5-2
3 350
2 547

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av dagens Eliteserie-kamp mellom Viking og Strømsgodset.
    Det er et hjemmelag i svak form som får besøk fra Drammen i ettermiddag. Viking tapte 1-2 borte mot Rosenborg på Lerkendal forrige helg, og står nå med én seier på de fem siste kampene. Den seieren kom mot Molde for en drøy måned siden.
    Gjestene fra Drammen hadde hele åtte kamper på rad uten seier før møtet med Lillestrøm forrige helg. Det ble en dramatisk kamp hvor en overtidsscoring fra Elias Hoff Melkersen sørget for tre etterlengtede poeng. Godset-spilleren sikret 3-2 seier med sin nettkjenning, og dermed tok Godset sin første seier siden mai.
    Foran dagens kamper ligger Viking på 3. plass med 33 poeng, mens Strømsgodset ligger på 9. plass med 23 poeng. Viking har tre poeng opp til Brann på 2. plass, mens det bare er to poeng ned til Fredrikstad på 5. plass. Strømsgodset har fire poeng opp til Rosenborg på 6. plass, mens det er fem poeng ned til nedrykksplass.
    Hjemme på SR-Bank Arena har Viking sterke 6-3-1 denne sesongen. Lillestrøm er det eneste laget som har reist fra Stavanger med full pott i år. Det skjedde på selveste 16. mai. Bare Bodø/Glimt og Rosenborg har vært bedre på eget gress denne sesongen.
    Strømsgodset står med 3-2-5 på sine ti bortekamper denne sesongen. De har vunnet borte mot Sarpsborg 08, KFUM Oslo og HamKam. En må tilbake til 26. mai for å finne forrige gang drammenserne vant på fremmed gress.
    Tidligere denne sesongen vant Viking 1-0 i en forholdsvis jevn og sjansefattig affære på Marienlyst. Lars Jørgen Salvesen ble kampens eneste målscorer i det oppgjøret, hvor målet var litt merkelig. Salvesen trodde nemlig han var i offside, og feiret dermed ikke noe særlig. Etter hvert ble målet godkjent av VAR, og det viste seg å bli utslagsgivende i den kampen.
    Innbyrdes har ingen av lagene hatt noe klart overtak de siste årene. De åtte siste kampene har gitt to Viking-seiere, to Strømsgodset-seiere og fire uavgjort. På SR-Bank Arena har samtlige av de fire siste kampene endt uavgjort.
    Lagoppstillingene er klare på SR-Bank Arena. Hos Viking er det én endring på laget siden forrige gang. Edvin Austbø får sin første kamp fra start for sesongen. Han kommer inn for Simen Kvia-Egeskog og tar sannsynligvis plass på venstrevingen. Sander Svendsen ventes å gå ned som indreløper, mens Zlatko Tripic ser ut til å starte dagens kamp ute til høyre.
    Hos Strømsgodset er det de samme elleve spillerne fra start som det var mot Lillestrøm forrige runde. "Never change a winning team" sies det, og det er nettopp det Strømsgodset-sjef Jørgen Isnes har valgt å gå for denne søndagen.
    1'
    Stengel sparker i gang kampen for gjestene.
    1'
    Viking får tildelt et frispark
    Taaje setter inn en hard takling på Austbø like foran benkene. Austbø blir liggende litt, men kommer seg etter hvert opp uten å trenge behandling.
    1'
    Nesten for Salvesen! Viking ruller opp på høyresiden. Bjørshol får lagt inn fra dødlinja og finner Salvesen like foran mål. Viking-spissen vender opp og får avsluttet to ganger, men begge forsøkene blir blokkert.
    2'
    Nok en gang kommer Viking seg rundt på høyresiden. Et innlegg løftes inn mot Salvesen foran mål, men Bråtveit er ute og får fanget ballen.
    3'
    Hjemmelagets supportere laget bra trøkk før kamp, men etter avspark ble det helt stille. Ser ut som om det er en slags VAR-protest på gang på kortsiden.
    4'
    Viking blir avblåst for offside
    Zlatko Tripic
    4'
    Gigantisk sjanse for Salvesen! Tripic stormer nedover langs høyresiden. Der varter kapteinen etter hvert opp med et strålende innlegg mot Salvesen foran mål. Drøyt fem meter fra mål får Viking-spissen stå helt umarkert. Salvesen setter den første avslutningen på Bråtveit, mens han deretter header returen like utenfor.
