0-1
62'
Semb90'+3
1-1

Hjertelig velkommen til livedekning av kampen mellom Odd og Viking her fra Skagerak Arena i Skien. Værmelding: 21 grader varmt, lettskyet pent vær, vindstille. Gode spilleforhold med andre ord.
    Dag-Eilev Fagermo har mistet Adem Güven til tyrkisk fotball. Det betyr at Elba Rashani kommer inn på venstrekanten. Nykommer Ole-Jørgen Halvorsen er i troppen, men starter kveldens kamp på benken.
    Ingen store overraskelser hos Kjell Jonevret. Velger Sulimani og Ingelsten på topp. Det betyr at Berisha starter kampen på benken. Thioune er tilbake etter skade og er med, men på benken fra start.
    Sist lagene møttes i Skien ble det en klar Viking-seier. Da endte det med 4-1 seier til siddisene.
    15 ganger har lagene møtt hverandre i Tippeliga- og cupsammenheng siden 1999. 7 ganger har Odd gått seirende ut, 2 ganger har det endt uavgjort, mens 6 ganger har Viking vunnet.
    Lars-Kristian Eriksen er skadet og utilgjengelig for troppen til denne kampen hos Odd.
    Viking ligger før denne kampen på en 4. plass i Tippeligaen med 30 poeng. Odd ligger på 8. plass med 24.
    Odd:(1) André Hansen,(17) Niklas Gunnarsson,(3) Fredrik Semb Berge,(21) Steffen Hagen,(2) Emil Jonassen,(8) Jone Samuelsen,(20) Fredrik Oldrup Jensen,(10) Herolind Shala,(22) Håvard Storbæk,(15) Elba Rashani,(11) Frode Johnsen
    Viking: Rune Jarstein (1),Håkon Skogseid (6),Indridi Sigurdsson (20),Johan Lædre Bjørdal (3),Trond Erik Bertelsen (2),Yann-Erik de Lanlay (16),Christian Landu Landu (13),King Osei Gyan (19),Trond Olsen (27),Patrik Ingelsten (9),Benjamin Sulimani (23)
    Hjemmelaget har vært i meget fin form den siste tiden. Kun ett tap på de siste syv. Viking har heller ikke tapt mye, men har heller ikke sanket mange seiere. 4 uavgjort og 1 seier er Vikings fasit.
    Viking har forsterket i sommervinduet. Nye navn i troppen er Osita Chikere, Benjamin Sulimani og Björn Daniel Sverrison.
    Lagene er ferdig med oppvarmingen og vandrer inn i garderoben. Der venter helt sikkert noen inspirerende ord fra trenerne før lagene igjen tar turen ut på kunstgresset.
    Vi er i gang!
    1'
    Odd rett i angrep. Oldrup Jensen prøver å lempe ballen over forsvarslinja til Viking. Ballen går helt inn til Jarstein.
    1'
    Odd prøver. Fint av Storbæk til Johnsen, spissen prøver videre mot Samuelsen, men Bertelsen er på plass og bryter.
    2'
    Løpsduell Skogseid/Rashani. Odd-vingen er raskest, men Skogseid er smartest. Spiller ballen inn i Rashani til 5-meter Viking.
    3'
    Jarstein prøver å sette i gang Skogseid som stormer frem på høyre. Tester armen med et langt kast, altfor langt faktisk. Skogseid når aldri frem.
    4'
    Viking setter presset noen meter inn på Odds halvdel. Lar hjemmelaget trille i bakre ledd.
    5'
    Jarstein sliter med igangsettingene sine. Denne gangen med beina. Samme resultat. Skogseid når ikke ballen og det blir innkast til Odd.
    6'
    Bertelsen med et bra innlegg fra venstre. Treffer Ingelsten inne i feltet. Han når høyt, treffer ballen med hodet - header mot mål - der står Andre Hansen og plukker ned kula. Spissen får ikke nok kraft bak headingen.
    9'
    Trond Olsen føler seg bra i dag tydeligvis. Får ballen på midtstreken og klemmer til mot målet til Andre Hansen. Ser at keeperen står langt ute, men treffer ikke ballen særlig godt, og det blir aldri farlig.
    10'
    Gunnarsson slår inn fra høyre. Hard kamp inne i feltet mellom Sigurdsson og Johnsen. Viking-stopperen tildeles frispark av dommer.
    11'
    Odd med en brukbar mulighet. Shala slår inn fra venstre. Hardt innlegg som går like over hodet til både Johnsen og Storbæk.
