0-1
1-1
Author avatar

Ble dekket av Erik Eikebrokk

    Hei, og velkommen til Ranheimsfjæra, og kampen mellom Ranheim og Mjøndalen.
    Lagoppstillingene er inne, og Ranheim-trener Svein Maalen stiller som følger: (4-3-3): Barli - Alseth, Kvande, Furu, Foosnæs - Reginiussen (c), Blakstad, Skarsem - Solbakken, Karlsen, Tønne
    Mjøndalen Vegard Hansen stiller med følgende lagoppstilling: (4-2-3-1) Faye Lund - Latifu, Jansen (c), Johansen, Dragsnes - Aasmundsen, Solberg - Sell, Brochmann, Liseth - Brustad
    På Ranheim-benken sitter reservekeeper Lenes, Øveraas, Storflor, Valla Dønnem, Sørløkk, Rønning og Heggem.
    Mjøndalen har følgende sekser på benken: Eriksen Ranmark (k), Hansen, Diomande, Thorhalsson, Scriven og Bojang.
    Kampen dømmes av Trond Ivar Døvle. På linjene går Kim André Johnsen og Kim Andre Alnes Dyb. Fjerdedommer er Dag Vidar Hafsås.
    Ranheim og Mjøndalen har møttes en rekke ganger i norsk fotballs nest øverste divisjon. Men med blå øyne er det nok likevel kvalikkampene om opprykk som huskes best. To ganger har Ranheim møtt - og slått - Mjøndalen i kvalifisering til Eliteserien. Første gang var i 2013, da de blå vant 4-1 i Mjøndalen. I 2017 gjentok nesten historien seg. Også den gang møttes Ranheim og Mjøndalen på bruntrøyenes hjemmebane. Og også den gang vant Ranheim. Da etter mål av Michael Karlsen og Mads Reginiussen.
    Kampen har startet
    Mjøndalen sparker kampen igang, og går rett i angrep på høyre flanke.
    1'
    Ranheim vinner igjen ballen, og får endelig muligheten til å bygge opp angrep bakfra. De møtes av et Mjøndalen som står relativt høyt.
    2'
    Farlig Ranheim-innlegg fra høyre. Mjøndalen får avklart.
    2'
    Det har vært litt usikker hvordan Mjøndalen kommer til å se ut formasjonsmessig, men de første minuttene tyder på en 4-2-3-1-formasjon, med Brustad på topp, og Liseth og Sell på hver sin ving. Brochmann spiller offensivt midtbane.
    4'
    Det går et sus gjennom publikum når Tønne plutselig er nesten alene med keeper. Venstrevingen forsøker å lobbe seg forbi den siste oppasseren, men ballen spretter inn til keeper Faye Lund.
    6'
    Mjøndalen finner rom på høyre flanke, og angriper ved Sell.
    6'
    Ballen kommer i retur til Sell, og Foosnæs header bakover, til kampens første corner. Den ska Solberg ta.
    7'
    Ranheim vil ha frispark på venstre ving, men får innkast nesten nede ved cornerflagget.
    8'
    Tønne spiller til en sidevendt Karlsen, som hælflikker bakover - nesten til Reginiussen.
    8'
    Michael Karlsen
    Angrepet fortsetter, og ballen havner hos Karlsen, som får bra klem fra femten meter. Faye Lund er raskt nede og slår skuddet unna. Returen klareres unna.
    9'
    Brochmann med en dårlig touch, og Reginiussen vinner igjen ballen med en sklitakling. Ranheim starter bakfra igjen.
    9'
    Kvande finner Karlsen i mellomrommet. Karlsen demper ballen, og slår ukas dårligste pasning - høyt, og rett ut av banen. Ingen å skylde på der.
    10'
    Lang og veldig høy ball fra Jansen mot Liseth. Enkel jobb for Ranheim-forsvaret å rydde unna.
    11'
    Begge Ranheim-midtstopperne er delaktige i oppbyggingen av spillet, høyt oppe i banen. Det gjør at Solbakken får rom på høyre, derfra forsøker han å sette opp en vegg med midtspiss Karlsen. Lykkes nesten.
    12'
    Nytt godt Ranheim-angrep, der innlegget blir litt for langt for Karlsen. Spissen løper opp ballen, og tar med seg Jarsem, som legger inn fra venstre. Ender med corner, som tas kort...