    4'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Joe Bell
    6'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Zlatko Tripic
    Målgivende: Joe Bell
    Bell svinger hjørnesparket inn fra høyresiden, men gjestene får klarert. Viking holder oppe trykket og får flyttet ballen ut til Bell igjen. Midtbanespilleren svinger et presist innlegg som finner Tripic helt alene bak i feltet. Viking-kapteinen tar ned kula på brystkassen og ruller den deretter inn nede ved lengste stolpe.
    6'
    Taaje med nok en tøff takling. Denne gang på Findell 25 meter fra eget mål.
    8'
    Gult kort til Strømsgodset
    Jesper Taaje
    Får det gule kortet for taklingen på Findell. Sannsynligvis fordi han også hadde en tøff takling på Austbø tidligere i kampen.
    8'
    Frisparket til Tripic treffer en motspiller i hodet og går høyt opp i luften. Bjørshol vinner den påfølgende duellen slik at ballen spretter ut til Stensness. Fra kanten av sekstenmeteren smeller Stensness til, men skuddet flyr ufarlig over mål.
    11'
    Valsvik med en ettersleng på Salvesen ute på Vikings høyreside. Frispark til vertene i farlig innleggsposisjon.
    11'
    Innlegget fra Tripic går over alle i feltet, men treffer en motspiller ved dødlinja og går ut til hjørnespark.
    12'
    Innlegget fra Tripic stusses like utenfor lengste stolpe av Mehnert. Til Viking-spillernes store overraskelse velger hoveddommer å dømme utspark fra mål.
    12'
    Strømsgodset får tildelt et frispark
    Tripic er for sen i en takling på Dahl dypt inne på Strømsgodsets halvdel.
    14'
    Danso er oppe i ansiktet til Findell med albuen. Vertene får frispark ved midtstreken.
    15'
    Emmanuel Danso
    Får det gule kortet for frisparket han laget.
    15'
    Nesten for Urbancic! Vertene ruller opp. Austbø har ballen ute til venstre og tar med seg Bell i returrommet. Han finner Tripic videre til høyre, som igjen tar med seg Bjørshol nede ved dødlinja. Høyrebacken prøver et innlegg som spretter ned ved føttene til Urbancic. Viking-backen får en god mulighet, men skuddet går rett på Taaje.
    17'
    Gjestene får frispark for en forseelse inne i egen sekstenmeter. Så ut som hands på en Viking-spiller.
    17'
    Langt innkast fra Vilsvik ute på gjestenes høyreside. Inne i boksen vinner Melkersen duellen, men headingen går ufarlig rett på Østbø.
    19'
    Austbø presenterer seg. Viking-spilleren tar med seg ballen fra egen halvdel. Inne på Godsets halvdel skjærer han innover og trer gjennom Tripic ute til høyre. Tripic prøver et lavt innlegg som Danso får klarert.
    20'
    Godset med sin første skikkelige kontring. Gjestene flytter ballen vakkert over på venstresiden hvor Tomasson har tatt turen. Vingbacken skrur på turboen og går frem mot sekstenmeteren. Der prøver han å finne Ulland Andersen inne i boksen. Han lykkes med pasningen, men mottaket til Ulland Andersen er for svakt. Vertene får ryddet unna.
    22'
    Ny sjanse for Salvesen! Innlegget til Tripic er presist og finner Salvesen ved første stolpe. Viking-spissen header mot mål, men avslutningen går like over.
    22'
    Findell legger Danso i bakken midt på gjestenes halvdel.
    23'
    Strømsgodset blir avblåst for offside
    Elias Hoff Melkersen
    24'
    Viking har vært det klart beste laget så langt på SR-Bank Arena. De leder 1-0, og burde strengt tatt scoret flere. Strømsgodset har foreløpig slitt med å få til noe. Likevel er det helt stille på SR-Bank Arena grunnet en VAR-protest hos Viking-fansen.
    25'
    Viking kommer seg rundt på høyresiden igjen. Bjørshol blir spilt fri og har mye rom å boltre seg i innenfor sekstenmeteren. Han går inn mot femmeteren før han prøver et innlegg foran mål. Forsøket blir blokkert.
    26'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Herman Stengel
    Enorm sjanse for Ulland Andersen! Innlegget fra Stengel finner Taaje inne i boksen. Ballen stusses videre mot bakre stolpe hvor Ulland Andersen står helt alene. Fra kort hold klarer Godset-spilleren sette ballen over mål.
    26'
    Gjestene med langt innkast fra høyresiden. Vilsvik gjør seg klar.
    29'
    Mål for Strømsgodset!
