Slutt

1-3

0-1
Holm26'
1-1
1-2
1-3
Supporterfordeling på VG
3 875
5 937
Author avatar

Ble dekket av NTB

    God dag og hjertelig velkommen til dagens livedekning av Eliteserie-oppgjøret mellom Odd og Rosenborg.
    Kveldens oppgjør er en del av den 19. serierunden i årets liga, hvor lagene for øybelikket innehar henholdsvis 15 og 6 plass.
    Hjemmelaget Odd har som kjent trøblet veldig i årets serie og må innfinne seg med å ligge på direkte nedrykksplass. Heldigvis for Skiens-laget er veien oppover på tabellen kort og det skiller ikke mer enn 3 poeng opp til 11. plassen på tabellen. Men for å kunne henge med må de snart finne en eller slags form. 1 seier på de siste 8 kampene holder ikke om man skal spille på toppnivå også i 2025. Hjemme i Skien har det også vært mager poengfangst, med 2 seiere og totalt 10 poeng på 10 forsøk så langt. På skadefronten lysner det heller ikke helt for Dokkens menn. Hansen, Owusu og Miettinen fikk seg alle smeller mot HamKam sist og ser ikke ut til å rekke denne. Det positive er at det ser ut til at Hagen og Solholm Johansen skal være klare. I tillegg har de hentet inn keeper Kjetil Haug på lån, så det kan fort være han som erstatter Hansen i Odd-målet.
    Og om Odd sliter på hjemmebane har ikke tallene vært noe lysere for dagens gjester Rosenborg ute på reise. 5 av 27 mulige poeng på bortebane har ført til at trønderne ikke er noe høyere enn 6 på tabellen. Det betyr 6 bortetap, hvorav 5 av de har kommet på kunstgress. Siste bortekamp endte med 0-1 tap mot høytflyvende KFUM. Etter det har de slått hardt tilbake med sterke seiere mot Viking og LSK. Utfordringen for Alfred Johansson de siste kampene har stort sett handlet om høyrebackplassen hvor det har blitt eksperimentert de siste kampene. Andreas Pereira vikarierte med stort hell og matchvinner-scoring mot Viking, men hadde karantene sist og overlot dermed plassen til Tagseth. Samtidig venter de på å få tilbake Adam Andersson, som har vært ute med hjernerystelse, i den posisjonen.
    Det omvendte oppgjøret tidligere i år endte med 2-1 seier til RBK på Lerkendal, mens fjorårets oppgjør i Skien endte målløst. Det var ett av bare 2 poeng Odd har tatt mot trønderne de siste 8 oppgjørene.
    Dommer for anledningen er Svein Tore Sinnes fra Flekkefjord Fotballklubb. Han har med seg Øystein Simon Ytterland (IL Valder) og Erland Hareland (Lesja Idrettslag) som assistentdommere. Mens Steinar Hauge (Idrettslaget Bjarg) og Magnus Nicolai Koløy (Bjørndal Idrettsforening) er VAR-dommere.
    Vi er tilbake en drøy time før kampstart med kveldens lagoppstillinger.
    Da er lagene klare og for Oddrane er det som varslet flere endringer. Kjetil Haug er hentet på lån og går rett inn i 11eren for å erstatte en skadet Andre Hansen. Owusu ble skadet sist og blir erstattet av en friskmeldt Steffen Hagen. Og på midten får unggutten Syver Aas en sjelden mulighet til fordel for Tobias Svendsen. Miettinen er ei heller å finne i dagens tropp.
    For Rosenborg er Adam Andersson friskmeldt, men kun til å sitte på benken. Det tror vi betyr at Tagseth eller Pereira blir å finne på høyreback. Ellers er laget nøyaktig likt det som slo Lillestrøm 4-0 i midtuken. Rutinerte spillere som Sæter, Dahl-Reitan og Henriksen mangler fortsatt for trønderne.
    Kampen har startet
    1'
    Etter en liten reperasjon av hull i nettet på det ene målet kan Noah Holm og Rosenborg spille oppgjøret i gang.
