1-0
1-1
Supporterfordeling på VG
10 934
9 137

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av Erik Eikebrokk

    Lagoppstillingene er inne, og Torgeir Børven benkes i RBK-debuten.
    Rosenborg (4-3-3): Hansen - Hedenstad, Reginiussen (c), Hovland, Trondsen - Zachariassen, Lundemo, Åsen - Helland, Islamovic, Ceide
    Vålerenga (4-3-3): Klaesson - Borchgrevink, Näsberg, Tollås Nation, Adekugbe - Shala, Oldrup Jensen, Lekven - Dønnum, Vilhjalmsson, Finne.
    Lagoppstillingene er inne, og det betyr at toppscoreren i Eliteserien, Torgeir Børven, nysignert fra Odd, starter på benken.
    På RBK-benken får Børven selskap av reservekeeper Faye Lund, Holse, Tagseth, Valsvik, Brattbakk og Botheim.
    Dag-Eiliv Fagermo, som kanskje kunne vært en kandidat til trenerjobben om han ikke hadde signert for Vålerenga før 2020-sesongen, har følgende spillere med seg på benken: Haug (k), Lædre Bjørdal, Stokke, Vega, Myhre, Sahraoui, Nouri.
    Trond Henriksen, som er vikartrener for Rosenborg for andre gang i sin trenerkarriere, ledet laget til årets første seier i bortekampen mot Brann sist runde. Med seier i sin første hjemmekamp, har han fått en perfekt start på «vikartrenerkarrieren».
    Dagens kamp er den 91. i serie- og cupsammenheng mellom lagene. Rosenborg har vunnet 47, 21 har endt uavgjort, og Vålerenga har vunnet 22. Vålerenga har ikke slått Rosenborg i serien på 16 kamper, men oslolaget slo RBK ut av cupen i 2017. Sist gang Vålerenga vant en seriekamp i Lerkendal, var i 2005.
    Det er ingen endringer i smitteverntiltakene som begrenser antall tilskuere på norske eliteseriekamper. Derfor er det nok en gang utsolgt på Lerkendal, med 200 tilskuere.
    Kampen skal ledes av hoveddommer Kai Erik Steen. Assistentdommere er Øystein Simon Ytterland og Morten Jensen. Fjerdedommer er Robert Eggen.
    Rosenborgs andre nysignering, Per Ciljan Skjelbred, er ikke i dagens Rosenborg-tropp. I respekt for Roar «Supermann» Strand har Skjelbred valgt å spille med drakt nummer 5 i år, og ikke nummer 6, som det har vært snakk om. - Jeg har så stor respekt for Roar Strand at jeg kunne bare ikke gjøre det. Så lenge jeg er aktiv, så mener jeg nummer 6 skal være hellig, sier Skjelbred til RBK.no.
    Avspark er få minutter unna, lagene er ute på banen, og Åge Aleksandersen synger «Bilde ta'n Ivers». Nesten alt er som det skal være på Lerkendal.
    Rosenborg tar avspark i kveldssola på Lerkendal.
    Kampen har startet
    Enorm Vålerenga-sjanse før minuttet er spilt. Bård Finne danser seg gjennom forsvaret, men chipper ballen over mål, alene med keeper Hansen.
    1'
    Ballen går via en Rosenborg-spiller, og til corner. Den corneren fanger Hansen enkelt.
    2'
    Dommer Steen stopper spillet, etter at Adekugbe blir liggende nede etter duellen med Hansen. Kommer seg kjapt på beina.
    2'
    Fagermo brøler på sideilnja: – Stå opp, stå opp. Han vil helt tydelig hindre hjemmelaget i å sette igang kort.
    2'
    Gult kort til Rosenborg
    Vegar Hedenstad
    Hedenstad kakker Vilhjalmsson på hælene. Dommer Steen dømmer frispark, og fisker det gule kortet ut av lomma.
