0-1
0-2
0-3
1-3
Author avatar

Ble dekket av Sigurd Skjefstad

    Hei, og velkommen til den 20. serierunden og kampen mellom Sandefjord og Lillestrøm. Vi vil holde dere oppdatert om alt skjer - og begynner med lagoppstillingene.
    Sandefjord-trener Martí Cifuentes gjør én endring fra laget som spilte 1-1 borte mot Ranheim: Lars Grorud kommer inn igjen som midtstopper for Marcos Vales. Lillestrøm-sjef Jørgen Lennartsson gjør på sin side to bytter fra 11´eren som startet i 1-1-kampen mot Haugesund: Erik Brenden erstatter Erling Knudtzon på venstrekanten, mens Frode Kippe er tilbake fra karantene og skyver Stefan Antonijevic på benken.
    Sandefjord (4-2-3-1): Eirik Holmen Johansen - Christer Reppesgård Hansen, Lars Grorud, Marius Høibråten, Stian Ringstad - Emil Palsson, Enric Valles - Mohamed Ofkir, Håvard Storbæk, Pau Morer - Pontus Engblom
    Lillestrøm (4-4-2): Marko Maric - Mats Haakenstad, Marius Amundsen, Frode Kippe, Simen Kind Mikalsen - Aleksander Melgalvis, Ifeanyi Mathew, Daniel Alexander Pedersen, Erik Brenden - Arnor Smarason, Thomas Lehne Olsen.
    Denne kampen er alt annet enn en guilty pleasure for alle som er glade i fotball: Mens Sandefjord har sett fortapt ut siden april, og Lillestrøm lenge vaket i ingenmannsland på tabellen, har den siste måneden skapt håp i Vestfold og frykt på Romerike. Mens Sandefjord har spilt stadig bedre og nå står med tre strake kamper uten tap, har ikke Lillestrøm vunnet på seks kamper. Med Sandefjord-seier i dag går vertene opp på 14 poeng og er da bare to poeng bak gjestene som nå ligger på kvalifiseringsplass.
    Drøye 20 minutter før start er det fortsatt godt med tomme seter på stadion. Her burde folket kjenne sin besøkelsestid, for i tillegg til alt som står på spill er det strålende vær. For de som nøler er det bare å pakke med solkremen og komme seg på kamp.
    Tradisjonelt har Lillestrøm hatt et godt tak på Sandefjord. Av 15 innbyrdes oppgjør har Lillestrøm vunnet åtte, fem er endt uavgjort, mens Sandefjord har vunnet to.
    To trenere i dag som begge måtte ta over fra et vanskelig utgangspunkt. Powell-effekten i Sandefjord viste seg raskt å være en helt annen enn både klubben og svensken håpet da han selv søkte og fikk jobben etter Lars Bohinen i vinter. Spillerne stilte seg aldri helt bak prosjektet, noe som også var en medvirkende årsak til at Lillestrøm sendte Arne Erlandsen ut og hentet inn Jørgen Lennartsson.
    Da fyller vi opp kaffekoppen og gjøre oss klare mens spillerne også går inn i garderoben for en siste pep-talk. Et knapt kvarter til kamp!
    Da er trubaduren ferdig med Sandefjord-hymnen, og publikum reiser seg og klapper inn spillerne fra begge lag.
    Storbæk og Kippe stiller opp for myntkastet med dommer Espen Eskås. LIllestrøm starter omgangen med tilreisende supportere i ryggen.
    Da er vi i gang igjen!
    0'
    Da er vi i gang!
    1'
    Sandefjord får et frispark og sender opp folk i feltet.
    1'
    Svakt slått av Morer, og Lillestrøm kan klarere.
    2'
    Men den er bedre fra Morer! Finner Engblom i feltet, men avslutningen fra svensken er svak og plukkes lett av LSK-keeper Maric. På hugget fra start, Sandefjord.
    2'
    Ofkir drar seg forbi Simen Kind Mikalsen og slår inn, går i Kippe og til corner for Sandefjord.
    4'
    Stian Ringstad svinger corneren inn fra høyre, går over alle og skrur over linjen til utspill.
