1-0
1-1

Hei og velkommen til Lerkendal Stadion hvor RBK skal ta i mot Tromsø til kamp om tre poeng.
    RBK er serieleder med 25 poeng på ti kamper så langt. Trønderne vant 3-2 borte mot serietoer Stabæk i forrige runde og har begynt å skaffe seg en luke ned til forfølgerne. RBK har også ligaens soleklart beste målforskjell med 23 plussmål.
    Tromsø har hatt en tyngre start på sesongen og har plukket med seg kun fem poeng så langt, noe som betyr 15. plass før dagens kamper. Eliteseriens nordligste lag har dermed syv poeng opp til sikker plass, men 'Gutan' har i det minste vesentlig bedre målforskjell enn sine tabellnaboer.
    RBK vant som tidligere nevnt 3-2 over Stabæk på bortebane i forrige kamp. De sorte og hvite kom tidlig under med 0-2, men snudde kampen takket være Alexander Søderlund og Pål André Helland. Helland pådro seg også rødt kort i den kampen, og soner derfor i dag. Ellers er Ole Selnæs tilbake fra sin suspensjon noe som betyr at Strandberg går tilbake på stopperplass sammen med Eyjólfsson, mens Skjelvik er tilbake på benken. Riku Riski og Tobias Mikkelsen kler flankene på hver sin side av Søderlund i Hellands fravær.
    Tromsø spilte 2-2 hjemme mot Odd i sin forrige kamp. Hjemme på Alfheim tok de rødhvite ledelsen to ganger, kun for å få den utlignet begge gangene. Remi Johansen og Magnus Andersen scoret målene.
    Lagene har ikke møttes siden 2013, men til gjengjeld møttes de tre ganger det året. Her på Lerkendal endte det 2-1 begge gangene, der det ene oppgjøret var i NM. I ligaen scoret Stefan Strandberg og Tarik Elyounoussi for RBK mens Zdenek Ondrasek reduserte for TIL. I NM var det Mike Jensen som scoret to før Ondrasek reduserte igjen. I det omvendte oppgjøret vant TIL 1-0 da Magnus Andersen ble kampens eneste målscorer. Totalt sett har RBK 26 seire mot TILs 13, mens 16 kamper har endte uavgjort. Her på Lerkendal har RBK 17 seire mot TILs tre, mens åtte kamper har endt uavgjort.
    Dagens dommer er Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF. Han har med seg Eivin Hansen fra Grorud IL og Ole Johan Løvberg Lillebuen fra Andenes IL som linjedommere, mens Dag Vidar Hafsås fra Kolstad Fotball er fjerdedommer. Når vi er inne på Andenes kan vi melde at TILs Lasse Nilsen har en fortid i Andenes IL. Den tidligere Høken-spilleren fra Bleik på Andøya startet sin karriere på øya ytterst i havgapet i Nordland før den nå har nådd frem til Eliteserien.
    RBK har to tidligere TIL-spillere i stallen, men begge er ute av denne kampen på grunn av skade. Tore Reginiussen har røket akillesen, mens Morten Gamst Pedersen er operert for lyskebrokk.
    TIL har også spillere som har en fortid hos dagens motstander. Morten Moldskred, Simen Wangberg og Gjermund Åsen har alle sammen hatt Lerkendal som hjemmebane tidligere.
    TIL med avspark i kampen.
    1'
    TIL slår i bakrom mot Nilsen, men Svansson er på riktig side og skjermer ballen til Hansen som kommer ut fra målet. På 25 meters hold kliner Hansen ballen i kroppen på Svensson slik at den spretter tilbake mot målet. Riktignok får den hverken fart eller retning til å gå inn.
    3'
    RBK kommer rundt på høyrekanten ved Svensson som legger inn. Søderlund er akkurat for sent fremme på bakre stolpe til å sette ballen i mål.
    4'
    Åsen trer gjennom mot Nilsen, men Svensson og Eyjólfsson rydder opp.
