1-3
3-3
3-4

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av toppkampen mellom Viking og Vålerenga fra Viking Stadion.
    Siddisen bobler nærmest over av optimisme, og man må en god stund tilbake i tid for å finne forrige gang det var like positiv stemning blant Viking-supporterne som det er i dag. Det er kanskje ikke så rart med tanke på at Viking har meget sterke 5-1-0 på de seks siste kampene. Man må tilbake til 25.april for å finne forrige gang Viking gikk av banen uten poeng, og den gangen var det Rosenborg som ble for sterke på Viking Stadion.
    Denne flotte formen har fått folk til å glemme klubbens økonomiske problemer, samtidig som Viking har klatret oppover på tabellen. Foran dagens kamp har Viking kommet seg opp til en femteplass på tabellen med 19 poeng, og dersom resultatene går riktig vei for de mørkeblå i dagens kamper, kan Viking være helt oppe på en andreplass etter helgens runde.
    Kveldens gjester fra hovedstaden har også god grunn til å smile over en imponerende sesongstart. Etter 10 kamper har Vålerenga solide 6-2-2, og innehar dermed fjerdeplassen foran Viking med sine 20 poeng. Vålerenga kommer til denne kampen med tre strake seire på samvittigheten, og fellesnevneren for disse tre kampene har vært scoringer. De har slått Tromsø 5-4, Mjøndalen 4-2 og Sandefjord 3-0.
    Hjemme på Viking Stadion har Viking vært forholdsvis solide, med unntak av stortapet mot Rosenborg. De har totalt 3-1-1 på sine fem hjemmekamper, og blant de kampene finner vi en imponerende 2-1 seier over Molde.
    Vålerenga har faktisk vært bedre på fremmed gress i sesongstarten, enn de har vært hjemme på Ullevål. På hjemmebane har de tatt 9 av deres 20 poeng, mens de resterende 11 poengene har blitt hentet på ukjente jaktmarker. Totalt har de 3-2-0 på sine fem bortekamper, og er dermed det eneste laget i Tippeligaen som fortsatt har til gode å tape på bortebane denne sesongen.
    Innbyrdes er det ingen av disse lagene som har noe spesielt overtak på det andre laget, men Vålerenga har ikke vunnet på de tre siste gangene de har besøkt Viking Stadion. Forrige gang Vålerenga reiste hjem fra Stavanger med tre poeng i bagasjen var tilbake i serieåpningen i 2011. Den gangen vant Vålerenga 2-0 etter scoringer av Håvard Nielsen og Bojan Zajic.
    Da Viking og Vålerenga barket sammen i Stavanger forrige sesong fikk vi oppleve den kanskje mest underholdene kampen på Viking Stadion noensinne. Vålerenga ledet først 2-0 i første omgang, før Viking slo tilbake og utlignet til 2-2 ti minutter etter pause. Da skrudde Vålerenga på turboen og scoret tre mål i løpet av syv minutter, slik at de ledet 5-2 da det gjensto et kvarter av kampen. En del Viking-supportere valgte da å forlate stadion for å unngå å stå i kø, men de har nok angret på det valget i ettertid. Viking kom nemlig tilbake på tampen av kampen, og på overtid utlignet Björn Daniel Sverrison med et flott langskudd slik at resultatet ble 5-5.
    På skadefronten er det ikke spesielt mye å nevne fra noen av lagene. Vålerenga har reist fra Oslo uten Alexander Mathiesen. Han pådro seg en skade i kampen mot Sandefjord og ble ikke klar til dagens kamp. Hos Viking er Björn Daniel Sverrison fortsatt langtidsskadet, mens Karol Mets er suspendert etter tre gule kort.
    Viking blir tvunget til å gjøre én endring på laget som slo Aalesund 4-0 forrige runde. Karol Mets er suspendert og blir erstattet av Joackim Jørgensen sentralt på midtbanen.