    1'
    Annullert mål for Rosenborg - stillingen er fremdeles 0 - 0
    Noah Jean Holm fikk mål annulert
    Så er det jo nære en drømmestart for gjestene fra Trondheim. Pereira leverer en strålende gjennombruddspasning fra sin venstreback. I bakrom har Holm gått og bredsider ballen inn i nettet bak debutant Haug. Uheldigvis for RBK er kraftspissen i offside når ballen blir spilt.
    2'
    Odd får tildelt et frispark
    Etzaz Hussain
    Frispark midt på egen halvdel.
    4'
    Odd får tildelt et frispark
    Sheriff Sinyan
    5'
    Rosenborg får tildelt et frispark
    Ole Selnæs
    6'
    Tett, jevnt og intenst i åpningen av kampen. Rosenborg med et ørlite spillemessig overtak.
    7'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    Fryktelig variant og RBK ender opp hjemme hos Tangvik.
    7'
    Odd får tildelt et frispark
    Syver Aas
    9'
    Rosenborg ved Reitan-Sunde og Nypan forsøker å brodere seg gjennom Odd-forsvaret, men lykkes ikke helt. 5-meter for Odd.
    10'
    Odd får tildelt et frispark
    Josef Baccay
    10'
    Odd blir avblåst for offside
    Torgeir Børven
    11'
    Kveldens første avslutning serveres av Andreas Pereira. Rosenborg vinner ballen høyt i banen når Odd forsøker å spille seg ut. Da får plutselig venstrebacken relativt fritt leide og smeller til fra drøyt 20-meter. Haug gir en liten retur, men plukker den opp selv.
    15'
    Så er Rosenborg farlig frempå igjen. Noah Holm driver fremover og forsøker å tre gjennom rekkekamerat Reitan-Sunde. Hagen får en fot på den og gri til corner.
    15'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    Bedre variant fra gjestene denne gangen. Baller havner inne hos Pereira i feltet, som går ned i bakken i det han skal skyte og roper på straffe. Dommer vinker spillet videre.
    15'
    Odd får tildelt et frispark
    Etzaz Hussain
    Frispark midt på banen.
    17'
    Rosenborg får tildelt et frispark
    Ole Selnæs
    Slås godt inn i feltet, men etter litt klabb og babb får Odd klarert.
    19'
    Gult kort til Odd
    Espen Ruud
    Den rutinerte høyrebacken er for sent ute på 23 år yngre Nypan og belønnes med det gule kortet.
    19'
    Rosenborg får tildelt et frispark
    Ole Selnæs
    Frispark midt på Odds halvdel. Tas kort.
    21'
    Nemcik bryter foran Ingebrigtsen og serverer Nypan på full fart fremover. 17-åringen klemmer til fra distanse, men nok en gang litt for enkelt for Haug.
    22'
    Odd får tildelt et frispark
    Sheriff Sinyan
    22'
    Nok en gang Rosenborg som bryter og får kjørt en overgang. Denne gangen er det Holm som prøver seg fra distanse, men ballen havner langt oppe på tribunen.
    24'
    Rosenborg får tildelt et frispark
    Ole Selnæs
    Frispark i interessant posisjon for gjestene. Selnæs serverer den strålende inn på pannebrasken til Nemcik. Stopperen timer ikke godt nok og kommer ikke over ballen, som dermed ender over målet til Haug. Nære der gjestene.
    25'
    Mål for Rosenborg!
    Odd 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Noah Jean Holm
    Målgivende: Sverre Nypan
    Så er det en fryktelig merkelig situasjon. Rosenborg spiller seg rundt på høyresiden hvor innlegget til slutt treffer Nypan. Han header ballen ned til Holm, som nok tror han er i offsideposisjon. Spissen bredsider ballen i mål, helt uten å feire. Men det kommer hverken noe flagg eller VAR-avgjørelse og reprisene viser vel at det er Baccay som er på innsiden og opphever offsiden. Dermed er bortelaget i ledelsen her i Skien!
