2-3
3-3
4-3
5-3

Hei og velkommen til Lerkendal Stadion og dekningen av kampen mellom Rosenborg og Haugesund!
    Hjemmelaget ligger på fjerdeplass på tabellen med sine 23 poeng på 13 kamper.
    Bortelaget ligger på en skuffende 14. plass med ti poeng på sine 13 kamper.
    Lagene er klare, og RBK starter med samme lag som mot FK Jelgava i midtuken. Samtidig er Mikkel Diskerud tilbake fra Brasil og fotball-VM, og tar plass på benken. FK Haugesund gjør to bytter fra sin kamp mot Airbus UK, Elsner og Bamberg erstattes av Cvetinovic og Haraldseid.
    Begge disse lagene spilte altså kvalifiseringskamper til Europa League på torsdag. RBK slo latviske Jelgava 4-0 etter mål fra Gamst, Søderlund (2) og Jensen. Haugesund spilte 1-1 borte mot walisiske Airbus UK Broughton. Daniel Bamberg utlignet Airbus' ledelse og sørget for et greit utgangspunkt til hjemmekampen neste torsdag.
    FK Haugesund starter med 1996-modellen Per Kristian Bråtveit i mål. G18-landslagskeeperen får dermed sin tredje kamp fra start i Tippeligaen for FKH.
    Dette blir lagenes 18. møte siden 1960. RBK har vunnet tolv kamper, hvorav seks på Lerkendal, mens FKH har vunnet to kamper, hvorav én på Lerkendal. De resterende tre kampene har endt med uavgjort. Lagenes forrige møte var her på Lerkendal, men da i Cupen i 2013. RBK vant da 2-1 etter mål av Tobias Mikkelsen og Nicki Bille Nielsen. Christian Gytkjær utlignet til 1-1 for FKH, men til liten nytte. I ligaen vant FKH 3-1 på hjemmebane i en kamp hvor Daniel Bamberg, Alexander Søderlund (den gang FKH) og Tor Arne Andreassen scoret for hjemmelaget. Mikael Dorsin scoret RBKs trøstemål. Tilsvarende oppgjør her på Lerkendal i fjor endte med 1-1. John Chibuike og Christian Gytkjær scoret målene.
    FKH har vært ute på Lerkendal-matta og varmet opp i en liten stund nå, mens for RBK er det bare keeper Lund Hansen som er ute. Han har riktignok vært der ute en god stund allerede.
    Dagens dommer er Ken Henry Johnsen fra Flint Tønsberg. Med seg på linjene har han Svein Erik Midthjell fra Eid og Tom Harald Grønevik fra Gneist. Dagens fjerdedommer er Mads Følstad Skarsem fra Charlottenlund.
    Både Molde og Strømsgodset har allerede vunnet denne runden, og dersom RBK skal ha et håp om å henge med trenger de seier i denne kampen. FKH på sin side ligger i skrivende stund under streken ettersom Brann leder 2-0 borte mot Viking. Det betyr at fjorårets bronselag trenger poengene for å holde hodet over vannet.
    Dette blir Alexander Søderlunds andre kamp mot FKH etter overgangen mellom disse to lagene. Forrige gang måtte han nøye seg med tre minutter som innbytter på Lerkendal. Det kan bli interessant å se hvordan spissen reagerer om han skulle score i dag.
    RBK starter med ballen.
    1'
    Helland tar med seg ballen og fyrer av fra avspark. RBK noterer sitt første skudd på mål før det er gått åtte sekunder, men keeper Bråtveit redder greit.
    1'
    Helland på farten igjen. Skjærer inn fra høyre og skyter, men treffer Andreassen der det gjør aller vondest i hele verden og ballen spretter ut til corner.
    1'
    Bråtveit bokser unna.
    2'
    Helland er ekstremt mye involvert. Nå kroppstakler han Sema og lager frispark dypt inne på FKHs halvdel.
    2'
    Nesten for RBK. Reginiussen fører fremover og spiller fri Dorsin på venstrekanten. Han legger inn til Søderlund som får tatt ned ballen, men ikke avsluttet. I stedet faller ballen til Gamst som avslutter i blokka.
    4'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Mike Jensen
    Målgivende: Pål André Helland
    RBK kommer igjen rundt på venstrekanten og ballen slås inn langs bakken. Helland møter ballen, men treffer ikke rent. I stedet går ballen videre bak ham, der Jensen plutselig er helt umarkert. Dansken bredsider ballen ganske rett på keeper, men fra såpass kort hold og såpass hardt at Bråtveit ikke klarer å hindre ballen i å gå opp i nettaket.