    5'
    To tidligere LSK-spillere involvert for Sandefjord der altså: Mohamed Ofkir og Stian Ringstad.
    6'
    Sandefjord vil ha frispark når Engblom går i gresset i duell med Kippe, men Eskås blåser ikke.
    7'
    Ny flott detalj av Ofkir, går forbi Mikalsen ute på høyrekanten, men innlegget når ikke frem. Positiv start fra Ofkir og Sandefjord.
    8'
    Ofkir smeller til! Dagens store spiller så langt får ballen på 30 meter, avanserer noen meter og skyter - Maric må i full strekk for å bokse unna.
    9'
    Corner til Sandefjord etter flere gode forsøk. Engblom først som spiller inn til Morer, spanjolen bommer på ballen, men Storbæk plukker opp og til slutt er det Ofkir som skyter via et LSK-bein til corner.
    11'
    Ofkir svinger inn fra venstre, går over alle.
    12'
    God mulighet for LSK og Smarason! Det er Storbæk som gjør en stor feil utenfor egen 16-meter, mister ballen når han skal forsøke å vende, og ballen faller til Smarason. Islendingen brenner til fra 16-meter, men høyt over.
    13'
    Er det mulig, Ofkir??! Et innlegg fra høyre finner Engblom på bakre stolpe, avslutningen reddes av Maric, men på returen kommer Ofkir til og får avsluttet fra seks meter - men utenfor. Sandefjord får corner, så må ha vært en LSK-spiller som fikk kastet frem en tå eller et kne.
    14'
    Corneren klareres.
    15'
    Valles er bare en lang Marius Amundsen-tå fra å finne Engblom i bakrom. Helt tydelig at Sandefjord-spillerne har fått beskjed om å se tidlig etter svensken som skal stikke bak antatt tregere stoppere hos Lillestrøm.
    17'
    Grorud lobber frem til Reppesgård Hansen på høyrekanten. Innlegget treffer ingen andre enn keeper Maric.
    18'
    Sandefjord beleirer Lillestrøms straffefelt i øyeblikket. Svært nær å komme til avslutning på flere innlegg, men bortelaget rydder foreløpig unna.
    19'
    Eirik Holmen Johansen er fullstendig på bærtur når han går ut for å snappe et langt oppspill. Erik Brenden drar seg forbi keeperen, men vinkelen er spill, så Brenden spiller ut i feltet til Mathew. Han får ikke avsluttet.
    21'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Marius Høibråten
    Marius Høibråten får det gule kortet for en ettersleng oppe ved LSKs 16-meter.
    22'
    Kjempemulighet for Lillestrøm! Slår inn i feltet etter at Sandefjord først har klarert én gang, og når Sandefjord-spillerne løper ut sniker venstreback Simen Kind Mikalsen seg inn og får headet fritt fra 11 meter. Men Holmen Johansen redder!
    23'
    Ny stor LSK-sjanse! Nå er gjestene mye bedre med. Thomas Lehne Olsen er først på et innlegg fra høyre, skyter via et Sandefjord-bein til corner.
    25'
    Temperatur her nå. Lillestrøm roper på dommeren når Lehne Olsen går i bakken i feltet, får ingenting, og i stedet blir det et Sandefjord frispark noen trekk etterpå.
    26'
    Mål for Lillestrøm!
    Sandefjord Fotball 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Thomas Lehne Olsen
    Målgivende: Daniel Alexander Pedersen
    Den lå i kortene! Lehne Olsen spilles fri i bakrom, er helt kald og rolig og triller ballen forbi en utrusende Holmen Johansen og i mål.
    26'
    Blir spennende å se kampbildet nå. Lillestrøm spilte seg stort opp etter å ha blitt helt kjørt i starten, har hjemmelaget noe å svare med?
    30'
    Lillestrøm triller ball og kontrollerer her nå. Også de som høres klart best på tribunen.
    32'
    Brenden og Mikalsen spiller seg frem til en corner.
    32'
    Corneren svinges inn på bakre stolpe og heades tilbake på tvers foran mål, men Sandefjord får klarert.
    33'
    God mulighet igjen for Lillestrøm. Lehne Olsen møter foran Grorud og flikker videre til Samarason. Islendingen spiller videre til Melgalvis på høyre, han drar seg inn og avslutter med venstre - over mål.