    13'
    Over alt og alle. Femmeter fra Faye Lund.
    13'
    Ranheim i ferd med å skape overtall på høyre, men dommer Døvle blåser for et frispark som virket noe billig.
    14'
    Ranheim presser Mjøndalen høyt nå, og gir bortelaget lite tid til å spille seg ut.
    14'
    Mål for Mjøndalen!
    Ranheim 0 - 1 Mjøndalen
    Mål: Quint Jansen
    Målgivende: Joackim Olsen Solberg
    Scoring helt ut av ingenting. Solberg slår innoverskrudd frispark inn i Ranheims femmeter. Der rager Quint Jansen høyest, og stanger inn 1-0 til Mjøndalen.
    15'
    Ola Solbakken
    Enorm dobbelsjanse for Ranheim. Skarsem driver innover og sentrer i stedet for å skyte. Innlegget mot lengste er bra, der Solbakken avslutter. Faye Lund redder, men gir retur. Men også returen stoppes av Mjøndalens sisteskanse.
    17'
    Frispark til Ranheim i god posisjon, mellom 16-meteren og hjørneflagget.
    18'
    Gult kort til Ranheim
    Olaus Skarsem
    Gult kort til Skarsem for å ta frisparket før dommeren har blåst i fløyta. Gjør han det samme én gang til, så blir han utvist...
    18'
    – Keeper, roper Faye Lund, i det frisparket rett i klypene på Mjøndalen-keeperen.
    19'
    Sondre Liseth
    Mjøndalen angriper sentralt. Brochmann spiller til Liseth, som skyter. Rett i en motspiller.
    20'
    Strålende Ranheim-angrep på høyre. Skarsem finter vekk en motspiller, og kan rulle ballen bakover til to medspillere som står og lader kanonen på sju meter. I stedet forsøker Skarsem å finne Karlsen på lengste med en chip - dét blir for avansert.
    21'
    Ranheim i farta på venstre. Ballen krysser akkurat dødlinja, etter Foosnæs' innlegg.
    22'
    Sell blir liggende nede. Får tilsyn av dommeren.
    24'
    Bortelaget kløner det voldsomt til like utenfor egen 16-meter, men slipper billig unna etter at dommer Døvle dømmer frispark, til publikums irritasjon.
    26'
    Mjøndalen kaster langt fra høyre, mot Aasmundsen som forlenger innkastet. Ender med et halvdvaskt skudd rett på Ranheim-keeper Barli.
    27'
    Michael Karlsen
    Blakstad vinner igjen ballen høyt i banen, og utfordrer Mjøndalen-forsvaret. Ballen lander etter hvert hos Karlsen, som brenner til fra 16 meter. Via en motspiller og til corner.
    29'
    Hjørnespark til Ranheim
    29'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 1 - 1 Mjøndalen
    Mål: Michael Karlsen
    Målgivende: Olaus Skarsem
    Og der sitter utligningen for hjemmelaget, og nok en gang er det på dødball det skjer. Skarsem slår en lav corner mot første stolpe. Der lurer Karlsen, som header ballen ned i mål.
    29'
    Etter banespillet var utligningen fullt fortjent.
    30'
    Fredrik Brustad
    Alseth mister ballen høyt i banen, og nå er det Mjøndalen som kontrer på venstre. Ballen spilles over til høyre, der Brustad får bra trykk i skuddet fra 15 meter. Men Barli er kjapt nede og redder.
    32'
    Blakstad tar med seg ballen fremover, men får et litt dårlig touch. Det forplanter seg, og avleveringen blir dårlig. Reginiussen timer løpet sitt feil, og lager frispark i stedet for å løp inn i en mulig 2-mot-1-situasjon på venstre.
    33'
    Nå er Reginiussen først på ballen, og stjeler ballen på Mjøndalens banehalvdel. Høster applaus fra publikum når han fremskaffer corner fra høyre.
    34'
    Faye Lund er ute og bokser.
    34'
    Kvande sikter på Karlsen, men oppspillet er veldig upresist. Ballen utover linja, og til femmeter fra Faye Lund - som tar seg god tid.
    36'
    Solbakken faller lett. FOR lett, mener dommer Døvle, som lar spillet gå. Solbakken er kjapt oppe på føttene igjen.
    36'
    Ola Solbakken
    Godt Ranheim-spiller på høyre. Solbakken spiller vegg, løper innover i banen, og får ballen tilbake. Får bra klem i skuddet fra tjue meter, men ballen går utenfor. Faye Lund slenger seg LITT etter ballen, for sikkerhets skyld.