    4'
    RBK mister to gode innleggsmuligheter på kort tid fordi både Selnæs og Midtsjø sklir.
    5'
    Mikkelsen skjærer inn fra kanten og spiller vegg med Jensen, men pasningen fra Jensen er for svak og blir brutt.
    6'
    Mikkelsen slår inn fra høyre, men Andersen stanger unna.
    8'
    Selnæs får en lang pasning foran seg og strekker seg for å vinne den tilbake, men kommer for sent og ender med å felle Landu Landu. Frispark.
    9'
    TIL kommer rundt på venstrekanten og ballen slås gjennom feltet og frem til Andersen. Han skyter på direkten, men skuddet går via en motspiller og til corner.
    9'
    Åsen slår inn to ganger, men på forsøk nummer to får RBK frispark for en brytekamp i feltet.
    9'
    Mikkelsen får ballen på kanten og drar av Antonsen før han skyter langs bakken. Heigre er nede og redder greit.
    11'
    Ballen ender opp i magen på Hansen, men Landu Landu er svært nær ved å bryte ballbanen foran keeperen.
    12'
    TIL bryter RBK på egen halvdel og starter en kontring, men Moldskred slår ballen i Dorsin og til innkast.
    14'
    Norbye prøver å slå inn, men Riski blokkerer til corner.
    14'
    Landu Landu er nære ved å angripe ballen nok en gang, men uten hell igjen. Farlig.
    14'
    Søderlund klarerer på første stolpe, men Andersen plukker opp på 25 meter. Derfra brenner han til, men skuddet går langt over og utenfor.
    15'
    Eyjólfsson prøver å tre gjennom mot Mikkelsen, men pasningen er for hard og går inn til keeper.
    16'
    Jensen slår opp mot Søderlund som går i bakken i det han skal ta i mot ballen. Det ropes halvhjertet på straffe, men uten at dommeren hører på det.
    17'
    Strandberg tvinges til å heade inn i midten på egen halvdel og TIL snapper opp. Ballen rulles opp til Andersen som kommer på løp bakfra, men skuddet hans går over mål.
    20'
    RBK kaster langt og ballen spretter over duellen mellom Søderlund og Ødegaard. Mikkelsen kommer bakfra og snapper den, men får ikke avsluttet. I stedet venter han på at Søderlund finner rom på bakre stolpe før han slår inn, men Søderlunds forsøk på et sykkelspark går like utenfor.
    21'
    Strandberg slår ballen rett i beina på Moldskred som kan sette fart fremover. Han nøler imidlertid akkurat lenge nok til at Riski kommer bakfra og takler tilbake ballen.
    22'
    Mikkelsen prøver å slå inn i 45-graderen, men ballen blokkeres til corner.
    22'
    Wangberg stanger unna.
    22'
    RBK beholder ballen etter corneren og den havner hos Selnæs på hjørnet av 16. Han skyter, men det svake forsøket triller midt på Heigre.
    23'
    RBK spiller ball i hatt på små flater ved Midtsjø, RIski og Mikkelsen. Sistnevnte skyter fra god posisjon, men Heigre redder med en flott énhåndsredning.
    25'
    Strandberg stusser før ballen ender opp med en ny corner.
    25'
    Ondrasek klarerer på første stolpe.
    25'
    Jensen tar med seg ballen på tvers før han prøver lykken fra langt hold. Uten lykke.
    26'
    Gult kort til Tromsø
    Kent-Are Antonsen
    Mikkelsen drar en sylfrekk tunnel på Antonsen før han setter fart. Antonsen ser seg nødt til å trekke i arm og trøye og belønnes med det gule kortet.
    27'
    Selnæs får ballen på høyrekanten og finter vekk Nilsen før han slår inn, men innlegget stanges unna.
    29'
    Enorme sjanser til RBK! Ballen slås inn fra høyre og Riski stiger til værs foran første stolpe. Han stanger ballen knallhardt i tverrliggeren og ut før Eyjólfsson header utenfor på åpent mål på returen!