    3'
    Begge lag er voldsomt høylytte utpå matta, men det er vanskelig å høre hva de sier. Begge lag virker i hvert fall å være voldsomt tent.
    4'
    Rosenborgs første angrep på venstre. Islamovic tar med seg Åsen, som forsøker å stikke gjennom Ceide på venstre. Stoppes av Borchgrevink.
    4'
    Vålerenga lar Oldrup Jensen gå i duellen med Rosenborg-spiss Islamovic. Dermed kan begge stopperne falle ned i sikring.
    5'
    Frispark til Rosenborg i god posisjon. Rett utenfor hjørnet av 16-meteren. Dette er Hedenstad- og Hellandland.
    6'
    Pål André Helland
    Helland banker til, men ballen går via VIF-muren, og lander oppe på målet til keeper Klaesson.
    7'
    Hjørnespark til Rosenborg
    7'
    Even Hovland
    Helland slår corneren perfekt på hodet til Hovland, som header i stolpen og ut.
    7'
    Nytt frispark til Rosenborg, nesten i samme posisjon som i stad, men litt lenger ute. Det betyr at det helt sikkert blir et innlegg denne gangen. Adegkugbe header unna.
    8'
    – Kom i boks, kom i boks, roper vikartrener Rambo, idet Åsen slår innlegget rett i nærmeste Vålerenga-spiller.
    9'
    Vålerenga bryter og kan kontre. Hedenstad skjærer inn foran Shala, og klarerer til innkast.
    9'
    Vålerenga åpnet kampen best og hadde ballen mye. I de siste minuttene har hjemmelaget tatt mer over.
    9'
    Strålende pasning fra Finne over til Dønnum på motsatt flanke. Vilhjalmsson kommer stupende inn i fart, men innlegget er akkurat litt for høyt.
    10'
    Fagermo er allerede i ferd med å skrike seg hest. Trond «Rambo» Henriksen er hakket roligere stående foran hjemmebenken.
    11'
    Rosenborg presser høyt, men ikke veldig hardt. Det er likevel nok til å tvinge Vålerenga til å slå langt.
    13'
    Hovland mister ballen håpløst til Vilhjalmsson 25 meter fra mål, men islendingen er ikke rask nok til å komme til avslutning. Styrer ned mot dødlinja og forsøker seg på et innlegg, som aldri kommer frem.
    14'
    Vålerenga angriper på venstre, og har mange folk med foran mål. Innlegget er dårlig, og Rosenborg prøver å kontre med Helland og Islamovic. Lykkes ikke.
    15'
    Håpløs pasning fra Oldrup Jensen. Adekugbe står fire meter unna, men Jensen bommer. Innkast til Rosenborg.
    15'
    Rosenborg tar kjapt frispark ute på høyre.
    16'
    Kristoffer Zachariassen
    Nydelig vending av Zachariassen, og får skutt fritt fra 15 meter. Treffer greit med venstre fot, men treffer er mer sleiv enn reint.
    16'
    Hansen finner Trondsen med en kjapp langpasning, men Trondsen virker usikker på om han skal ta med ballen fremover eller vende hjem. Prøver på det første, men det blir for forsiktig, og Dønnum vinner igjen ballen.
    17'
    Pål André Helland
    Helland fyrer av et skudd fra relativt umulig posisjon. Optimistisk og høyt over.
    18'
    Oldrup Jensen gir Dønnum ei skikkelig skyllebøtte for at sistnevnte ikke starter i bakrom bak Trondsen. Dønnum virker ikke helt enig.
    19'
    Zachariassen med god vending av spillet, ut mot venstre.
    20'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Marius Lundemo
    SÅNN SKAL DET GJØRES. Marius Lundemo får ballen av Ceide - via Dønnum - på tjue meter. Og den Apoel-klare midtbanemannen krummer nakken, lader kanonen, klemmer til, og får kanontreff. Ballen suser inn i krysset.