    4'
    RBK prøver seg igjen. Gamst fyrer av fra skrått hold, men Bråtveit slår unna.
    6'
    Enormt RBK-press i åpningen på denne kampen.
    7'
    Svensson setter full fart fremad fra sin høyreback, og får gå upresset helt frem til 25 meter. Derfra skyter han hardt og lavt mot det lengste hjørnet, men Bråtveit er nede og slår unna.
    8'
    Strandberg spiller fri Svensson til høyre og backen legger inn. Ballen går via en forsvarer og inn til keeper som velger å bokse ut i farlig sone. FKH klarerer, men Bråtveit har ikke fremstått som bombesikker i åpningen på denne kampen.
    9'
    Nytt innlegg fra Svensson. Myrestam blokkerer til corner.
    9'
    Andreassen stanger unna rett foran mål.
    10'
    FKH spiller ball i eget forsvar, men Skjerve roter ballen ut over sidelinja. RBK tar over igjen.
    11'
    Rosenborg 2 - 0 FK Haugesund
    Mål: Alexander Søderlund
    Ballen tres igjen mot venstre og Dorsin. Haraldseid har i utgangspunktet kontroll på ballen og skal skjerme den ut over dødlinja, men Dorsin er lurere enn reven. Stikker ut foten og tupper ballen inn på banen igjen. På første stolpe møter Søderlund ballen perfekt og med mann i ryggen hamrer han ballen i mål bak en sjanseløs Bråtveit. Og for den som lurer på det; det er ingen feiring fra haugesunderen.
    11'
    FKH prøver seg. Haraldseid slår inn fra høyre, men Fevang setter ballen over fra drøyt 20 meter.
    13'
    Dorsin kjører luka på Sema som deretter jobber frenetisk i sekundene etterpå. Vinner igjen ballen to ganger før han lager frispark ved å dytte Strandberg i ryggen.
    14'
    RBK kommer igjen på venstresiden. Gamst finner Dorsin med en utsøkt utsidepasning. Gamst får tilbake ballen og slår inn, men innlegget går over hodet på Søderlund og til innkast på motsatt side.
    15'
    Riski spilles gjennom i feltet, men får hard konkurranse om å avslutte. Ender med corner.
    15'
    Skjerve stanger unna og RBK spiller seg ned til keeper.
    16'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Daniel Bamberg
    Ut: Vegard Skjerve
    Skjerve vinner en duell med Gamst, men ser ut til å skade seg også. Måker ballen ut og halter resolutt mot benken. Erstattes av Bamberg.
    17'
    Dette åpningskvarteret har vært klart årsbeste av RBK.
    18'
    FKH flytter forøvrig Haraldseid ned på backen, mens Bamberg tar plass på høyre midtbane.
    18'
    Helland får ballen etter at Gamst har slått inn via Bamberg. Prøver å komme seg rundt og inn i feltet, men klarer det ikke. Utspill fra mål.
    19'
    Helland får ballen kanten, skjærer inn i banen og skyter. Skuddet er hardt, men stusses ut igjen av FKH.
    20'
    Bamberg vender bort Dorsin og trer ballen i bakrom mot Gytkjær, men Reginiussen sklir ballen unna.
    22'
    Bamberg igjen. Denne gangen finner han Fevang som trekker seg inn i feltet. Reginiussen stjeler ballen, og Fevang er uheldig som feller kapteinen i kampen om ballen. Frispark.
    22'
    FKH prøver seg til høyre, men Haraldseid mislykkes i driblingen sin. I stedet tar RBK over, og setter fart fremover. Jensen får avsluttet fra drøyt 20 meter, men skuddet suser over tverrliggeren.
    24'
    Selnæs prøver å finne Gamst i bakrom, men pasningen blir for hard og går ut over dødlinja.
    25'
    Bamberg finner Fevang sentralt. Han drar seg fri, men holdes av Jensen. Frispark i fin posisjon.
    26'
    Stølås drar til på direkten på frisparket og ballen går i muren. Lund Hansen er utspilt, men kan lettet se på at ballen smeller i tverrliggeren bak seg!
    27'
    Nytt frispark til FKH, denne gangen ute på venstrekanten. Bamberg prøver å tre til Nilsen, men ballen blir for hard og går ut over dødlinja.
    27'
    Gytkjær takles av Riski på midten og får frispark. Greit det, etter flere halvtøffe dueller på kort tid.