    30'
    Eyjólfsson tar med seg ballen i angrep og spiller ut til Mikkelsen på kanten. Han slår inn langs bakken, men uten å finne frem til en medspiller.
    31'
    Strandberg tar med seg ballen i angrep, men for andre gang på kort tid slår han den vekk i forsøket på å vinkle ut på venstrekanten.
    32'
    Ondrasek får ballen på kanten og drar seg forbi Eyjólfsson før han velger å tre mot Moldskred fremfor å skyte selv. Ballen når ikke frem og sjansen renner ut over dødlinja.
    33'
    RBK slår inn fra venstre og Mikkelsen avslutter over under hardt press fra Antonsen. Det ropes på straffe for holding, men dommeren peker på femmeteren.
    33'
    Eyjólfsson tar med seg ballen i angrep og får gå upresset så lenge at han brenner til fra 20 meter. Skuddet er hardt og har en lei dupp, men Heigre er nede i full strekk og redder godt.
    34'
    Selnæs vinner ballen på egen halvdel før han vrir spillet raskt ved å slå opp på Mikkelsen. Han prøver å slå inn tidlig mot Søderlund, men Wangberg bryter foran.
    35'
    Ondrasek klarerer på første stolpe og starter en kontring for TIL.
    36'
    Hans Norbye
    Feller Eyjólfsson og mottar det gule kortet.
    37'
    Nordbye setter fart og gir den til Andersen i god posisjon, men RBK får avverget.
    38'
    Midtsjø tar med seg ballen fremover og brenner til fra langt hold. Heigre må nede og redde, men klarer ikke å kontrollere returen. Det blir et rotterace for å rekker ballen, men TIL får klarert like før Riski får satt ballen i det tomme buret.
    39'
    Mikkelsen slår inn fra dødlinja, men Landu Landu stanger unna til corner.
    41'
    Eyjólfsson stiger til værs bakerst i feltet, men headingen går langt over mål.
    41'
    RBK setter fart i angrep og TIL avverger med nød og neppe både når Mikkelsen og Svensson prøver seg.
    42'
    Wangberg stusser bakover til ny corner, denne gang fra motsatt side.
    42'
    Søderlund stiger til værs og setter panna mot ballen, men får bare såvidt sneiet den slik at den fortsetter gjennom feltet.
    43'
    Moldskred får ballen på kanten og skjærer inn før han finner Andersen som har løpt seg fri i midten. Han får avslutte alene med keeper, men Hansen redder med en ekstremt god parering!
    44'
    Hansen går opp og holder ballen.
    44'
    RBK kontrer med Mikkelsen, men han misser med touchen i det han skal passere Antonsen.
    44'
    Ballen faller ned på syv meter, men ingen får avsluttet på den løse ballen før Heigre fanger den. Farlig.
    44'
    Antonsen trer mot Nilsen i feltet, men Selnæs er nede og skjermer til femmeter. Er overalt nå, Selnæs.
    45'
    45'+1
    Det er pause på stillingen 0-0 på Lerkendal. Begge lag skapte sjanser i første omgang, men ingen av lagene brøt gjennom. RBK kom nærmest da Riski headet i tverrliggeren og Eyjólfsson bommet på åpent mål på returen, mens Andersen tvang frem det aller beste i Hansen da han avsluttet et godt angrep regissert av Moldskred.
    45'
    RBK starter med ballen i andre omgang.
    46'
    RBK ruller vakkert opp fra venstre mot høyre og Søderlund finner Jensen. Han kan skyte, men velger å slå hardt inn foran mål. Ballen treffer en motspiller og går bak Mikkelsen i feltet.
    47'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Tromsø
    Mål: Mike Jensen
    Målgivende: Jonas Svensson
    Og så sitter den for RBK. Mikkelsen får ballen på kanten, trekker seg bakover i banen og drar med seg Antonsen. Det åpner opp rommet for Svensson som stikker inn i feltet og mottar den perfekte pasningen. Deretter er det fotballen ABC som etterleves ved at ballen serveres perfekt i 45-graderen til Jensen. Han finter vekk Heigre og setter ballen inn ved nærmeste stolpe. Pent!