    37'
    Herlige kombinasjoner mellom Foosnæs, Tønne, Karlsen og Reginiussen. Med mange løp på vei inn i boksen, er det synd at innlegget fra Reginiussen er hakket for upresist.
    38'
    Skarsem forsøker å spille gjennom Solbakken på høyre, men Dragsnes sklitakler ballen til innkast.
    40'
    Igjen blir det blåst frispark mot Ranheim - igjen er hjemmefansen misfornøyd med dommer Døvle. «Man in Black» hadde nok rett denne gangen.
    41'
    Furu banker ballen i bakrom, og ballen kommer nesten ned med snø på. Karlsen forsøker å gå etter ballen, men får en kraftig skump av Johansen. Dommer Døvle lar spillet gå, mens Faye Lund plukker ned ballen.
    42'
    Karlsen får tilsnakk for protestene, før Mjøndalen får ta frisparket.
    42'
    På ny havner Karlsen på ryggekulen - heller ikke nå får han frispark. Antydning til piping fra hjemmepublikummet mot dommer Døvle nå.
    43'
    Brochmann danser rundt med flere Ranheim-spillere, og slår inn. Barli ute og bokser.
    44'
    Gult kort til Mjøndalen
    Sondre Solholm Johansen
    DER får endelig Karlsen frispark, etter at Johansen er altfor tøff i ryggen på Ranheim-spissen. Og nå må stopperen sone karantene i neste runde.
    45'
    Ranheim-trener Svein Maalen er høylydt fra sidelinjen. Han er tydelig misfornøyd med måten Ranheim triller ballen på. – Sånn ja, sånn ja, roper han så, mer fornøyd.
    45'+1
    Karlsen taper duellen med Jansen, og lar frustrasjonen gå utover høyreback Latifu, som får seg en skikkelig trøndersk puff. Latifu står støtt.
    45'+2
    Pause
    2. omgang
    Så blåses det tilbakespill til egen keeper. Det er Ranheim som kløner det skikkelig til i eget forsvar. Tilbakespillet er kort, slik at Barli må kaste seg for å hindre Mjøndalen i å komme alene med keeper. Det betyr indirekte frispark fra 15 meter.
    47'
    Joackim Olsen Solberg
    Én pasning i forkant, og så skyter Solberg. Keeper Barli redder, og returen klareres til corner.
    48'
    Igjen blåser dommer Døvle frispark til Mjøndalen. Denne gangen mellom sidelinja og 16-meteren. God posisjon.
    49'
    Tonny Brochmann
    God Mjøndalen etter innlegg fra venstre. Brochmann skyter langt over. Bortelaget mer med nå enn rett før pause.
    50'
    Foosnæs kommer seg nesten rundt på venstre flanke, men venstrebacken faller, og baller ruller over dødlinja. Ingen store rop om straffespark heller.
    51'
    Tonny Brochmann
    Solberg setter opp Brochmann, som plutselig er i god skuddposisjon. Men det er ingen fart i skuddet, som bare såvidt når frem til Ranheim-keeper Barli.
    52'
    Gult kort til Ranheim
    Erik Tønne
    Tønne får gult kort. Antageligvis for munnbruk.
    53'
    Hjørnespark til Ranheim
    55'
    Blakstad vinner igjen ballen på midten. Velger å holde ballen i laget, fremfor å gå rett i angrep. Typisk Ranheim.
    56'
    Skarsem jobber frem en ny corner for Ranheim. Ranheim vinner flere hodedueller inne i feltet, men headingen mot mål blir for taslete.
    57'
    Karlsen har vunnet langt flere dueller han har tapt mot Mjøndalen-stopper Sondre Johansen. Ranheim-spissen har vært på i dag. Scoringen i første omgang var bare hans andre i første omgang i Eliteserien (av 12).
    60'
    Solberg ser ut til å skal svinge et frispark inn mot straffemerket, men velger i stedet å skyte. Skuddet kommer overraskende på Ranheim-keeperen, men Barli er med på notene.
    61'
    Karlsen forsøker å tofotsfinte seg gjennom hele Mjøndalen-forsvaret. Karlsen ser ikke veldig elegant ut, idet han mister kontroll på ballen og ramler over ende. PS: Mjøndalen-forsvaret lot seg ikke lure.