    29'
    RBK har senket presset betraktelig etter 2-0, og FKH er mer med i kampen nå.
    30'
    Nesten for FKH. Bamberg trer fint gjennom til Gytkjær som avslutter med mann i ryggen og på vei bort fra mål. Avslutningen er meget god, og stryker den lengste stolpen før den går ut.
    30'
    Selnæs spiller bort ballen, men er selv nede og vinner den tilbake igjen på 25 meter.
    32'
    Gamst får ballen sentralt på 25 meter og trer mot Søderlund i feltet. Ballen er nær ved å komme frem, men tar i en motspiller. Bråtveit kommer ut og fanger den løse ballen like foran en jagende Søderlund.
    34'
    RBK vinner ballen fra Nilsen og setter fart. Helland får ballen på kanten og slår inn, men innlegget blokkeres. Brukbart kontringsforsøk.
    35'
    Gamst kaster langt og ballen havner hos Jensen. Han skyter mot det nærmeste hjørnet, men Bråtveit slår unna.
    35'
    Helland skyter fra 25 meter og skrått hold, men ballen går et lite stykke til side for den lengste stolpen.
    36'
    Riski trer i bakrom mot Helland som blir avvinket for offside. Små marginer.
    37'
    Gamst finner Dorsin og backen rundlurer Bamberg. Slår så inn fra dødlinja, men ballen blokkeres til corner.
    38'
    Cvetinovic header unna.
    38'
    Reginiussen plukker opp etter at Jensen har snappet et oppspillsforsøk fra Andreassen. Stopperen legger ballen til rette og klemmer til, men det harde skuddet går til side for den lengste stolpen. Brukbart forsøk.
    39'
    Sema slipper fint til Stølås som setter fart mot mål. Avslutter midt på keeper, men Lund Hansen må gi til corner.
    40'
    Tas kort og gis ut på 20 meter. Derfra kommer et skudd som går til corner.
    40'
    Nilsen møter ved første stolpe og flikker via Jensen og til ny corner.
    40'
    Treffer flere spillere som ikke får sendt ballen mot mål. Innkast på motsatt side.
    40'
    Riski slår en horribel tversoverpasning rett i beina på Stølås. Han setter fart fremover og slipper til Sema som i sin tur mister ballen til Strandberg. Dårlig utnyttet av FKH der, for der var det store rom å løpe i.
    42'
    Gytkjær plukker opp etter en hodeduell og brenner til fra langt hold. Brukbart forsøk, men ballen går et lite stykke til side for den nærmeste stolpen.
    43'
    Reginiussen stiger til værs over Sema som rygger inn i stopperen. Altaværingen får en lei rotasjon og lander på den utstrakte høyreskulderen. Tar seg umiddelbart til skulderen og må ha behandling på banen.
    45'
    Etter litt tilsyn fra kyndig personell kan kampen fortsette og stopperen spille videre.
    45'
    Helland slår inn fra høyre, men med den mindre gode høyrefoten blir det ikke presist nok. Utspill fra mål.
    45'+1
    Det er lagt til to minutter i første omgang.
    45'+1
    Riski slipper perfekt til Helland som setter fart i stort bakrom. Vingen løper sammen med Myrestam før han faller. Roper på frispark, men får det ikke.
    45'+2
    45'+3
    Det er pause på Lerkendal etter det som må sies å ha vært en meget underholdende førsteomgang. RBK kom ut av startblokka i hundreogti, og fikk også sin første avslutning på mål før det var gått ti sekunder. Deretter snudde de seg aldri tilbake, og fortsatte å angripe i høyt tempo. Åpningskvarteret var årsbeste for RBK som også produserte to mål. Deretter senket de presset noe, og lot FKH spille seg tilbake i kampen. Hjemmelaget hadde grei kontroll, men slapp til et par gode muligheter, der Stølås' rikosjetterte frispark i tverrliggeren var kampens største mulighet ved siden av målene.
    Ettersom Brann, Aalesund, Sarpsborg og Start vinner sine kamper i dag, begynner det å bli lange avstander oppover for FKH som nå ligger under streken.
    RBK offentliggjør i dette øyeblikk at John Chibuike har signert for tyrkiske Gaziantepspor. Nigerianeren takkes for innsatsen med applaus fra publikum.
    45'
    FKH starter med ballen i andre omgang.
    46'
    Sema og Strandberg i duell om ballen. Ender med frispark til RBK.
