Svensson løfter i bakrom på Søderlund, men Sigurdsson bruker farten sin og kommer seg på rett side. Søderlund utfordrer, men kommer ikke rundt.
    Østbø bommer grovt på et utspill, men slipper med skrekken når Gamboa sklir i det han skal ta i mot ballen fra Riski.
    Gamst går i ryggen på Nisja og lager frispark midt på egen halvdel.
    Danielsen løfter inn i feltet, men ingen truer ballbanen og Lund Hansen plukker lett.
    Gamst slår i bakrom, men Ingison klarerer til innkast.
    4'
    Gamst er mye involvert. Nå stusser han i bakrom mot Søderlund, men spissen får ikke tak i ballen i hard kamp med Ingison.
    5'
    Gamboa sliter seg forbi to mann før han mister ballen til Bertelsen. Dommeren har sett an fordelen og gir frispark op midtbanen.
    6'
    Gamsten tar et frispark hurtig og løfter fint i bakrom mot Riski. Han avvinkes for offside.
    7'
    Thorsteinsson setter fart i rom, men Jensen løper ham opp. Ballen spretter videre til Berisha, men heller ikke han klarer å bryte gjennom.
    8'
    de Lanlay får slått inn fra hjørnet av 16, og innlegget er godt. Går mellom keeper og forsvar, men ingen medspillere klarer å kaste seg frem til ballen. Femmeter.
    9'
    Sverrisson fører ball fremover og får tid til å sikte. Banker til med venstreslegga mot det lengste hjørnet, men nykommeren setter ballen utenfor. Lund Hansen strekker seg så lang han er, og har kanskje kontroll på den.
    10'
    Nisja trer pent gjennom til Berisha som ikke får rom til å avslutte i boksen. Reginiussen kommer inn og avverger til corner.
    11'
    Reginiussen header unna.
    11'
    RBK kan kontre med Gamboa, men backen ser ikke rommet til Bille på motsatt kant. Går selv, men takles kontant. Gamst plukker opp andreballen, men fremspillet til Riski går for langt.
    12'
    de Lanlay fører fremover og Danielsen kommer stormende på utsiden. Vingen slipper ballen, men Bille tar løpet hele veien hjem og avskjærer pasningen.
    14'
    Viking ruller opp fra høyre mot venstre, og får seg en del rom i prosessen. Thorsteinssons innlegg går derimot bak mål.
    16'
    Kampens første sjanse går til RBK! Ballen slås opp på Søderlund som i duell med SIgurdsson får gitt ballen til Gamst som kommer bakfra. Han tar med seg ballen på låret før han banker til fra 18 meter. Østbø får såvidt opp armene og parerer det knallharde skuddet som ikke er altfor godt plassert. Returen spretter ut i feltet, men Viking får klarert.
    16'
    Bille og Riski bytter side med jevne mellomrom. Bille er på høyre når han slår opp på Søderlund, men spissen pakkes godt inn mellom stopperne til Viking og sliter med å få fatt i ballen.
    19'
    Skjelvik og Gamst spiller fint veggspill, men Skjelvik gir bort ballen i det han har fått rom på kanten. Vanskelig å si hva eller hvem backen siktet på der.
    20'
    Nesten for RBK igjen. Gamst kaster langt og Søderlund får ballen på bakre stolpe. Spissen må ta en touch, og dermed rekker Viking å blokkere. Deretter faller ballen til Reginiussen som skyter fra 16 meter. Også det skuddet blokkeres.
    21'
    Bertelsen tar ballen etter en tøff duell mellom Gamboa og Thorsteinsson, men innlegget går over hele feltet.
    22'
    Viking holder trykket oppe og Danielsen kommer til innlegg. Lund Hansen plukker enkelt.
    22'
    Bille er sterk når han karrer til seg ballen på høyrekanten. I det han endelig får satt fart i rom, får han en dårlig touch og mister ballen ut over sidelinja.
    24'
    Gamst chipper elegant gjennom til Søderlund som har løpt seg fri i boksen. Spissen avvinkes for offside.
    25'
    Kjemperedning av Lund Hansen! Ingison løfter frem til Berisha som plutselig er alene med keeper. Berisha setter i gang med å runde keeper i det Lund Hansen kaster seg inn i beina hans. Keeperen kommer ut med ballen i fast grep. Imponerende.
    26'
    Gamst løfter et frispark inn i boksen, men Viking header ut.
    27'
    Berisha er sterk når han vinner ballen etter en hard duell med Jensen. Spissen må likevel trekke ut på kanten fremfor å gå på mål, og da kommer Gamboa inn og snapper ballen. Litt mer flaks der, og Berisha ville vært alene med keeper igjen.
