Slutt

1-1

0-1
1-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Heihei og velkommen til Viking stadion!
    Sola skinner i Stavanger og det er klart for en fantastisk fotballkveld mellom det som skal være to av Norges topplag.
    Viking stiller med laget som forrige helg slo Molde 2-1. Sist var Indridi Sigrudsson tilbake fra skade, men måtte se kampen fra benken. Det må han i dag også.
    Odd Grendland stiller også omtrent samme lag som forrige helg. De gjør ett bytte. Håvard Storbæk kommer inn for Bentley.
    Viking gjorde en meget god kamp mot fjorårets serie- og cupmester fra Molde sist helg og vant 2-1. Etter en tung start på sesongen var det mange som satte spørsmålstegn ved den gamle storheten fra Stavanger. Nå har de to seire i eliteserien på rad (Sandefjord og Molde) og publikummet i Jåttåveien begynner å dra på smilebåndene igjen. Samuel Adegbenro viste gode takter mot Molde og fikk lønn for strevet i form av en scoring etter at Viking fikk ett tidlig mål i mot av den tidligere Viking-kjenningen Tommy Høiland. Veton Berisha er det som skal gjøre målene for Viking og det gjorde han mot Molde, kan han avgjøre igjen?
    Odd har deriblant blitt en storhet i norsk toppfotball de siste årene og det startet bra for telemarkingene også denne sesongen. Serien med tre gode seiere for hvittrøyene og det så veldig bra ut for Dag-Eilev Fagermo, men så kom nyopprykkede Mjøndalen til Skagerak Arena. Det endte 2-2 og etter det har det blitt to tap for Odd Grenland. Det skal likevel sies at 1-2 tapet for Rosenborg forrige helg ble betegnet som årsbeste av Fagermo.
    Det har skyet over igjen mens lagene varmer opp ute på gressmatta. Tribunene inntas sakte men sikkert. Viking stadion har vært skuffende tom så langt denne sesongen. Foran denne kampen har Viking-trener, Kjell Jonevret, gått ut på klubbens nettsider og prøvd å få Stavanger-folket til å møte opp.
    Begge lagene vant andre runde i cupen nå i midtuka. Viking var på besøk hos tredjedivisjonsklubben Varegg i Bergen og hadde en meget komfortabel kamp. Det hele endte 9-0 til vikingene etter fem (!) mål av benkesliter Osita Henry Chikere.
    Odd besøkte Skeid. Skeid er en divisjon høyere enn Varegg. De ga Odd noe mer motstand enn Viking fikk, men Fagermos menn gikk videre til cupens tredje runde med 4-1. Superveteran Frode Johnsen scoret to av målene, men sitter i dag på benken.
    Sigurdsson og Nisja spiller ikke 'gris' med de andre innbytterne, men jogger frem og tilbake på banen i stedet. Fortsatt noe rusk i maskineriet?
    Kjell Jonevret har stor respekt for Odd Grenland og betegner dem som Norges Barcelona på klubbens hjemmesider. Han vil ta med seg mye av det spillet som ble vist mot Molde, men vil gjerne holde mer på ballen. Han tror at forsvaret kan bli en avgjørende faktor i dag mot det han betegner som Norges tøffeste lag.
    Fagermo holder, ikke overraskende, kortene tettere inntil brystet enn sin svenske kollega. Lørdag stengte han faktisk treningen for media og utenforstående. Det han kunne fortelle avisen Varden var at han er obs på Vikings offensive slagkraft som han mener er god. Noe som ikke er så bra, i følge Fagermo, er banen i Stavanger. Han så Molde-kampen og syntes ballen spratt for mye på gressmatten. Så gjenstår det å se i hvilken retning ballen spretter i dag.
    Det blåser surt på Viking stadion i øyeblikket. Spillerne får gå i ly i noen minutter for å gjøre de siste forberedelsene i garderoben.
    'Ein blåe dag' runger over stadionanlegget og det ser ut til at gratisbilettene som Viking ga bort før kampen har hatt en effekt på tribunene.
