molde.
    12'
    Prica skyter fra skrått hold, langt tilside for mål.
    13'
    Farlig og godt skudd av Henriksen fra sekstenmeterstreken. Men Bugge Pettersen går ned og holder greit. Fint forspill av Prica og Winsnes i forkant.
    15'
    Hoseth runder et par RBK-forsvarere før han legger inn mot lengste stolpe. Ballen går like utenfor.
    16'
    Prica i duell, ballen faller ned til Lustig som slår 45 grader inn mot Winsnes. Skuddet fra sistnevnte går over mål. Farlig sjanse for gjestene.
    17'
    Moldes Eikrem slår feil i det han er på vei fremover, RBK får sjansen til å kontre men lykkes ikke denne gangen.
    18'
    Stor sjanse for gjestene da Lago får skutt fra ti meter. Bugge Pettersen må kaste seg og får såvidt slått ballen ut.
    18'
    Rosenborg på farten igjen. Men denne gangen får ikke noen skutt.
    20'
    Rosenborg har kommet inn i kampen nå. Mens Molde slurver mye i pasningsspillet når laget er på vei fremover.
    21'
    Hoseth får skutt, men treffer veldig ureint. Ballen inn til Örlund.
    21'
    Angan på ferde utenfor sekstenmeteren, men skuddet er også denne gangen for dårlig.
    22'
    Gedigen sjanse etter flott Molde-spill. Angan, Thioune og Diouf samspiller vakkert før Angan fyrer av etter retur fra Örlund. Men skuddet drar avgårde utenfor målet.
    23'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Jonas Svensson
    Ut: Per Ciljan Skjelbred
    24'
    Innlegg fra Winsnes, men ballen er utenfor dødlinjen like før innlegget kommer.
    25'
    Forren er på vei fremover i det Prica feller han bakfra. Svensken slapp utrolig nok gult kort.
    26'
    Molde frispark fra 30 meter. Eikrem skyter rett i muren.
    27'
    Vatshaug legger inn fra høyre, Thioune header imidlertid utenfor fra cirka ti meters hold.
    28'
    Gult kort til Rosenborg
    Michael Jamtfall
    Jamtfall feller Eikrem bakfra i det Eikrem er på vei fremover. Udiskutabelt kort.
    28'
    Flott samspill da Thioune slår ballen ut på vingen til Johansson. Innlegget kommer på direkten, men Hoseth og Angan står oppå hverandre og det kommer det ingenting ut av.
    30'
    Hjemmelaget er friskere her nå. Har kommet til mange sjanser.
    30'
    Johansson slår inn fra venstre for Molde, men Angan blir stående og vente på ballen. Dermed avverger RBK sine forsvarere før han får skutt.
    32'
    Rosenborg i angrep nå. Men Molde får frispark i feltet.
    32'
    Fantastisk skudd fra Jamtfall. Får ballen på volley utenfor feltet og dundrer den med stor kaft i tverrligger. Utagbart for Bugge Pettersen. Der var Molde heldige.
    34'
    Fint Molde-spill da Hestad slår over gjestenes forsvar og til Diouf. Men senegaleseren blir avvinket for offside.
    35'
    Molde i angrep nå. Men presisjonen mangler og Rosenborgs forsvar rydder enkelt unna.
    37'
    Begge lag er offensive og underholdende å se på. Men det virker som at gjestene har flere skyttere som kan avgjøre på spektakulært vis.
    38'
    Svensson skyter via et Molde-bein til corner.
    39'
    Hjørnespark til Rosenborg
    39'
    Mål for Rosenborg!
    Molde 0 - 1 Rosenborg
    Målgivende: Fredrik Winsnes
    En perfekt slått corner fra Winsnes. Larsen kommer stormende inn fra motsatt side og stiger over alle andre og dunker ballen i mål med pannebrasken. Et skoleeksempel på hvordan corner skal utføres.