    26'
    Odd får tildelt et frispark
    Etzaz Hussain
    28'
    Odd får tildelt et frispark
    Espen Ruud
    33'
    Det er et Rosenborg-lag som har sett veldig komfortable ut etter 0-1 scoringen deres. Men så varter Odd plutselig opp med et glitrende angrep, som havner ute hos Skjeldal. Han slår ballen inn på bakre, hvor Ruud har tatt turen. Dessverre for hjemmesupporterne treffer han ikke helt på avslutningen, som går til innkast. Stor mulighet for vertene!
    35'
    Rosenborg blir avblåst for offside
    Jesper Reitan-Sunde
    36'
    Annullert mål for Odd - stillingen er fremdeles 0 - 1
    Torgeir Børven fikk mål annulert
    Så er det duket for kveldens andre annullering. Det er glimrende gjort av Ingebrigtsen, som hælflikker ballen til Jørgensen, som på ett touch spiller gjennom Børven. Han rundlurer M. Ceide før han banker ballen i vinkelen. Dessverre stilner hjemmesupporterne raskt når de ser flagget er oppe.
    37'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    Haug får bokset den unna.
    39'
    Gult kort til Rosenborg
    Adrian Nilsen Pereira
    Pereira for sent ute på Jørgensen og får et soleklart gult kort.
    40'
    Odd får tildelt et frispark
    Espen Ruud
    40'
    Rosenborg får tildelt et frispark
    Edvard Tagseth
    42'
    Gode Odd-tendenser igjen nå. Ingebrigtsen lurer seg inn bak RBK-forsvaret og får dratt seg inn på sedvanlig vis mot venstrefoten. Skuddet blokkerer mesterlig fra Selnæs og Jørgensens forsøk i etterkant ruller noen meter på utsiden av målet til Tangvik.
    44'
    Rosenborg får tildelt et frispark
    Ole Selnæs
    45'+1
    Odd får tildelt et frispark
    Espen Ruud
    45'+3
    Pause
    45'+4
    Lagene går til pause på stillingen 0-1 til Rosenborg. Og det er det vel egentlig ikke noe å si på, selv om Odd hevet seg det siste kvarteret av omgangen. Frem til det hadde trønderne hatt veldig god kontroll, scoret et merkelig mål og hatt et annet annullert. Annullert fikk også Børven og Odd sitt mål etter snaue 35 minutter. Avslutningen var glimrende, men ringreven hadde sneket seg i offside i forkant av scoringen. Når heller ikke Ruud klarte å omsette et godt slått Skjeldal innlegg i mål, ebber omgangen ut med 0-1 i favør gjestene.
    2. omgang
    45'+1
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Adam Andersson
    Ut: Adrian Nilsen Pereira
    45'+1
    Selnæs og Rosenborg som kommer til den andre omgangens første mulighet. På halv vollet forsøker midtbane-generalen seg, men avslutningen blir ikke bedre enn at Haug har god kontroll på den.
    48'
    Mål for Odd!
    Odd 1 - 1 Rosenborg
    Mål: Torgeir Børven
    Så sitter den for Odd og Børven! Sheriff Sinyan får ta med seg ballen langt inn på Odds halvdel, før han slår inn mot bakre stolpe. Der er Ceide høyest, men en dårlig klarering serverer ballen rett i beina på Børven, som banker inn utligningen.
    50'
    Rosenborg som spiller seg frem til en ålreit mulighet. Forsøket fra Broholm går via en Odd-forsvarer og inn i klypene på Haug.
    55'
    Odd blir avblåst for offside
    Torgeir Børven
    55'
    Rosenborg får tildelt et frispark
    Ole Selnæs
    55'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    Nytt kort forsøk før det slås inn i feltet. Blåses for frispark til Odd.
    56'
    Odd får tildelt et frispark
    Kjetil Haug
    57'
    Nypan denne gangen som får forsøke seg like utenfor 16-meteren til Odd. Skuddet med hans høyreben går et par meter på utsiden av målet.
    59'
    Etter en positiv Odd-start er det Rosenborg som igjen har tatt mer over av kampen. Det positive for hjemmelaget er at intensiteten og tempoet i spillet deres har økt betraktelig. Mer trykk i kampen nå.
