0-1
90'
1-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til Color Line Stadion, hvor vi i dag skal følge vestlandsderbyet mellom Aalesunds FK og Viking.
    Hjemmelaget AaFK er ubeseiret på sine fire siste kamper i serien, og befinner seg på 9.-plass på tabellen. De oransjekledde vertene delte poengene borte mot Vålerenga forrige runde. Tallet 16 skiller seg for øvrig ut for AaFK: laget har scoret 16, sluppet inn 16 og kapret 16 poeng så langt i år.
    Gjestene Viking har hatt en tøff sesong, og nyansatte Kjell Jonevret trenger sårt poeng etter en trå start som trener for blåtrøyene. Med seier i dag kan dog ting se mye lysere ut for Stavanger-laget - det er kun tre poeng opp til Sandnes Ulf på syvendeplass. Viking befinner seg på en 12.-plass med 14 poeng, og målforskjellen lyder 10-21.
    Tangotrøyene røk ut av Cupen borte mot Sandefjord torsdag, hvor en uheldig Grytebust serverte hvalfangerne kvartfinaleplass etter en tabbe i ekstraomgangene. Viking røk også ut av Cupen etter 2-3-tap hjemme mot rivalene Brann. Det er mange kamper på kort tid for begge lag, og man bør ikke bli overrasket om Rekdal og Jonevret har gjort forandringer fra cupkampene i midtuka.
    Dagens hoveddommer er Ken Henry Johnsen. Med seg på sidelinjene har han Geir Åge Masovn Holen og Dag Roger Nebben. Fjerdedommer er Even Myrheim.
    Forrige gang disse lagene møttes i seriesammenheng vant Viking 1-0 på Viking stadion. Aalesund vant kampen på hjemmebane samme sesong 2-0.
    Lagene entrer banen til stor applaus. Kampstart er kun få minutter unna.
    Kampen har startet
    Viking sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Bertelsen kaster et innkast langt inn i feltet, men Aalesund-forsvaret header unna.
    1'
    Barrantes forsøker en langpasning i bakrom mot Post, men spissen henger ikke med. Ballen spretter dermed helt inn til Jarstein.
    2'
    Wembangomo slår ballen svakt rett i beina til de Lanlay. Viking-spilleren forsøker noen driblinger, men Wembangomo kommer hjem igjen på rett plass og vinner ballen.
    3'
    Post stusser en langpasning fra Nation videre inn i feltet, men der venter Landu Landu. Unggutten banker kula unna.
    4'
    Barrantes får vende opp og spiller ut til Sellin. Kanten slår inn mot bakerste, men Post når ikke opp til innlegget. Gode takter av Aalesund der.
    5'
    Tollås Nation slår langt, og Post legger fint ned til Barrantes. Driblefanten forsøker et noe ambisiøst langskudd, men avslutningen går over.
    6'
    Aalesund har tatt grep om kampen! Jalasto får plass ute til høyre og slår fint inn i feltet. Barrantes avslutter på helvolley, men skuddet går rett på Jarstein. Brukbar mulighet.
    7'
    Landu Landu mottar ballen ute til høyre av Berisha, men Morrison hindrer innlegg fra høyrebacken.
    8'
    Andersson får ballen av Veton Berisha, og spiller den fint videre i bakrom til samme mann. Unggutten forsøker et skudd fra noe vanskelig vinkel, og avslutningen går langt utenfor.
    10'
    Det har vært en flott åpning på Color Line Stadion, med Aalesund som det førende laget.
    11'
    Barrantes spiller til Post som får plass i feltet. Den høye spissen bruker litt for lang tid med ballen, og dermed blir det for mange Viking-spillere mellom han og målet.
    13'
    Valon Berisha med et herlig dribleraid ute til høyre, men det blir ingenting ut av det.
    13'
    Aalesund klarerer.
    13'
    Hjemmelaget triller i forsvar.
    16'
    Wembangomo slår flott opp til Sellin. Angriperen legger ned og spiller ut til Ulvestad som banker til fra 20 meter, men skuddet reddes relativt enkelt av Jarstein.
    16'
    Sigurdsson slår langt, men Wembangomo stanger unna.
    17'
    Sigurdsson header unna.
    17'
    Jonevret er svært aktiv langs sidelinjen.
    18'
    Phillips spiller igjennom Wembangomo til venstre utenfor 16-meteren. Backen forsøker et lavt innlegg, men forsøket blokkeres. Fint, offensivt innitiativ der.
