Slutt

4-0

1-0
2-0
73'
3-0
4-0
Author avatar

Ble dekket av NTB

    God kveld, og hjertelig velkommen til livedekning av dagens siste Tippeliga-kamp. Molde møter Start på Aker stadion.
    Molde fikk en seig start på sesongen med tap allerede i første kamp mot Odd. Etter det har fjorårets seriemestere hevet seg, men tapet mot Viking i forrige runde var et steg i feil retning. Skulleruds menn står altså med to tap allerede. Til sammenlikning tapte Molde kun tre kamper i fjor. I midtukens cuprunde ble Træff slått 2-0 på Reknesbanen etter scoringer av Agnaldo og Svendsen.
    Start åpnet godt og var ubeseirede på de tre første kampene. Deretter fulgte to strake tap mot Vålerenga og Rosenborg, før Mjeldes gutter slo Tromsø 3-1 forrige helg i en kamp der sisteskanse Opdal var stor. Står med åtte poeng på de første seks, noe som gir en foreløbig 11.plass. I midtukens cuprunde gikk det ikke helt som planlagt mot 2.divisjonsklubben Vindbjart. Start ble rett og slett rundspilt i en kamp Vindbjart til slutt vant 4-0.
    På Moldes lag er Gatt, Simonsen, Gulbrandsen, Moström og Bakenga ute med skader. Ingen karantener.
    På Starts skadeliste figurerer Børufsen og Mathisen. Sigurdsen og Rasmussen er heller ikke med i troppen. Hoff er ikke med fordi hans kone venter barn, mens Kristjansson er suspendert.
    Molde og Start har møttes 54 ganger i øverste divisjon. Start har vunnet 24 ganger, Molde har vunnet 17, mens de 13 siste oppgjørene har endt med poengdeling.
    Både Skullerud og Mjelde har gjort en del bytter på sine respektive lag fra forrige match. Kun tre av de som starter for Molde i dag startet cupoppgjøret mot Træff. På Start sitt lag er det seks stykker som startet i braktapet på onsdag som også starter i dag.
    Kampen dømmes av Ken Henry Johnsen fra Husøy og Foynland IF. Johnsen driver ikke bare med dømming av fotballkamper. Han er også politimann. Seriøs og ordentlig type.
    Tre romsdalinger er med fra start for Start i dag: Hollingen, Rindarøy og Dahle. Hollingen og Rindarøy er begge utleid fra Molde, mens Dahle er utleid fra Stabæk. I tillegg har assistenttrener Odd Berg en fortid i Molde. Etter 50 år i MFK ble han ansatt som Mjeldes assistenttrener før årets sesongstart.
    Like før kampstart på Aker stadion. Cirka ni grader og sol. Fine forhold for kveldskamp!
    Kampen har startet
    Start med avsparket i rundens siste seriekamp.
    1'
    Svendsen jobber godt defensivt i sin høyrekantrolle og mottar applaus. Spennende å følge duellen mellom nevnte Svendsen og Starts Ajer, to av norsk fotballs desidert største talenter. Svendsen er født i 1997, mens Ajer er født i 1998.
    2'
    Molde tar tak fra start og triller ball. Start presser halvhøyt.
    4'
    Molde trer seg inn i mellomromet. Kamara skjærer inn og fyrer av dagens første skudd. Himmelhøyt over fra Kamara.
    5'
    Elyounoussi skjærer innover og prøver å stikke gjennom Kamara. Opdal er med på notene og fanger gjennomspillet.
    5'
    Molde har vært flinke til å tre seg opp i mellomrommet innledningsvis. Owello og Hollingen sliter med å dekke rom sentralt i banen.
    7'
    Start får muligheten til å flytte opp folk for første gang når de får et frispark på 50 meter.
    8'
    Hollingens frispark treffer rett i Svendsen. Svakt slått av Hollingen.
    9'
    Det er langt fra fullsatt på Aker stadion i dag, og heller ikke spesielt mye trøkk fra de som er tilstede. Du kan høre de to trenernes beskjeder til spillerne veldig godt.
    10'
    Linnes ligger nede med skade og får behandling. Vi får en stopp i spillet.
    10'
    Linnes er oppe og står igjen, men ser ut til å ha vondt i ryggen.
    11'
    Linnes er nå tilbake på banen igjen.
    12'
    Toivio tester slegga fra 35 meter. Skuddet havner høyt over mål.
    12'
    Toivio er heldig som slipper unna uten kort når han klipper ned Sandnes. Frispark til Start i god posisjon.
    13'
    Hollingen svinger den inn. Vikstøl header over før han vinkes av for offside.
    13'
    Hussain med fin spillvridning over til Linnes. Han prøver å slå inn, men ballen sklir av foten hans og havner bak mål.
    14'
    Stor mulighet for Molde. Det er Moldes spissduo som kombinerer fint. Kamara setter fart og stikker gjennom rekkekamerat Høiland. Han prøver å chippe over Opdal, men Starts sisteskanse redder glimrende!
    17'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Per Egil Flo
    Klareres.
    17'
    Kamara og Høiland bytter roller. Denne gangen stikker Høiland gjennom mot Kamara, men sistnevnte vinkes av for offside.
