Rosenborg (4-3-3): Faye Lund - Dahl Reitan, Hovland, Reginiussen (c), Trondsen - Konradsen, Skjelbred, Tagseth - Helland, Børven, Ceide.
    Viking (4-3-3): Østbø - Torsteinbø, Heggheim, Vevatne (c), Pereira - Løkberg, Bell, Furdal - Ibrahimaj, Berisha, Bytyqi.
    På Rosenborg-benken sitter reservekeeper Sander Tangvik sammen med Carlo Holse, Gustav Valsvik, Gjermund Åsen, Filip Brattbakk, Mikael Tørset Johnsen, Sondre Skogen og Franklin Dady's Boy Nyenetue.
    Viking-trener Bjarne Berntsen har med seg følgende sju reserver: Trym Sølvberg Ur (k), Axel Andresson, Tommy Høiland, Yann-Erik De Lanlay, Sebastian Søraas Sebulonsen, Harald Nilsen Tangen og Rolf Daniel Vikstøl.
    På dagen nesten nøyaktig ni år siden sist (pluss tre dager) kan Per Ciljan Skjelbred igjen ikle seg Rosenborg-drakten. Avskjedskampen i 2011, før overgangen til Hamburg, var hjemme mot Victoria Plzen i Champions League-kvalifiseringen. Oppgjøret på Lerkendal den gang endte med 1-0-tap.
    Dagens oppgjør er det mest spilte i norsk toppfotball (serie og cup). Rosenborg og Viking har møttes 106 før dagens kamp. Rosenborg har vunnet 44 mot bortelagets 30. 32 har endt uavgjort.
    Rosenborg har en fantastisk statistikk mot Viking. Siddisene har ikke vunnet mot Rosenborg på 27 oppgjør. Sist gang Viking slo Rosenborg, var i 2005. Det året vant like så godt Viking begge kampene mot Rosenborg, før det altså var full stopp.
    Idet det er førti minutter igjen til avspark, har Viking-spillerne vært igang med oppvarminga lenge. Fra Rosenborg er det bare keeperne og keepertrener Jørn Jamtfall som er igang med pre match-rutinene.
    Det er perfekte spilleforhold på Lerkendal i dag. Da kulturminister Abid Raja besøkte Lerkendal, og fikk se matte og tribune fra indre bane på onsdag, sa han følgende: – Wow. Dette er noe annet enn Odd. Dette er nesten som Ullevaal.
    – Vi vet at vi ikke har en god statistikk her oppe. Vi har veldig lyst til å vinne, for vi har ikke vunnet her på mange, mange år, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til Eurosport før kampen.
    – Det blir artig å se Per Ciljan Skjelbred og Anders Konradsen sammen. Det gleder jeg meg mest til, å se om de kan sette standard i spillet både offensivt og defensivt. Det har jeg forventninger til, sier Rosenborg-trener Trond Henriksen til Eurosport.
    Kampen dømmes av hoveddommer Espen Eskås. Assistentdommere er Øystein Simon Ytterland og Jon-Michael Knutsen. Fjerdedommer er Christian Moen. Begge de to sistnevnte fra Løvenstad. Sjeldent.
    Anders Trondsen spiller sin hundrede kamp for Rosenborg i dag. Tøffingen Tore Reginiussen spiller sin 250. Før avspark mottar begge blomster fra daglig leder Tove Moe Dyrhaug.
    Det er - passende nok - Per Ciljan Skjelbred som tar avspark. Da er første touch unnagjort. Pasningen til Valsvik var dessuten millimeterpresis. Perfekt start for den hjemvendte sønn.
    1'
    Helland holder en arm i været. Det ser ut som det er Konradsen som sliter.
    2'
    Han ser helt svimmel ut.
    2'
    Dett var dett for Anders Konradsen. Etter ett og et halv minutt er Konradsen ferdigspilt. Huff.
    2'
    Det er Gjermund Åsen som gjør seg klar til å komme inn. – Kjapt, kjapt, roper trener Rambo.
    3'
    Rosenborg nå med ti mann i påvente av at Åsen venter på stopp i spillet. Er det sesongens raskeste bytte?