    48'
    Jensen trer til Mikkelsen som skyter i vendingen, men uten å få nok trøkk i ballen til å true Heigre.
    50'
    Landu Landu tar med seg ballen inn mot 16-meteren før han skyter fra drøyt 20 meters hold. Skuddet er knallhardt, men suser et stykke til side for mål.
    51'
    Svensson finner Mikkelsen på kanten og dansken tar med seg ballen før han chipper inn i feltet. Heigre snapper ballen.
    52'
    Stans i spillet når Antonsen ligger nede med skade i RBK-feltet.
    53'
    Det ser ganske dramatisk ut når medisinsk personell ankommer banen med båre. Ligger urørlig utpå her, Antonsen.
    54'
    Antonsen kommer seg etter hvert på beina igjen og eskorteres av banen.
    54'
    Spillet fortsetter og det gjør også Antonsen.
    55'
    Svensson slår opp på Søderlund som header ned til Jensen, men dansken kommer ikke til avslutning.
    55'
    Ballen klareres.
    55'
    Mål for Tromsø!
    Rosenborg 1 - 1 Tromsø
    Mål: Magnus Andersen
    Målgivende: Morten Moldskred
    Og så utligner TIL ut av ingenting. Moldskred får ballen på kanten og slår inn til Andersen som løper seg fri i feltet. Alene med Hansen gjør han ingen feil og setter ballen i mål ved lengste stolpe!
    56'
    RBK er nære ved å svare umiddelbart når Svensson legger inn fra dødlinja. Ballen går til Midtsjø, men skuddet hans blir blokkert på mesterlig vis.
    58'
    Gult kort til Rosenborg
    Hólmar Örn Eyjólfsson
    Lager frispark for å hindre en overgang og mottar det gule kortet.
    58'
    Strandberg tar med seg ballen i angrep og passerer midtbaneleddet til gjestene. Deretter prøver han å tre gjennom til Riski, men pasningen er for upresis og går ut over dødlinja. Er vel på skuddhold selv, der.
    60'
    Antonsen slår et frispark mot Ondrasek, men ballen går ut over dødlinja.
    61'
    Eyjólfsson trekker med seg ballen forbi et ledd før han felles og får frispark dypt inne på TILs halvdel.
    61'
    Selnæs får to sjanser med ballen og det andre forsøket går til Riski. Han stusser mot mål fra foran første stolpe, men ballen går utenfor.
    62'
    Mikkelsen finner Jensen som trer til Riski. Finnen vender og skyter, men skuddet går i blokka.
    64'
    Åsen tar med seg ballen på venstrekanten og slår inn, men Strandberg kommer seg foran Moldskred og avverger.
    64'
    Enorm RBK-sjanse! Mikkelsen legger ned ballen til Jensen i feltet og målscoreren er helt upresset på åtte meter. Han kan skyte, men ser at det kommer en spiller inn og blokkerer. Derfor prøver han en skuddfinte, men mister kontroll på ballen. Der skal det være mål.
    65'
    65'
    Nok en gedigen RBK-mulighet. Mikkelsen finter vekk to mann før han slipper ballen til Svensson. Han legger inn fra dødlinja og Dorsin avslutter på åpent mål. Ballen sklir av foten og passerer på tvers av målet før den går ut.
    67'
    Stans i spillet når Åsen ligger nede etter en duell med Selnæs. Holder seg til ansiktet, kan det se ut til.
    68'
    Etter en liten sjekk av fysioen er Åsen oppe igjen og kan fortsette.
    69'
    Midtsjø slår opp mot Jensen, men pasningen er upresis og går inn til keeper.
    69'
    Hansson slår inn fra høyre, men RBK klarerer.
    70'
    Riski drar seg inn fra venstre og skyter, men skuddet går rett i Nordbye.
    71'
    Ondrasek tar med seg ballen før han skyter fra 20 meter, men skuddet går rett på Hansen.