    Vålerenga gjør to endringer på laget som vant 3-0 borte mot Sandefjord forrige runde. Alexander Mathiesen pådro seg en skade i den kampen, og til kveldens kamp blir han erstattet av Simon Larsen. Fremover på banen kommer Deshorn Brown inn for Rasmus Lindkvist.
    Det har vært flott vær i Stavanger i dag, men utover ettermiddagen har det kommet en del skyer. Det er ikke spesielt kaldt, men en frisk bris gjør at de fleste har tatt med seg en varm ytterjakke til kveldens kamp.
    Det fylles opp på tribunene på Viking Stadion. Det er ventet opp mot 14.000 tilskuere til kveldens kamp. Foreløpig ser det ikke ut som om det blir så mange tilskuere, men mulig en del blir forsinket til kampen på grunn stengte veier i forbindelse med avslutningen av Tour des Fjords i Stavanger i dag.
    Lagene har entret banen. Kapteinene Indridi Sigurdsson og Christian Grindheim blir enig om hvem som skal begynne med ballen. Det nærmer seg kamp nå!
    Viking tar avspark.
    1'
    Viking har fått holde på ballen i åpningsminuttet. De triller ballen rolig i den bakre rekken, mens de prøver et par lange pasninger opp mot Veton Berisha.
    2'
    Halvfarlig fra Viking. Kjetil Wæhler ser ut til å ha god kontroll på et langt oppspill fra Viking, men roter det til i duell med Suleiman Abdullahi. Sistnevnte kommer nesten alene med målvakt Michael Langer, men dommer Ken Henry Johnsen blåser for frispark til Wæhler.
    3'
    Wæhler fikk seg en smell i duellen med Abdullahi, og har vært av banen for å få behandling. Det ser ut til å gå bra med den rutinerte midtstopperen.
    5'
    Mål for Vålerenga!
    Viking 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Ghayas Zahid
    Målgivende: Christian Grindheim
    Vålerenga tar ledelsen etter bare seks minutter. Daniel Fredheim Holm avanserer fremover på Vikings banehalvdel. Han får etterhvert gitt ballen videre til Ghayas Zahid. Vålerengas nummer 10 triller ballen deretter til Christian Grindheim, som trer gjennom Zahid med en nydelig pasning. Alene med Iven Austbø gjør Zahid ingen feil, til tross for skrå vinkel.
    6'
    Spektakulært forsøk av Veton Berisha. Kristoffer Haugen sender en lang ball frem til Berisha fra venstresiden. Berisha tar ned ballen på brystkassen like utenfor sekstenmeteren, før han prøver et brassespark. Dessverre for hjemmepublikummet bommer Berisha på ballen, og den går ut til utspark for Michael Langer.
    10'
    Kristoffer Haugen plukker opp en løs ball på venstrekanten. Han legger inn til Suleiman Abdullahi, men en Vålerenga-spiller får klarert til hjørnespark.
    11'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Niklas Gunnarsson
    Ut: Kjetil Wæhler
    Kjetil Wæhler klarer ikke riste av seg skaden fra åpningsminuttene. Han blir erstattet av Niklas Gunnarsson.
    12'
    Svakt slått av Makthar Thioune. Vålerenga får headet unna på første stolpe.
    12'
    Nesten for Viking. Samuel Adegbenro mottar ballen fra Makthar Thioune midt på Vålerengas halvdel. Adegbenro vandrer litt før han prøver å tre gjennom Veton Berisha. Ballen ser ut til å gå perfekt gjennom til Viking-spissen, men Jonathan Tollås Nation får ryddet opp.
    14'
    Stor sjanse for Vålerenga. Ghayas Zahid og Daniel Braaten leker seg ute på venstresiden. Zahid blir etterhvert spilt gjennom av Braaten og legger ballen hardt inn foran mål. Der kommer Deshorn Brown i stor fart, men en Viking-stopper får avverget i siste øyeblikk.
