1-0

God kveld, og hjertelig velkommen skal du være til det som kanskje er Kongeriket Norges største oppgjør for tiden; Rosenborg - Molde!
    Dette er altså kampen mellom Norges mangeårige flaggskip, Rosenborg, og det fremadstormende Molde! Mange mener at rollene allerede er byttet om, andre mener at Molde må prestere internasjonalt med dette mannskapet for å kunne smykke seg med tittelen 'flaggskip'. Det som det hersker liten tvil om er at det er RBK som har presset på seg, og som må prestere for å holde følge med lillebror fra Romsdal. Det er vel heller ikke påtvingt å minne om at dette er mangeårige rivaler grunnet historie og geografisk plassering, og at dette oppgjøret er en kamp begge lags supportere leter tidlig etter når terminlisten kommer, og markerer med svært rød markeringstusj i kalenderen sin!
    Stemningen er allerede satt, RBKs supprotergruppering, Kjernen, har allerede laget liv en stund, og lager et voldsomt leven i det gjestene entrer matta for å begynne med sin oppvarming i dette øyeblikk.
    Hjemmelaget får altså tilbake stopperbautaen Jim Larsen, samt Stefan Strandberg og Jon Inge Høiland til denne kampen, som betyr to ting: forsvarsrekka er intakt igjen, og det er tre utskiftninger i forsvarsrekka siden de siste kampene til RBK, der Ankersen, Wangberg og Rønning har spilt i det siste. Micke Dorsin er stabiliteten selv, og spiller som vanlig på den fjerde plassen i backrekka.
    RBK ligger på femteplass på tabellen før denne kampen, og har 10 poeng opp til serieleder Strømsgodset dersom de holder på sin 1-0-ledelse, og er dermed rimelig avhengig av å vinne denne kampen for å henge med i toppen. Det er samtidig seks poeng opp til dagens motstander, og RBK har såklart heller ikke råd til å tape noe terreng i forhold til Molde.
    Molde på sin side ligger på andreplass på tabellen, og er i skrivende stund fire poeng nevnte Godset. Det vil si at dersom Godset skulle snuble i kveld, vil Molde overta tabelledelsen etter i kveld med seier på Lerkendal.
    Disse lagene møttes også i cupen nylig, og den kampen endte med 4-3 til Molde etter at de blåkledde var best gjennom kampen, mens RBK likevel var nær ved å stjele med seg avansementet. En straffe til hvert av lagene og et sent seiersmål av Wolff Eikrem avgjorde kampen.
    Begge lagene er også involvert i Europa denne sesongen. RBK har allerede spilt første kamp i kvalifiseringen til Europa League, og det gjorde de på Nord-Irland mot Crusaders. Det var en grei dag på jobben, og vertene ble ekspedert med 3-0. Molde på sin side skal spille i andre kvalifiseringsrunde i selveste Champions League mot latviske Ventspils. Molde starter med hjemmekamp, og den første kampen mellom de to ligamesterne blir 18. juli i Molde.
    Forrige sesongs to møter mellom lagene endte med trøndersk seier begge ganger, dog ikke uten dramatikk. TV-bildene viste tydelig at SImen Wangberg scoret med hånda på det viktige utligningsmålet i 3-1-seieren på Lerkendal, noe som fikk Molde-trener Ole Gunnar Solskjær meget sint, og man har kanskje aldri, hverken før eller siden, sett den vanligvis så beherskede mannen bli så sint.
    Det begynner å nærme seg kampstart på Lerkendal uten at det begynner å bli trangt om plassene. Det strømmer likevel fortsatt jevnt på med folk, så det er lov å håpe på stinn brakke i kveld.
    Dagens dommer er forøvrig Tommy Skjerven fra Kaupanger IL.
    Lurer du på noe underveis? Ta kontakt på Twitter! @mralstad er navnet.
    Molde med avspark i kampen.
    1'
    RBk bryter Molde ved Dockal som spiller opp mot Chibuike. Han feller Hovland og dommeren gir frispark.
    2'
    Molde med en nesten-mulighet. Angan avslutter hardt presset av Strandberg, men får ikke klem i avslutningen og ballen triller rolig inn til Örlund.
    2'
    Angan angriper til venstre, men Henriksen takler ballen ut over sidelinja.
    3'
    Gatt skjærer innover i banen, men får ikke kontroll på ballen. Den ender i stedet opp hos Moström som skyter på volley, men skuddet daler ned på feil side av tverrligger.