    Ti sekunder før dommer Svein-Erik Edvartsen og spillerne entrer banen stikker også sola frem gjennom skyene.
    Det er ventet 13.000 til dagens kamp. Om det ikke er så mange her så er det i hvert fall ikke langt i fra.
    Kampen har startet
    Der er vi i gang. Odd tar avspark og spiller langt opp ved første anledning.
    1'
    Steffen Hagen får ballen til venstre og legger inn. Der rager Mets høyest og avverger.
    1'
    Odd kommer på høyrekanten og slår inn fra død vinkel. Der er Håvard Storbæk på første stolpe og header over.
    4'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Klareres!
    5'
    Zymer Bytyqi starter kampen i stedet for Samuel Adegbenro. Magne Hoseth sitter på benken.
    6'
    Jone Samuelsen er på hugget og jager bakrommet. Iven Austbø er først på ballen og får slått ut til innkast. Kunne blitt farlig!
    6'
    Odd har åpnet sterkest her i Stavanger. Har vært på skuddhold fire ganger, men ikke fått det til i de siste trekkene.
    7'
    Og så er det Viking som setter fart. Abdullahi jager Steffen Hagen ved Odds straffefelt. Hagen faller på egenhånd, men får en fot på den og avverget ytterligere fare.
    8'
    Viking spiller flott fotball i øyeblikket. Etablerer seg på Odds halvdel og triller ball.
    10'
    Men så bryter Odd etter en elendig pasning fra Thioune og kommer på høyrekanten. Det slås inn mot Occean som akkurat ikke får en tå på den foran Austbø.
    11'
    Samuelsen får ballen på sekstenmeteren. Han presses hardt men kommer seg fri. I stedet for å skyte prøver han å stikke ballen et par meter lengre mot midten av straffefeltet. Det burde han ikke gjort.
    13'
    Viking kontrer og Abdullahi tar med Steffen Hagen på løpetur. Fra hjørnet av sekstenmeteren skyter han, men Rossbach ser at den går et par meter utenfor.
    14'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Thomas Grøgaard
    15'
    Mål for Odd!
    Viking 0 - 1 Odd
    Mål: Olivier Occean
    Målgivende: Thomas Grøgaard
    Grøgård slår inn på femmeterstreken. Der rager Occean over alle andre og setter ballen enkelt over hodet på Austbø.
    15'
    Viking vil svare kontant. Bytyqi kjører på langs høyrekanten. På dødlinja i sekstenmeteren sender han ballen på tvers av femmeteren. Dessverre er det ingen Viking-føtter der. Ballen går tvers over hele sekstenmeteren.
    18'
    Det må sies at det var en fortjent Odd-scoring. De har presset Viking i store deler av de første 18 minuttene.
    19'
    Frispark i meget god posisjon for Viking. Berisha felles på sekstenmeteren!
    20'
    Gult kort til Odd
    Steffen Hagen
    21'
    Hele Viking-stadion er sitter ytterst på setene, men Andre Danielsen setter ballen tjue centimeter over tverrliggeren.
    22'
    Veton Berisha setter ballen i mål og Viking stadion eksploderer. de Lanlay skyter fra tjue meter og Rossbach gir retur. Der er Berisha og header ballen i mål, men det blåses ofside. Jubelen byttes ut med buing.
    26'
    Viking-fansen og Kjell Jonevret er fly forbanna.
    27'
    Det er virkelig temperatur utpå matta her nå. Viking-spillerne føler seg snytt og er ekstra hardt oppe i Odd-spillerne.
    28'
    Samtidig er det en Odd-spiller som ligger nede ved egen dødlinje.
    29'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Makhtar Thioune
    Abdullahi header over.
    29'
    de Lanlay kommer på venstresiden og drar seg inn. Han vender seg igjen og slår inn mot bakre stolpe. Der står Veton Berisha og header rett på Rossbach.
    31'
    Frispark til Odd midt på Vikings halvdel. Espen Ruud slår til Storbæk til venstre som header mot straffemerket. Klareres.
    32'
    Austbø blir liggende nede etter en duell med Ole Jørgen Halvorsen. Rister på hodet og reiser seg raskt.
