Wormgoor45'+3 (Str.)
0-3
Koomson90'+1

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til Ranheimsfjæra, der hjemmelaget Ranheim har muligheten til å fullfører en imponerende «trippel» om de slår bortelaget Brann for tredje gang denne sesongen.
    Lagoppstillingene er inne, og Ranheim-trener Svein Maalen stiller med følgende elleve, i sedvanlig 4-3-3-formasjon: Even Barli - Aleksander Foosnæs, Ivar Furu, Torbjørn Heggem, Øyvind Alseth - Magnus Blakstad, Eirik Valla Dønnem, Mads Reginiussen (c) - Ola Solbakken, Michael Karlsen, Erik Tønne
    Brann-trener Lars Arne Nilsen har ikke funnet plass til tidligere Ranheim-spiller Kristoffer Løkberg. Brann stiller som følger (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Vito Wormgoor (c), Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Kristoffer Barmen, Amer Ordagic, Petter Strand - Gilbert Koomson, Daouda Bamba, Veton Berisha
    Brann stiller 99 prosent sikkert opp i sin sedvanlige 4-3-3-formasjon, men skulle man tro den offisielle lagoppstillingen som NFF deler ut før kamp, kan det bli en helt annen formasjon. Der står nemlig Brann oppført med én keeper, fem forsvarsspillere og dem angrepsspillere. Psykologisk krigføring av Brann-trener Lars Arne Nilsen...
    Som nevnt har lagene møttes to ganger tidligere i 2019. I mai vant Ranheim seriekampen på Brann stadion med 1-0. I juni møttes lagene i cupen. Da vant ble bergenserne feid av banen med 4-0.
    På Ranheim-benken sitter Magnus Lenes (k), Jørgen Øveraas, Daniel Kvande, Sander Saugestad, Sondre Sørløkk, Ivar Sollie Rønning og Øyvind Storflor.
    På Brann-benken sitter ex-ranheimspillerne Løkberg og Christian Eggen Rismark sammen med Eirik Holmen Johansen (k), Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jensen, Gilli Rolantsson og Azar Karadas.
    Før kampen befinner Svein Maalens Ranheim seg på kvalifiseringsplass, etter å ha gått uten seier i de fem siste kampene. Laget har ikke vunnet i serien siden 26. mai, hjemme mot Strømsgodset.
    Brann, på sin side, har ikke tapt noen av sine fem siste kamper. Det har endte med seire mot Stabæk (2-1) og Lillestrøm (2-0), og tre uavgjort mot Mjøndalen (0-0), Molde (1-1) og Haugesund (1-1).
    Kampen ledes av hoveddommer Sigurd Smehus Kringstad. Assistentdommere er Kim Tomas Haglund og Dag Roger Nebben. Fjerdedommer er Mathias Støfringshaug.
    Avspark er få minutter unna, og spillere og dommere gjør seg klare i spillertunnelen under tribunen. Eliteserie-hymnen til Highasakite runger over anlegget, sola skinner som vanlig over Trøndelag, Ranheim-fansen er på plass i sitt hjørne, og Brann-fansen - den 12. mann - er på plass i bortesvingen. Det er straks klart for kamp.
    Brann sparker kampen i gang og angriper mot sine egne fans.
    1'
    Veton Berisha
    Berisha drar seg innover i banen på venstre, og skyter med høyre fot. I nettveggen, men Ranheim-keeper Barli hang godt med på notene.
    1'
    Magnus Blakstad
    Ranheim i angrep. Blakstad, som spiller indreløper i dag, forsøker seg fra tjue meter. Får grei klem i kula, men to meter utenfor.
    2'
    Frispark til Brann midt på banen. Karlsen får tilsnakk av dommer Kringstad.
    5'
    Lang ball fra Wormgoor mot Berisha. Solbakken jobber bra hjem for Ranheim og stopper angrepet, men Brann vinner igjen ballen og starter på nytt bakfra.
    6'
    Det er strålende sol og tjue grader i Ranheimsfjæra i dag. Den slags sommervær må være uvant for de rundt hundre bergenserne som har tatt turen fra Bergen til Trondheim.
    6'
    Blakstad vender bort to spillere, og slår en stikker i bakrom mot Solbakken. Kristiansen jobber godt hjem og hindrer gjennombrudd fra hjemmelaget.