    4'
    Henriksen går tøft til i ryggen på Berg Hestad og lager frispark. Kapteinen blir liggende, men kommer seg opp igjen.
    4'
    Dorsin tar et innkast på egen halvdel i retning Iversen, men ballen går over ham og duellen sin. Istedet kommer Chibuike alene med keeper, men fra skrått hold treffer han Bugge Pettersen i sin søken etter det lengste hjørnet. Kjempesjanse!
    6'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ender i åpent RBK-spill som brytes av Molde.
    6'
    Berget vinner innkast høyt i banen i duell med Issah.
    7'
    Berget er nær ved å chippe Angan fri på mål ved 12 meter, men en god inngripen av Larsen forhindrer det.
    7'
    RBK ruller meget vakkert opp fra venstre mot høyre, men den aller siste pasningen fra Henriksen mot en upresset Dockal blir litt for lang. Dermed rekker Rindarøy å komme i veien, og tsjekkeren må slå inn foran mål. Det er svært små marginer som hindrer Iversen fra å bredside ballen i mål, men en Moldeforsvarer sklir inn og klarerer to meter fra linja!
    9'
    Gatt sklir forbi Henriksen og får gitt til Angan. Han klarer ikke å ta med seg ballen, men en dårlig touch av Issah er nær ved å sende ham på åpent mål. I stedet må Angan legge tilbake til Moström som skyter, men få rskuddet sitt blokkert. I neste omgang legger Gatt inn hardt og flatt foran mål, men Örlund går ut i full strekk og slår unna ballen foran Angan.
    10'
    Henriksen mottar ballen på midtbanen og vender opp i det han slår Chibuike gjennom. Han avvinkes for offside, og den er marginal.
    11'
    Angan, Gatt og Berget er nær ved å flikke seg gjennom RBK-forsvaret, men stoppes av Larsen/Strandberg.
    12'
    Det er Molde som triller ball i øyeblikket.
    12'
    Mye nesten for Molde. Først er Angan nær ved å spille Moström alene med keeper, men Høiland får avverget i siste liten, men Angan får en ny sjanse. Igjen er Høiland på rett sted, og Örlund får en enkel jobb med å plukke opp ballen som blir liggende i ro på seks meter.
    14'
    Berget mottar en strålende 45-graders pasning fra Rindarøy, og er svært nær ved å passere Høiland med en svært god touch og et bra rykk. Nok en gang er Høiland likvel den lille halvmeteren foran mannen sin, og avverger.
    15'
    Moström mottar ballen på 18 meter og fyrer av. Bommer på mål, og hever armen unnskyldende til medspillere og egen benk etterpå.
    17'
    RBK har innkast høyt i banen, men mister den ved Høiland og Dockal. Molde angriper helhjertet og Berget slipper ballen ut til Angan på 18 meter. Han avslutter upresset mot det lengste hjørnet, men der ligger Örlund og redder fint. Stor sjanse for gjestene!
    19'
    Gatt utfordrer Dorsin og slipper gjennom til Linnes som har løpt seg inn i feltet. Det er små marginer som gjør at Strandberg avverger foran den angrepsvillige høyrebacken der.
    20'
    Chibuike blir spilt gjennom av Strandberg, men Hovland takler ut til corner.
    21'
    Dockal svinger mot nærmeste stolpe, men Bugge Pettersen bokser unna.
    21'
    Gatt kommer seg inn i boksen og utfordrer Svensson, men unggutten stjeler ballen. Deretter kommer Gatt tilbake og legger ham i bakken, men RBK har fordel av ballen.
    23'
    Hvilke muligheter?! Henriksen chipper ballen på lengste stolpe og Iversen header tilbake foran mål. Chibuike stiger til værs på to meter, men header rett i Rindarøy på streken!
    24'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Magnus Wolff Eikrem
    Tas kort og RBK stjeler ballen. Setter opp Henriksen på løp, men ballen blir for upresis, og Pettersen fanger enkelt.
    25'
    Strandberg er i trøbbel mot en hurtigere Berget, men får taklet som bakerste mann i siste liten. Berget får likevel tak i andreball, og en strålende redning fra Örlund avverger scoring!
    26'
    Moström drar seg inn i banen og avslutter fra 17 meter, men utenfor nærmeste stolpe.
    26'
    Pettersen bokser unna, men RBK skaper ettertrykk. To innlegg fører til et blokkert skudd fra Iversen, og en kontring fra Molde.
    27'
    ... Molde kontrer ved Gatt, men nok en gang er Svensson stor som førsteforvarer og vinner duellen uten sikring. Om Gatt kommer seg forbi der, er det bare keeper igjen.