    39'
    Det virker som at hjemmelaget har mange tekniske og dribleglade spillere. Men det kommer lite ut av dette i dueller mot mer robuste Rosenborg-spillere.
    43'
    Molde i angrep ved Hoseth nå, men stoppes av kontante Dorsin.
    44'
    Det er lagt til minimum ett minutt. Corneren går til intet.
    45'
    Vi er inne i det eneste tilleggsminuttet i første omgang.
    45'+1
    45'+1
    Rosenborg fikk det viktige førstemålet og leder med 1-0. Målet var av det elegante slaget og kom etter corner fra Winsnes. Danske Jim Larsen stormet inn i feltet og steg til værs over alle. Headingen satt som den skulle og ballen satt klistret i ene hjørnet for Bugge Pettersen. Molde hadde da nettopp hatt en fin periode med sine klare sjanser. Men laget er litt lite fysisk i sin spillestil i forhold til sine motstandere. Når de i tillegg misser i pasningsspillet offensivt så straffer det seg mot kontante trøndere.
    Lagene er på banen igjen, vi skal snart ta fatt på andre omgang.
    45'
    Molde tar avspark.
    46'
    Farlig sjanse til Molde. Eikrem slår motsatt til Thioune som passer inn til Diouf. Skuddet fra senegaleseren drar seg såvidt det er utenfor.
    47'
    Frispark fra Winsnes fra 35 meter, men det kommer ingenting ut av det.
    48'
    Nytt frispark til RBK. Denne gangen utenfor ene hjørnet av sekstenmeteren. Vatshaug header ut.
    48'
    Enorm trippel-sjanse til Molde på et halvt minutt. Først er det Thioune som er alene med keeper, men Örlund redder med beina. Diouf får returen, men misser også han. Før Hoseth skyter i stolpen.
    50'
    Enda en gedigen sjanse til Molde, men Örlund redder mesterlig etter skudd fra kort hold.
    51'
    Simonsen vinner duell mot Fredheim Holm nede ved ene hjørnet.
    53'
    Det er solgt 11210 billetter og sesongkort her i dag.
    53'
    Hjemmelaget burde strengt tatt utlignet etter det enorme trykket de har hatt i disse åpningsminuttene av andre omgang.
    54'
    En del feilpasninger her nå.
    56'
    Molde i angrep igjen.
    56'
    Havner i returrommet hos Thioune, men skuddet blir blokkert ut av RBK-forsvaret.
    56'
    Forren sleiver en relativ enkel ball utover sidelinjen.
    58'
    Rosenborg i angrep.
    58'
    Frispark til gjestene da Fredheim Holm blir felt. Prica tar sats på hjørnet av sekstenmeteren og knaller ballen forbi alt og alle, men utenfor målet også.
    59'
    Det har roet seg offensivt for vertene etter et veldig trykk i starten. Rosenborg sitt forsvar beholder roen.
    61'
    Dorsin legger inn fra venstre. Men Molde klarerer i kamp mot Jamtfall.
    61'
    Stor Rosenborg-sjanse da Prica kommer seg fri bak Moldes forsvar. Men skuddet blir reddet mesterlig av Pettersen.
    62'
    Hoseth legger inn fra høyre for Molde, men Örlund har kontroll.
    62'
    Fredheim Holm legger inn fra venstre for RBK, men ballen går over feltet og ut til innkast motsatt.
    63'
    Gult kort til Molde
    Emil Johansson
    Takler farlig med knottene først mot Jamtfall. Uten tvil riktig avgjørelse av dommer.
    63'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Thomas Holm
    Ut: Magne Simonsen
    Så er det to blad Holm ute på banen, for hvert sitt lag.
    65'
    Molde fortsetter å satse offensivt, noe de også må om de skal ha en sjanse her. Dette vil naturligvis gi Rosenborg gode overgangsmuligheter.
