56'
2-1
2-2
59'

Vi er klare for andre serierunde i Tippeligaen 2011. Kampen vi skal følge er mellom Molde og Tromsø. To lag med ulik start på årets serie dette. Molde måtte bite i det sureste eplet på treét da de tapte 0-3 for nykommeren Sarpsborg i Østfold for to uker siden. Romsdalingene produserte rikelig nok med sjanser i første omgang til å lede med et par mål til hvilen. Hvilket de altså ikke klarte, mens Sarpsborg var effektive etter pausen og scoret tre forholdsvis kjappe mål. Tromsø imponerte ingen i sin kamp mot Haugesund, men hadde likevel en enkel jobb mot en amputert motstander. 'Gutan' vant 2-0 i sin åpningskamp.
    Molde har alle tilgjengelige i sin tropp, med unntak av langtidsskadde Børre Steenslid. Gjesten fra Trømsø har et stort usikkerhetsmoment i Høgli, mens nykommerne Abdellaoue, Reginiussen og Malmkvist er disponible alle sammen.
    Det er sørvest lett bris fra sørvest i Molde nå og temperaturen ligger rundt 9 grader. Vi kommer tilbake med lagoppstillingene så snart de er klare.
    En knapp halvtime før start er det fortsatt glissent på tribunen her på Aker Stadion.
    Molde Fotballklubb fyller i år 100 år. Det forventes selvsagt at det blir behørig markert i forbindelse med kampene. Selve 'fødselsdatoen' er 19. juni og da kommer Sogndal på besøk på stadion.
    Banen bærer preg av at vi er tidlig i gang med sesongen i år. Det er lite gress ute langs kantene, men definitivt brukbart ute på banen.
    Bortelagets supportere som kaller seg 'Isberget', har tatt den lange turen til nordvestlandet i dag. Vi anslår at cirka et tjue-talls rød- og hvitkledde er på plass bak ene målet.
    Lagene kommer i dette øyeblikk ut på banen og vi er snart klar for avspark.
    Tromsø tar avspark.
    1'
    Molde angriper, men Yttergård Jensen får taklet Eikrem ved dødlinjen. Fint samspill mellom Gatt og Angan før det.
    2'
    Mål for Tromsø!
    Molde 0 - 1 Tromsø
    Mål: Sigurd Rushfeldt
    Målgivende: Remi Johansen
    Remi Johansen blir spilt fri og legger perfekt inn til veteranen Rushfeldt som header sikkert i mål fra 8 meter. Tafatt forsvarsarbeid av Molde i denne situasjonen, men flott spill av Tromsø.
    3'
    Molde i angrep, men Eikrems innlegg blir fanget av Sahlman foran beina på Angan.
    7'
    Flott corner til motsatt side, der Forren stiger over alle og header over mål.
    7'
    Mye ballbesittelse og trilling fra Moldes side, men Tromså virker solid organisert.
    9'
    Sahlman tar frispark fra midt på egen halvdel. Slår opp mot Yndestad som blir taklet av Simonsen.
    11'
    Innlegget i retning Forren igjen, men Kara er i eget forsvar og får headet ut.
    11'
    Remi Johansen skyter fra 25 meter, utenfor målet til Bugge Pettersen.
    13'
    Koppinen slår langpasning, presist til Yndestad. Skuddet fra sistnevnte blir blokkert. Men i neste duell får Tromsø-spilleren frispark på siden av sekstenmeteren.
    14'
    Frisparket treffer netsen hodet til Koppinen, men bare nesten. Molde klarerer.
    15'
    Yndestad igjen på farten. Fyrer av fra hjørnet av sekstenmeteren og ballen skrur feil vei, utenfor målet.
    16'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 1 Tromsø
    Mål: Pape Pate Diouf
    Målgivende: Makhtar Thioune
    Etter årets merkeligste assist fra Makhtar Thioune så utligner hjemmelaget. Thioune får ballen midt på halvdelen til Tromsø, tar den med seg noen meter før han er i ferd med å falle fremover. Men får kastet foten frem og treffer ballen som havner hos Diouf. Vingen er sikker i situasjonen alene med Sahlman og scorer sikkert.
    16'
    Ny Molde-sjanse. Men skuddet fra Angan fra 18 meter stryker utenfor stolpen.