    12'
    Shala får ballen i god posisjon inne i feltet. Prøver å bredside ballen i mål, men blokkeres.
    13'
    Solid backspill av Skogseid. Holder følge med Rashani og skjermer ballen sikkert ute med kroppen.
    15'
    Tett og jevn åpning på kampen her i Skien. Ingen av lagene har festet et skikkelig grep på Skagerak Arena.
    16'
    Gunnarsson tar med seg ballen inn fra høyre. Kommer til 20-meter og da klemmer han til med venstre. Treffer dårlig og Jarstein plukker lett.
    17'
    Pent Odd-spill. Fra venstre inn på brystkassa til Johnsen. Han legger kula ned og setter den opp for Samuelsen som dunker til på direkten. Ballen sklir litt av foten til indreløperen og kryper på utsiden av målet til Jarstein.
    18'
    Sigurdsson slår langt mot Ingelsten. Ballen går over han, men treffer fint til De Lanlay ute til høyre, men det blåses offside på Ingelsten som påvirker spillet på tross av at han ikke treffer kula.
    20'
    Odd varter opp med to skuddforsøk i løpet av kort tid. Først Johnsen, deretter Samuelsen, begge treffer rett på Jarstein.
    21'
    Sola titter frem over Skien. Ahhhhh, deilig!
    23'
    Odd frispark, 27-28 meter fra målet til Jarstein. Brukbar posisjon. Skudd er en mulighet, innlegg likeså.
    24'
    Det blir skudd. Fredrik Semb er mannen bak. Knallhardt er det, men plasseringen er ikke like god som skuddet er hardt. Langt utenfor.
    25'
    Odd kontrer. Shala drar oppover. Slipper ballen til Storbæk. Vingen prøver innlegg tilbake til Shala igjen, men Bjørdal rydder opp for bortelaget.
    28'
    Oldrup Jensen prøver halv-volley fra rundt 30-meter. Får et skikkelig godt treff, men i mål går ballen ikke. Stryker en halvmeter utenfor krysset.
    29'
    Fagermo fyrer seg opp. Mener bestemt at ballen er over sidelinjen, men får ikke støtte fra dommertrioen.
    32'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Dagens første corner ender med at Frode Johnsen renser ballen unna på første stolpe.
    33'
    Gult kort til Viking
    Christian Landu Landu
    Rekker aldri ballen og legger Rashani i bakken. Kunne blitt en god kontring for Odd, riktig av dommer å hente frem det gule. Ingen protester fra Landu.
    35'
    God Viking mulighet! Semb feilberegner på midten. Sulimani stikker av med ballen og setter fart mot 16-meteren. Slipper fint til Ingelsten som kommer til høyre for han. Dessverre for Viking roter spissen med mottaket og det blir aldri farlig!
    37'
    Viking er nære igjen! Først får Ingelsten muligheten på bakre stolpe. Han treffer dårlig og sender ballen på tvers. Der står De Lanlay som setter ballen i nettveggen fra klosshold.
    38'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Håvard Storbæk
    VIking får ballen unna.
    38'
    Utrolig at Viking ikke leder nå! De Lanlay drar seg inn til 5-meteren før han slipper ballen til Sulimani. Han setter bredsida til, men treffer bare Andre Hansen fra 6-7 meter!
    40'
    Da har Viking produsert tre store sjanser i løpet av få minutter. Burde ledet nå!
    40'
    De Lanlay klemmer til på volley fra inne i 16-meteren. Ballen går en halvmeter over.
    43'
    Yann-Erik de Lanlay
    På første stolpe. Der blir det farlig, veldig farlig, men dommer blåser av og gir frispark til hjemmelaget.
    45'
    Viking frispark på 25-meter. Her kan det skytes.
    45'+2
    Rett i muren fra Sulimani.
    45'+3
    45'+19
    45'
    Andre omgang starter. Etter et voldsomt internettkrøll i pausen er vi endelig tilbake. 1. omgang ble muligens noe lang..
    47'
    Frispark til Odd i meget god posisjon for skudd. 22-meter fra mål. Midt på.
    48'
    Storbæk prøver seg. Vil løfte ballen over muren og ned i krysset, sender ballen en meter over mål.
    49'
    Viking i nærheten. Sulimani hopper over, men Ingelsten reagerer ikke raskt nok og Hagen får ballen unna.
    51'
    Begge lag har spillere i oppvarming.