    Viking 1 - 1 Strømsgodset
    Mål: Elias Hoff Melkersen
    Målgivende: Lars-Christopher Vilsvik
    En skikkelig kanon fra Hoff Melkersen! Det lange kastet fra Vilsvik spretter på en eller annen måte gjennom alle inne i boksen. Lenger bak i feltet venter Strømsgodset-spissen Hoff Melkersen. Spissen lader kanonen og smeller til på volley. Ballen går som en kanonkule opp i nettaket! En fantastisk scoring fra bortelaget!
    29'
    Nesten for Austbø! Viking kommer seg rundt på høyresiden. Ballen spilles inn foran mål hvor Findell hopper over. Bak venter Austbø som smeller til, men skuddet fra ti meters hold treffer en motspiller foran mål.
    32'
    Kort variant. Tripic får ballen tilbake. Det påfølgende innlegget bokses unna av Bråtveit.
    32'
    33'
    Målscorer Hoff Melkersen lager frispark midt på banen.
    33'
    Det blir ikke opplyst om VAR-sjekk på stadion, men plutselig peker dommer på straffemerket. Det ble egentlig gitt frispark, men nå blir det istedenfor straffespark.
    35'
    Tripic går i bakken etter en duell ved hjørnet av sekstenmeteren. Dommer blåser for frispark til hjemmelaget, men etter en VAR-sjekk blir det omgjort til straffespark. Forseelsen skjedde nemlig innenfor sekstenmeteren.
    35'
    Viking scorer på straffe!
    Viking 2 - 1 Strømsgodset
    Forrige hjemmekamp bommet Tripic på straffespark for første gang i Viking-drakten, men denne gangen går straffesparket i mål! Kapteinen banker ballen hardt nede til venstre. Målvakt Bråtveit går riktig vei, men når ikke frem til kula..
    36'
    Viking fortsetter å trille ball ute på SR-Bank Arena. Gjestene fra Drammen forsvarer seg dypt med hele laget.
    39'
    Austbø skjærer inn fra venstresiden. Han pisker et innlegg hardt inn i boksen, men der får Valsvik headet unna.
    42'
    Austbø dribler seg rundt nede ved dødlinja. Han kommer seg inn i sekstenmeteren hvor han slår et hardt innlegg mot første stolpe. Der er Bråtveit nede og snapper ballen like foran føttene til Bjørshol.
    42'
    Hoff Melkersen og Langås i duell ute ved sidelinjen. Langås skjermer ballen ut til innkast. Etterpå knuffer han litt i motspilleren, men det roer seg raskt ned.
    45'
    Findell vinner ballen midt på banen. Bjørshol tar over og stormer i angrep. Høyrebacken forserer fremover og kommer seg helt frem til sekstenmeteren. Der banker han til, men skuddet går over mål.
    45'+1
    45'+2
    Det er pause på SR-Bank Arena. Viking leder fortjent 2-1 til pause over Strømsgodset. Vertene skjøt ut fra startblokkene og skapte flere sjanser allerede før Zlatko Tripic prikket inn 1-0 etter seks minutter spill. Etter scoringen fortsatte vertene presset, og kunne fort ledet med mer enn ett mål før gjestene våknet. Midtveis i første omgang våknet omsider bortelaget, og de burde utlignet da Eirik Ulland Andersen fikk stå alene ved bakre stolpe på en dødball. Like etterpå kom utligningsmålet for Strømsgodset da Elias Hoff Melkersen vartet opp med en fantastisk scoring. Noen minutter senere var Viking tilbake i ledelsen da Zlatko Tripic fikk et straffespark som han selv satte i mål. Flere mål ble det ikke før hvilen, og dermed står det 2-1 til pause.
    45'+1
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Nikolaj Moller
    Ut: Marcus Johnson Mehnert
    45'+1
    Salvesen sparker i gang andre omgang.
    45'+1
    Valsvik blir lagt i bakken av Salvesen ved midtsirkelen.
    45'+1
    Inn: Kreshnik Krasniqi
    Ut: Emmanuel Danso
    45'+1
    Viking-supporterne bak mål er ferdig med sin VAR-protest. Det markerer de med kraftig blussing. Dommer velger å stoppe spillet frem til røyken forsvinner.
    48'
    Stensness blir lagt i bakken av innbytter Möller inne i egen sekstenmeter.
    48'
    I metallet fra Svendsen! Findell plukker ned ballen inne i gjestenes sekstenmeter. Han får øye på Svendsen som står alene ute i returrommet. Svendsen smeller til fra drøyt 16 meters hold og treffer rett i tverrliggeren.
    49'
    Nikolaj Moller
    50'
    Bell svinger et innlegg fra venstresiden presist inn mot Salvesen foran mål. Midtstopper Dahl varter opp med flott stopperspill når han kommer seg foran Viking-spissen og får headet unna.