    20'
    Nytt skudd fra Molde. Eikrem denne gangen, men unggutten er i ubalanse og får ikke styrt skuddet innenfor han heller.
    21'
    Pape Diouf mottar en perfekt cross-pasning fra Simonsen. Brassesparket fra senegaleseren går over mål.
    23'
    Etter en sterk Tromså-periode så har Molde presset klart de siste minuttene.
    24'
    Tromsø får klarert, to ganger til og med.
    24'
    Stor sjanse til Molde. Innlegget sneies av Angan før Steen får hodet på ballen. Men headingen fra trønderen går over tverrligger.
    25'
    Tromsø på visitt hos Moldes forsvar nå.
    28'
    Corneren slås inn til Rushfeldt som ikke får rent treff, ballen fyker langt over og til siden for mål.
    28'
    Steen blir presset til å gjøre feil og bommer på ballen i Moldes forsvar. Men Simonsen er kjapp og redder situasjonen foran Drage.
    30'
    Gatt slår inn i feltet for hjemmelaget, men Kara er der og hindrer Angan foran blankt mål.
    31'
    Forren takler Remi Johansen på midtbanen i det Tromsø kontrer kjapt.
    32'
    Frispark til Tromsø. Yttergård Jensen slåt perfekt inn i retning Koppinen, men Molde får klarert.
    33'
    Thioune og Molde kontrer raskt, men Angan er i offside på det fine innlegget fra midtbanespilleren.
    35'
    Stor sjanse for Molde. Men Eikrem er egoistisk og skyter selv utenfor i stedet for å passe til en ledig Diouf. Et klart feilvalg av Eikrem der, noe han selv oppfatter etterpå da han beklager seg overfor Diouf.
    36'
    Tromsø angriper, Drage slår inn i feltet. Men Steen får kastet seg frem og header ballen ut.
    37'
    Molde setter raskt i gang et angrep. Diouf mottar ballen på vingen og får slått inn til Angan. Spissen treffer heller ikke denne gangen skikkelig, ballen går over målet til Sahlman.
    38'
    Skudd fra Hoseth som Sahlman redder greit. Skuddet komemr fra distanse etter flott og kjapt pasningsspill via Moldes midtbane.
    40'
    Det er glimtvis godt spill her på Aker Stadion. Hjemmelaget er klart giftigst og mest ballbesittende.
    42'
    Langt oppspill fra Tromsøs forsvar som Pettersen er enkelt ute og fanger.
    43'
    Drage hos Tromsø setter stadig Steen under press. Det kan fort skape sjanser for Tromsø siden Drage er mye raskere enn midtstopperen ved eventuell feil fra trønderens side.
    45'
    Gatt er rask og løper fra sin oppasser, men innlegget fanger Sahlman.
    45'
    45'
    Det er pause og fortsatt uavgjort her. Det er det Tromsø som bør være mest fornøyd med. Men selv om hjemmelaget skaper klart mest, så ligger ringreven Rushfeldt og lurer der fremme hos Tromsø. Spenneingen vil være betydelig også i andre omgang, så heng på videre.
    Lagene er igjen på banen, det er like før vi starter andre omgang.
    45'
    Molde tar avspark.
    46'
    Det har ikke skjedd endringer på noen av lagene i pausen.
    46'
    Tromsø i farta tidlig i denne omgangen også. Rushfeldt får ballen like utenfor feltet og lobber i retning målet, men Bugge Pettersen har full kontroll.
    48'
    Frispark Molde. Hoseth slår inn i feltet, men Tromsø får klarert ved Kara.
    48'
    Forren kommer til innlegg fra venstresiden. Men ballen går bak målet til Sahlman.
    49'
    Drage er på vei forbi Hoseth, men ulovlige midler blir brukt og Molde får frispark.
    51'
    Det er solgt 8782 billetter og sesongkort i dag.
    51'
    Hoseth slår glimrende tversover til Gatt som får corner ut av en duell mot Yndestad.
    53'
    Sahlman er ute i feltet og fanger ballen.
    53'
    Frispark for Tromsø, midt på Moldes halvdel. Eikrem header ut ballen.
    54'
    Farlig sjanse for Molde ved Diouf. Vingens skudd blir blokkert ut til corner.
    55'
    Ny og stor Molde-sjanse. I siste sekund får midtstopper Bjørck reddet på strek.