    46'
    Nesten for RBK. Riski spiller ut på kanten til Dorsin som slår tilbake. Riski møter ballen, men får ikke avsluttet skikkelig på mål. Den kunne blitt farlig med en bedre touch av finnen.
    47'
    Selnæs får en kort pasning fra Gamst og følger opp med en svak touch. Stølås snapper ballen, men skyter over fra langt hold.
    48'
    Helland utfordrer fra høyrekanten, men Myrestam snapper ballen.
    49'
    Stølås kommer til innlegg i hard kamp med Svensson. Gytkjær møter ved første stolpe, men hardt presset klarer han bare å avslutte over mål.
    50'
    Helland utfordrer Myrestam igjen, og denne gangen kommer han forbi. Dessverre for trønderen kommer Andreassen støttende til, og tvinger Helland til å slå ballen ut til utspill fra mål.
    50'
    Mål for FK Haugesund!
    Rosenborg 2 - 1 FK Haugesund
    Mål: Christian Gytkjær
    Målgivende: Dusan Cvetinovic
    FKH har plutselig fått Cvetinovic i feltet. Han er først nær ved å avslutte selv, men chipper heller ballen inn foran mål. Gytkjær får stå mutters alene på seks meters hold og stanger ballen kontant i nettveggen bak en sjanseløs Lund Hansen. Game on!
    51'
    Gytkjær vender opp med ballen før han hektes av Selnæs. Frispark.
    53'
    Gytkjær slår mot Bamberg på kanten, men pasningen er for hard og går ut til RBK-innkast.
    54'
    Gamst vender elegant bort Haraldseid før han trer til Dorsin på kant. Han slår inn langs bakken, men Cvetinovic slår unna.
    56'
    Helland får ballen etter at Gamst slår inn et frispark. Drar seg ned mot dødlinja og slår inn, men ballen blokkeres til corner.
    56'
    Bråtveit går til værs, men faller i bakken. Får ikke frispark, men Helland klarer ikke å nå ballen først. FKH klarerer.
    56'
    Svensson slår inn og Gamst skjærer inn fra kanten. Cvetinovic header unna.
    57'
    Jensen jages av Gytkjær og felles på rundt 30 meter. Frispark. Samtidig blir Jensen liggende mens han holder seg til kneet. Medisinsk personell tilkalles.
    58'
    Spillet fortsetter med frisparket. Helland skyter på direkten, og Bråtveit mislykkes med å holde skuddet. Svensson når returen foran keeperen, men innlegget foran mål finner ingen. Han er direkte utrygg, unggutten i mål.
    59'
    Jensen er på banen igjen.
    60'
    Selnæs feller Fevang og lager frispark på FKHs høyrekant.
    61'
    Gytkjær møter fint på frisparket, men stusser ballen til side for mål.
    61'
    Rosenborg 2 - 2 FK Haugesund
    Mål: Maic Sema
    Målgivende: Daniel Bamberg
    Strandberg skal slå en enkel pasning oppover, men slår den rett i beina på Bamberg. Han setter fart langs venstrekanten og skyter, men skuddet blokkeres. Deretter plukker han selv opp returen, slår inn foran mål og Sema hamrer ballen i mål fra rundt tolv meter!
    62'
    Svensson slår inn og Andreassen bommer på klareringen. Ballen blir værende i feltet, men Helland får det ikke med seg og Andreassen får til slutt klarert på ordentlig.
    64'
    I stolpen fra Sema! Svensson stusser ballen feil vei etter langt oppspsill og Gytkjær fanger ballen. Han hælflikker til Sema som curler ballen mot det lengste hjørnet, men treffer kontant i stolpen og ut!
    66'
    Rosenborg 2 - 3 FK Haugesund
    FKH holder presset oppe etter stolpeskuddet og Bamberg skyter fra høyre. Gytkjær løper i veien og stanser ballen mer ved et uhell enn noe annet. Får satt ballen mot mål, men Lund Hansen kommer ut og redder. Deretter går ballen tilbake i spissen og spretter sakte, men sikkert inn i mål ved stolpen. FKH har snudd det!
    66'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Tobias Mikkelsen
    Ut: Pål André Helland
    67'
    Myrestam slår inn og Reginiussen header til værs. Stølås tar ned ballen, men presses til å skyte langt over av Strandberg.
    68'
    Stølås slår inn, men Svensson blokkerer til innkast.
    69'
    Ballen havner hos Bamberg som skyfler ballen mot mål, men Gamst hamrer den unna.
    69'
    FKH fortsetter å styre kampen etter sin 3-2-scoring.