    20'
    Dino Islamovic
    Dino Islamovic får avansere relativt upresset med ballen, men Vålerenga-forsvaret er smart, og tvinger den målløse spissen til å bruke høyrefot, sin dårligste. Resultatet blir alt annet enn Lundemos.
    23'
    Vålerenga med ballen nå. Rosenborg jobber hardt sideveis, og dekker de rommene de i perioder ikke greide å dekke i hjemmekampen mot Vålerenga.
    24'
    Bortelaget finner ikke de samme mellomrommene som Glimt gjorde, og ender som regel opp med å søke løsninger ut mot flankene. Derfra er veien til målet lang.
    25'
    Rosenborg kontrer. Fra Trondsen helt over til Helland. Hedenstad overlapper med en sekstimetersspurt, og slår inn på første touch. Treffer en Vålerenga-spiller, og bortelaget slipper med skrekken. Det var en kontring det lukta svidd av.
    25'
    Magnus Lekven
    Lekven får avslutta på mål, men treffer ikke godt, og ballen subber inn til RBK-keeper Hansen.
    27'
    Nydelig hælfinte av Ceide. Tar seg forbi Borchgrevink i første omgang, men VIF-backen kommer seg på rett side. Det ender med innlegg, men Ceide treffer ingen medspillere. Det var ikke veldig mange hvite trøyer innenfor 16-meteren. Hvor er Roar Strand og Leo?
    28'
    Sportslig leder Micke Dorsin har også i dag tatt plass på trenerbenken. Denne gang i treningsklær. Svensken lærer...
    29'
    Islamovic vinner en duell på midten, og header til Zachariassen som har indreløperrom foran seg. Rosenborg stuper i angrep, og får en corner. Nære på en ny stor mulighet.
    29'
    Hjørnespark til Rosenborg. Helland slår den i nettveggen.
    29'
    Rosenborg-keeper André Hansen har slått mye langt mot Islamovic. Svensken har vunnet noen av duellene, men utover det har spissen nok en gang vært usynlig i det offensive spillet.
    32'
    Fagermo vil ha laget enda høyere opp i presset. Spesielt indreløperne får beskjed om å komme seg høyere i banen, slik at bortelaget nærmest danner en plog.
    33'
    Ceide kommer seg til dødlinja på venstre, og slår inn. Keeper Klaesson fanger til slutt ballen, etter å ha gitt en liten retur. Bra RBK-angrep. Ceide er på hugget nå.
    34'
    Ceide spiller i stedet for en skadet Samuel Adegbenro.
    35'
    Ceide igjen, tar seg enkelt forbi Borchgrevink, som sliter med å holde følge med ungguttens fart. Innlegget er for høyt denne gang, og går over alt og alle ut til innkast.
    36'
    Medspillerne sørger for å gi Ceide ballen ofte nå. De vet at han har taket på Borchgrevink.
    37'
    Vålerenga vrir spillet. Lekven legger inn, men Rosenborg-forsvaret er først på ballen og header ut. Vålerenga vinner igjen ballen og starter neste bølge 30 meter fra mål.
    37'
    Det er fra innlegg helt ute fra flankene bortelaget har vært farlige til nå. I bakrom har det knapt vært noen blå, hvit og rød trussel.
    38'
    Matthias Vilhjalmsson
    STOR Vålerenga-sjanse. Dønnum og Borchgrevink spiller seg seg til innlegg fra dødlinja denne gangen, og Vilhjalmsson er først på ballen. Treffer godt på headinga, men ballen går en snau meter utenfor stolpen.
    38'
    Så er det Hedenstad som er med helt opp på høyre flanke. Innlegget er godt, men heades unna. Det svinger bra på Lerkendal nå. Hawaii-fotball.
    39'
    Hjørnespark til Rosenborg. Hjemmefansen svarer med trampeklapp på et utsolgt Lerkendal.
