Velkommen! Her skal vi følge Viking mot Sandefjord.
    Lagene er inne...
    VIKING (4-3-3): Austbø - Torsteinbø, Heggheim, Vevatne, Pereira - Bell, Løkberg, Furdal - Ibrahimaj, Berisha, Østensen.
    SANDEFJORD (4-2-3-1): Storevik - Jonsson, Grorud, Moen Foss, Kralj - Palsson, Kurtovic - Brenden, Rufo, Normann Hansen - Gussiås.
    Bjarne Berntsen overrasker med å gi 19-åringen Henrik Heggheim sin debut. Han danner stopperpar med kaptein Viljar Vevatne. Axel Oskar Andrésson tar plass på benken. I tillegg er Rolf Daniel Vikstøl og Harald Nilsen Tangen ute av laget som tapte 1-2 for Vålerenga lørdag. Inn kommer Adrian Pereira og Johnny Furdal.
    Marti Cifuenes gjør to endringer fra tapet for Haugesund søndag. Ze Eduardo sliter med en småskade, og inn kommer Emil Palsson. 16-åringen Peder Meen Johansen viker plass for Rufo.
    For Viking mangler skadede Sondre Bjørshol, Arild Østbø, Yann-Erik de Lanlay, Runar Hove og Jefferson de Souza. Sondre Auklend er fortsatt syk.
    På Sandefjords skadeliste finner vi Brice Wembangomo og nevnte Ze Eduardo.
    Det er et hjemmelag i poengnød etter å ha tatt ett fattig poeng på de fire første kampene. Gjestene fikk en god sesongstart med fire poeng på de første kampene, men står nå med to strake tap.
    Lagene har ikke møttes i en tellende kamp siden 2017. Da vant Sandefjord begge oppgjørene i sesongen som endte med nedrykk for Viking.
    De fem siste kampene mellom lagene i Stavanger har endt med en seier til hvert lag. Tre ganger har det endt uavgjort.
    Rohit Saggi leder lagene ut på banen!
    Lagene er klare. Straks avspark på SR-Bank Arena!
    Dommer overrasker speaker og blåser igang kampen ett minutt før klokken 18.00. De 200 tilskuerne holder trøkket oppe under Ein Blåe Dag selv om de ble avbrutt halvveis, og høres ut som de er flere tusen. Sterkt.
    1'
    Løkberg er sent inne i en takling, og feller Rufo. Ville nok vært et klart gult kort senere i kampen...
    3'
    Kurtovic slår inn. Viking klarerer enkelt.
    4'
    Rufo er oppe med en høy fot. Frisparket på midten tar Viking raskt.
    5'
    Viking angriper, men det mangler litt på de siste avgjørende pasningene.
    6'
    Grorud med en presis ball opp på Rufo, som legger igjen. Der er Bell og vinner ballen for Viking.
    7'
    Berisha presser Sandefjord-stopperne, og er tydelig irritert på at ingen lagkamerater følger etter.
    8'
    Furdal flikker videre en ball fra Heggheim, men den blir for lang for Østensen.
    9'
    Rufo skyter fra distanse. Langt utenfor.
    10'
    Pereira kombinerer med Furdal før han spiller mot Østensen. Sistnevnte sklir, og ballen går ut til innkast for gjestene.
    10'
    Ibrahimaj får ballen i feltet, men er i offside.
    11'
    Rufo er skuddvillig i dag, og skyter fra langt holdt igjen. Enda lengre enn sist, og enda lengre utenfor.
    11'
    Grorud med en lang ball mot Jonsson, men høyrebacken klarer ikke å stoppe ballen.
    12'
    Løkberg er sen i nok en duell, og lager sitt andre frispark. Bør ikke gjøre det mange ganger til før det gule kommer.
    13'
    Joe Bell river seg fri fra Gussiås. Sandefjord-spilleren henger på, og lager til slutt frispark omtrent 30 meter fra Sandefjord-målet.
    15'
    Bell og Ibrahimaj prøver seg på en innøvd variant. Går ikke som planlagt og ender med femmeter.
    15'
    Vært et litt rotete oppgjør til nå. To lag som prøver, men ikke får til spesielt mye offensivt.
    17'
    Sandefjord slår inn. Debutant Heggheim skaller den vekk.
    19'
    Ny lang ball fra Sandefjord. Pereira header den til innkast.
    20'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Vidar Ari Jónsson
    Viking kontrer, og Østensen setter fart. Sandefjords høyreback river ned Østensen, og blir belønnet med kampens første gule kort.
    20'
    Rufo får ballen i feltet, men snubler i det han skal ta ned ballen. Kunne blitt en enorm mulighet for gjestene.