    7'
    Nytt forsøk i bakrom fra Blakstad. Igjen rydder Kristiansen opp.
    8'
    Blakstad har vært mest sentral for hjemmelaget i kampens første ti minutter, både defensivt og offensivt. For bortelaget har midtstopperduoen Wormgoor og Acosta hadde ballen mest.
    8'
    Ranheim setter fart på på venstre ved Foosnæs. Karlsen legger igjen ballen til Reginiussen, som forsøker å vri helt over til Solbakken. Igjen er pasningen for kort. Igjen stopper Brann-back Kristiansen pasningen.
    9'
    Ny lang diagonalpasning fra Wormgoor. Heggem ruver i Ranheims midtforsvar, og header unna.
    10'
    Kampens første corner går til bortelaget Brann. Utoverskrudd fra høyre.
    11'
    Reginiussen header unna på første stolpe. Ny corner fra Strand.
    11'
    Forferdelig tversoverpasning fra Kristiansen mot høyre. Tønne greier nesten å snappe pasningen. I så fall ville Ranheim vært tre mot to. Brann slipper med skrekken.
    11'
    Barmen vinner en viktig duell mot Solbakken, idet Ranheim kunne angrepet på høyre. Barmen får til og med innkastet.
    14'
    Barmen er med helt opp på venstre, og får nærmest sklitaklet et innlegg inn mot Ranheims femmeter. Bamba kommer nesten første på ballen, men Ranheim-keeper Barli får ryddet opp i grevens tid.
    15'
    Det er Brann som styrer kampen nå. Nok en gang angriperne bortelaget på venstre, og denne gangen er det Kristiansen som er med opp. Innlegget går via en motspiller og til kampens tredje corner, nå fra venstre.
    16'
    Bismar Acosta
    Acosta er helt alene på bakerste, men greier utrolig nok å bredside ballen over. Kampens største sjanse. Den burde Acosta scoret på.
    17'
    Brann får frispark midt på banen etter en duell mellom Reginiussen og Barmen. Det er hjemmefansen veldig misfornøyde med.
    17'
    Barmen er også tydelig misfornøyd, og gir dommeren en leksjon etterpå.
    18'
    Ranheim har presset lavt til nå i kampen, men forsøker seg på et litt mer aggressivt press nå.
    18'
    Mål for Brann!
    Ranheim 0 - 1 Brann
    Mål: Daouda Bamba
    Målgivende: Veton Berisha
    Der sitter den for Brann. Acosta knuser Solbakken i lufta etter Barlis femmeter. Berisha plukker ned ballen, finner Bamba utenfor 16-meteren. Resten av jobben gjør Brann-spissen. Finter vekk motspilleren, går innover, og kliner ballen i nærmeste kryss. Strålende gjort.
    19'
    Ranheim rett i angrep. Solbakken i offside.
    20'
    Etter ganske nøyaktig 200 minutter uten scoring mot Ranheim i 2019, scoret endelig Brann mot trønderne.
    22'
    Berisha legger inn fra venstre. Ranheim bryter, og kan kontre. Velger å roe ned og triller ballen i eget forsvar. Brann kommer seg på riktig side og setter inn presset omtrent på midtbanen.
    23'
    Dommeren stopper spillet etter at Heggem får seg en trykk i duell med Barmen. Ranheim-stopperen må av banen. Banemannskapet kommer ut på matta med støvbrett, svaber og vaskebøtte. Har Heggem hatt et surt oppstøt?
    24'
    Spillet er igang igjen, men Heggem er fortsatt på sidelinjen. Ranheim spiller med ti mann, med Valla Dønnem nede som vikarmidtstopper.
    27'
    DER er Heggem innpå igjen.
    27'
    Ranheim i angrep på venstre. Innlegget mot Karlsen og Solbakken, men sistnevnte bommer på ballen.
    29'
    Alseth fanger opp ballen på høyre, før Solbakken svinger ball inn med venstre fot. Retningen er mot Karlsen, men Ranheim-spissen går i bakken. Dommer Kringstad er ikke det minste interessert i å blåse straffespark.
    29'
    Etter scoringen har Ranheim kommet mer med i spillet. Nå er det hjemmelaget som har mye ball, og bortelaget som ligger lavt.