    28'
    RBK er mer med i spillet nå, og det opprinnelige trykket fra Molde har jevnet seg ut.
    29'
    Chibuike skyter fra 23 meter, men rett på Pettersen som redder enkelt.
    31'
    Dorsin slår tunnel på Gatt og kommer seg forbi, men Gatt henger seg på og river ham ned. Frispar k utenfor hjørnet av 16.
    31'
    Dockal skyter hardt mot lengste kryss, men Pettersen får slått unna.
    32'
    Etter at Issah slet med posisjoneringen defensivt innledningsvis, har han nå funnet plassen sin, og begynt å avskjære pasninger mot Angan og Berget på midten.
    32'
    Nå er det RBK som har spillet.
    33'
    Angan er nær ved å bl spilt igjennom, men Strandberg klarer å få vekk ballen i siste liten, for deretter å stoppe dragningen i neste omgang. Nok en god inngripen av Strandberg.
    34'
    Klareres på første stolpe, men ikke lenger enn til Iversen utenfor hjørnet av femmeter. Han får lagt ut til Dockal som får et nytt forsøk, men Larsen header inn til keeper.
    35'
    Gult kort til Rosenborg
    Legger Angan i bakken på midten, og mottar det gule kortet.
    36'
    Dockal mister ballen til Berg Hestad og lager frispark i forsøket på å vinne den tilbake.
    37'
    Gatt løper fra Dorsin, men det lave innlegget foran mål klareres enkelt av Strandberg.
    38'
    Berget får vendt opp i duell med Dorsin, men skuddet hans treffer bare kroppen på den svenske backen.
    38'
    Larsen strør en vakker ball sentralt i banen mot Henriksen. Han forsøker å heade videre til Chibuike, men treffer ikke spissen.
    39'
    Issah snapper ballen fra Wolff Eikrem og setter opp Svensson som utfordrer. Han slipper deretter videre ut til Dockal som skyter et innlegg foran mål, men Pettersen bokser unna.
    40'
    Strandberg chipper gjennom til Chibuike til venstre. Han fosser inn i feltet og forsøker å slå mot Svensson, men får ikke til vinkelen. Molde-forsvaret får ryddet opp foran Dockal som skjærer inn fra høyrekanten i jakt på ballen.
    42'
    Gatt er i ferd med å legge an for skudd i det Henriksen kommer inn fra siden og takler ham. Viktig inngripen på 20 meter.
    42'
    Dockal skjærer over til venstre og kombinerer med Dorsin. Får ballen ute på kanten og slår inn, men innlegget går over alt og alle, og ut til utspill fra keeper.
    43'
    Strandberg slår nydelig til Henriksen som har løpt seg fri på 17 meter. Han bommer på medtaket og mister ballen til keeper.
    44'
    Enorm mulighet for Berget, og ditto inngripen av Høiland! Berget er gjennom alene med keeper, og runder Örlund på 15 meter. Deretter skal han bare legge ballen enkelt i det åpne målet, men Høiland har luktet faren og skjært inn fra motsatt backposisjon. Han kommer skliende og blokkerer avslutningen i siste liten! I tillegg treffer ballen Berget igjen før den går ut, og RBK får utspillet.
    44'
    Det legges til ett minutt i første omgang.
    45'+1
    Angan hopper over en pasning og lar ballen gå til Moström, som så spiller ut til Angan igjen. Han avslutter fra spiss vinkel, men ballen går til side for mål og til corner.
    45'+2
    Ender opp hos Örlund og dommeren blåser for halvtid.
    45'+2
    45'+2
    Det er pause på Lerkendal, og etter en god åpning fra Molde tar etterhvert RBK over igjen. Begge lag skaper store sjanser, og både Chibuike og Berget både kunne og burde ha scoret. Dette lover bra for andre omgang, og dersom dette fortsetter, med to lag som ønsker å vinne, kommer også resten av kampen til å bli underholdende.
    Forøvrig er det vel av interesse at Magne Hoseth står over denne kampen grunnet sykdom. Det er selvfølgelig et tap for Molde, men klubbspilleren, og veteranen, Berg Hestad gjør sitt ytterste for å redusere savnet.
    RBK brukte pausen på å presentere sin nyeste signering, Jaime Alas fra El Salvador. Det kan forresten nevnes at RBK aldri har hatt større omsetning på nettbutikken fra El Salvador, så det tyder på at det er interesse i hjemlandet for denne spilleren også.