    40'
    Lundemo knuser to Vålerenga-spiller i lufta etter Klaessons femmeter. Lundemo har vært god. Scoringen gjør at han nok har vært omgangens bestemann, uten at første 45 har vært noen oppvisning i fotballkunst.
    41'
    Vålerenga vrir spillet, og Dønnum setter fart på høyre.
    42'
    Aron Dønnum
    Dønnum går innover på Dønnum-/Hellandvis, og sikter inn foten på lengste kryss. Ballen curler ikke nok, men greit forsøk.
    42'
    Hovland vil ha en ny gul ball. Får det av fjerdedommeren, og haler ut litt tid i tillegg...
    43'
    Pål André Helland
    Helland fyrer av. Skuddet er ikke veldig hardt, men Klaesson glipper ballen. Islamovic plukker opp returen med ryggen mot mål, og får ikke til noe godt skudd.
    44'
    Pause. Rosenborg leder fortjent. Det har ikke vært oppvisningsfotball, men Rosenborg ser bedre ut enn på lenge. Helland og Hedenstad har kombinert mye på høyresida, og Ceide har vært frisk på venstre. Men den største kunstneren er likevel Marius Lundemo, som malte ballen i krysset.
    Lagene er på vei ut på banen igjen. Har Fagermo sagt noe «game changing» i pausen på hes østlandsdialekt.
    2. omgang
    Det er ingen forandringer på noen av lagene.
    46'
    Torgeir Børven rørte seg mye ute på matta i pausen, og får nå instrukser av støtteapparatet til Rosenborg.
    46'
    Frispark til Rosenborg 40 meter fra mål. Tas kort, før Helland chipper den inn mot straffemerket. Heades unna av bortelaget.
    47'
    Hovland setter fart på, men får aldri kvitta seg med ballen. Løper inn i to motspillere, og mister ballen. Vålerenga kontrer på høyre, og Oldrup Jensen forsøker seg fra langt hold. Hansen strekker seg, og må gi til corner.
    49'
    Hjørnespark til Vålerenga
    49'
    Sam Adekugbe
    Godt innlegg fra Vålerenga, men RBK-stopperne header unna. Adegkugbe klinker til på hel volley fra 18 meter, men rett i forsvarsmuren.
    49'
    Hawaii-fotballen fortsetter. Rosenborg går rett i angrep, og får corner fra venstre.
    50'
    – Vegar, roper Helland. Skal det komme et hel volley-forsøk? Nei, det var bare finte fra duoen...
    50'
    Bortelaget klarerer, og nå er det plutselig bortelaget som kontrer på høyre ved Bård Finne. Kommer ikke til innlegg.
    51'
    Tøffingen Tore Reginiussen laget et unødvendig straffespark mot Bodø/Glimt, men i dag har Rosenborg-kapteinen vært tilbake på sitt forventede nivå.
    52'
    Strålende av Dønnum. Drar seg innover og finner Adegkugbe på venstre. Får ballen tilbake, men sklir idet han skal utføre det han nå måtte ha planlagt.
    53'
    Vilhjalmsson får slått inn fra høyre, men når islendingen slår inn, er det ingen til å heade ballen i mål.
    54'
    Det er Børven og Holse som ser ut til å være mest aktive i oppvarminga på sidelinja.
    54'
    Fredrik Oldrup Jensen
    Godt VIF-spill på venstre. Adegkugbe får lagt inn. Nedfallsfrukten havner hos Oldrup Jensen, som drar til. Langt over.
    55'
    Akkurat som i første omgang er det Vålerenga som har åpnet best, men uten å komme til store sjanser.
    55'
    Vålerenga kontrer, fire mot tre. Dønnum leder an, og blir tatt kynisk av Zachariassen.
    56'
    Gult kort til Rosenborg
    Kristoffer Zachariassen
    Kynisk, men smart av «Doffen». Hindret en god overgangsmulighet der.
    56'
    Fagermo klapper energisk på sidelinja. Roper og roper, og ber om mer av det samme.