    51'
    Dahl får frispark i egen sekstenmeter etter en dytt fra Salvesen.
    51'
    Annullert mål for Viking - stillingen er fremdeles 2 - 1
    Lars-Jørgen Salvesen fikk mål annulert
    Tripic blir spilt helt fri i bakrom. Der klemmer han til og setter ballen rett på Bråtveit. Keeperen gir retur som Salvesen setter i mål, men assistentdommer er raskt oppe med flagget.
    51'
    52'
    Et innlegg fra Strømsgodsets venstreside går forbi alle i boksen og ender opp hos Vilsvik på motsatt side. Vilsvik legger ut til Taaje som prøver skudd fra 20 meters hold. Skuddet treffer rett i Tripic.
    54'
    Stor sjanse for Bjørshol! Bell står med ballen drøyt 25 meter fra mål. Han serverer et fantastisk innlegg som faller ned hos Bjørshol som er helt alene foran mål. Høyrebacken setter pannebrasken på ballen, men avslutningen går rett på keeper.
    56'
    Tripic går i ryggen på Valsvik nede ved dødlinja. Soleklart frispark til gjestene.
    57'
    Viking 3 - 1 Strømsgodset
    Mål: Lars-Jørgen Salvesen
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Austbø drar med seg ballen fremover på Strømsgodsets halvdel. Han slår deretter en flott pasning over Tripic ute til høyre. Tripic tar ned ballen og vipper et presist innlegg inn mot første stolpe. Der kaster Salvesen seg frem og stupheader inn 3-1 for Viking
    58'
    Svendsen er farlig frempå! Han prøver seg fra spiss vinkel, men skuddet går like utenfor.
    60'
    Viking 4 - 1 Strømsgodset
    Mål: Sander Svendsen
    Målgivende: Hampus Finndell
    Viking leker inn 4-1 på SR-Bank Arena! Tripic slår et innlegg inn fra dødlinja på høyresiden. Inne foran mål står Svendsen helt alene. Hele stadion roper på skudd, men Svendsen velger å trille ballen til Findell som står ved siden av. Nå er det Findell som får beskjed om å skyte fra publikum, men han gir heller ballen tilbake til Svendsen. Denne gang lar ikke Svendsen sjansen gå fra seg. Midtbanespilleren banker ballen kontant opp i krysset fra drøyt ti meters hold.
    61'
    63'
    Annullert mål for Strømsgodset - stillingen er fremdeles 4 - 1
    Logi Tomasson fikk mål annulert
    Stengel løfter et frispark høyt inn i boksen fra høyresiden. Bak i feltet går Valsvik i bakken i duell med en Viking-spiller. Ballen spretter bak til Tomasson som drar til med en herlig avslutning. Fra drøyt ti meters hold banker han ballen i mål, men scoringen blir etter hvert annullert for offside.
    64'
    Sjekk over. Valsvik er i offside når Stengel løfter inn frisparket. Dermed blir scoringen annullert for offside.
    64'
    Inn: Jonas Therkelsen
    Ut: Eirik Ulland Andersen
    65'
    Gustav Valsvik
    65'
    Bjørshol kommer alene gjennom, men tar seg til baksiden av låret akkurat idet han skal avslutte. Kampen er nok over for Viking-spilleren, men det spørs om det ikke blir et lengre avbrekk dersom det var en strekk han pådro seg der.
    66'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Herman Johan Haugen
    Ut: Sondre Bjørshol
    68'
    Tripic blir taklet hardt av innbytter Therkelsen midt på banen.
    69'
    Jonas Therkelsen
    Får det gule kortet for taklingen på Tripic.
    69'
    Lars-Christopher Vilsvik
    Får det gule for protester.
    69'
    Like utenfor fra Urbancic! Viking-backen skjærer inn fra venstresiden. Med sin svakere høyrefot forsøker han å curle ballen opp i det lengste hjørnet. Forsøket er bra, men avslutningen går like utenfor.
    72'
    Viking 4 - 2 Strømsgodset
    Mål: Jonas Therkelsen
    Strømsgodset reduserer etter flott angrepsspill! Ballen flyttes fra venstresiden og inn til Hoff Melkersen som står i en mer sentral posisjon. Målscoreren fra første omgang dytter videre til Vilsvik ute til høyre. Vingbacken trer deretter gjennom Therkelsen i sekstenmeteren med en lur stikker. Fra spiss vinkel smeller innbytter Therkelsen til. Han får et bra treff og lurer ballen forbi Østbø i Viking-buret. Skal vi få en sluttspurt fra gjestene her?