    20'
    Wembangomo slår langt opp mot Post, og spissen header ned til Barrantes. Sistnevnte banker til på volley fra 20 meter, og skuddet er såppas hardt at Jarstein må gi retur. Sellin er først på returen, men får ikke kontroll over kula.
    21'
    Viking får frispark da Tollås Nation bruker armene i duell med Andersson. Danielsen gjør seg klar.
    22'
    Frisparket fra Danielsen bankes unna av Ulvestad.
    23'
    de Lanlay viser klasse da han først slår en frekk tunnel på Sellin, før han slår en vakker 50-meterspasning over til Landu Landu. Herlig av 20-åringen!
    25'
    Frispark til Viking i god innleggsposisjon. Bertelsen slår inn, men Grytebust tildeles frispark grunnet angrep på keeper.
    25'
    Barrantes og Phillips kombinerer fint og sistnevnte spiller flott igjennom til Aalesunds nummer 31. Barrantes banker til fra skrått hold, men skuddet sniker seg akkurat utenfor.
    26'
    Hjemmelaget presser på nå. Sellin kommer seg løs til venstre innenfor 16-meteren, men hans påfølgende innlegg blokkeres.
    27'
    Danielsen feller Barrantes på vei fremover, og Aalesund får frispark. Det tar Barrantes raskt og langt opp mot Post, men spissen er under hardt press av Landu Landu, og får ikke avsluttet ordentlig.
    28'
    Landu Landu viser styrke da han kriger med seg ballen fra Phillips. God og viktig inngripen av høyrebacken.
    29'
    Morrison stanger unna.
    30'
    Veton Berisha finner storebror Valon i mellomrommet. Berisha forsøker å bruke farten sin til å dra seg forbi Ulvestad, men kommer for skrått og det påfølgende skuddet går utenfor.
    31'
    Ørnskov finner Veton Berisha ute til venstre, og han slår videre i bakrom på ett touch mot Andersson. Spissen kommer alene med Grytebust, men vinkes av for offside.
    33'
    Kjempemulighet for Phillips! Barrantes vender opp og trer strålende igjennom til Phillips. Alene med keeper plasserer han ballen like utenfor Jarsteins venstre stolperot. Godt keeperspill av Jarstein også, som kommer fint ut og gjør målet mindre.
    34'
    Vertene har hatt flere store muligheter, men målene har altså uteblitt. Det er ikke sjansene det står på for Rekdals menn.
    36'
    Phillips finner Wembangomo som har kommet opp ute til venstre. Backens innlegg blokkeres på ny, og Post får aldri mulighet til å skyte.
    38'
    Andersson er tydelig hissig på dommer Johnsen da Aalesund får frispark etter en hard takling på Sellin. Frisparket var korrekt idømt, men det er morsomt at det smeller litt på Color Line Stadion!
    39'
    de Lanlay forsøker en stikker igjennom til Veton Berisha, men de to Viking-spillerne misforstår hverandre, og Grytebust overtar.
    41'
    Phillips utfordrer Landu Landu, men det hele ender med at Aalesund-spilleren feller Viking-forsvareren. Frispark til Viking på egen halvdel.
    42'
    Andersson slurver med et mottak, og ballen triller ut og over sidelinjen. Viking-angriperen er tydelig frustrert nå.
    43'
    Valon Berisha finner Andersson ute til venstre, og får tilbake ballen igjen i god posisjon utenfor 16-meteren. Den unge angriperen feiler totalt i skuddøyeblikket, og banker kula over.
    45'
    Danielsen forsøker seg fra 20 meter, men skuddet går himmelhøyt over.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Der er det pause på Color Line Stadion, og lagene går i garderoben på stillingen 0-0. Aalesund tok tidlig grep om kampen, og hadde flere store muligheter de første 45 minuttene. Den største fikk Demar Phillips etter 34 minutter, men skuddet fra jamaicaneren gikk utenfor målet til Jarstein. Hjemmelaget har vært det førende laget, men det er altså målløst til pause.
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Patrik Ingelsten
    Ut: Björn Andersson
    46'
    Aalesund sparker i gang den andre omgangen.
    46'
    Berisha vipper igjennom mot Ørnskov, men dansken får aldri kontroll og Aalesund klarerer.