    18'
    Hodnemyr blir med frem og løfter ballen inn i boks. Nyland viser hvem som er sjef i feltet og plukker innlegget som om det skulle vært den mest selvfølgelige ting i hele verden.
    19'
    Nok en stor Molde-mulighet! Linnes slår inn. Ballen havner hos Høiland, som får en ny mulighet til å overliste Opdal, men sistnevnte redder igjen mesterlig.
    21'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Start
    Mål: Tommy Høiland
    Målgivende: Per Egil Flo
    Etter noen feite sjanser får Molde endelig uttelling. Flo svinger inn et frispark fra 35 meter. Høiland rager høyest i feltet og stanger inn 1-0 i solskinnet på Aker stadion.
    22'
    Start vinner ballen høyt oppe på Moldes halvdel og kan kontre. Dahle prøver å stikke gjennom Sandnes, men pasningen er svak.
    25'
    Rindarøy slår inn mot Sandnes. Linnes har full kontroll og rensker unna.
    25'
    For de som lurer på hvorfor Ajer ikke er kaptein i dag, ryktes det om at Mjelde ikke vil bruke en spiss som kaptein. Christensen er dagens kaptein for de gule.
    27'
    Gult kort til Start
    Pådrar seg dagens første gule på bursdagen sin når han hindrer Høiland på vei frem. Muligens noe strengt fra dommer Johnsen.
    27'
    Start sliter når de kommer fremover mot etablert forsvar. Er ikke i nærheten av noe som helst utpå her. Lite rytme og samhandling.
    30'
    Mål for Molde!
    Molde 2 - 0 Start
    Mål: Tommy Høiland
    Målgivende: Harmeet Singh
    Høiland scorer igjen, og kan takke Singh for et utsøkt forarbeid! Moldes midtbanegeneral drar av tre spillere på et svært lite område. Etter litt om og men får Høiland ballen, og fra kort hold setter han inn sin og Moldes andre scoring for kvelden.
    31'
    Det blir mye én og én når Start presser. Ajer og Dahle løper mye, men forgjeves. Molde er flinke til å holde på ball på egen halvdel.
    34'
    Elyounoussi kommer seg løs på 20 meter og skyter. Rett i blokka.
    35'
    Høiland spilles fri alene med keeper og går over ende i duell med Opdal. Hjemmefansen roper på straffe, men Johnsen lar spillet gå.
    36'
    Eventyrlig mulighet for Molde, som styrer sjappa fullstendig utpå her nå. Hollingen mister ballen langt inne på egen halvdel. Hussain stikker gjennom til Kamara, som denger løs med venstreslegga. Skuddet smeller i tverrliggeren!
    37'
    Flo slår inn mot Høiland. Opdal fanger innlegget.
    39'
    Kamara drar seg ned til kortlinja og løfter inn foran. Start sliter med å klarere.
    40'
    Kamara vinner ballen i duell med Sandnes og gir Elyounoussi muligheten til å avslutte fra åtte meter. Forsøker seg på en brassesparkvariant der, Elyounoussi. Skuddet går rett på Opdal.
    42'
    Molde får frispark på 18 meter. Kamara blåser den over.
    43'
    Starts første mulighet. Hussain mister ballen langt inne på egen halvdel, og gir dermed Start en gratismulighet. Hollingen får avsluttet fra kort hold, men Nyland redder fint!
    45'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Per Egil Flo
    Kjempesjanse! Toivio rager høyest og header mot krysset. Opdal fister den akkurat til ny corner.
    45'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Per Egil Flo
    Ender med femmeter for Opdal.
    45'+1
    Det legges til ett minutt her.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Molde leder fullt fortjent til pause etter to scoringer av Høiland. Hjemmelaget har vært fullstendig dominerende i alle spillets faser, og Start må virkelig gjøre noe drastisk her hvis de skal ha håp om å få med seg noe som helst. Har kun ett skudd på mål, og det kom da Hussain ga dem en gratismulighet.
    2. omgang
    45'
    Molde med avsparket i akt to.
    46'
    Dahle header ned til Rindarøy, som bruker litt for lang tid når han skal skyte. Forren kaster seg inn i skuddet og blokkerer.
    49'
    Dahle stikker gjennom mot Ajer, men han er i offside.
    51'
    Elyounoussi mister ballen til Owello, og Start kan kontre, men det er svært dårlig presisjon på det gjestene foretar seg fremover.
    52'
    Forren dunker langt mot Høiland, men tomålsscoreren kommer til kort i duell med Christensen.
    53'
    I duellen mellom de to supertalentene Ajer og Svendsen er det Svendsen som har vært klart mest involvert. Ajer har nesten ikke vært borti ballen, og har stort sett blitt løpende imellom.
    55'
    Svendsen får ballen i mellomrom og stikker strålende gjennom til Kamara. Han prøver å runde Opdal, men sistnevnte får tak i ballen. Deretter prøver Kamara å sparke ballen ut av Opdals hender, og da får Opdal frispark.
    56'
    Feit sjanse for Ajer og Start! Rælingen-gutten får en pasning fra Dahle på 13 meter og prøver å plassere den i nærmeste hjørne. Forren blokkerer glimrende!