    45'
    RBK sparker i gang kampen igjen.
    46'
    Strandberg slår langt mot Henriksen på løp, men ballen spretter inn til Pettersen.
    47'
    Gatt banker ballen forbi Strandberg og starter en monsterspurtduell som han er i ferd med å vinne klart. Larsen har derimot tatt ut dybde, og avskjærer foran vingen.
    49'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Molde
    Mål: Jonas Svensson
    Lerkendal eksploderer! Etter at RBK har rullet opp og mislyktes med Chibuike og Iversen i tur orden er det Dorsin som kriger med seg ballen inn fra venstre og skyter. Skuddet blokkeres, men havner hos Svensson som banker til fra åtte meter, via en motspiller og forbi Bugge Pettersen!
    49'
    Da skal det bli spennende å se kamputviklingen!
    51'
    Høiland stormer opp høyrekanten, men Moström følger løpet og gir til innkast.
    52'
    Nære på for RBk! Ballen lander på seks meter og Høiland og Chibuike er begge nær ved å få flikket mot mål, men antallet mennesker mellom ball og mål gjør det svært vanskelig å finne åpninger.
    53'
    Moström slår ballen rundt Høiland, men backen kommer seg opp igjen og blokkerer det påfølgende innlegget til corner.
    54'
    Larsen stanger unna, men Molde beholder ballen.
    54'
    Berget forsøker seg på Dorsin, men får erfare at svensken ikke er enkelt å passere når man ikke kommer i fart.
    55'
    Chibuike brenner nok en 100%-sjanse! Spissen kommer stormende gjennom alene med keeper, men Bugge Pettersen gjør en strålende redning!
    56'
    Gatt kommer seg ned til dødlinja og legger inn over Örlund, men ingen medspillere kommer på bakre stolpe for å sette ballen i mål.
    56'
    Angan kommer til avslutning, men hardt presset får han ikke klem på skuddet sitt, og Örlund redder relativt komfortabelt, selv om han trenger to forsøk på å holde ballen.
    57'
    Wolff Eikrem slår en herlig pasning på tvers av banen, men Moström bommer i mottaket og lar ballen berøre hånda på vei ut over sidelinja. Frispark.
    58'
    Iversen får ballen på volley på 20 meter og skyter. Via en motspiller og til corner. God retning på det initielle skuddet.
    58'
    Forren header unna rett foran egen keeper, og ballen triller ut til Svensson som stormer frem og skyter på direkten fra 35 meter. Skuddet er knallhardt, men suser et lite stykke til side for mål.
    58'
    Svensson kommer inn bakfra og legger Moström i bakken. Molde får frispark på 40 meter, og flytter opp mye folk.
    60'
    Eikrem slår inn, men Strandberg header unna.
    60'
    Moström er nær ved å slå gjennom Gatt på mål, men en våken Örlund er ute og fanger ballen foran lynvingen.
    62'
    Lang ball mot Angan, men Strandberg forstyrrer, og Larsen tar ballen. Bra stopperspill.
    62'
    Gatt viser hvor kvikk han er i beina i det han glir unna flere taklingsforsøk. Forsøkene tar derimot farten ut av løpet, og RBK kommer seg på rett side, noe som i neste omgang fører til at Molde gir ballen til Örlund gjennom et mislykket gjennombruddsforsøk.
    63'
    Stefan Strandberg
    Kommer for sent inn i en takling og lager frispark på 25 meter, og mottar det gule kortet på kjøpet.
    64'
    Wolff Eikrem skyter direkte på frisparket, men Örlund redder enkelt.
    65'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Daniel Fredheim Holm
    Ut: Steffen Iversen
    En usynlig Iversen går ut til fordel for Fredheim Holm.
    66'
    Issah bommer i det han skal bryte foran, og Berget kan angripe upresset. Slår opp mot Chibuike, men Strandberg bryter pasningen.
    68'
    Angan er plutselig i skuddposisjon på 18 meter, og skyter mot det lengste hjørnet, men en god redning av Örlund sender ballen utenfor til corner.
    68'
    Slås kort og Gatt utfordrer Dockal. Kommer seg ikke forbi, og ballen går ut til utspill fra mål.
    69'
    Fredheim Holm tar med seg Berg Hestad på løpetur, men kommer seg aldri helt forbi midtbanemannen. Må vende opp og slå et innlegg, men sender det over alt og alle og ut til utspill fra mål.
    71'
    Kampen er jevn og bølger en del frem og tilbake i øyeblikket.