    46'
    Wembangomo blir liggende nede etter en tøff takling av Ingelsten. Etter en liten pust i bakken og en 'high-five' er spillet i gang igjen.
    48'
    Viking vinner et innkast høyt i banen. Landu Landu kaster til Valon Berisha som finner lillebror Veton, men sistnevnte får ikke kontroll over ballen inne i Aalesund-boksen.
    49'
    Ingelsten vinkes av for offside.
    50'
    Wembangomo slår langt mot Post, men Sigurdsson pusher den høye spissen unna og lar ballen sprette inn til Jarstein. Godt forsvarsspill av kapteinen.
    51'
    Berisha mottar ballen i mellomrommet, men blåses av for hands. Korrekt avgjørelse av Johnsen.
    52'
    Phillips kommer til innlegg fra venstre, men Viking klarerer ved Skogseid. Det skjer relativt lite på Color Line Stadion nå.
    54'
    Morrison blir liggende nede en lite stund etter en kollisjon med Valon Berisha. Aalesund får frispark, og spillet er i gang igjen.
    55'
    Danielsen spiller fri Landu Landu ute til høyre, men hans påfølgende innlegg fanges fint av Grytebust.
    56'
    Wembangomo slår langt og flatt opp mot Post, og sistnevnte hopper over ballen. Kula triller fint frem til Phillips, men hans innlegg reddes av Jarstein.
    58'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Lars Fuhre
    Ut: Kjell Rune Sellin
    58'
    Et langt innkast finner Berisha. Han prøver å drible seg fri inne i feltet, men får et dårlig touch og ballen går over sidelinja.
    59'
    Gult kort til Viking
    André Danielsen
    Danielsen drar i trøya til Ulvestad i det Aalesund kan kontre, og mottar dermed dagens første gule kort.
    60'
    Jalasto forsøker en langpasning mot Barrantes. Forsøket er brukbart, men blir akkurat litt for langt - Jarstein overtar.
    61'
    Barrantes slår inn på bakerste til Wembangomo. Backen sparker ballen forbi de Lanlay før han går i bakken. Hjemmefansen roper på straffe, men dommer Johnsen, og Wembangomo (!) mener noe annet.
    62'
    Ingelsten fyrer av fra 20 meter, men skuddet går rett på Grytebust. Samtidig går Valon Berisha i bakken, og ligger nede med tydelige smerter. Det er vanskelig å si hva det er som trøbler for Berisha, men han er på beina igjen nå.
    63'
    Berisha prøver et innlegg fra langt hold mot Ingelsten, men Arnefjord klarerer for hjemmelaget.
    64'
    de Lanlay kommer til innlegg fra sin høyrekant-posisjon, men Wembangomo blokkerer til innkast. Det innkastet blir det heller ingenting ut av.
    65'
    Ingelsten forsøker et gjennomspill til Veton Berisha, men ballen forandrer retning via en Aalesund-spiller og faller ned i føttene til Valon Berisha. Sistnevnte forsøker seg, men skuddet går i blokka.
    66'
    de Lanlay kombinerer med Ingelsten langs høyresiden og kommer til innlegg. Crosseren er det Veton Berisha som er først på, men unggutten header høyt over.
    68'
    Gult kort til Aalesund
    Post river nesten drakta av Danielsen i det Viking er på vei fremover. Soleklart gult kort.
    68'
    Ulvestad og Barrantes med herlige kombinasjoner sentralt i banen. Videre trer Barrantes igjennom Phillips ute til venstre, men kanten vinkes av for offside.
    69'
    Langt mer jevnspilt så langt denne omgangen enn det var den første. Jonevret har tydelig sagt noe riktig i garderoben under hvilen.
    70'
    de Lanlay skjærer innover i banen forbi Wembangomo og spiller opp Veton Berisha utenfor 16-meteren. Videre forsøker han å finne sin storebror som kommer på et fint løp, men pasningen blir alt for hard og går helt inn til Grytebust.
    71'
    Arnefjord dytter de Lanlay i ryggen, og Viking får frispark ved midtbanen. Frisparket slås langt inn i feltet, men Morrison klarerer.
    72'
    Trond Olsen står klar for Viking ute på sidelinjen.
    73'
    Wembangomo slår inn mot bakerste hvor Jarstein bokser unna.
    73'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Trond Olsen
    Ut: Veton Berisha
    73'
    Berisha lobber igjennom Ingelsten, som under hardt press fra Wembangomo roter ballen ut og over sidelinjen.