    60'
    Forren prøver seg på en laaaang crosser ut mot Linnes. Pasningen blir litt for lang for Linnes.
    62'
    Molde kombinerer flott før Flo får ballen ute mot venstre. Han slår knallhardt inn foran, men innlegget klareres ut til corner.
    64'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Per Egil Flo
    Ender opp hos Hussain i returrom. Han skyter rett på Opdal.
    64'
    Start er mer med nå enn før hvilen. Owello med et svært optimistisk skuddforsøk fra distanse som går langt over mål.
    67'
    Det slås langt mot Ajer, men Forren og Toivio har grei kontroll på det som kommer.
    68'
    Molde prøver å stresse Start høyt, men lyktes ikke. Start er best her akkurat nå.
    69'
    Flo feller Hodnemyr, og Start får frispark i fin posisjon.
    70'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Pape Pate Diouf
    Ut: Mohamed Elyounoussi
    70'
    Frisparket fra Rindarøy er det ikke spesielt høyt nivå over. Havner opp i klypene til Nyland.
    71'
    Linnes med et ultrapresist innlegg til Svendsen, som header mot mål fra fem meter. Er ikke helt i balanse når han header, Svendsen, og hodestøtet havner på rad 3 bak mål.
    72'
    Gult kort til Start
    Andreas Hollingen
    Prøver å rive i stykker trøyen til Agnaldo.
    72'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Lars-Jørgen Salvesen
    Ut: Robert Sandnes
    72'
    Mål for Molde!
    Molde 3 - 0 Start
    Game over på Aker stadion? Diouf slår inn til Svendsen. Fra fem meter redder Opdal Svendsens skudd på en fenomenal måte, men på returen ligger Agnaldo og lurer. Han dunker inn sin første Tippeliga-scoring for året fra kort hold.
    73'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Daniel Berg Hestad
    Ut: Harmeet Singh
    75'
    Høiland prøver seg på en frekk hælflikk, men Hodnemyr henger med og vinner ballen fra Høiland. Høiland har både bidratt med scoringer og god defensiv jobbing på topp for Molde i dag.
    77'
    Nå leker Molde-gutta seg her. Agnaldo vipper flott gjennom til Diouf, som er hissig på scoring. Han prøver å sette den i lengste. Skuddet stryker stolpen!
    78'
    Salvesen gjør alt på egenhånd når han drar seg forbi Molde-forsvaret og denger til med venstreslegga. Nyland klarer ikke å holde skuddet fast. Sterk prestasjon av innbytteren.
    81'
    Linnes går over ende i 16-meteren, men får ikke straffe.
    81'
    Dahle og Ajer småspiller før Dahle prøver seg på en gjennombruddspasning mot Salvesen. Forren leser pasningen.
    83'
    Flo dytter til Hussain, som klemmer til. Skuddet fra Langhus-gutten fistes akkurat til corner av Opdal.
    84'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Per Egil Flo
    Molde-spillerne står i kø for å score. Til slutt er det Diouf som skyter via Opdal og til nok en corner.
    84'
    Hussain vinner en ny corner for Molde.
    86'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Per Egil Flo
    87'
    Mål for Molde!
    Molde 4 - 0 Start
    Mål: Tommy Høiland
    Målgivende: Per Egil Flo
    Høiland ble akkurat kåret til Moldes beste av en lokal jury, og fortsetter storspillet. Corneren fra Flo er bra slått, og Høiland setter enkelt ballen i mål fra kort hold.
    87'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Erlend Segberg
    Ut: Andreas Hollingen
    88'
    Både Norheim og Segberg kommer inn til sine Tippeliga-debuter. Vi gratulerer!
    89'
    Hodnemyr blir liggende nede, og hele stadion stilner. Fikk seg en skikkelig smell der. Får behandling nå.
    90'
    Er oppe og står igjen nå, Hodnemyr, men virker svimmel.
    90'
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Hodnemyr får stadig behandling, men spillet er i gang igjen.
    90'+1
    Hodnemyr er nå tilbake på banen.
    90'+2
    Forren crosser ut til Linnes. Han skjærer inn og skyter med venstrefoten. Opdal redder til corner.
    90'+3
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Per Egil Flo
    Ender i ny corner fra andre siden.
    90'+3
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Per Egil Flo
    Ender opp hos Berg Hestad, som prøver å tråkle seg gjennom en mur av Start-spillere. Mislykkes.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Molde har banket Start 4-0, og klatrer opp på bronseplass på tabellen. Skulleruds gutter var klart best i alt i 1.omgang, og kunne ledet mer enn 2-0 hvis det ikke var for en strålende Opdal i Start-buret. Begge scoringene før hvilen var signert Høiland. Etter pause var Start mer med i kampen. Likevel scoret hjemmelaget ytterligere to mål. Agnaldo satte inn årets første etter 73 minutter, før Høiland satte inn sitt tredje for dagen like før slutt.
    Avslutninger: 24-5. Avslutninger på mål: 13-2.
    Endre Lübeck takker for følget. Ha en fin søndagskveld!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her