    34'
    Godt spill fra Thioune og Viking! Thioune slår en lang ball fra midtsirkelen mot Danielsen som har kommet opp fra sin posisjon på høyreback. Danielsen drar seg innover og ned til dødlinja ved femmeteren. Han prøver å legge inn langs bakken, men Rossbach tar den.
    37'
    Frispark til Viking ute på venstrekanten. Danielsen slår inn mot bakre. Veton Berisha felles på vei inn og hele Stavanger roper på straffe.
    37'
    Så roter Odd igjen og Abdullahi får ballen på 30 meter. Han setter fart og skyter fra 16 meter. Rossbach har full kontroll.
    38'
    Så tror Viking-fansen det er mål igjen. Bytyqi drar seg ned til dødlinja i feltet og slår inn. Ballen går nesten i mål og Ruud prøver å klarere. På bakre stolpe står de Lanlay, men smeller ballen i nettveggen.
    39'
    Veton Berisha smeller til på halvspretten fra 25 meter litt til venstre. Skuddet har en fantastisk bue og retning, men går like utenfor.
    41'
    de Lanlay prøver skuddet, men ballen ender langt utenfor mål.
    43'
    Det skjer ikke stort de siste minuttene før pause.
    45'+2
    Oliver Occean er hardhent med Thioune i en duell på midtbanen og sistnevnte blir liggende.
    45'+3
    Thioune kommer seg på bena igjen.
    45'+3
    Pause
    45'+4
    Det står 1-0 til Odd etter førsteomgang. Viking har dog vært det beste laget etter at de våknet et par minutter etter Oliver Occeans scoring. Dommer Edvartsen blir buet inn i garderoben. Han valgte å blåse offside etter at Berisha hadde satt inn det Viking-fansen trodde var utligningen. Om det var offside er uklart herfra, men det er hjemmesupporterne kan ha en grunn til å føle seg snytt her.
    Vi kommer tilbake når andreomgang nærmer seg.
    2. omgang
    45'
    Viking virker som om de fortsatt er i garderoben mentalt sett. Roter mye og Odd kommer til et par halvsjanser helt på starten av omgangen.
    47'
    Så kommer Danielsen på høyrekanten for Viking, men har ikke overblikket helt klart. Ved dødlinja legger han ballen ut mot straffemerket, men der er Samuelsen alene og får kontroll.
    49'
    de Lanlay får ballen på midtbanen. Odd-forsvaret står høyt og den raske vingen kjører for fullt fremover. Alene med Rossbach er de Odd-keeperen som er best og får stoppet skuddet.
    52'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 1 Odd
    Mål: Yann-Erik de Lanlay
    Målgivende: Veton Berisha
    Så kan endelig Viking stadion juble! Det slås langt fra midtbanen mot Berisha ved dødlinjen. Han header på mesterlig vis tilbake til de Lanlay som drar av en Odd-forsvarer. Deretter curler kantspilleren ballen nede ved lengste stolperot.
    53'
    En veldig fortjent scoring for hjemmelaget. Egentlig skulle det stått 2-1 i Stavanger nå, men tilrettelgger Berisha fikk sin scoring feilaktig annulert i førsteomgang.
    56'
    Abdullahi er veldig sent ute i en duell med Ole Jørgen Halvorsen og sparker til Odd-angriperen. Frispark rett foran Odd-benken.
    58'
    Ruud slår inn, men Dommer Edvartsen har sett noe regelbrudd inne i feltet og blåser frispark til Viking.
    58'
    Edvartsen overser at Jone Samuelsen sparker til Thioune.
    59'
    Dagens dommer kommer til å få en rekke spørsmål etter kampslutt. Det er helt sikkert.
    59'
    Fjorårets toppscorer i eliteserien, Frode Johnsen, er i oppvarming for gjestene.
    60'
    Det skjer ikke så voldsomt mye her i øyeblikket. Det bølger litt frem og tilbake, men ikke mye nevneverdig.