    30'
    Nytt godt Ranheim-forsøk. Igjen er Blakstad instrumental med gode touch og gode valg. Tønne finner Foosnæs, som legger inn fra venstre. Brann-forsvaret får klarert i duell med Karlsen.
    31'
    Brann holder på å vinne igjen ballen høyt idet Ranheim forsøker å spille seg ut av eget forsvar. Det går nesten galt for Ranheim.
    32'
    Solbakken og Blakstad angriper på høyre. Solbakken forsøker å drible av én mann, men mister kontroll på kula. Forsøker å lure Kringstad til å gi en corner han ikke skal ha, men dommeren lar seg ikke lure.
    33'
    Igjen viser Blakstad prov på god nærteknikk. Blakstad skjermer ballen så bra at Barmen må lage frispark.
    34'
    Offside for Brann. Ranheim-midtstopperne på etterskudd, men Bamba er offside.
    36'
    Heggem elger fremover på Rune Bratseth-vis, og finner Karlsen i god posisjon tjue meter fra mål. Men Karlsen er offside. Symptomatisk for Ranheim i første omgang.
    37'
    Nytt stopp i spillet. Igjen er det Heggem som må tømme magen. Det ser ut som dommer Kringstad holder seg for nesa eller munnen. Heggem brekker seg voldsomt mens han spurter av banen.
    38'
    På nytt må Valla Dønnem gå ned som midtstopper.
    39'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Daniel Kvande
    Ut: Torbjørn Heggem
    Da har Heggem spilt ferdig. Daniel Kvande kommer inn.
    40'
    Kristoffer Barmen
    Stor Brann-sjanse. Teniste svinger ballen inn fra høyre i retning Barmen. Barmen kommer stupende bakfra, og får god treff med pannebrasken. Ballen stryker like utenfor Barlis hjørne. Barmen skriker ut sin frustrasjon.
    42'
    Igjen er det bare nesten for Ranheim. Ballen mot Blakstad er en meter for lang, og Acosta får skjermet ballen ut til femmeter.
    44'
    Ranheim får med seg ballen frem, og er et øyeblikk tre mot tre, men Solbakken blir løpt opp av Kristiansen idet Blakstad stikker ballen gjennom. Den sjansen burde vært utnyttet langt bedre.
    45'
    Straffe til Brann. Ny lang ball mot Barmen, som stusser videre mot Berisha. Brann kommer nesten til avslutning, men så blåser dommer Kringstad straffe.
    45'+2
    Kaptein Wormgoor skal ta den.
    45'+2
    Brann scorer på straffe!
    Ranheim 0 - 2 Brann
    Mål: Vito Wormgoor
    Strålende straffe fra Brann-kapteinen. Høyt oppe i hjørnet. I forkant av straffen var det Berisha som tok ballen og la den ned på straffemerket, men det var kapteinen som ekspederte.
    45'+3
    Den straffen ser utrolig billig ut. Brann-spilleren faller over foten på Ivar Furu. Ranheim-spillerne diskuterer med dommer Kringstad, og virker voldsomt oppgitt.
    45'+4
    – Jeg har ikke peiling på hva han blåser straffe for, og det virket det ikke som noen andre skjønte heller, sier Øyvind Alseth til Eurosport i pausen.
    – Da han spydde for andre gang, valgte vi å bytte han ut. Torbjørn blir frisk og rask igjen, sier Ranheim-leder Frank Lidahl.
    Lagene er på vei ut på banen, og andre omgang skal straks sparkes igang.
    Ivar Erlien Furu
    Ranheim må jage mål om det skal bli poeng i dag. Midtstopper Ivar Furu skyter fra 25 meter. Det er nok ikke måten...
    47'
    Ingen bytter på noen av lagene.
    47'
    Ny tøff duell mellom Karlsen og Wormgoor. Igjen vinner Brann-kapteinen.
    50'
    Solbakken går innover, og forsøker å hælflikke ballen til Alseth, som overlapper rundt. Rett til en Brann-spiller.
    50'
    En desperat Ivar Furu-takling hindrer at Brann er to spillere helt alene med keeper Barli.
    52'
    God ball i bakrom fra Furu mot Valla Dønnem, men Ranheims midtbaneanker har ikke farta til å løpe opp ballen.