    70'
    Mikkelsen får ballen på kanten, finter vekk Myrestam og skyter mot det lengste hjørnet. Ballen tar i en motspiller og fyker like over krysset.
    71'
    Reginiussen får tatt ned ballen i feltet, men den klareres før stopperen kan følge opp.
    71'
    Selnæs får brenne til fra 20 meter, men det harde skuddet blokkeres på veien mot mål.
    74'
    Frispark til RBK på rundt 25 meter, litt til høyre i banen.
    74'
    Gamst skyter på direkten, men skuddet går til corner.
    75'
    Hjørnespark til Rosenborg
    75'
    Rosenborg 3 - 3 FK Haugesund
    Gamst sender corneren midt foran mål og Bråtveit bokser den noe klønete rett i beina på Jensen. Dansken setter bredsida til, og på utrolig vis passerer ballen gjennom en klynge på mange mann før den finner veien til nettmaskene.
    75'
    Gult kort til FK Haugesund
    Alexander Stølås
    Stølås henger etter Svensson i mange meter før han takler ham bakfra. Gult kort.
    76'
    Rosenborg 4 - 3 FK Haugesund
    Mål: Riku Riski
    Målgivende: Tobias Mikkelsen
    For en soloprestasjon! Riski får ballen fra Mikkelsen ute på kanten og setter fart innover. Deretter finter han vekk tre mann før han med millimeterpresisjon setter ballen inn ved den lengste stolpen. Bråtveit er etter ballen, men klarer ikke å holde den ute.
    78'
    Mikkelsen slår langt, men Andreassen stanger unna foran Søderlund.
    79'
    Myrestam slår inn, men RBK klarerer.
    80'
    Mikkelsen svinger ballen inn foran mål, men Cvetinovic header til corner foran Søderlund.
    81'
    Andreassen header til ny corner.
    81'
    82'
    Rosenborg 5 - 3 FK Haugesund
    Mål: Morten Gamst Pedersen
    Aiaiaiai, splitte mine bramseil! Morten Gamst Pedersen tar like gjerne rennafart og curler ballen hele veien inn i mål!
    82'
    Inn: Tor Andre Aasheim
    Ut: Alexander Stølås
    83'
    Anyora klatrer på Riski og lager frispark på RBKs halvdel.
    84'
    Dobbelsjanse til Jensen! Først får han ballen fra Skjelvik på kanten. Den første avslutningen sklir han mot mål før den blokkeres. Deretter er han selv oppe og tar ned returen som holdes ute med et nødskrik!
    85'
    Strandberg er nære ved å få avsluttet, men FKH klarerer.
    86'
    Selnæs slår langt mot Svensson, men ballen går inn til keeper.
    87'
    Bamberg slår inn fra høyre, men Lund Hansen tar ned det meget høye innlegget.
    88'
    11 068 tilskuere på Lerkendal i kveld.
    88'
    Jensen har vært strålende i dag. Denne gangen rydder han opp etter nok en feilpasning fra Strandberg.
    88'
    Haraldseid slår inn, men Jensen stanger unna.
    90'
    Kjempesjanse til Gytkjær! Ballen slås inn og Fevang flikker den videre. Gytkjær lurer offsidefella og får tatt ned ballen på fire meters hold. Lund Hansen er ute og forstyrrer han såpass at han ikke får avsluttet skikkelig mot mål.
    90'+1
    Det er lagt til tre minutter i andre omgang.
    90'+1
    Selnæs finner Søderlund som flikker videre fremover, men ingen RBK-ere følger opp, og FKH tar over.
    90'+2
    Haraldseid finner Gytkjær, men denne gangen klarer Strandberg å stoppe spissen.
    90'+2
    Gult kort til Rosenborg
    Ole Selnæs
    Får kort etter at dommer har dømt frispark til RBK for offside. Usportslig opptreden.
    90'+2
    Inn: Daniel Berntsen
    Ut: Riku Riski
    90'+3
    90'+4
    Kampen er over og RBK vinner til slutt 5-3 i en utrolig merkelig kamp. RBK var klart best i de første 45, og vartet opp med meget god fotball i starten av omgangen. Deretter hevet FKH seg betraktelig i andre omgang, og det var ikke veldig ufortjent at de utlignet. Da Gytkjær så snudde kampen tenkte nok de fleste sitt, men RBK snudde tilbake takket være Jensen og Riski før Gamst satte punktum ved å curle ballen rett i mål fra corner. Dette resultatet sørger for at RBK har heng på medaljene, mens FKH nå ligger under streken.