    4'
    Viking er usikker på om de skal sparke ut ballen. – Spill, spill! roper medspillerne til Fredrik Torsteinbø, som hører etter.
    4'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Gjermund Åsen
    Ut: Anders Konradsen
    Det er 2,5 minutter siden Konradsen gikk ut. Men nå er i hvert fall Åsen inne på matta.
    5'
    Rosenborg spiller nå med tre blonde gutter på midtbanen. Det er vanskelig å si hvem som er lysest i luggen av Tagseth, Åsen og Skjelbred.
    7'
    Godt Viking-angrep. Rosenborg forsvarer seg merkelig dypt i 4-5-1, men Viking får slått inn fra høyre. Innlegget er godt, helt over til venstre kant, men innlegget blir klarert av Reginiussen og Valsvik.
    8'
    Skjelbred har ikke vært veldig mye involvert til nå, men har vist frem kjappe og hurtige bevegelser og løsninger. Han sinker i hvert fall ikke spillet.
    9'
    Trondsen er helt alene på venstre flanke, men Reginiussen har tunnelsyn rett fremover, og pasningen mot Børven er egentlig håpløs både i utførelse og valg.
    9'
    Skjelbred med kampens første feilpasning. Bommer på Reginiussen, men treffer Dahl Reitan.
    10'
    Så er det Tagseth sin tur. Bommer på en femmeterspasning til Skjeldbred. Helt upresset.
    10'
    Det har vært ti jevne åpningsminutter av kampen. Ingen sjanser, men Viking har vært hakket mer på hugget til nå.
    11'
    De to hundre på tribunen forsøker å trampeklappe igang Rosenborg.
    12'
    Berisha går ned i duell med Reginiussen og Valsvik. Viking-spissen holder seg til hodet, men dommer Eskås lar spillet gå.
    12'
    Faye Lund er ikke fornøyd med presset til spillerne foran seg. – Fram! Fram! roper den bakerste mann.
    12'
    Etter at Åsen kom inn for Konradsen, spiller Rosenborg med to venstrebeinte indreløpere. Det er nok ikke en ønsket situasjon.
    13'
    Herlig pasning fra Torsteinbø helt over til venstre flanke.
    14'
    Ceide setter fart på på venstre. Går utover, og blir tatt av Torsteinbø. Frispark til hjemmelaget i god posisjon. Helland jogger over for å servere; midt mellom 16-meteren og sidelinja.
    15'
    Det er nesten så Skjelbred får den på hel volley på bakerste stang, men en Viking-spiller får klarert.
    15'
    Første pluss i margen for Skjelbred. Finner Trondsen motsatt med en strålende yttersidepasning. Se for deg Paul Scholes.
    16'
    Hjørnespark til Rosenborg
    16'
    Gjermund Åsen
    Strålende cormner fra Helland. Treffer Åsen på første stang, som header mot lengste kryss. En halvmeter for høyt. Det er det nærmeste lagene har vært scoring til nå.
    17'
    Pål André Helland
    God Rosenborg-kontring. Tagseth setter fart på, og har med Ceide til venstre, og Helland lenger ute til høyre. Dahl Reitan kommer stormende på høyre, men Helland bruker høyrebacken som dekoy, og skyter selv. Treffer dårlig, og ballen humper utenfor.
    18'
    Skjelbred involverer seg ganske mye offensivt. Ingenting tyder på at han har tenkt å løse den sentrale midtbanerollen som et sittende anker som knapt er inne på motstanderens halvdel.
    19'
    Helland ser ut til å felle Pereira, men Viking-backen får ikke frispark. Åsen utfordrer Viking-forsvaret på 16 meter, men lager i stedet et klønete frispark.
    20'
    Furdal stjeler ballen fra Skjelbred, og kontrer. Men Rosenborg kontrer på kontringa, og setter fart på venstre. En ny dårlig pasning ødelegger det.
    21'
    Viking gjentar den samme bedriften, og så er det plutselig Ceide som kommer seg til dødlinja. Ny corner.
    21'
    Hjørnespark til Rosenborg. Helland slår corneren rett i armene til ex-Rosenborger Arild Østbø.