    57'
    Zachariassen seint inne på Adekugbe. Dommer Steen lar seg ikke friste til å dra opp det andre gule. Det hadde vært strengt.
    58'
    Endelig vinner Vilhjalmsson en duell mot sin tidligere lagkamerat Reginiussen, men medspillerne får ikke tak i andreballen.
    58'
    Edvard Tagseth ser også ut til å gjøre seg klar. Er Trond Henriksen redd for at Zachariassen skal bli for ivrig, og dra på seg et nytt gult kort, som i så fall betyr rødt?
    59'
    Oldrup Jensen vrir spillet over til Adekugbe. Shala får ballen, og slår inn tidlig. Dette har vært bortelagets angrepssoppskrift hele kampen, men heller ikke nå treffer innlegget blink.
    60'
    Med drakt nummer 14 er Torgeir Børven klar til å debutere for Rosenborg. Tagseth skal også inn.
    61'
    Dønnum helt over til venstre, men Zachariassen jobber bra, og hindrer til og med corner imot.
    62'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Torgeir Børven
    Ut: Dino Islamovic
    62'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Edvard Tagseth
    Ut: Gjermund Åsen
    62'
    Da kom endelig byttet «hele Trondheim» har ventet på. Børven inn. Islamovic ut. Er det for godt? Svensken står nå med fem seriekamper for Rosenborg. Null mål.
    62'
    Pål André Helland
    Helland gjør det på Helland-vis. Går innover og skyter fra tjue meter. Treffer dårlig. Der var det mange medspillere foran mål, og Hedenstad kom - nok en gang - på en sugende overlapp.
    64'
    Da skal Vålerenga bytte også. To inn, to ut.
    64'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Bård Finne
    Ut: Osame Sahraoui
    65'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Felix Horn Myhre
    Ut: Magnus Lekven
    65'
    Ceide vinner ballen etter et dårlig Vålerenga-utspill. Vingen setter fart på, og Børven lurer foran mål, men innlegget kommer aldri.
    65'
    Danske Carlo Holse er nestemann som skal inn for Rosenborg.
    66'
    Hansen med et nydelig utspill, men Trondsen greier ikke å ta ned ballen.
    66'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Carlo Holse
    Ut: Emil Konradsen Ceide
    67'
    Ceide har spilt seg ferdig. Får applaus fra hjemmefansen. Godkjent kamp av unggutten, som har vist seg frem i perioder.
    67'
    Aron Dønnum
    Stor Vålerenga-sjansen. Shala står og venter helt alene på 13 meter, men Dønnum ser ikke opp, og skyter selv. Da kaster hjemmelaget seg inn og får blokkert før ballen når frem til målet.
    68'
    Rosenborg har ikke vært i nærheten av å skape en målsjanse i andre omgang. Vålerenga har hatt ballen mest, men kommer seg sjelden inn i hjemmelagets 16-meter. Det blir veldig mange innlegg fra langt hold, og da er Reginiussen og Hovland ofte sjef i egen boks.
    70'
    Hjørnespark til Vålerenga. Utrolig at ingen får en fot på den ballen. Ballen går gjennom hele feltet.
    70'
    Noen må ha fått en fot på den, for dommer Steen dømmer ny corner, til hjemmelagets store irritasjon.
    71'
    Rosenborg forsvarer seg dypt, men godt nå. Det er kun ute på flankene at bortelaget finner boltreplass.
    71'
    Carlo Holse
    Børven med en god touch mot sin tidligere klubb, og finner Holse utenfor seg. Dansken kliner til på første mulighet, og skuddet har retning mot nærmeste kryss. Over.
    73'
    Rosenborg hakket mer med nå, og for første gang på lenge kommer Hedenstad på overlapp. Innlegget er upresist.
    74'
    Gult kort til Rosenborg
    Pål André Helland
    Merkelig situasjon, der Adekugbe blir liggende. Helland får i hvert fall gult kort.