    71'
    Berget fosser frem og utforder Larsen. Begge går i bakken etter et lite sammenstøt, og dommer dømmer utspill fra mål. Den er ganske interessant, for det ser ut til at Larsen er borti beina på Berget, uten at det nødvendigvis er nok til å dømme straffe.
    72'
    Henriksen får ballen ute til høyre, og slår et smart, hardt og lavt innlegg til Dockal som kommer løpende bakfra. Han avslutter upresset fra 12 meter, men sender ballen over tverrligger!
    73'
    Strandberg kjører to-fotsfinte forbi Gatt og spiller vegg med Chibuike, men han bommer på pasnignen tilbake til stopperen, og RBK mister ballen.
    75'
    Henriksen passerer Forren utenfor 16-meteren og Forren legger armene på ham og legger ham i bakken. Frispark.
    75'
    Dockal svinger inn, og to RBK-spillere er i duell med hverandre, og begge vinner. Ballen lander derimot i klypene på Pettersen.
    76'
    Nykommeren Camara skyter, men sender ballen godt utenfor det lengste krysset.
    76'
    Molde får frispark på 35 meter og Wolff Eikrem skyter på direkten. Skuddet blokkeres og havner hos Rindarøy på venstrekanten, som deretter slår inn. Innlegget går over alle og ut til utspill.
    78'
    Wolff Eikrem ligger nede på 17 meter og holder seg til hodet samtidig som han roper fælt i det han faller. Ser ut til at noen har truffet ham i det de løp forbi.
    79'
    Spillet fortsetter.
    80'
    Chima får ballen ved dødlinja og forsøker å slå inn, men ballen ender opp til utspill.
    82'
    Fredheim Holm slår gjennom til Dockal, men han får ikke vendt opp med Forren i ryggen, og Molde klarerer.
    83'
    Dockal får to sjanser til å slå inn, men Molde slår unna igjen.
    83'
    Et øyeblikks kaos i det ballen faller ned midt foran mål på tre meter, men Molde får ballen unna igjen.
    84'
    Frispark til RBK på høyrekanten. Tar seg god tid her, Dockal.
    84'
    Dockal svinger inn og Larsen vinner duellen på 13 meter. Header utenfor lengste stolpe.
    85'
    Camara kjemper hardt i duell med flere RBK-spillere og får tilslutt frispark på 25 meter.
    85'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Magnus Stamnestrø
    Ut: Jo Inge Berget
    86'
    Eikrem skyter frisparket rett i muren. Molde slår inn på ny fra høyre, og Örlund er i ferd med å fange ballen upresset i det Larsen kommer inn og klarerer rett foran ham. Klinker samtidig sin egen keeper i bakken, og svensken må motta behandling.
    87'
    Larsen stupheader unna på fem meter.
    87'
    Nære på for Angan. Lang ball opp som han flikker videre over mål fra en vanskelig vinkel.
    87'
    Molde kjører nå.
    88'
    Stamnestrø vender opp og skyter hardt mot det nærmeste hjønet fra 25 meter. Örlund må gi retur, men Dorsin plukker opp den.
    89'
    RBK vinner ballen og Henriksen slår langt mot Prica som er i offside.
    90'
    Eikrem slår en aldeles glimrende ball mellom stopper og back og Moström kommer rundt. Slår inn foran mål, men en flott beinparade av Örlund avverger scoring.
    90'+1
    Chima er nær ved å tråkle seg gjennom, men Høiland blokkerer.
    90'+1
    Det er lagt til tre minutter i andre omgang.
    90'+1
    Henriksen flikker gjennom til Dockal som er alene med Pettersen, men pasningen blir for upresis, og keeper kommer ut på 20 meter og klarerer foran tsjekkeren.
    90'+2
    Linnes slår inn fra høyre, men bommer heller grovt, og sender den ut over sidelinja på motsatt side.
    90'+2
    Forren vender bort Dorsin og legger inn via svensken og ut til corner.
    90'+3
    Pettersen er med opp og det ender med ny corner.
    90'+3
    Ballen klareres rett opp og kampen er over!
    90'+4
    90'+4
    Kampen er over og RBK tar tre svært viktige poeng i tetstriden. Dette var en svært underholdende og jevn kamp, som lett kunne vippet begge veier, og kun en blanding av glimrende keeperspill og manglende effektivitet hindrer dette fra å bli en målorgie. Det er unggutten fra Verdal, Jonas Svensson, som får æren av å avgjøre denne kampen, og som kommer til å være helt i tiden fremover i Trøndelag.