    21'
    Det ligger et mål i lufta på Lerkendal. Begge lagene er villige offensivt.
    21'
    Nesten så Berisha får krangla med seg ballen alene med keeper Faye Lund, men Reginiussen slipper med skrekken.
    22'
    Skjeldbred river nesten av seg shortsen i fortvilelse over at pasningen tiltenkt Dahl Reitan er for lang.
    23'
    Løkberg på løp inn i Rosenborgs 16-meteren, men trønderen treffer ikke Berisha foran mål.
    24'
    Reginiussen sitter nede. Holder seg til ankelen og rister på hodet. Kommer seg på beina etter fysikalsk tilsyn.
    24'
    Skjelbred ned som midtstopper mens Reginiussen venter på sidelinja.
    25'
    Reginiussen er inne igjen.
    25'
    Det er en trønder som roper klart høyest på Lerkendal. Kristoffer Løkberg, Viking. – Gjenvinne. Gjenvinne!
    26'
    Gult kort til Viking
    Fredrik Torsteinbø
    Torsteinbø feller Torgeir Børven, som har vært usynlig så langt, og får et fortjent gult kort.
    27'
    Veton Berisha
    Berisha i god posisjon rett foran Faye Lund sitt mål. Går mot venstre, og treffer godt. Even Hovland redder kanskje scoring imot der, med en perfekt timet blokkering.
    27'
    Viking mister ballen med hele laget langt fremme i banen, men Helland mister ballen før han rekker å iverksette kontring. Kampen har florert av enkle ballmist.
    28'
    Torsteinbø drar luke på Trondsen, og får lagt inn. Treffer ikke presist nok. Rosenborg klarerer.
    28'
    Da er nok Reginiussen ferdigspilt. Gjør tegn mot benk og dommer, og setter seg halvveis ned. Tusler mot benken.
    29'
    En Viking-spiller sitter også nede. Det ser ut som Furdal.
    29'
    Reginiussen gir fra seg kapteinsbindet til Skjelbred. Valsvik skal inn.
    29'
    Inn: Gustav Valsvik
    Ut: Tore Reginiussen
    30'
    Ylldren Ibrahimaj
    ENORM Viking-sjanse. Bortelaget får avsluttet tre ganger fra innenfor seks meter. Ibrahimaj er nærmest, og treffer stolpe ut, før Berisha setter returen utenfor.
    32'
    Rosenborg er rystet nå - på flere måter enn én.
    32'
    Etter at Valsvik kom inn har Hovland gått over til høyre side i midtforsvaret. Logisk, ettersom Valsvik er venstrebeint.
    33'
    Berisha spilles alene gjennom, men har Valsvik og Hovland i rygg. Førstetouchen er dårlig, og på vei bort fra Rosenborg-målet. Da er sjansen forspilt. Det er Valsvik som slår en forferdelig tversoverpasning i forkant.
    33'
    Hjørnespark til Viking
    33'
    Zymer Bytyqi
    Bytyqi drar seg innover i banen, og skyter fra 25 meter. Rett på Faye Lund. Viking er klart best nå.
    35'
    Johnny Furdal
    Bytyqi er alene på venstre, og får med seg Furdal utenfor seg. Vingen går innover igjen, og sikter mot lengste stolpe. Bommer med et par meter.
    35'
    Rosenborgs angrepsrekke har knapt vært involvert i omgangens 35 minutter.
    36'
    Godt Viking-spill på venstre. Berisha må skyte på første touch, og ballen sklir litt for mye av foten. Enkelt for Faye Lund, men gode tendenser fra bortelaget.
    37'
    Hvis Kristoffer Løkberg løper like mye som han roper, så løper han mye.
    37'
    Ceide kan kontre for Rosenborg.
    38'
    Bell river nesten av Ceide trøya. Det må være årets holding så langt. Drakten stod som et seil. En smule tempoforskjell der.
    38'
    Joe Bell
    38'
    Berisha nok en gang alene i bakrom. Men i duellen med Faye Lund er det sistnevnte som vinner. RBK-keeperen er raskt ute.
    39'
    Så er det plutselig Helland som er alene med Viking-keeper Østbø, men Helland får aldri skutt. Ikke Børven heller, som misser totalt på pasningen.
