5 374

Ble dekket av Øyvind Herrebrøden

Martin Ødegaard starter kveldens FA-cupkamp på benken.
    Den norske lagkapteinen er ikke den eneste som får avlastning i denne matchen. Her er Artetas utvalgte: Turner; Tomiyasu, Holding, Gabriel, Tierney – Elneny, Vieira, Lokonga – Saka, Nketiah, Martinelli.
    Syv spillere som satt på benken i forrige ligamatch mot Newcastle (0-0) er inne i elleveren nå: Keeper Matt Turner, Takehiro Tomiyasu, Kieran Tierney og Rob Holding i forsvaret – og Fabio Vieira, Mohamed Elneny og Albert Lokonga utgjør en helt ny midtbanetrio. I angrepet er det business as usual: Saka, Nketiah og Martinelli.
    Kampen er i gang.
    Arsenal spiller til seg corner.
    10'
    Det blir ny corner rett etter. Oxford klarerer.
    11'
    Tomiyasus innlegg går rett i hendene på Oxford-keeperen.
    16'
    Taylor blir spilt gjennom i bakrom. Skuddet hans blir blokkert, men Oxford får ikke corner.
    32'
    Tam kamp så langt.
    33'
    Oxford-keeper McGinty snapper ballen foran Martinelli.
    33'
    Arteta har sendt flere i oppvarming. Deriblant Xhaka.
    34'
    Arsenal kommer på høyre. Elendig pasningsforsøk med høyrefoten fra Tomiyasu.
    34'
    Arsenal vil ha hands etter en blokkering fra Oxford-kaptein Moore. Blir bare corner.
    35'
    Oxford på en sjelden angrepsvisitt. Det eneste å skrive hjem om, er at det blir et innlegg...
    36'
    Ødegaard er ikke i oppvarming foreløpig. TV-produksjonen viser at kapteinen sitter i boblejakke på benken.
    39'
    Martinelli tar med seg Oxfords Anderson på løpetur. Sistnevnte holder Premier League-tempo og takler til innkast.
    40'
    Det blir stort sett innkast på Arsenal nå.
    42'
    Langt kast stusses og Nketiah slenger frem et ben. Elendig touch og ballen høyt over.
    42'
    Null skudd på mål – i begge ender.
    43'
    Vi glemmer aldri ligacupseieren i 1986, naturligvis, men etter de første 45 forbinder vi nok fortsatt Oxford med ordbøker og regattaer.
    45'+2
    Ingen bytter på Arsenal så vidt vi kan se.
    Oxford med ball i bakrom og spissen Taylor kommer alene. Får et ørlite touch på ballen rett foran Arsenal-keeperen, men Turner turnerer den greit.
    47'
    Målsjanse! Saka kommer inn i 16-meteren og skyter. Redning på strek! Blir corner.
    55'
    Ender i ny corner...
    55'
    Bra slått corner av Saka. Oxford-keeper McGinty dytter til enda et hjørnespark. Febrilsk inngripen!
    55'
    Nå kommer Arsenal-byttene!
    61'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Granit Xhaka
    Ut: Albert Sambi Lokonga
    61'
    Inn: Oleksandr Zinchenko
    Ut: Kieran Tierney
    61'
    Oxford gjør også en endring: Murphy ut og Wildschut inn.
    62'
    Mål for Arsenal!
    Oxford United 0 - 1 Arsenal
    Mål: Mohamed Elneny
    Målgivende: Fabio Vieira
    BYTTE-EFFEKTEN! Elneny setter skallen inn på et innleggsfrispark fra venstresiden fra Vieiras venstrefot! Lekkert slått.
    63'
    Oxford United 0 - 2 Arsenal
    Mål: Edward Nketiah
    Og der kan vi nok fastslå at det blir Arsenal-Manchester City i FA-cupens neste runde! Nketiah forsyner seg av bakrommet når Vieira byr på nok en nydelig målgivende.
    65'
    Historisk sett en god kombinasjon med Vieira+Arsenal. Portugiseren Fabio er altså ikke i slekt med franskmannen Patrick.
    73'
    Inn: Emile Smith-Rowe
    Ut: Bukayo Saka
    Tilbake etter skade! Det betyr vel også at Ødegaard tar kvelden fri...
    75'
    Oxford United 0 - 3 Arsenal
    Målgivende: Gabriel Martinelli
    Martinelli spiller ballen i rett hundredel og triller Nketiah alene med keeper. Arsenal er seg selv like igjen etter en seig 1. omgang! Da blir det Haaland vs Ødegaard i neste runde!