    56'
    Molde 2 - 1 Tromsø
    Molde får corner etter redning på strek fra Bjørck. Corneren fra Eikrem havner på hodet til Gatt, han header mot mål og Angan som kaster seg frem og får hoftet ballen i mål.
    56'
    Molde 2 - 2 Tromsø
    På sin andre sjanse i kampen så scorer Tromsø sitt andre mål. Kara mottar et innlegg fra Koppinen og fra kort hold styrer Kara ballen over streken.
    59'
    Corneren blir klarert kort fra hjemmelaget, Drage møter ballen med hodet på sekstenmeter-streken og header inn i klypene på Bugge Pettersen.
    61'
    En allerede målrik kamp her i Molde. Det skjer noe hele tiden, i denne omgangen også fra gjestene som er mer offensive nå.
    63'
    Ciss hos Tromsø takler Diouf i det sistnevnte er på farten og vil forbi. Viktig takling fra høyrebacken.
    65'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Mustafa Abdellaoue
    Ut: Sigurd Rushfeldt
    66'
    Mika Koppinen tar over kapteinsbindet fra Rushfeldt.
    67'
    Bjørck stopper Angan. I neste omgang får Tromsø frispark da Diouf blir for ivrig å hente opp nedfallsfrukten etter duellen.
    70'
    Tempoet har roet seg en del etter den friske innledningen av omgangen.
    71'
    Ciss blir taklet av Johansson. Tromsø får frispark på hjørnet av sekstenmeteren.
    71'
    Frisparket fra Yttergård Jensen fyker for høyt og passerer dødlinjen på motsatt side.
    72'
    Frispark til Molde etter at Koppinen og Kara er for tøff mot Angan.
    73'
    Hoset legger inn foran mål, men Koppinen og Kara avverger i samarbeid. Returen setter Johansson langt utenfor mål til stor begeistring og skadefryd blant bortefansen.
    74'
    Eikrem legger inn fra høyre for Molde. Men Thioune skyter langt til side for mål fra skrått og langt hold.
    75'
    Simonsen kommer til innlegg fra høyre, men blåser ballen bak mål.
    76'
    Merkelig situasjon da Simonsen beiner ballen umotivert opp mot Tromsø sitt mål. Sahlman ser ut til å ha full kontroll, men det går et langt gjesp gjennom publikum da den havner nesten oppå tverrligger.
    78'
    Molde stadig i angrep, men får ikke skikkelig hull i forsvaret til Tromsø nå. Gjestene ser ut til å være fornøyd med det ene poenget så langt.
    80'
    Tromsø ligger veldig lavt med sine spillere nå og har god balanse i laget.
    83'
    Tromsø frispark midt på halvdelen til Molde. Kara slår kort til Bjørck som skyter utenfor, ufarlig.
    85'
    Chima får ballen midt på halvdelen til Tromsø, avanserer tyve meter før han skyter via en Tromsø-spiller og ballen triller inn til keeper Sahlman.
    88'
    Inn: Steffen Nystrøm
    Ut: Thomas Drage
    88'
    Molde får ingenting ut av corneren.
    88'
    Tromsø kontrer med mange spillere etter corneren. Men på merkelig vis så får Johansson hos vertene hodet på abllen etter at Bugge Pettersen avverger et skudd.
    90'
    Minimum fire minutter er lagt til.
    90'
    Molde presser nå de siste minuttene. Men Tromsø har mange spillere på riktig side av ballen.
    90'+2
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Mattias Moström
    Ut: Makhtar Thioune
    90'+2
    Hjørnespark til Molde
    90'+3
    Inn: Hans Norbye
    Ut: Remi Johansen
    90'+3
    Innlegg fra høyrekanten for Molde, men Chima header hardt over mål.
    90'+5
    90'+5
    Da er kampen slutt og vi har sett en tidvis god kamp av to lag som begge ønsket å underholde. Molde spilte mye kortpasningsspill og variert. De produserte sjanser i fleng og bør nok trene mer på effektivitet foran mål. Tromsø viste at de har et godt komponert lag med store kvaliteter. Laget er godt organisert og har i tillegg enkeltspillere som kan avgjøre kamper på egenhånd. Alt i alt burde hjemmelaget ta alle poengene ut fra sjanser og spillemessig overtak.