    62'
    Sigurdsson er oppe og går i en duell i feltet foran Rossbach. Ballen går opp i været og faller ned i benene til Abdullahi som aldri får kontroll.
    63'
    Viking-fansen klapper helhjertet for hver eneste takling eller finte som gjøres av hjemmelaget i øyeblikket.
    64'
    de Lanlay setter fart igjen. Denne gangen er Odd-forsvaret organisert. de Lanaly spiller til Berisha som har funnet en luke. Viking-spissen smeller til, men skuddet går rett på Rossbach.
    68'
    Gult kort til Odd
    Fredrik Oldrup Jensen
    69'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Bentley
    Ut: Ole Jørgen Halvorsen
    Fagermo vil ha mer offensiv løpskraft.
    70'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Jón Dadi Bödvarsson
    Ut: Zymer Bytyqi
    Bytyqi får trampeklapp i det han takker for seg.
    71'
    de Lanlay drar seg løs midt på Odds halvdel. Fra 25 meter prøver han høyrefoten, men ballen går en meter til venstre for mål.
    72'
    Nå kan ikke Viking klage på tilskuerne lengre. 12473 personer har tatt turen ut i Jåttåvegen i dag!
    74'
    Viking presser på i øyeblikket, men keeper Rossbach har kontroll på det meste som kommer innenfor sekstenmeteren.
    75'
    Forferdelig ball bakover fra Occean. Abdullahi setter fart og skyter fra 16 meter. Corner.
    76'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Haugen
    Haugen slår inn, men Rossbach rager høyest og fanger ballen enkelt.
    76'
    Fagermo begynner å bli utålmodig der han står på sidelinjen. Han vil ha Odd høyere i banen, men det er vertene som styrer spillet.
    79'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Frode Johnsen
    Ut: Olivier Occean
    Superveteranen kommer inn. Kan han avgjøre?
    80'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Haugen
    Der kunne du sendt Viking i ledelsen Abdullahi! Får ballen på fem meter, men en Odd-forsvarer får akkurat slengt inn en fot og blokkert. Så nære 2-1!
    82'
    Corneren kom etter at Anthony Soares skulle satt inn 2-1, etter frispark slått inn fra venstre.
    84'
    Nå lever Odd farlig her. Enda en gang skulle det stått 2-1. For tredje gang på to minutter er det bare marginer som gjør at Viking ikke tar ledelsen. Denne gangen får Sigurdsson stå alene på ti meter.
    85'
    Klarer Odd motstå det voldsommet trykket fra vertene?
    85'
    Endelig får Odd ballen og setter fart fremover.
    86'
    Viking er veldig aggresive i presset. Odd-spillerne har ingen tid å tenke på.
    87'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Makhtar Thioune
    Slås over alt og alle.
    87'
    Yann-Erik de Lanlay blir kåret til dagens Viking av en lokal jury. Fortjent!
    90'
    Det er lagt til to minutter. Kan vi få en avgjørelse?
    90'+1
    Gult kort til Viking
    Suleiman Abdullahi
    90'+1
    Viking presser på igjen.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+2
    Det ender med poengdeling på Viking stadion. Det kan ikke hjemmelaget være fornøyd med. I førsteomgang skulle de ha fått godkjent scoringen til Veton Berisha, men dommer Svein-Erik Edvartsen og linjemannen bestemte at det var offside.I andreomgang kom Viking litt skjevt ut de første minuttene, men etter det handlet det kun om blåtrøyene. De presset Odd voldsomt de siste tjue minuttene og hadde tre ekstremt gode målsjanser på to minutter.
    Kjell Jonevret kan være veldig fornøyd med det han så laget sitt gjøre i dag, til tross for at han bare fikk ett poeng. Dag-Eilev Fagermo vil nok være i motsatt ende av skalaen. Denne andreomgangen var ikke noe særlig av telemarkingene.
    Vi takker for at du fulgte denne dekningen av det som viste seg å bli en tribunefest i Stavanger. På onsdag drar vikingene lengre nord i Rogaland hvor Haugesund venter. For Odds del venter en tøff kamp mot Strømsgodset hjemme i Skien.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her