1-1
2-1
5 553
5 463

God søndag, og hjertelig velkommen til serierunde 14 i Eliteserien! I denne live-tråden kan du følge kampen mellom Rosenborg og Tromsø, direkte fra Lerkendal stadion. Velkommen!
    En av Eliteserien dårligste formlag møter en av ligaen beste formlag i ettermiddag. Det byr på et spennende utgangspunkt. Styrkeforholdet resultatmessig mellom klubbene historisk har vært ganske stort. I løpet av de siste 20 årene har Tromsø vunnet på Lerkendal kun tre ganger, sist gang kom for seks år siden, i 2017, da gjestene vant 2-1. I år er situasjonen snudd, hvert fall tabellmessig.
    Rosenborg ligger på 12. plass med fattige 13 poeng etter 14 kamper. Trønderne har tapt halvparten av kampene de har spilt denne sesongen. Trenerskiftet har heller ikke hatt en foreløpig positiv effekt resultatmessig. 0-3, 0-1 og 1-2 er fasit for Svein Maalen etter tre kamper i sjefsstolen. Kanskje er det i dag det endelig skal løsne for troillan? Gutan på sin side har levert en fantastisk sesong så langt og ligger på 2. plass på tabellen med sterke 27 poeng etter 13 spilte kamper. Over to poeng i snitt per kamp med andre ord. Tromsø vant fem kamper på rad før de spilte uavgjort 0-0 hjemme mot Vålerenga forrige helg. Det blomstrer i Nordens Paris om dagen, og gjengen til Gaute Helstrup kommer til Trondheim med masse selvtillit i bagasjen, i motsetning til dagens motstander.
    I fjor var vi vitne til to herlige oppgjør mellom lagene. Rosenborg vant 3-0 på hjemmebane, mens Tromsø vant 4-3 etter en overtidsscoring hjemme på Romssa Arena i det motsatte oppgjøret. Vi får se om dagens kamp kan by på like mange mål. Tromsø er det gjerrigste laget i Eliteserien og har kun sluppet inn elleve mål så langt. De har scoret 17, så det er sjelden mye mål i kampene til Gutan. Rosenborg har sluppet inn 21, og scoret kun 15. Maalen har lovet et større fokus på angrepsvillig fotball, så får vi se om de kan levere mål allerede i dag.
    En gledelig nyhet for hjemmelaget er at Jayden Nelson er tilbake i troppen etter et landslagsopphold med Canada. Venstrekanten vil være en kjærkommen brikke å få tilbake på laget med sine offensive kvaliteter. Tromsø har også delt en gledelig nyhet tidligere denne uken. Månedens spiller i juni, Sakarias Opsahl, har forlenget kontrakten sin med gutan ut 2027-sesongen. Playmakeren fra hovedstaden har vært en av Tromsøs beste spillere denne sesongen.
    Lagene er klare. Svein Maalen gjør to endringer fra laget som tapte mot Lillestrøm forrige helg. Leo Cornic er inne på høyreback og Sam Rodgers er henvist til benken. Det betyr at Erlend Dahl Reitan spiller stopper i dag. I tillegg er Jaydon Nelson tilbake fra Gold Cup med Canada og går rett inn i elleveren. Edvard Tagseth er ute av tropp med suspensjon, det betyr at Adrian Pereira blir flyttet ned på venstrebacken. Gaute Helstrup gjør én endring på laget som spilte 0-0 mot Vålerenga. Andersen Jenssen erstatter Jostein Gundersen på midtstopperplass.
    Verdt å legge merke til at vi har en herlig brødreduell på banen i dag mellom Ulrik (26) og Ruben (35) Yttergård Jenssen. Begge startet karrieren i Tromsø før de dro ut på hver sitt utenlandseventyr. Eldstebror må vel sies å ha den mest meritterte karrieren så langt med blant annet 39 landskamper for Norge. Mens yngstemann fortsatt har sine beste år igjen og spiller fast som midtstopper for Rosenborg. Duellen blir i alle fall et ekstra krydder i dagens oppgjør!
    0'
    Bilde tå` n Ivers er ferdig-sunget og Øvre Øst har satt stemningen! Bortelaget setter i gang de første 45!
    0'
    Tromsø holder i ballen innledningsvis mens vertene blir presset lavere på egen halvdel.
    3'
    Ole Sæter med en klassisk overtenning når han kommer alt for sent inn i en takling på Casper Øyvann helt nede ved gjestenes benk. Spissen slipper kort, men et soleklart frispark til Bodøgutten blir det hvert fall. Stopperen setter i gang kort.