    22'
    Halvspilt første omgang. Har vært relativt tamme greier så langt.
    23'
    Storevik med et håpløst utspill, og Viking setter fart. Furdal spiller alt for sent ut til Ibrahimaj, som har forsvunnet inn i offside.
    24'
    Heggheim prøver seg med en lang ball opp mot Berisha. Storevik er ute og plukker den greit.
    25'
    Ball i bakrom mot Rufo. Heggheim er våken og får avverget den. Har kommet godt fra de første 25 minuttene i debuten unge Heggheim.
    26'
    Berisha spilles gjennom på blankt, men blåses av for offside. Den så i beste fall marginal ut.
    27'
    KJEMPEREDNING AV AUSTBØ! Sandefjord slår presist inn i boksen til Gussiås som avslutter fra fem meter. Der gjør Austbø seg stor og redder mesterlig.
    28'
    Viking prøver å trykke Sandefjord rundt sekstenmeteren. Bell lager til slutt frispark.
    30'
    Rufo går og går, før han stoppes kontant av Vevatne.
    31'
    Lars Grorud
    Palsson og Grorud stopper Østensen voldsomt, og Grorud får det gule. Han er uenig i det, og virker som han mener at Palsson skulle hatt det.
    32'
    Bell slår frisparket. Får ikke nok høyde på den, og stoppes i første Sandefjord-spiller.
    33'
    Torsteinbø kommer på høyre, men går overende i det han skal legge inn.
    33'
    Østensen sitter nede. Tommy Høiland gjør seg klar til å komme inn.
    34'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Even Østensen
    Har bare spilt 69 minutter så langt denne sesongen Viking-spissen. Nå får han nesten like mange her hvis han blir på banen ut kampen.
    35'
    Viking presser Sandefjord godt nå. Gjør det vanskelig for gjestene å holde i ballen.
    37'
    Frispark mot Bell, som holder i Rufo. De to har hatt sine dueller på midten i dag.
    37'
    Rufo klinker til igjen. Rett i blokken til Vevatne.
    38'
    Berisha vinner ballen, og kan sette fart. Blir fryktelig ubesluttsom, og Sandefjord vinner ballen tilbake.
    38'
    Etter at Tommy Høiland kom inn har Berisha lagt seg på venstre kant. Høiland som spiss.
    39'
    Nordmann Hansen med en fin bevegelse på midten, som får Løkberg ned på rompen. Blir ikke noe mer ut av den for Sandefjord dog, som spiller vekk ballen.
    40'
    Viking slår fremover, men treffer dommer Saggi. Stemmer ikke offensivt for hjemmelaget så langt i denne kampen.
    42'
    Vi er inne i omgangens siste ordinære minutt. Legges nok ikke til fryktelig mange minutter her.
    45'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Viking triller ball i forsvar.
    45'+1
    Der er det pause i Stavanger. Fryktelig tynn suppe offensivt fra begge lag, der Sandefjord og Sivert Gussiås har hatt den eneste muligheten så langt. Vi håper på bedre underholdning enn dette de siste 45 minuttene.
    Spillerne kommer ut på banen igjen.
    Høiland sparker igang de siste 45 minuttene.
    46'
    Viking går rett i angrep, og Løkberg skyter. Vikings første skudd så langt i kampen. Tok 46 minutter det. Corner til hjemmelaget.
    46'
    Ibrahimaj slår inn to ganger, før Sandefjord til slutt får klarert.
    47'
    Rufo og Sandefjord kontrer. Holder for lenge i ballen, før han spiller den rett i beina til Løkberg.
    47'
    Ibrahimaj legger inn. Rett på hodet til Foss.
    48'
    Frispark mot Jonsson som tar ballen forbi Berisha med armen. Har gult kort fra før islendingen, så lever litt på kanten av sånne ting.
    49'
    Vevatne bryter, og får frispark. Godt gjort av Vikings kaptein.
    50'
    HØILAND HEADER UTENFOR! Torsteinbø prikker ballen på hodet til Høiland, som fra seks-syv meter header noen meter utenfor. Vikings første mulighet i kampen.
    51'
    Viking holder trykket oppe, og Løkberg får skutt inne i feltet. Rett i klypene på Storevik.
    52'
    Heggheim stopper et Sandefjord-angrep.
    53'
    Nok engang stopper Heggheim et angrep, når han er nede og hindre en ball i bakrom.
    54'
    Virker helt klart som en spennende midtstopper, 19 år gamle Heggheim. Uredd til å ta med ballen fremover, og solid defensivt. Imponerende debut så langt. Ser ut som han har spilt en rekke kamper på de øverste nivå tidligere.