    40'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Viking
    Mål: Pål André Helland
    Men der sitter den. Rosenborg vinner igjen ballen ved Ceide, som drar seg innover. Skjelbred får ballen, og chipper til Trondsen. Trondsen spiller vegg med Ceide, før ballen havner langt ute på høyre etter å ha gått via en Viking-forsvarer. Helland drar seg innover i banen, og skyter hardt og lavt i lengste hjørne.
    40'
    Scoringen må sies å være imot spillets retning. Spesielt Berisha har hatt flere gode muligheter til å føre bortelaget i ledelsen.
    42'
    Igjen kan Rosenborg kontre, men denne gangen er Bell forberedt på Ceides rykk. Holder bare litt i trøya denne gangen.
    42'
    Rosenborg kontrer tre mot to, men Ceide bruker for lang tid, og blir godt passet på av Heggheim. Ender med ingenting. Dårlig utnytta.
    43'
    Katastrofal pasning av Hovland. Leses som en åpen bok. Nesten igjen for Viking.
    44'
    Bra av Pereira på venstre. Legger inn, og treffer Bytyqi. Skuddet går via en motspiller, og til corner.
    45'
    45'
    Det skal spilles minimum to minutter tilleggstid, opplyser speaker Eirik Grønning.
    45'+1
    Godt Viking-angrep helt på tampen. Torsteinbø finner igjen Løkberg. Trønderen feier inn ballen langs bakken, og bare en god inngripen av Faye Lund hindrer tap-in for Berisha på bakerste stang.
    45'+2
    Det er Viking som avslutter omgangen best. Rosenborg bør være veldig godt fornøyd med å gå til pause med ledelse.
    45'+3
    Rosenborg kommer godt i gang i det første minuttet. Ingen sjanser, men kommer til et par småfarlige situasjoner.
    46'
    Gjermund Åsen driver fint fremover. Prøver å finne Trondsen ute på kanten, men pasningen blir altfor upresis. Burde utnyttet den situasjonen bedre.
    49'
    Bell finner Bytyqi med en herlig pasning. Vingen setter fart fremover og har med seg Berisha, men innlegget kommer ikke frem til spissen.
    50'
    Pereira skaffet et hjørnespark for Viking.
    50'
    Tar det kort. Bell legger så inn på første stolpe, hvor Berisha prøver å styre ballen mot mål. Går ut til nytt hjørnespark.
    51'
    Rosenborg prøver å spille seg fri ute på kanten, men igjen blir pasningen fra Åsen for dårlig og Torsteinbø får satt inn en takling.
    53'
    Ceide rykker enkelt forbi Torsteinbø, men finner ingen medspillere inne i boksen.
    53'
    Ceide går for skudd, men skyter bare rett inn i Bell.
    54'
    Helland løsner også skudd. Via en Viking-spiller og ut til hjørnespark.
    54'
    Rosenborg pakker inn rundt Østbø, og keeperen kommer ikke ut. Valsvik er først på ballen, men headingen hans går rett i en Viking-spiller og spretter vekk fra mål.
    55'
    Pereira er sent ute på Helland. Rosenborg får et frispark i farlig innleggsposisjon.
    56'
    Østbø er ute i feltet. Slår den ut til et hjørnespark.
    56'
    Rosenborg 2 - 0 Viking
    Mål: Even Hovland
    2-0! Åsen header, via Pereira, og ballen går i en høy bue mot den bakre stolpen. Der står Hovland og fra en halv meters hold setter han ballen enkelt i mål.
    56'
    God sjanse for Åsen, men Vevatne blokkerer skuddforsøket fra 12-13 meter.
    58'
    Nytt frispark i god innleggsposisjon for Rosenborg, som har dominert denne omgangen.
    59'
    Vevatne header unna.
    59'
    NESTEN! Skuddet fra Bytyqi fra 16 meter går like utenfor. Via et Rosenborg-bein og til hjørnespark.
    61'
    Viking tar det kort igjen, men denne gangen uten noen form for suksess.
    61'
    Børven sendes gjennom i bakrom, men han blir vinket av for offside.