    3'
    Vertene har tatt over banespillet og holder i øyeblikket ballen i laget.
    5'
    Holse vender spillet fint og finner Nypan motsatt. Unggutten spiller videre til Pereira som forsøker å slå inn på indreløperen i medløp, men pasningen blir snappet opp av Øyvann.
    6'
    Vesterlund presser frem kampens første hjørnespark. Antonsen slår inn mot 5-meteren. Både Psyché og Traoré får gå opp rimelig uhindret, men sistnevnte stanger ballen over.
    6'
    Dansken løper inn bak gjestenes høye forsvarslinje før han blir løpt opp. Han får likevel spilt til Sæter som banker til fra 20 meter. Skuddet går i blokka, og like etterpå løfter assistentdommer flagget.
    8'
    Vegard Erlien spilte for Rosenborg i perioden 2013-2017, og har 61 kamper for klubbens andrelag. Nå er han tilbake i hjembyen og møter klubben der han aldri slo helt gjennom. Trønderen har vært enorm for Tromsø så langt i år, og man blir ikke overasket om det er han som ender opp som målscorer dersom bortelaget får nettkjenning i dag.
    12'
    Begge lag ønsker å bygge opp angrep tålmodig med ball. Nå er det vertene som har dominert de siste minuttene.
    13'
    Hjemmelagets første mulighet kommer like før kvarteret er spilt! Nok en gang vender hjemmelaget spiller fint fra høyre til venstre og Jayden Nelson blir satt opp 1vs1 utvendig før han skjærer innover i banen og slår inn mot bakerste stolpe. Der har Sæter plassert seg godt på blindsiden av Paintsil. Spissen forsøker å stange ballen tilbake i hjørnet legget kom fra, men headingen går en meter utenfor.
    14'
    Kent Are Antonsen får ballen skrått til høyre like utenfor 16-meteren og legger den over på venstrefoten før han forsøker å skru den bort i lengste. Ikke et dårlig forsøk, men den går en meter over.
    16'
    Pereira leser en pasning fra Øyvann på egen halvdel og bryter før han sender Nelson ut på løpetur. Kanten skaffer vertene en corner.
    17'
    Backen setter i gang kort til Nelson før han får den tilbake og slår inn med høyrefoten, men legget blir litt for langt og går gjennom alle.
    18'
    Et innlegg fra Opsahl blir stanget ut til corner fra Yttergård Jenssen.
    20'
    Antonsen svinger inn fra høyre. Pereira vinner første duell og får stanget den gjennom feltet og ut til motsatt side. Tromsø opprettholder angrepet før de spiller helt hjem til Haugaard.
    20'
    Sæter er i følge Aslam litt for tøff i ryggen på Yttergård Jenssen og sistnevnte får frispark midt på banen.
    22'
    Jayden Nelson er en kontring alene for Rosenborg! Kanten svinger rundt både en og to ganger med flere Tromsø-spillere og man hører entusiasmen blant hjemmepublikummet stiger, men til slutt får gjestene gjenvunnet ballen.
    24'
    De forsvarer seg lavt i 5-3-2, Tromsø, mens de angriper mer flytende, men med utgangspunkt i 3-4-3 med Erlien som en tydelig mellomromsspiller og Opsahl og Yttergård Jenssen som to 6-ere, der førstnevnte i blant dropper ned som stopper.
    28'
    Gult kort til Rosenborg
    Adrian Nilsen Pereira
    Rosenborgs venstreback er førstemann i boka til dommer Aslam i dag etter å ha brukt ulovlige midler når Vesterlund drar seg forbi på høyresiden.
    28'
    Antonsen slår det påfølgende frisparket hardt inn mo mål, men vertene klarerer unna.
    29'
    Jevnspilt både spillemessig og sjansemessig de første 30 på Lerkendal!
    30'
    Vertene kommer fint på venstresiden når Skarsem får løpt seg fri og spiller ut til Nelson. Kanten drar innover i banen før han banker til mot mål. Haugaard redder, før Pereira forsøker seg med høyrefoten like etterpå, men med samme resultat.
    32'
    Antonsen river ned Väänänen på vei fremover og hjemmefansen vil ha gult kort på den anvendelige midtbanespilleren, men Aslam nøyer seg med tilsnakk.
    34'
    Pereira bryter igjen og setter fart fremover før han skjærer innover og spiller til Cornic på motsatt side. Backen velger å spille i støtte i stedet for å angripe 1vs1 ytterst, da får han høre det fra hjemmefansen som piper i skuffelse.