    16'
    Christian Grindheim slår inn i feltet, men Anthony Soares header den unna til innkast på motsatt side.
    16'
    Ghayas Zahid er i form i dag. En ball spretter inn i Vikings sekstenmeter hvor Zahid befinner seg. Han klemmer til på første, men ballen treffer nettveggen.
    18'
    Nå bølger det her på Viking Stadion. Viking kjører fremover i angrep etter Zahids gode mulighet, og ballen havner hos Joachim Jørgensen i returrommet. Han lader kanonen og sender avgårde en markkryper som sniker seg like utenfor stolpen. Der trodde flesteparten på Viking Stadion at det ble utlignet.
    19'
    Veton Berisha skaffer Viking et hjørnespark. Hjørnesparket blir slått hardt inn i feltet, og ender opp i føttene til Christian Grindheim. Vålerenga-spilleren får avverget til nytt hjørnespark.
    19'
    Det påfølgende hjørnesparket skaper ingen problemer for gjestene. Vålerenga klarerer enkelt.
    20'
    Viking 0 - 2 Vålerenga
    Målgivende: Daniel Fredheim Holm
    Zahid leker seg i Stavanger. Et innlegg blir ikke klarert av Indridi Sigurdsson og havner i føttene til Ghayas Zahid. Zahid spiller deretter vegg med Daniel Fredheim Holm og kommer helt alene med Iven Austbø. Nok en gang gjør han ingen feil alene med Vikings sisteskanse.
    24'
    Vålerenga presser på for en tredje scoring. Ruben Kristiansen tar med seg ballen fremover langs linjen. Han finner Ghayas Zahid lenger bak på banen. Zahid holder litt på ballen før han sender den inn i feltet. Dessverre for Vålerenga var det ingen adresse på innlegget, og ballen går ut til utspark fra mål.
    28'
    Daniel Braaten blir lagt ned av Samuel Adegbenro fremme på venstresiden. Dommer Ken Henry Johnsen gir gjestene frispark.
    29'
    Christian Grindheim sender frisparket inn i feltet. Iven Austbø kommer ut for å plukke ned ballen, men klarer ikke få kontroll. Heldigvis for Austbø faller ballen ned i føttene til en Viking-spiller, som deretter får ballen unna fare.
    30'
    Gult kort til Viking
    Samuel Adegbenro
    Viking-spiller Samuel Adegbenro blir førstemann i dommerens bok. Han er sent inne i en takling på Christian Grindheim, og blir belønnet med gul farge fra Ken Henry Johnsen.
    33'
    Simon Larsen har for øvrig tatt plass i midtforsvaret til Vålerenga etter Kjetil Wæhler forlot banen. Innbytter Niklas Gunnarsson har overtatt høyrebacken.
    34'
    Kristoffer Haugen slår en lang tversoverpasning til Samuel Adegbenro. Nigerianeren får tatt ned ballen, men våkent forsvarsspill fra Ruben Kristiansen sørger for at ballen triller over linjen til utspark fra Michael Langer.
    36'
    Nesten for Viking. Makthar Thioune finner Suleiman Abdullahi langt inne på Vålerengas halvdel. Abdullahi får lagt ballen videre til Veton Berisha like utenfor sekstenmeteren. Berisha lader kanonen, men skuddet blir blokkert av en Vålerenga-spiller. Gjestene får etterhvert ballen unna fare.
    38'
    Makhtar Thioune
    Makthar Thioune og Christian Grindheim hadde nylig en liten krangel midt på banen. Like etterpå smeller de to sammen i en ny duell, men denne gangen er Thioune alt for tøff. Fortjent gult kort.
    40'
    Frispark til Viking et par meter inn på Vålerengas halvdel. Andre Danielsen slår ballen inn foran mål hvor Veton Berisha ser ut til å være helt alene. Berisha skal bare heade ballen enkelt mot mål, men en Vålerenga-spiller kommer inn og bryter i siste øyeblikk.