    52'
    Ingelsten mottar ballen på 35-meter. Prøver å tre ballen gjennom forsvaret til Odd og mot De Lanlay. Smart pasning, men litt for hard, og Viking-vingen rekker aldri frem.
    53'
    Sigurdsson høyest. Header unna.
    54'
    Frispark til Viking i posisjon for skudd. Lukter Trond Olsen.
    56'
    Olsen klinker til. Lavt og rundt muren. Andrè Hansen ligger og venter på ballen.
    56'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Makhtar Thioune
    Ut: Christian Landu Landu
    56'
    God redning av Jarstein! Storbæk får ballen på 6-7 meter og klinker til. Treffer bra, men Jarstein redder solid. Slipper ballen, men vinner den raskt tilbake. Oddrane roper på tilbakespill etter at ballen muligens var borti Sigurdsson, men dommer blåser ikke.
    59'
    Odd renser unna på første stolpe.
    59'
    De Lanlay har en giftig fot. Vinner ballen i fase to etter corneren og feier til fra 20-meter. Kula stryker like over.
    60'
    Godt innlegg mot Rashani som stormer inn i feltet på bakre stolpe. Får hodet på ballen, Rashani, men oppnår aldri god nok kontakt og ballen faller inn i armene til Jarstein.
    61'
    Mål for Viking!
    Odd 0 - 1 Viking
    Målgivende: Trond Olsen
    Trond Olsen får ballen på venstre. Utfordrer Gunnarsson og slår ballen flatt inn i feltet. Der venter Sulimani med bredsiden og kontrollerer ballen inn i nettet. Bortelaget i ledelsen.
    62'
    Semb fører opp og slår mot Shala i bakrom. Sender ballen til 5-meter. Dårlig rytme i Odd-laget nå.
    65'
    Ohhhh....farlig farlig tversover av Jonassen, men skonummeret til Sulimani er ikke stort nok og ballen sniker seg frem til Semb.
    65'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Ole Jørgen Halvorsen
    Ut: Elbasan Rashani
    66'
    Debutant Halvorsen får 25 minutter på å overbevise sitt nye hjemmepublikum.
    66'
    Odd får frispark. 25 meter fra mål. Kan skytes. Storbæk gjør seg klar.
    67'
    Det blir innlegg. Vinner corner til slutt, Odd.
    68'
    Herolind Shala
    Jarstein bokser. Returen ramler ned på foten til nyankomne Halvorsen, han prøver skudd, men treffer dårlig.
    68'
    Målscoreren ut for Viking. Byttet signaliserer vel at Jonevret ønsker mer kontringsstyrke i sluttfasen av kampen.
    69'
    Lagt Ingelsten dypere i banen i annenomgang Viking. Bruker den sterke spissen i oppspillsfasen. Det har fungert bra.
    70'
    5068 tilskuere er på plass i kveld.
    71'
    Trond Olsen med et lite trikseshow før han ramler i bakken ute på venstresiden. Får frispark, publikum ikke fornøyd.
    73'
    Inn: Mathias Fredriksen
    Ut: Fredrik Oldrup Jensen
    74'
    Fagermo prøver et nytt bytte for å tippe kampen tilbake i hjemmelagets favør.
    74'
    Fredriksen legges ut til venstre fremme. Storbæk går ned i midtbaneleddet.
    76'
    Jarstein har rotet med flere tilbakespill i dag. Nå klemmer han ballen nesten ut av stadion på et enkelt tilbakespill fra Bjørdal.
    78'
    Strålende gjort av unge Fredriksen. Drar av to mann før han dunker til med høyre. Jarstein må ut i full strekk, men i følge dommer, når han ikke ballen som går like utenfor. Hjemmepublikum vil ha corner!
    80'
    Inn: Vidar Nisja
    Ut: Patrik Ingelsten
    81'
    Frode Johnsen vinner i lufta, men ingen oddere har startet tidlig nok i bakrom og da kommer Jarstein først på ballen.
    83'
    Frispark til Odd. Skrått på mål. 30-meter ute.
    84'
    Klabb og babb. Frem og tilbake før Viking får et frispark.
    84'
    Fredriksen får ballen inne i feltet. Er i trengt posisjon og får aldri skutt.
    87'
    Viking virker å ha god kontroll.
    90'
    3 minutter legges til.
    90'
    Mål for Odd!
    Odd 1 - 1 Viking
    Mål: Fredrik Semb
    I kampens siste minutt! Fredrik Semb! Ballen daler ned i beina hans inne i feltet og midtstopperen dunker til på volley. Ballen fyker inn i nettet!