    36'
    Tromsø leverer et godt angrep der de først spiller av RBKs press før de vender spillet høyere i banen. Paintsil slår inn fra venstrekanten mot Traoré som lusker bak Yttergård Jenssen i boksen, men stopperen ligger nok en gang godt posisjonert og stanger ballen unna fare.
    39'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Tromsø
    Mål: Ole Christian Sæter
    Målgivende: Carlo Holse
    Ole Sæter sender hjemmelaget foran etter en mesterlig kontring! Det er spissen som starter det hele når han mottar ballen rettvendt midt på banen og setter fart fremover før han spiller ut til Holse på høyrekanten som drar den med seg noen meter før han slår inn på Sæter som er på full fart inn i boksen. Legget går mellom stopper og keeper, og RBKs nummer ni er sikker som banken når han plasserer den høyt over Haugaard og i mål. 1-0!
    40'
    Vertene kommer på ny og Nelson presser frem et hjørnespark. Canadieren slår inn på første stolpe men Tromsø får halvveis klarert unna før Santeri Väänänen plukker ned ballen og spiller fri Pereira til venstre i boksen. Backen banker til med venstreslegga mot lengste hjørne, men skuddet sniker seg like utenfor. Nære 2-0!
    41'
    45'
    Det legges til ingenting i denne førsteomgangen. Rosenborg leder 1-0 etter en flott kontring der Carlo Holse serverte Ole Sæter foran mål. Gjestene har hatt litt mer ballinnehav enn vertene, men skapt lite. Vertene har skapt sine sjanser ved enten vending av spill eller ved overganger der de straffer et utspredd Tromsø-lag. Siste ti minuttene har hjemmelaget vært best, så Helstrup & co bør nok gjøre noen justeringer i pausen for å få kampen inn i sitt spor igjen. Vi ser frem til en spennende 2. omgang!
    45'
    Sæter setter i gang de siste 45!
    45'
    Helstrup mener sitt eget lag har vært for feige i førsteomgangen, mens Maalen mener eget lag bør bli enda bedre med ballen i laget for å klare å skape flere farlige angrep. Vi får se hvordan denne omgangen utfolder seg, RBK leder i alle fall 1-0 i skrivende stund.
    47'
    Glimrende gjenvinning av Skarsem nede ved vertenes benk før han spiller fri Holse like foran seg. Dansken holder på ballen før førstnevnte kommer på et godt løp på innsiden og blir spilt fri før han chipper ballen mot bakerste, men legget blir akkurat for langt til at Sæter når opp.
    48'
    Vertene kommer på ny!
    49'
    Skarsem banker til fra 20 meter, men skuddet går rett i blokka før Holse forsøker seg på et slags brassespark uten særlig hell.
    52'
    Sverre Nypan banker til mot mål fra 20 meter. Det tvinger Haugaard ut i full strekk, men dansken redder godt.
    54'
    Leo Cornic
    Cornic legger en motspiller i bakken på vei fremover midt på banen og blir tildømt det gule kortet av dommer Aslam.
    54'
    Frispark
    54'
    Skarsem legger Paintsil i bakken på vei fremover.
    56'
    Hjemmepublikummet svært misfornøyd når Paintsil går i bakken etter en situasjon med Nelson og får tildelt frispark.
    57'
    For en mulighet for Traoré! Vegard Erlien blir spilt fri i mellomrommet og kombinerer med spissen før han spiller han fri alene med Andre Hansen. Guineaneren har all verdens tid, men klarer ikke å treffe reint nok i avslutningen, dermed går ballen like utenfor lengste stolpe.
    58'
    Lite sjanser å melde om de siste minuttene. Tromsø har hatt mye ball mens vertene forsvarer seg godt på egen halvdel.
    62'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: El Hadji Diouf
    Ut: Yaw Paintsil
    62'
    Inn: Jakob Romsaas
    Ut: Christophe Psyché
    Dobbeltbytte for Tromsø. El Hadji Diouf og Jakob Romsaas erstatter Psyché og Paintsil. Da går Kent Are Antonsen inn som venstre sidestopper ser det ut til.
    62'
    Sæter sørger først for å vinne tilbake ballen på gjestenes halvdel før Skarsem spiller fri spissen igjen på 25 meter. Målscoreren legger ballen til rette på venstrefoten før han banker til mot mål, men skuddet går like utenfor lengste stolpe. Kunne blitt en tro kopi fra målet mot Lillestrøm forrige helg det!
    66'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Morten Bjørlo
    Ut: Olaus Skarsem
    Morten Bjørlo erstatter en frisk Olaus Skarsem som har løpt mye!
    67'
    Frispark
    67'
    Mål for Tromsø!