    43'
    Viking 0 - 3 Vålerenga
    Vålerenga går opp til 3-0 like før pause. Daniel Fredheim Holm vandrer med ballen langt inn på Vikings banehalvdel. Ingen Viking-spillere klarer stoppe Fredheim Holm, som enkelt triller ballen videre til Deshorn Brown. Vålerenga-spissen får god tid til å sikte, og avslutningen sniker seg inn nede i det nærmeste hjørnet.
    45'
    Det er lagt til minimum fire minutter her på Viking Stadion.
    45'+2
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 3 Vålerenga
    Mål: Veton Berisha
    Målgivende: Samuel Adegbenro
    Ut av ingenting reduserer Viking. Begge lagene så ut til å glede seg til å komme i garderoben, men Viking får til et siste angrep. Ballen havner ute på høyresiden hos Samuel Adegbenro, og han legger ballen inn på bakre stolpe. Der står Veton Berisha helt alene. Berisha header ballen i en nydelig bue over målvakt Michael Langer.
    45'+4
    45'+6
    Pause på Viking Stadion. Med tanke på hvor mange mål Vålerenga hadde scoret i de siste kampene, var det ingen overraskelse at det kom til å bli en del scoringer i kveld også. I første halvdel av omgangen handlet alt om Vålerengas nummer 10, nemlig Ghayas Zahid. Han sendte først Vålerenga i ledelsen etter et par minutter spill, før han doblet ledelsen tjue minutter senere. Frem mot pausen fortsatte kampen å bølge, men Vålerenga så alltid farligst ut de gangene de kom i angrep. Like før pause økte Deshorn Brown ledelsen til Vålerenga etter svakt forsvarsspill av Viking, men fire minutter på overtid skapte Veton Berisha litt håp for hjemmepublikummet foran andre omgang med sin redusering. Fortsetter kampen i samme spor i andre omgang, skal man ikke se bort fra at man får like mange mål i dag som det vi fikk i tilsvarende kamp i fjor. Den gangen endte det 5-5.
    45'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Vidar Nisja
    Ut: Makhtar Thioune
    46'
    Inn: Jón Dadi Bödvarsson
    Ut: Samuel Adegbenro
    46'
    Vålerenga sparker i gang andre omgang. Viking har foretatt to bytter i pausen.
    47'
    Viking er farlig frempå etter hvilen. Andre Danielsen svinger inn et frispark fra midten av Vålerengas halvdel. Michael Langer kommer ut, men taper duellen med en Viking-spiller. Heldigvis for Langer går headingen utenfor mål.
    48'
    Viking fortsetter å presse. Yann Erik De Lanley blir spilt fri av Veton Berisha midt på banen. De Lanley forserer fremover på banen og har flere alternativer å spille på. Til hjemmepublikummets frustrasjon velger De Lanley å legge ballen ut i returrommet hvor det ikke er noen Viking-spillere. Christian Grindheim snapper opp den løse ballen og får spilt den unna fare.
    51'
    Indridi Sigurdsson slår en lang ball opp mot Veton Berisha. Spissen rager høyest i duellen med Simon Larsen, og får headet den videre til Jon Dadi Bödvarsson i bakrom. Vålerenga-backen Ruben Kristiansen oppfatter situasjonen og får skjært inn foran Bödvarsson, og dermed avverget faren.
    54'
    Målscorer Deshorn Brown er lysten på flere nettkjenninger. Han mottar ballen like utenfor sekstenmeteren og vandrer ut mot venstresiden. Brown får etterhvert vendt opp og sender avgårde et skudd mot lengste stolpe. Ballen går et par meter utenfor og Iven Austbø så ut til å ha full kontroll.