    74'
    Inn: Christian Cappis
    Ut: Hampus Finndell
    77'
    Inn: Peter Christiansen
    Ut: Edvin Austbø
    77'
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Sander Svendsen
    77'
    Haugen går i bakken dypt inne på egen halvdel.
    78'
    Hoff Melkersen blir lagt i bakken et par meter inne på egen halvdel.
    80'
    Inn: Marko Farji
    Ut: Logi Tomasson
    80'
    Cappis går i bakken i duell med Stengel midt på banen. De to knuffer sammen like etterpå og Cappis blir deretter liggende.
    81'
    Stengel får det gule kortet for knuffingen med Cappis.
    81'
    82'
    Viking 5 - 2 Strømsgodset
    Mål: Gianni Stensness
    Målgivende: Lars-Jørgen Salvesen
    Tripic svinger hjørnesparket presist inn mot første stolpe. Der rager Salvesen høyest i lufta. Viking-spissen header hardt rett på Bråtveit i Strømsgodset-buret. Gjestenes keeper klarer ikke holde ballen, og dermed kan Stensness enkelt pirke inn 5-1 fra kort hold.
    82'
    Gult kort til Viking
    Jost Urbancic
    Får et gult kort for å ha hindret en overgang.
    84'
    Inn: Simen Kvia-Egeskog
    Ut: Zlatko Tripic
    85'
    Stor sjanse for Christiansen! Innbytter de Lanlay blir spilt fri ute til høyre. Han slår en presis ball helt over til Christiansen på motsatt side. Viking-spilleren kommer alene med keeper, men avslutningen blir reddet mesterlig av Bråtveit.
    86'
    Cappis tar med seg ballen fremover på gjestenes halvdel. Han kommer seg helt inn i sekstenmeteren før han prøver skudd. De harde avslutningen går like over mål.
    87'
    Joe Bell
    Ballen går over alle i boksen og faller ned hos de Lanlay på motsatt side. Han prøver et skudd som blir blokkert til nytt hjørnespark.
    88'
    Joe Bell
    Valsvik header unna foran mål.
    89'
    Cappis trer gjennom Haugen inne i gjestenes sekstenmeter. Haugen går ned til dødlinja før han får lagt inn. Dessverre for Viking-spilleren har ballen passert linja før han får lagt inn.
    90'
    Enorm sjanse for Kvia-Egeskog! Viking-spillerne står nærmest i kø for å få ballen inne i gjestenes sekstenmeter. Til slutt er det Kvia-Egeskog som får prøve seg. Han er helt alene med Bråtveit inne ved femmeteren. Der smeller han til, men skuddet går rett på keeperen.
    90'
    Fullstendig enveiskjøring på SR-Bank Arena siden 5-2 målet. Viking mye nærmere 6-2 enn gjestene er redusering.
    90'+2
    Nesten for Urbancic! Bell slår en fantastisk ball over til Christiansen på venstresiden. Dansken hælsparker videre til Urbancic som stormer fremover på utsiden. Fra hjørnet av sekstenmeteren banker backen til og får et bra treff. Bråtveit er på med på notene og får slått unna til hjørnespark.
    90'+3
    Joe Bell
    Gjestene får klarert foran mål.
    90'+4
    Joe Bell
    Nesten for Stensness! Kort variant fra Bell. Han får ballen tilbake og vipper mot bakre stolpe. Der står Stensness helt alene, men midtstopperen header like over.
    90'+5
    90'+5
    Kampen er over på SR-Bank Arena. Viking har vunnet 5-2 over Strømsgodset i en kamp hvor hjemmelaget dominerte stort fra første spark på ballen. Viking gikk rett i strupen på gjestene fra Drammen og skapte flere sjanser allerede før de tok ledelsen ved Zlatko Tripic etter seks minutter spill. Vertene dominerte frem til Strømsgodset både bommet en stor sjanse og deretter utlignet ved Elias Hoff Melkersen midtveis i omgangen. Kort tid senere tok Viking ledelsen igjen ved Zlatko Tripic fra straffemerket, og etter pause fortsatte kjøret fra hjemmelaget. De skapte sjanser på løpende bånd, og ledet 4-1 allerede etter 61 minutter spill. Et kvarter før slutt sørget innbytter Jonas Therkelsen for at det ble litt spenning igjen, men den lille spenningen forsvant da Gianni Stensness pirket inn 5-2 ti minutter før slutt. Etter 5-2 målet gikk luften ut av Strømsgodset, noe som førte til at Viking kom seg til store sjanser nesten hver gang de gikk fremover på ballen. Til tross for alle de store sjansene ble det ikke flere scoringer, og dermed endte kampen til slutt med 5-2 seier til hjemmelaget.