    75'
    Jalasto slår inn i feltet, og Post kommer til heading. Den høye angriperen får ikke noe kraft bak avslutningen, og Sigurdsson klarerer. Hjemmefansen roper også på straffe for en angivelig dytt fra Sigurdsson på Barrantes, men det ville vært noe billig.
    76'
    Ingelsten har ballen langs venstresiden og spiller opp til Berisha ved dødlinja. Han legger ut igjen på ett touch med hælen til Ingelsten, men svensken banker kula himmelhøyt over.
    77'
    Wembangomo dribler dristig mot de Lanlay, men er heldig og vinner ballen igjen med en god takling. Farlig spill av den tidligere Sarpsborg 08-spilleren.
    78'
    Det er lite som tyder på scoring på Color Line Stadion akkurat nå. Hjemmelaget får det ikke til å stemme offensivt, og gjestene er heller ikke spesielt giftige.
    79'
    Nisja gjøres klar for Viking.
    80'
    de Lanlay slår inn mot Ingelsten. Spissen vinner duellen i feltet, men headingen går langt utenfor.
    80'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Vidar Nisja
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    80'
    Viking presser på nå, men Aalesund forsvarer seg godt.
    81'
    Berisha slår inn mot Ingelsten, men Grytebust kommer ut og bokser. Wembangomo bommer deretter med en klarering, og Olsen forsøker seg. Skuddet blokkeres.
    82'
    Kjempemulighet for Olsen! Ingelsten kommer fri ute til høyre, og spiller Olsen helt fri alene med Grytebust. Innbytteren får et dårlig mottak, og Jalasto stormer ned med en god sklitakling. Der burde det stått 0-1!
    83'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Amund Skiri
    Ut: Fredrik Ulvestad
    85'
    Stewart har masse plass ute til høyre, men roter bort en god innleggsmulighet da han løper rett inn i Bertelsen.
    86'
    Stewart forsøker seg fra langt hold, men skuddet går til stor fortvilelse fra lagkameratene hans over. Der burde det kommet et innlegg fra innbytteren.
    86'
    9001 tilskuere har tatt turen til Color Line Stadion i dag.
    87'
    Mål for Viking!
    Aalesund 0 - 1 Viking
    Mål: Trond Olsen
    Målgivende: Patrik Ingelsten
    Olsen sender Viking i føringen helt på tampen! Ørnskov slår inn fra høyre, og Ingelsten kriger til seg ballen og legger igjen til Olsen. Innbytteren banker til fra 16 meter, og skuddet fyker inn i Grytebusts venstre hjørne.
    88'
    Går over alt og alle.
    89'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 1 Viking
    For en avslutning på kampen! Morrison vender opp sentralt i banen og slår nydelig inn i feltet. Der stiger Arnefjord til værs og stanger kula inn i nettet forbi Jarstein. For et drama på Color Line Stadion!
    90'
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Aalesund får frispark i herlig posisjon. Ca. 19 meter fra mål.
    90'+2
    Stewart forsøker seg, men Viking-muren blokkerer til corner.
    90'+2
    Viking klarer, men Aalesund header tilbake inn i feltet hvor Jarstein plukker.
    90'+2
    90'+3
    Stewart skyter fra distanse og Jarstein gir en noe svak retur. Sander Post er først frempå og setter kula i nettet, men scoringen annulleres for offside. Meget tvilsom avgjørelse.
    90'+5
    Kampen er slutt
    90'+5
    Det er slutt på Color Line Stadion, og for en avslutning vi fikk på kampen! Etter 45 sjansefattige avsluttende minutter tok Viking ledelsen etter en scoring av Trond Olsen i det 88. minutt. Jonevret og Viking var nok temmelig sikre på seier, men kaptein Arnefjord tok ansvar og headet inn 1-1 kun to minutter etterpå. Hjemmelaget skulle nok også hatt vinnermålet da Post satte en dårlig Jarstein-retur i nettet på overtid, men spissen ble vinket av for offside. Vertene hadde sine muligheter til å score i førsteomgang, men tok ikke vare på sjansene. Innbytter Trond Olsen tok vare på én av sine to muligheter, og det er det som sikrer Viking poeng i dag. Dermed tar lagene med seg ett poeng hver fra dagens kamp, for øvrig Aalesunds fjerde uavgjorte kamp på rad i serien.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her