    55'
    Enorm Viking-sjanse! Jon Dadi Bödvarsson trer gjennom Suleiman Abdullahi med en strøken pasning. Abdullahi kommer seg ned til dødlinjen hvor han legger inn ballen langs bakken til Veton Berisha. Fra et par meters hold skal Berisha bare bredside ballen i mål, men på utrolig vis treffer han ikke ballen. Der burde det stått 2-3!
    57'
    Det ligger et mål i luften for hjemmelaget. Flere ganger spretter ballen inn foran Vålerengas mål, men hver gang får en Vålerenga-spiller klarert. Til slutt spretter ballen ut til hjørnespark.
    58'
    Andre Danielsen slår ballen på bakre stolpe hvor Jon Dadi Bödvarsson får tatt ned ballen. Han får god tid til å legge inn, men slår ballen rett inn i en Vålerenga-spiller. Gjestene får klarert.
    58'
    Inn: Sivert Heltne Nilsen
    Ut: Herman Stengel
    60'
    Viking presser knallhardt nå. Innleggene hagler inn fra begge sider, men de kommer aldri til avslutninger. Vålerenga sliter med å komme seg ut av sin egen sekstenmeter.
    61'
    Ny god mulighet for Viking. Jon Dadi Bödvarsson trer nok en gang gjennom Suleiman Abdullahi. Spissen slår ballen hardt inn foran mål, men der får Simon Larsen klarert ballen like foran Veton Berisha.
    62'
    Det har begynt å regne i Stavanger. Det har nok likevel ikke så mye å si for spillet, ettersom banen har blitt vannet godt både før kampen og i pausen.
    64'
    Gult kort til Vålerenga
    Simon Larsen
    Simon Larsen får gult kort for en høy albue.
    65'
    På det påfølgende frisparket er det Veton Berisha som stiller seg opp ved ballen. Han klemmer til med fra 25 meters hold, men ballen går høyt over mål.
    66'
    God sjanse for Viking. En pasning havner i føttene til Jon Dadi Bödvarsson like utenfor Vålerengas sekstenmeter. Han sender den videre til Andre Danielsen på høyresiden. Danielsen klemmer til på volley, men ballen seiler utenfor lengste stolpe.
    68'
    Viking vinner et hjørnespark etter at en Vålerenga-spiller klarerte et innlegg fra høyresiden. Hjørnesparket blir slått av Danielsen, men hans innlegg er fryktelig høyt og dårlig. Vålerenga har ingen problemer med å klarere.
    68'
    Viking 2 - 3 Vålerenga
    Mål: Jón Dadi Bödvarsson
    Målgivende: Yann-Erik de Lanlay
    Der sitter den for Viking. De har presset Vålerenga bakover på banen helt siden pause, og her kommer endelig utligningen. Yann Erik De Lanley forserer fremover midt på Vålerengas halvdel. Han triller ballen nydelig videre til en fremadstormende Jon Dadi Bödvarsson. Islendingen får god tid til å sikte og setter ballen i mål.
    69'
    Fantastisk stemning på Viking Stadion nå. Hjemmepublikummet har fått tilbake troen på at de kan ta poeng her.
    73'
    Frispark til Viking på høyresiden. Kristoffer Haugen sender ballen inn med sin presise venstrefot. Michael Langer kommer ut og fanger ballen. Flott keeperspill av Vålerengas sisteskanse.
    73'
    11,519 personer har funnet veien til Viking Stadion. Sannsynligvis et skuffende tall for hjemmelaget som håpet på nærmere 14,000 i dag.
    76'
    Niklas Gunnarsson
    Niklas Gunnarsson får gult kort for drøying av tid på et innkast.
    77'
    Det har roet seg litt etter scoringen. Viking virker fortsatt friskest, men Vålerenga har klart å komme seg lenger fremover på banen.
    78'
    Andre Danielen jager en ball som holder på å gå ut til utspark. Han når ballen akkurat tidsnok og får slått ballen inn foran mål. Der får Simon Larsen en fot på ballen før han blir lagt i bakken av Veton Berisha. Frispark til Vålerenga, mens Larsen må ut på siden for å få behandling.