    62'
    Ranheim vrir spillet fra høyre til venstre, der Foosnæs kommer stormende. Innlegget er for dårlig, og treffer førsteforsvareren.
    62'
    Michael Karlsen
    Strålende gjort av Karlsen, som får tatt ned ball med mann i rygg. Spissen tverrvender og får skutt i nærmeste hjørne. Mjøndalen-keeper Faye Lund er kjapt nede og redder. Bra spilt av begge.
    63'
    Skarsem driver fremover, men blir hektet opp av Aasmundsen som er på etterskudd. Ikke gult kort, sier Døvle. Hjemmefansen er uenig.
    64'
    Tønne slår innoverskrudd mot Furu, som header innover. Foran mål venter flere blåtrøyer, og én av dem får en fot på ballen. Nok en gang er Faye Lund kjapt nede og redder.
    64'
    Ranheim har tatt fullstendig over kampen igjen - akkurat som i første omgang.
    65'
    Deler av hjemmepublikummet jubler idet meldingen om at Tromsø har tatt ledelsen over Rosenborg, lyder over anlegget. Skulle dét resultatet stå seg, og Ranheim vinne her, så er «lillebror» igjen størst i byen.
    66'
    Godt innlegg fra Solbakken på høyre, men ingen medspillere lukter at ballen faller ned på bakerste stang. Det KUNNE blitt en stor sjanse, og burde kanskje vært det også.
    67'
    Igjen er Foosnæs med opp på venstre. Igjen er innlegget upresist.
    68'
    Sell i farta på høyre, men Foosnæs kommer seg tilbake og får stoppet innlegget.
    68'
    Ola Solbakken
    Solbakken drar seg innover og skyter - rett på Faye Lund.
    69'
    Et aldri så lite Mjøndalen-bombardement mot Ranheim-målet, men ingen av skuddene treffer mål. Kaotisk.
    69'
    Furu tar med seg ballen nesten helt opp i Mjøndalens 16-meter. Spiller til Reginiussen som forsøker å sette opp en vegg med Karlsen. Stoppes i siste liten.
    71'
    Frispark til Ranheim 25 meter fra mål.
    71'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Jibril Bojang
    Ut: Fredrik Brustad
    71'
    Erik Tønne
    Tønne skyter. Skuddet er ganske bra, men over.
    72'
    Bojang ser ut til å være alene med keeper, men flagget er oppe.
    73'
    Karlsen tar ned ballen elegant, og slår en sylfrekk luke på Brochmann. Karlsen hadde på ingen måte trengt å gjøre det, men han gjorde det likevel.
    75'
    2 044 tilskuere på Extra arena.
    75'
    Stor Ranheim-sjanse. Reginiussen skyter først. Returen lander hos Solbakken, som skyter via en motspiller og utenfor.
    75'
    Hjørnespark til Ranheim
    76'
    6-2 i sjanser til Ranheim nå.
    76'
    Alseth gir bort ballen med en dårlig touch, men vinner den umiddelbart tilbake igjen.
    76'
    Sondre Liseth
    Liseth kommer seg til en av bortelagets bedre muligheter. Skuddet fra 17 meter går utenfor.
    77'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Eirik Valla Dønnem
    Ut: Magnus Blakstad
    Hjemmelagets første bytte.
    78'
    Igjen strålende av Karlsen. Mjøndalen-stopperne orker ikke engang å gå i duell med han nå...
    79'
    Mads Reginiussen blokkerer to skudd på fem sekunder. Herlig oppofrelse av Ranheim-kapteinen. Ligger det i blodet?
    80'
    Godt Ranheim-spiller, til tross for at Reginiussen snubler. Solbakkens innlegg når ikke frem.
    81'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Vamouti Diomande
    Ut: Tonny Brochmann
    81'
    Hjørnespark til Ranheim
    82'
    Michael Karlsen
    Stor sjanse, men Karlsen header over fra fem meter.
    83'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Ivar Sollie Rønning
    Ut: Michael Karlsen
    85'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Alexander Betten Hansen
    Ut: William Sell
    86'
    Erik Tønne
    Tønne alene med keeper, men Faye Lund redder mesterlig. Var det sjansen?
    89'
    Hjørnespark til Ranheim
    89'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Øyvind Storflor
    Ut: Ola Solbakken
    89'
    Kampen er slutt
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her