    62'
    Berisha sin tur til å havne på feil side. Sender av gårde et skudd også. Det gikk over, som på sett og vis oppsummerer dagen hans foran mål.
    63'
    Berisha kommer for sent inn i Reitan og lager et frispark. Viking-spissen krangler litt med flere etterpå. Er nok en del frustrasjon for Berisha nå.
    65'
    Løkberg skaffer et hjørnespark for Viking.
    67'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Sebastian Sebulonsen
    Ut: Johnny Furdal
    67'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Veton Berisha
    67'
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Ylldren Ibrahimaj
    Første kamp for De Lanlay etter returen til Viking.
    68'
    De Lanlay scorer nesten umiddelbart! Corneren heades videre til ham, men fra fem meter får ikke De Lanlay styrt ballen godt nok mot mål og den går like utenfor.
    69'
    Bytyqi kommer inn i feltet og har tre medspillere med seg i boksen, men han klarer ikke å finne noen av dem. Der var Viking i overtall inne i feltet, så muligheten for en stor sjanse var absolutt til stede.
    70'
    Viking har hevet seg nå! Nytt fint angrep. De Lanlay slipper til Sebulonsen, men Faye Lund kommer raskt ut og gjør vinkelen vanskelig for Viking-spilleren.
    71'
    Sebulonsen kommer seg til innlegg. Prøver å finne Høiland, men Valsvik kommer først på den. Ut til hjørnespark.
    71'
    Kjemperedning! Sebulonsen kommer først på hjørnesparket, Faye Lund får akkurat vippet ballen over tverrliggeren.
    72'
    Rosenborg får klarert unna det påfølgende hjørnesparket.
    72'
    Inn: Carlo Holse
    Ut: Per Ciljan Skjelbred
    Slutt for Skjelbred, som holdt drøyt 70 minutter i Rosenborg-comebacket.
    73'
    Inn: Filip Brattbakk
    Ut: Emil Konradsen Ceide
    73'
    Torsteinbø mister ballen på vei fremover. Børven spiller fint til Helland, men han får ikke skikkelig klem på skuddet. Østbø må likevel slå den ut til hjørnespark.
    76'
    Hjørnesparket skrus ut av banen.
    76'
    Rosenborg 3 - 0 Viking
    Mål: Torgeir Børven
    Målgivende: Erlend Dahl Reitan
    FOR ET INNLEGG! Dahl Reitan slår et utsøkt innlegg inn bak Vikings forsvar. Der dukker Torgeir Børven opp og header ballen ganske enkelt i mål. Da er nok kampen avgjort.
    79'
    Det står altså 3-0, men i sjanser har det ikke vært en kamp som skulle tilsi det. Men der Viking har sløst med sjansene har Rosenborg vært effektive foran mål.
    80'
    Nesten for Helland. Prøver å lobbe ballen i mål, men Heggheim kommer inn og får headet unna.
    83'
    Hjørnespark til Rosenborg.
    83'
    I STANGA! Nesten et nytt mål for Rosenborg. Blir slått inn mot første stolpe og flikkes videre i stolpen, så vidt vi kunne se.
    84'
    Viking er upresise i spillet sitt nå. Lufta har naturligvis gått ganske kraftig ut av ballongen etter det tredje målet.
    86'
    Inn: Harald Nilsen Tangen
    Ut: Kristoffer Løkberg
    88'
    Holse skyter fra 10 meter. I et Viking-bein og ut til hjørnespark.
    90'
    Det blåses frispark for Viking etter en duell inne i feltet.
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Viking setter nesten inn et trøstemål, men Sebulonsen får ikke avsluttet etter å ha dempet ballen på brystet inne i fem-meteren.
    90'+3
    Viking nær en scoring også helt på slutten, men de klarer ikke få av gårde skuddet.
    90'+4
    Det blir seier til Rosenborg! Viking var best i første omgang, men hjemmelaget tok da ledelsen på tampen etter en scoring av Helland. I andre omgang startet Rosenborg best og Even Hovland satte inn 2-0 etter en corner. Deretter kom Viking mer med i kampen igjen, men da Børven headet inn 3-0 med ti minutter igjen var kampen definitivt avgjort.