    81'
    Jon Dadi Bödvarsson finner Yann Erik De Lanley like utenfor sekstenmeteren. De Lanley fyrer av på første, men skuddet går via en Vålerenga-spiller og ut til hjørnespark.
    82'
    Viking 3 - 3 Vålerenga
    Målgivende: André Danielsen
    Viking utligner og stadion eksploderer! På det påfølgende hjørnesparket slår Andre Danielsen ballen inn i femmeteren. Der står Veton Berisha forholdsvis alene og får headet ballen enkelt i mål. Til og med målvakt Iven Austbø tar løpet opp til motsatt mål for å være med på feiringen.
    82'
    Indridi Sigurdsson får gult kort da han er litt for tøff i en duell.
    85'
    Publikum har kåret Veton Berisha til Vikings beste spiller. Vanskelig å være uenig i det.
    87'
    Det ropes på straffespark på Viking Stadion. Veton Berisha får med seg ballen inn i Vålerengas sekstenmeter. Der går han overende i en duell med Jonathan Tollås Nation. Berisha slår ut armene, mens publikummet skriker. Ken Henry Johnsen vinker spillet videre.
    88'
    Begge lagene presser på for scoring nå. Fjerdedommer viser frem tavlen hvor det står minimum fire minutter ekstra spilletid.
    90'+1
    Vålerenga får frispark ute på venstresiden. Christian Grindheim går frem for å ta det, men innlegget går over alle og ut til utspark fra Iven Austbø. Svakt slått av den rutinerte midtbanespilleren.
    90'+2
    Stor sjanse for Vålerenga! En langt innlegg fra venstresiden havner hos Daniel Fredheim Holm på bakre stolpe. Han slår ballen inn foran mål, men der får en Viking-spiller klarert ballen ut til hjørnespark.
    90'+3
    Hjørnesparket er bra slått av Lindkvist, men Vålerenga-spillerne klarer ikke komme til avslutning, til tross for at ballen spretter langs bakken inne i feltet. Viking får til slutt klarert.
    90'+3
    Viking 3 - 4 Vålerenga
    Mål: Christian Grindheim
    Målgivende: Rasmus Lindkvist
    Så kommer scoringen! Fire minutter på overtid setter Christian Grindheim inn seiersmålet på kampens siste sjanse. Rasmus Lindkvist får ballen ute på høyresiden. Han slår ballen inn foran mål hvor Grindheim enkelt bredsider den inn i nettmaskene. Både spillere og ledere på Vålerenga-benken stormer banen i ekstase, mens dommer Ken Henry Johnsen blåser av kampen like etter avspark.
    90'+4
    90'+6
    For en utrolig kamp vi fikk være vitne til på Viking Stadion i kveld. Vålerenga var effektive før pause og gikk til garderoben med en solid 3-1 ledelse. Etter hvilen handlet alt om hjemmelaget utpå gressmatten. Viking presset på fra første spark på ballen, og etterhvert var det bare et tidsspørsmål før reduseringen ville komme. Tjue minutter før slutt reduserte Jon Dadi Bödvarsson til 2-3, og åtte minutter før slutt utlignet Veton Berisha til 3-3. Etter utligningen våknet endelig Vålerenga, noe som førte til at vi fikk noen svært underholdene sluttminutter hvor begge lagene kjørte på for seiersmålet. Fire minutter på overtid satte Christian Grindheim inn seiersmålet på kampens siste sjanse, og dermed tok Vålerenga med seg tre poeng hjem til hovedstaden.
    Skudd: 9 - 6 Skudd på mål: 3 - 4
    Takk for at du fulgte livedekningen av dagens kamp mellom Viking og Vålerenga. Mitt navn er Eirik Aase, og jeg ønsker dere en fortsatt fin søndagskveld.