    67'
    Inn: Mattias Moström
    Ut: Daniel Berg Hestad
    68'
    Rosenborg ligger høyt og gir ikke Molde ro i oppbyggingen av spillet sitt.
    70'
    Jim Larsen dundrer ballen opp i tribunen fra sidelinjen, vi håper det ikke gikk liv.
    71'
    Inn: Trond Olsen
    Ut: Daniel Fredheim Holm
    72'
    Winsnes takles ulovlig hardt og RBK får frispark midt på Moldes halvdel. I påfølgende trekk er Prica i offside.
    72'
    Angan får en fin mulighet foran målet til RBK. Han velger å hælsparke til Eikrem som ikke rekker ballen tidsnok.
    73'
    Slår ut til Hoseth som skyter, men Örlund redder enkelt.
    74'
    Molde har både spill og sjanser. Men trønderne har en veldig ro i forsvaret sitt.
    75'
    Eikrem får ballen utenfor feltet. Skuddet drar via beinet til Lago og rett på Örlund.
    76'
    Jamtfall mener han blir felt utenfor sekstenmeteren, men dommer Berntsen vinker spillet videre.
    76'
    Winsnes felles av Mostrøm nede ved ene cornerflagget. Frispark til Rosenborg.
    77'
    Winsnes finner hodet til Larsen igjen, men denne gangen er headingen svak og Pettersen har ingen problemer.
    78'
    Molde fortsetter å trykke på for utligning, men kommer ikke til de enorme sjansene.
    79'
    Et fint innlegg opp mot Prica, men skuddet fra skrått hold farer utenfor på motsatt side av målet.
    80'
    Jönsson, Jönsson, roper Kjernen nå.
    81'
    Mota får et innlegg fra Mostrøm fra høyre. Skuddet fra den hjemvendte brasilianer går derimot utenfor fra 10 meter.
    82'
    Flott Rosenborg-spill da Henriksen legger perfekt inn fra høyre til Prica. Headingen går imidlertid utenfor fra fin posisjon.
    83'
    Inn: Gjermund Åsen
    Ut: Fredrik Winsnes
    83'
    Eikrem slår fint inn i feltet, men RBK klarerer.
    84'
    Forren møter på bakerste, men klarer ikke styre ballen inn. Headingen går bak mål.
    84'
    Nå har Rosenborg trukket ned alle unntatt Rade Prica. Molde har hastverk i alt de foretar seg nå.
    85'
    Lago poler ballen utover sidelinjen når Mostrøm jager ballen.
    86'
    Nok en sjanse misses for hjemmelaget da Mota header langt utenfor etter innlegg fra høyre.
    87'
    Magnus Wolff Eikrem
    Eikrem er på vei gjennom Rosenborg sitt forsvar. Han faller og prøver tydeligvis å filme seg til straffespark.
    88'
    Kun sekunder igjen av ordinær tid.
    90'
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'
    Molde-innlegg fra høyre som Jim Larsen stupheader ut.
    90'+1
    Det skjer lite her akkurat nå. Molde stanger og stanger - Rosenborg har kontroll på det meste.
    90'+3
    Molde 0 - 2 Rosenborg
    Målgivende: Gjermund Åsen
    Et resultat av kampforløpet da Åsen kontrer for Rosenborg, slår ballen til en nesten umarkert Prica. Svensken gjør som så mange ganger før, venter ut keeper og slår ballen utagbart i ene hjørnet.
    90'+3
    90'+3
    Så er kampen over, Rosenborg har vunnet mot Molde med 2-0. Vi kan vel si at seieren ikke ga et helt korrekt bilde av det som skjedde. Men viser absolutt hvem som har mest rutine og vinnerkultur. Sjansene som Molde forspilte var av det grove slaget. Hjemmelaget måtte angripe hemningsløst den siste halvtimen, noe som ga nok rom for RBK sine angripere om de ville. Totalt sett var dette en kamp som var morsom for de som hadde møtt frem.