    60'
    Gult kort til Rosenborg
    Adam Andersson
    Innbytter Andersson stopper Aas på vei fremover.
    60'
    Odd får tildelt et frispark
    Etzaz Hussain
    60'
    Tøft sammenstøt mellom Andersson og Skjeldal denne gangen. Sistnevnte blir liggende.
    62'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Emil Konradsen Ceide
    Ut: Noah Jean Holm
    62'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Leon Hien
    Ut: Espen Ruud
    63'
    Mål for Rosenborg!
    Odd 1 - 2 Rosenborg
    Mål: Marius Broholm
    Målgivende: Emil Konradsen Ceide
    Hvilken scoring! Broholm vandrer på tvers av 16-meteren til Odd uten å finne noen åpninger til å finne noen medspillere. Når han ikke finner det, så løser han det på utsøkt vis med å hamre ballen opp i det lengste krysset. Vakkert!
    65'
    Rosenborg får tildelt et frispark
    Mikkel Konradsen Ceide
    66'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    Stanges unna av Sinyan.
    68'
    Odd kjører en overgang på den corneren og får holdt trykket oppe ved motstandernes 16-meter. Til slutt havner ballen hos HIen som banker til. Ballen forsvinner et godt stykke på utsiden av målet til RBK.
    69'
    Odd får tildelt et frispark
    Filip Rønningen Jørgensen
    70'
    Odd som evner å etablerer et vedvarende trykk i og rundt gjestenes 16-meter nå. Finner ikke helt åpningene enda, men litt varmere rundt ørene på RBK-spillerne nå.
    73'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Bork Bang-Kittilsen
    Ut: Syver Aas
    75'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    Den er skummel nok den. Selnæs svinger den lavt inn mot første stolpe, uten at noen i feltet får en fot på ballen. Dermed ruller den ut til innkast på motsatt side.
    77'
    Rosenborg får tildelt et frispark
    Ole Selnæs
    80'
    Broholm med nok et godt forsøk fra distanse. Skuddet fra 25-meter får han god klem i og den spretter i tillegg ekkelt foran Haug, som er solid og får slått til corner.
    81'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    81'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Tobias Svendsen
    Ut: Filip Rønningen Jørgensen
    83'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Ole Erik Midtskogen
    Ut: Josef Baccay
    83'
    Mål for Rosenborg!
    Odd 1 - 3 Rosenborg
    Mål: Marius Broholm
    Så er det Broholm som gjør det igjen! Han blir satt opp en mot en inne i feltet til Odd på gjestenes høyreside. Der rykker han seg fri fra Skjeldal og banker ballen i det lengste hjørnet. Ny vakker scoringen fra Rosenborgs nr 39!
    85'
    Rosenborg får forsøke seg like på utsiden av feltet til Odd igjen. Reitan-Sunde som klemmer til denne gangen. Går noen meter på utsiden av stolpen til Haug denne gangen.
    87'
    Innbytter Svendsen nære ved å kunne skape noen farligheter når han snapper ballen fra Ceide. Rosenborgs midtstopper har farten og timingen til å komme seg inn i situasjonen igjen og hindrer dermed en Odd-avslutning.
    89'
    Odd får tildelt et frispark
    Etzaz Hussain
    90'+1
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Luka Racic
    Ut: Jesper Reitan-Sunde
    90'+2
    Odd får tildelt et frispark
    Etzaz Hussain
    90'+4
    Et godt Odd-trykk inne i boksen til Rosenborg. Først er det Bang-Kittilsen som skyter to ganger i blokka til Ceide, før Hussain skyter utenfor. Er vel noe av det siste som skjer her det.
    90'+6
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    90'+6
    Så er det Rosenborg som får kampens to siste sjanser. Først er det Tagseth som banker ballen i tverrliggeren før Andersson får en god mulighet skrått fra høyre. Men avslutningen fra høyrbacken går over målet til Haug.
    90'+7
    Kampen er slutt
    90'+7
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her