    75'
    Klaesson prøver å lure til seg 20 meter på frisparket, noe hjemmefansen skynder seg å gjøre dommer Steen oppmerksom på. Klaesson hører etter.
    76'
    Så er det Rosenborg som får frispark, og bortelaget som får gult kort.
    76'
    Gult kort til Vålerenga
    Christian Borchgrevink
    76'
    Godt slått frispark fra Helland. Sikter mot Reginiussen, men kommer ikke frem.
    76'
    God tanke fra Børven. Får ballen fra Zachariassen, og ser Holse komme stormende fra venstre. Touchen blir litt for hard, og ballen suser inn til VIF-keeperen.
    77'
    Shala mot Reginiussen inne i 16-meteren. Shala får ikke vendt opp; da har RBK-kapteinen gjort jobben sin.
    78'
    Hjørnespark til Vålerenga
    78'
    Mål for Vålerenga!
    Rosenborg 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Ivan Näsberg
    Der sitter den for bortelaget, etter en retur etter corner. Näsberg setter den med høyre fot fra fire meter. Hansen rekker ikke å få opp armene. Det er fortjent nok, for Vålerenga har vært klart best i andre omgang.
    79'
    Godt RBK-angrep på høyre. Zachariassen som får lagt inn fra dødlinja, men heller ikke nå treffer hjemmelaget på innlegget.
    80'
    Borchgrevink med krampe. Må ut.
    81'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Amin Nouri
    Ut: Christian Borchgrevink
    81'
    Fagermo vil ha laget sitt høyere og raskere i press. Ser han muligheten til tre poeng? Rosenborg har vært merkbart dårligere i andre omgang enn i første.
    83'
    Børven med en nestenmulighet etter at Zachariassen tar ned et dårlig utspill fra Klaesson. Får en dårlig touch, og Vålerenga får frispark.
    84'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Benjamin Stokke
    Ut: Aron Dønnum
    84'
    Det er Vålerenga som ser ut til å jage scoring. Rosenborg flytter ikke lenger beina like kjapt og like mye.
    86'
    Gult kort til Vålerenga
    Felix Horn Myhre
    Innbytteren er altfor seint inne i Trondsen, og får et fortjent gult kort.
    87'
    Børven har ikke vist seg frem i debuten. Et par gode touch, og et par dårlige. Det er status etter den første snaue halvtimen i Rosenborg-drakt.
    88'
    Filip Brattbakk skal inn for Rosenborg. Da er det vel Helland som skal vike.
    89'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Filip Brattbakk
    Ut: Pål André Helland
    89'
    Rosenborg med et av sine siste forsøk nå. Vålerenga ligger lavt i banen, og hjemmelaget kommer ikke gjennom.
    89'
    Kristoffer Zachariassen
    Zachariassen drar seg innover og skyter med venstre fot fra 17 meter. Det er faktisk det nærmeste RBK har kommet i andre omgang. Men rett på keeper.
    90'+1
    Det skal spilles minimum fire tilleggsminutter.
    90'+1
    – Vi må slå inn når vi kan, roper Trond Henriksen fra trenerbenken. «Rambo» vil nok ha flere innlegg mot Børven, som har fått lite å jobbe med etter innhoppet.
    90'+3
    Vålerenga nå.
    90'+3
    Holse feller Shala, i det som er veldig god posisjon for bortelaget. Fra tjue meter, litt ut mot høyre.
    90'+3
    Fagermo vil ha Myhre foran muren og to i mur. Kommer det et genialt dødballtrekk nå?
    90'+4
    Det er Shala som skal ta det.
    90'+4
    Herolind Shala
    Shala sikter ganske bra mot nærmeste kryss, men godt over.
    90'+4
    Kampen er slutt. Trondsen fikk til et godt innlegg på overtid som Børven er først på. Brattbakk ser ut til å rekke først frem, men trekker seg i duellen.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her