    52'
    Ranheim-trener Svein Maalen har gjort én endring i startelleveren i pausen. Blakstad og Valla Dønnem har byttet plass. Det spørs om det ikke må sterkere lut til om hjemmelaget skal greie å snu oppgjøret.
    53'
    Tønne løper seg fra på venstre, og får lagt inn, men det er offside. Ranheim har startet best i andre omgang, men venter fortsatt på sin første store sjanse i kampen.
    54'
    Brann får frispark 30 meter fra mål. Strand tar sats og klinker til. Ballen går via en Ranheim-forsvarer og ut til corner.
    56'
    Hjørnespark til Brann
    56'
    Brann spiller ballen helt hjem til egen keeper, og bruker tid. Smart, men irriterende for hjemmefansen.
    56'
    Skal være et soleklart frispark til Brann, men dommer Kringstad lar spillet gå. Alseth ligger fortvilet igjen på bakken.
    58'
    Frispark til Brann ute på høyre side. Strand skal slå utover.
    60'
    Berisha ser ut til å få en fot på ballen, men ballen går via en Ranheim-spiller og ut til nok en corner til bortelaget.
    61'
    Ranheim kan kontre, men Kristiansen viser prov på god fart, og løper opp ballen i løpsduell med Solbakken.
    61'
    Ranheim vinner igjen ballen, og får skutt fra tjue meter. Det er faktisk Ranheims beste sjanse i kampen. Blakstad får ikke kjempetreff, og ballen sklir av foten.
    62'
    Bamba tar ned ballen bra, og spiller ut til Berisha på venstre kant. Offside.
    62'
    Godt Ranheim-angrep, igangsatt av midtstopper Furu. Tar med seg Solbakken på høyre, som vandrer innover og spiller til Reginiussen. Ender hos Foosnæs som slår inn. Brann klarerer til corner.
    63'
    Ranheim tar corneren kort, men mister ballen og Brann kan kontre. Solbakken «tar en for laget».
    63'
    Gult kort til Ranheim
    Ola Solbakken
    63'
    Opdal tar frisparket halvveis inne på egen halvdel. Det er stort sett det eneste Brann-keeperen har hatt å gjøre i dag.
    64'
    Brann i angrep på høyre. Koomson setter fart på, og finner Bamba innenfor 16-meteren. Brann-spissen spiller ballen med seg med ett touch, før han ser ut til å falle teatralsk. Dommer Kringstad blåser ikke straffe denne gangen.
    66'
    Brann har hatt full kontroll på Ranheim-angrepet så langt i kampen.
    67'
    Inn: Ivar Sollie Rønning
    Ut: Michael Karlsen
    Ranheim med spissbytte. Karlsen har ikke fått til noe mot Acosta og Wormgoor.
    69'
    Magnus Blakstad får frispark på Branns halvdel.
    72'
    Foosnæs lager frispark i duellen med Ordagic.
    73'
    Øyvind Alseth
    Nytt frispark. Denne gang til Veton Berisha. Øyvind Alseth havner i dommerens bok.
    73'
    2 145 tilskuere på Extra arena.
    75'
    Berisha halter rundt, men ser ut til å fortsette kampen.
    76'
    Inn: Øyvind Storflor
    Ut: Ola Solbakken
    79'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Christian Eggen Rismark
    Ut: Kristoffer Barmen
    Seirer skal trygges!
    80'
    Bamba får frispark i duell med en kynisk Blakstad.
    84'
    Inn: Gilli Rólantsson
    Ut: Veton Berisha
    84'
    Denne kampen er død nå. Ranheim klarer ikke etablere angrep, Brann komfortable med å trille ball.
    86'
    Reginiussens innlegg går bak mål og oppsummerer Ranheims kamp ganske greit.
    87'
    Brann kontrer med mange mann, men Bambas forsøk på målgivende pasning blir brutt
    88'
    Solli Rønning er alene i feltet! Men Håkon Opdal er parat og gjør dagens første redning (!).
    90'+1
    Ranheim 0 - 3 Brann
    Mål: Gilbert Koomson
    Målgivende: Daouda Bamba
    Endelig sitter kontingsmålet! Etter en Ranheim-corner setter gjestene full fart fremover, Bamba treffer med pasningen denne gang og Koomson scorer fra spiss vinkel.