    28'
    Sigurdsson slår langt, men ballen går over Berisha og inn til keeper.
    29'
    Jørgensen slår en lang crosser til de Lanlay. Vingen får tak i ballen, men klarer ikke å finne noen medspillere med den.
    30'
    Sigurdsson får ballen i eget felt av keeper, men bruker så lang tid med den at Svensson snapper den ut fra beina hans. Svensson prøver en hælflikk inn i feltet, men treffer ikke.
    31'
    de Lanlay slår et hardt og lavt innlegg i boksen, men Nisja og Sverrisson blir ikke enig om hvem som skal ta ballen. Det ender med at ingen av de gjør det.
    32'
    Kjempesjanse til Viking! Nisja trer fint ut til Berisha som er på kanten. Skjelvik er ute av posisjon, og Reginiussen støter. Han blir rundet enkelt og Berisha trekker seg inn i feltet. Fra 15 meter skyter han mot lengste hjørne, men Lund Hansen er lynraskt nede og fanger ballen i fast grep. God redning etter en god prestasjon av Berisha.
    33'
    Det har vært jevnspilt den førte halvtimen.
    34'
    RBK fosser i angrep med full styrke. Ballen går hurtig fremover og ender hos Gamboa som slår inn tidlig. Ballen lander på fem meter, men Søderlund klarer ikke å nå den. Bra takter i den kontringen der.
    35'
    Bille angriper til høyre og slår et lurt innlegg mellom keeper og forsvar, men hverken Søderlund eller Riski når frem til ballen. Danielsen klarerer.
    36'
    Gamst river til seg ballen og løfter i rom på Søderlund, men Østbø kommer ut og fanger.
    38'
    de Lanlay runder Riski og legger inn, men Skjelvik blokkerer. Danielsen plukker opp og får ballen inn i feltet, men uten å treffe noen medspillere.
    39'
    Bertelsen slår inn fra venstre, men Lund Hansen fanger.
    39'
    Bille spiller vegg med Gamst og kommer seg innover i banen. Trer en frekk chip til Søderlund i feltet, men spissen er ikke helt med på notene og Viking klarerer.
    40'
    Gamst kaster langt og Østbø holder på å havne på skogtur. Får tak i ballen og gir til corner.
    41'
    Ballen slås godt på bakre stolpe og heades inn i feltet. I et lite øyeblikk ligger den fritt til å tuppes i må på én meters hold, men ingen hvitkledde når frem i tide.
    41'
    de Lanlay runder Skjelvik og legger inn mot Thorsteinsson, men Gamboa header til corner.
    42'
    Gamst header unna.
    42'
    Riski er nede og jobber defensivt og avskjærer en pasning mot Nisja. Får en dytt i ryggen og et frispark.
    43'
    RBK setter fart fremover igjen. Rønning slår opp til Gamst som gir til Riski på førstetouchen. Han slår så inn med den første touchen, men Østbø kommer ut på ti meter og fanger like foran Søderlund.
    45'
    Sverrisson tar med seg ballen og skyter fra nærmere 30 meter. Utenfor lengste stolpe.
    45'+1
    Det legges til ett minutt i første omgang.
    45'+1
    Thorsteinsson plukker opp ballen etter en Berisha/Reginiussen-duell. Skjærer inn i feltet til høyre og skyter, men setter ballen i nettveggen.
    45'+1
    45'+2
    Det er pause på Lerkendal på stillingen 0-0. Det er greit at det står uavgjort, men det kunne fort kommet mål til begge lag. RBK har flere tilløp, og et par brukbare sjanser, mens VIking har omgangens største sjanse når Berisha er alene med keeper. RBK er såvidt førende i banespillet, uten at de kan sies å ha noe særlig overtak. Viking er farlige på overganger, og spesielt farten til den offensive trioen skal bli spennende å se utover i kampen.
    Mix har tatt av seg overtrekksdrakten og varmer opp i fullt kamp-kit nå. Det kan se ut som han skal inn.
    45'
    Viking starter med ballen i andre omgang.
    46'
    de Lanlay bruker hurtighet og akrobatikk for å passere Dorsin, men klarer ikke å legge inn i feltet. Pent forarbeid, dóg.
    48'
    Thorsteinsson kaster langt, men Rønning header unna.
    48'
    Bertelsen slår hardt og lavt inn i boksen. Berisha får avsluttet ved første stolpe, men ute av balanse klarer han ikke mer enn å sette ballen et par meter til side for mål. Brukbar sjanse.