    72'
    Mikkelsen får ballen på kanten og legger tilbake til Jensen. Han skyter fra rundt 20 meter, men skuddet går over tverrliggeren.
    74'
    RBK sliter med å bryte gjennom Tromsøs forsvarsmur nå. Lite bevegelse bidrar til det.
    75'
    Svensson finner Riski som legger igjen til Jensen i feltet. Dansken får ikke nok rom til å avslutte.
    77'
    Lite som stemmer for RBK nå. Svensson kaster mot Jensen, men han får ikke tak i ballen før den passerer dødlinja. En del frustrasjon å spore i RBK.
    79'
    Nielsen kommer rundt på kant og slår inn, men innlegget klareres.
    81'
    Svensson blir klipt ned på 17 meter, men dommeren gir fordel fordi Jensen får ballen. Han slår inn og Søderlund setter ballen i mål, men er allerede avvinket for en marginal offside.
    82'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Tomas Malec
    Ut: Fredrik Midtsjø
    83'
    Moldskred river seg løs fra Selnæs og slår inn, men Hansen fanger greit.
    84'
    Eyjólfsson slår langt på Søderlund som header ned til Nielsen. Han legger ballen til rette før han skyter over motsatt kryss. Brukbar sjanse det der.
    85'
    Søderlund slår inn, men Malec får ikke avsluttet. Dorsin plukker opp og slår inn fra motsatt side, men finner ingen medspillere.
    86'
    Svensson får ballen upresset på rundt 30 meter og skyter, men ballen går via en motspiller og spretter ufarlig inn til keeper.
    86'
    14 373 tilskuere på Lerkendal i dag.
    87'
    Jensen setter fart på kanten, men Landu Landu henger på og blokkerer innlegget til corner.
    87'
    Wangberg stusser unna.
    87'
    TIL kan kontre på RBK, men Hansson går selv fremfor å spille Nordbye. Svensson kommer inn og tar ballen og sjansen forsvinner. Der ville Nordbye vært alene med ballen som eneste spiller på RBKs halvdel.
    88'
    Så er det nære på at RBK scorer på en kontring. Selnæs spiller fri Mikkelsen og vingen skjærer inn i feltet før han skyter. Heigre redder glimrende!
    90'
    På den påfølgende corneren legger Selnæs inn og holder på å legge den rett i mål. Heigre får såvidt slått ballen i stolpen!
    90'
    Ny corner.
    90'
    90'+1
    Det legges til fire minutter i andre omgang.
    90'+1
    Mikkelsen slår inn fra dødlinja, men TIL blokkerer og klarerer.
    90'+1
    Jensen slår inn mot Malec, men Heigre bokser unna før spissen renner inn i ham. Frispark.
    90'+1
    Gjermund Åsen
    RBK får frispark og Åsen tar ballen for å drøye tid. Får gult kort.
    90'+2
    Det er helt utrolig at RBK ikke scorer! Nielsen skyter fra god posisjon, men Heigre redder mesterlig. Deretter har Malec åpent mål, men Antonsen blokkerer i absolutt siste liten!
    90'+3
    Ny stor RBK-sjanse når et skudd fra Svensson ender hos Nielsen som brenner ballen over.
    90'+4
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Henrik Gjesdal
    Ut: Morten Moldskred
    90'+4
    90'+5
    Det ender med poengdeling etter at TIL utlignet RBKs ledermål. Det kan vel kun beskrives som et aldri så lite ran all den tid RBK produserte ekstremt mange store sjanser, og kun heroisk keeperspill, heroisk forsvarsspill og et par stolper holder flere mål unna TIL-nettet i dag. Resultatet betyr at RBK nå har 26 poeng, tre poeng med enn Stabæk, mens TIL har seks poeng, og ligger på 15. plass fortsatt. Samtidig har TIL seks poeng opp til sikker plass for øyeblikket.
    Skudd (på mål): RBK 25(12) - Tromsø 7(3).
    Mats Alstad takker for følget fra Lerkendal og ønsker alle sammen en god kveld.