    Rosenborg 1 - 1 Tromsø
    Mål: El Hadji Diouf
    Målgivende: Niklas Vesterlund
    Bortelaget utligner på dødball! Antonsen slår en dødball inn på bakerste stolpe der Vesterlund vinner duellen og header inn i feltet. Innbytter Diouf agerer raskest i feltet og header inn 1-1 fra kloss hold!
    68'
    Gult kort til Tromsø
    El Hadji Diouf
    Mottar det gule i forbindelse med feiringen der, Diouf.
    70'
    Antonsen svinger corneren utover. Traoré kommer seg først på ballen og forsøker å stusse den i lengste hjørne, men headingen går utenfor lengste stolpe.
    70'
    Santeri Väänänen har også i dag vært veldig god uten ball. Finnen forflytter seg raskt og får alltid en tå på ballen slik at han får tvunget frem mange gode gjenvinninger.
    73'
    Nevnte Väänänen setter seg ned og har behov for behandling her. Det ser ut til at Børkeeiet gjør seg klar til å komme inn.
    73'
    Spillet er i gang igjen.
    75'
    Sadiku og Børkeeiet skal inn for RBK!
    76'
    Tromsø er inne i sin klart beste periode så langt i kampen og har styrt banespillet de siste 10-15 minuttene.
    76'
    Romsaas blir spilt fri i mellomrommet og banker til mot mål, men Hansen redder enkelt.
    77'
    Inn: Tobias Børkeeiet
    Ut: Santeri Väänänen
    Børkeeiet erstatter Väänänen som sliter med et eller annet.
    77'
    Inn: Agon Sadiku
    Ut: Ole Christian Sæter
    I tillegg erstatter Agon Sadiku målscorer Ole Sæter.
    78'
    Sverre Nypan legger seg ned og hoder seg til bakre legg.
    79'
    Rosenborg spiller for øyeblikket 10vs11. Skjelbred står klar til å komme inn ved neste stopp.
    80'
    Inn: Per Ciljan Skjelbred
    Ut: Sverre Nypan
    Skjelbred erstatter Nypan som sliter med krampe ser det ut til.
    81'
    Andre gule kort til Tromsø
    Leo Cornic går i bakken etter en luftduell mot El Hadju Diouf. Målscoreren er for aktiv med albuen i duellen og blir dermed tildelt sitt andre gule kort for dagen og må dermed forlate banen, gråtende.
    83'
    Maï Traoré
    Spissen får gult kort for protester i situasjonen.
    84'
    Inn: Miika Koskela
    Ut: Anders Jenssen
    Den høyreiste Finnen Koskela erstatter Anders Jenssen på stopperplass.
    85'
    Inn: Jesper Robertsen
    Ut: Vegard Erlien
    I tillegg kommer Jesper Robertsen inn for Vegard Erlien.
    85'
    Robertsen kommer inn på høyre vingback, mens Vesterlund går over på venstre.
    87'
    Bjørlo kommer seg fri i boksen, men treffer ikke med innlegget. Dermed ender det med 5-meter til Tromsø som bruker god til på faste situasjoner nå.
    87'
    Inn: Tobias Hafstad
    Ut: Sakarias Opsahl
    Siste bytte for gjestene når Tobias Hafstad erstatter Sakarias Opsahl.
    88'
    Skjelbred presser frem et hjørnespark!
    90'
    Pereira skal svinge inn fra høyre.
    90'
    Rosenborg 2 - 1 Tromsø
    Mål: Ulrik Yttergård Jenssen
    Målgivende: Erlend Dahl Reitan
    Ulrik Yttergård Jenssen sender Rosenborg i ledelsen på overtid! Pereira slår dødballen på bakerste. Dahl Reitan får etter hvert tuppet ballen fri til midtstopperkollegaen som banker til med venstrefoten og plasserer skuddet vakkert ned i lengste hjørne til vertenes store jubel og lettelse!
    90'
    Gaute Helstrup sender Miika Koskela opp som spiss i et siste forsøk på å få noe ut av denne kampen.
    90'+3
    Vertene får frispark godt inne på egen halvdel og flytter laget høyt i banen før Hansen slår opp.
    90'+3
    Trond Henriksen får gult kort for å nekte å gi ballen til Vesterlund når Tromsø får et innkast.
    90'+4
    Holse drar seg innover fra høyrekanten og banker til, men forsøket sklir av foten og går ut til innkast på motsatt side.
    90'+5
    90'+5
    Rosenborg vinner 2-1 over Tromsø og Svein Maalen tar dermed sin første trepoenger som RBK-trener!