    49'
    Gamst er på skuddhold og man kan høre hjemmepublikumets forventninger stige. Likevel trer han mot Søderlund uten å nå frem, og skuffelsen er stor blant tilskuerne.
    50'
    Berisha prøver å slå inn fra høyre, men finner ingen medspillere. Bertelsen plukker opp på motsatt side, men heller ikke han lykkes med innlegget.
    51'
    Danielsen slår et frispark inn i feltet, og ballen daler ned på ti meter. Rønning klarerer, men Viking holder trykket oppe. Ballen slås inn på ny, og Berisha får fatt i den på seks meters hold, helt upresset. Lund Hansen er lynraskt ute og blokkerer avslutningen. Den sjansen er stor!
    53'
    RBK klarerer.
    53'
    Rønning slår opp på en møtende Riski som flikker videre til Dorsin på kanten. Pasningen er upresis og ender som innkast til Viking.
    55'
    Mix snapper opp et svakt frispark av Sverrisson og trer en lekker utsidepasning ut til Bille. Han slår inn fra høyre, men treffer midt mellom Søderlund og Riski, og rett på hodet til en motspiller. Burde gjort det der bedre.
    56'
    Thorsteinsson kaster langt, og RBK halvklarerer. de Lanlay får skutt på 20 meters hold, men uten særlig kraft.
    57'
    Nytt innlegg fra Bille, og bedre denne gangen, men Søderlund vinner ikke duellen foran mål.
    58'
    Nisja bredsider Riski og treffer med hofta mot hodet. Frispark i fin posisjon, 25 meter fra mål.
    58'
    Gamst skyter, via muren, til corner.
    58'
    Halve Lerkendal jubler for mål når Rønning får stanget ballen mot mål. Dessverre for hjemmepublikummet går ballen millimetre på utsiden av stolpen. Utrolig nære på.
    59'
    Gamboa setter fart og Bille skjærer inn i banen, men pasningen fra backen er ikke presis nok. En god ball der ville sendt dansken gjennom på mål.
    61'
    Riski får ballen ute på venstrekanten og skjærer innover langs 16-meterstreken. Finnen skyter mot det lengste hjørnet, men sender ballen godt utenfor.
    62'
    Innlegg fra de Lanlay, men Lund Hansen fanger enkelt ved bakre stolpe.
    63'
    Riski skjærer innover og slår inn, men treffer bare kroppen på Danielsen.
    63'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Viking
    Målgivende: Nicki Bille Nielsen
    Den der kommer du til å huske, Sverrisson! Islenderen skal enkelt klarere ballen langt, men sender den rett til værs og ned på hodet til Søderlund. Han stusser videre til Bille som nesten felles på 18 meter, men han holder seg på beina. Med et lite tupp får han sendt ballen ut til Mix som drar seg inn i feltet og setter ballen helt ute ved stolperota. Østbø er på den, men klarer ikke å hindre ballen i å gå inn!
    63'
    Mix og Bille kombinerer igjen, denne gangen i motsatt retning. Mix chipper elegant gjennom til Bille som er ved hjørnet av 16. Dansken skyter, men fra skrått hold får han ikke utfordrer keeper Østbø.
    66'
    Thorsteinsson slår frem til Nisja som er på løp, men Reginiussen kontrollerer ballen ut over dødlinja.
    67'
    Gamboa fosser frem og får ballen av Bille. Slår inn via armene til Thorsteinsson og til frispark nede ved dødlinja.
    68'
    Rosenborg 2 - 0 Viking
    Målgivende: Morten Gamst Pedersen
    Og så er assistmaskinen i gang for RBK! Gamst skyter frisparket knallhardt gjennom feltet og perfekt på hodet til Dorsin som stanger inn ballen fra fire meters hold. Kjempefrispark av Gamst.
    68'
    Da har altså begge innbytterne scoret mål for RBK. Coaching i verdensklasse?
    69'
    Viking går til verks, men blir avvinket for offside.
    70'
    Sverrisson mister ballen på vei fremover, men Jensen sender fremspillet i ryggen på Jørgensen.
    71'
    de Lanlay skjærer inn fra høyre og banker til mot det nærmeste hjørnet fra 16 meter. Lund Hansen er lynraskt nede og slår ballen til corner. To gode prestasjoner!
    71'
    Resultatløst.
    71'
    Sverrisson slår på tvers til Thorsteinsson som header ned til Nisja. Han skyter fra 18 meter, men skuddet blokkeres.