    55'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Kristoffer Løkberg
    Målgivende: Veton Berisha
    DER SITTER DEN FOR VIKING! Berisha stormer opp langst venstre, før han legger inn. Sandefjord får den ikke bort, og Løkberg kommer på et sugende løp og klinker den i nettet.
    56'
    Sandefjord prøver seg fra distanse. På mål denne gangen, men Austbø får skutt den ut til corner.
    58'
    Viking får klarert hjørnesparket.
    59'
    Frispark til Viking utenfor hjørnet av sekstenmeteren.
    59'
    Joe Bell står klar.
    60'
    Viking 2 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Veton Berisha
    Målgivende: Joe Bell
    VIKING DOBLER! Bell slår presist inn, og Berisha stusser den i lengste. To raske mål fra hjemmelaget!
    60'
    Ikke vanskelig å forstå når man ser stillingen, men Viking har kommet veldig friskt i gang i andre omgang. Bjarne Berntsen har nok sagt noe smart i pausen, for han kan ikke ha vært spesielt fornøyd etter de første 45.
    62'
    Heggheim header unna en lang ball fra Storevik.
    63'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Marc Vales
    Ut: Lars Grorud
    64'
    Inn: George Gibson
    Ut: Kristoffer Hansen
    Dobbeltbytte fra gjestene.
    64'
    Heggheim stusser et innlegg ut til corner for gjestene.
    66'
    Sandefjord tar corneren kort, før ballen legges inn. Fryktelig langt over alle.
    66'
    AUSTBØ REDDER IGJEN! Rufo prikker et innlegg på bakerste, og ballen blir headet mot mål. Austbø er der, og får den ut til nok et hjørnespark.
    68'
    Sandefjord får to forsøk på corner, men Viking har kontroll på begge.
    69'
    Inn: Zymer Bytyqi
    Ut: Kristoffer Løkberg
    Målscorer (!) Løkberg tar plass på benken. Inn kommer Zymer Bytyqi.
    70'
    Kralj skyter fra laaaangt hold. Skuddet er hardt og godt, og Austbø må gi til corner.
    70'
    Også denne gangen får Viking ut hjørnesparket.
    71'
    Bytyqi prøver å tre gjennom Høiland med hælen, men den stoppes i Sandefjord-forsvaret.
    71'
    Innlegg fra Bytyqi som Storevik plukker enkelt.
    72'
    Ny corner til gjestene. Får nok en gang ikke noe ut av den.
    72'
    Ballen løftes i bakrom mot Gibson, men forsøket er svakt. Triller ut dødlinja.
    75'
    Stor Sandefjord-sjanse! De løfter langt opp og Gussiås får dra til på hel volley rett utenfor boksen. Det går like over.
    77'
    Cifuentes gjør klart et siste dobbeltbytte på sidelinjene.
    79'
    Inn: Marcos Celorrio
    Ut: Erik Brenden
    79'
    Inn: Lars Markmanrud
    Ut: Sivert Gussiås
    80'
    Rufo felles av Bell på midtbanen. Frispark til Sandefjord, som flytter opp.
    81'
    Frisparket slår mot nevnte Rufo, men Austbø er våken og bokser til kast.
    81'
    Bytyqi slår inn, men Sandefjord feier unna.
    84'
    Inn: Sebastian Sebulonsen
    Ut: Veton Berisha
    85'
    Inn: Stefan Mladenovic
    Ut: Vidar Ari Jónsson
    85'
    Celorrio takler ballen ut til Viking-corner.
    86'
    Viking tar den kort, og Høiland vinner en ny corner.
    87'
    Torsteinbø er smart. Drar av to mann, før han får en liten berøring i ryggen. Går rett i bakken, og får frispark.
    89'
    Bell løfter inn, men Sandefjord vinner i boksen igjen.
    89'
    Ny Sandefjord-mulighet! Rufo spilles gjennom, og forsøker å lobbe ballen mykt over Austbø. Keeperen er med på notene, og fanger lobben i henda.
    90'+1
    Celorrio tar ned en bakk på kanten av sekstenmeteren, og smeller til på halv volley. Et stykke utenfor.
    90'+3
    Austbø ruser ut i feltet og smeller rett i Marc Vales. Like etter gir Saggi frispark rett utenfor boksen. Austbø blir liggende etter trøkken. Frisparket dommeren gir er for en hands på Høiland som er vanskelig å forstå. Kunne fort gitt straffe der.
    90'+6
    Austbø kommer seg på beina, og det gjøres klart for frispark rett utenfor boksen.