    72'
    Berisha spilles gjennom og avvinkes for offside. Rekker å skyte før den tid, men også her er Lund Hansen på pletten.
    73'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Makhtar Thioune
    Ut: Vidar Nisja
    74'
    Inn: Jón Dadi Bödvarsson
    Ut: Veton Berisha
    74'
    Tas kort og gis bort til RBK. Mix klarer nesten å spille opp til Bille i rom, men blir avvæpnet.
    74'
    Gamst tar ned ballen og spiller fri Gamboa med Sigurdsson i ryggen, og backen skyter et innlegg foran mål. Søderlund utnytter at Sigurdsson er borte, men Ingison tetter luka i siste liten og forstyrrer spissen nok til at ballen går gjennom beina hans. Nære på der.
    77'
    Viking pumper langt på Bödvarsson, men han går i offside.
    78'
    Sverrisson kaster seg ned og takler ballen ut til Bertelsen. Dommer Skjerven mener det skjer gjennom beina på Bille og gir frispark til RBK.
    79'
    Riski trer fint til Dorsin på løp, men de Lanlay har tatt løpet hjemover. Blokkerer svenskens innlegg til corner.
    80'
    Gjennom hele feltet og ut over motsatt dødlinje.
    80'
    Viking lar det gå fort i lengderetningen og Thorsteinsson flikker til Bertelsen som er på løp. Han klarer ikke å få med seg ballen som han vil, og ender opp med en corner ut av det. Bedre touch der, og han er gjennom på mål.
    81'
    Ny corner.
    82'
    Slås på femmeteren, men Lund Hansen bokser.
    82'
    Viking får frispark ti meter inn på RBKs halvdel og Danielsen slår inn. Lund Hansen er ute på tolv meter og bokser unna.
    83'
    Gamboa slår langt på Riski som så legges i bakken av Jørgensen. Frispark på midtbanen.
    84'
    Thorsteinsson slår inn, men Reginiussen kommer seg foran Bödvarsson og klarerer.
    85'
    Thioune legges i bakken av Søderlund og får frispark femten meter inn på RBKs halvdel.
    86'
    de Lanlay runder Dorsin og legger inn, men Reginiussen er først på ballen. Thorsteinsson kaster seg etter andreballen, men Lund Hansen tupper ballen til corner der den kommer dalende fra oven.
    87'
    87'
    16 287 tilskuere på Lerkendal i dag.
    87'
    Mål for Viking!
    Rosenborg 2 - 1 Viking
    Mål: Jón Dadi Bödvarsson
    Rønning er på tur! Skal enkelt heade ballen tilbake til egen keeper fra 25 meters hold, men får ikke mer enn fire meters klaring på forsøket. Dermed kommer den mye hurtigere Bödvarsson løpende bakfra og enkelt setter han ballen over en Lund Hansen som er på halvdistanse. Keeperen er ute for å ta i mot tilbakespillet som aldri når frem og er sjanseløs på den følsomme lobben. Da er det kamp igjen!
    87'
    Bille kommer seg løs fra Bertelsen og har masse rom å angripe i. Spissen har med seg en upresset Mix ute i 45-graderen, men går heller selv. Setter ballen i førsteforsvarer og seg selv og så ut over dødlinja.
    90'
    Rosenborg 2 - 2 Viking
    Målgivende: Sverrir Ingason
    Viking tar femmeteren fra RBKs sjanse kjapt, og plutselig lander ballen i feltet. Fra kloss hold får Bödvarsson fatt i ballen og løfter den elegant over Lund Hansen. Viking har kommet tilbake og stjeler poeng på Lerkendal!
    90'
    Det er lagt til to minutter i andre omgang.
    90'+1
    Frispark til Viking høyt i banen.
    90'+3
    Det slås bort, og er det siste som skjer.
    90'+4
    90'+4
    Kampen er slutt og begge poengene tar med seg ett poeng hjem. Det er helt greit ut fra spill og sjanser, og det er innbytternes kveld på Lerkendal. Alle fire målene ble scoret av innbyttere, og Bödvarsson får sågar to baller i nota. Begge lag spilte god fotball, og viser at de i utgangspunktet skal bli vanskelige å bryte ned i år. RBK tar ledelsen 2-0, og på et tidspunkt ser Viking helt ufarlige ut. Likevel gjør RBK personlige feil, og de straffes de knallhardt for, akkurat som Viking ble på 1-0. Lund Hansen gjør flere gode redninger, og kåres også til banens beste av en lokal jury. Vi takker for følget, og ønsker alle sammen en god kveld.