    35'
    Haakenstad med strålende takling på Morer. Stopper et Sandefjord-angrep og starter en kontring, men blir ingenting ut av det.
    36'
    Grorud med lang ball mot Engblom, Maric er ute og plukker ballen foran hodet på svensken.
    37'
    Mange dueller utpå her nå. Samtidig har tidligere Sandefjord-spill Flamur Kastrati scoret for Kristiansund i Saprsborg. Kunne hatt bruk for Kastrati her i kveld, Sandefjord som har hatt mange baller inn i LSK-boksen.
    40'
    Der kommer en ny ball inn i feltet, fra Reppesgård Hansen som har tatt turen opp på høyresiden. Men Engblom og Morer hopper tilsynelatende i hverandre, og ingen av dem treffer ballen.
    41'
    Morer sklir forbi Haakenstad på venstrekanten, men presses ned i bakken. Slår oppgitt ut med armene, spanjolen, men du får ikke straffespark på slikt.
    42'
    Lillestrøm er nær ved å spille seg gjennom nok en gang, men den siste pasningen er litt for hard og Høibråten får løpt opp ballen og klarert.
    45'
    Da er det pause i Sandefjord!
    45'+1
    Som speaker på indre bane innleder pausepraten: "Det begynte bra, men så...". Sandefjord klart best de første 15 minuttene, så tok Lillestrøm fullstendig over og var nærmere 2-0 enn hjemmelaget var utligning.
    45'+2
    Likevel: For en by som er mest kjent for sine cabareter og sommershow, har dette vært strålende underholdning så langt. Mye på spill, mange sjanser og to lag som tør å "gå for det".
    2. omgang
    46'
    Gult kort til Lillestrøm
    Ifeanyi Mathew
    Og omgangen starter med et gult kort for Mathew som sparker bort ballen etter at Sandefjord har fått frispark. Kippe gikk for hardt i ryggen på Engblom.
    46'
    Ingen bytter på noen av lagene.
    47'
    Lehne Olsen er litt for tøff i en duell med Grorud. Frispark til Sandefjord.
    49'
    Melgalvis avslutter et langt angrep med et skudd høyt over. Lillestrøm ser komfortable ut med ball her.
    50'
    Sandefjord forbereder dobbeltbytte.
    53'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Rufo
    Ut: Håvard Storbæk
    53'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Marc Vales
    Ut: Christer Reppesgård Hansen
    53'
    Sandefjord-sjef Cifuentes tar grep for å forsøke å snu dette. Rufo er en offensiv midtbanespiller som ble hentet mot slutten av sommerens overgangsvindu, da også Vales kom inn.
    55'
    Ringstad treffer Melgalvis der det kanskje gjør vondt. Tar sittende telling, men kommer seg på beina igjen.
    57'
    Mål for Lillestrøm!
    Sandefjord Fotball 0 - 2 Lillestrøm
    Mål: Arnor Smarason
    Målgivende: Erik Brenden
    Lillestrøm dobler! Brenden er sterk og god når han drar og skubber seg forbi Vales på venstresiden, kommer helt ned mot dødlinjen alene med keeper Holmen Johansen, titter opp og spiller ut til Smarason på fem meter. Der får islendingen en enkel jobb med å trille inn 2-0.
    58'
    Den scoringen der må ha hatt en mer rensende effekt på stressede LSK-sjeler enn en flaske Clearasil. Etter seks kamper uten seier trenger de virkelig tre poeng i dag - og nå ligger de godt i rute.
    61'
    Men Sandefjord prøver seg! Morer spilles alene med Maric, vinkelen blir spiss og keeper er god og redder avslutningen.
    62'
    Sandefjord kjører på videre! Ofkir får ballen på høyre, drar seg inn og får ballen igjen etter noen fine kombinasjoner. Skyter fra 16 meter, men ballen blokkeres.
    64'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: Aleksander Melgalvis
    Knudtzon får de siste 25 minuttene her. Skal nok få godt med rom å kontre i når Sandefjord må frem.
    65'
    Morer forsøker å tre gjennom Engblom, men igjen er et LSK-bein i veien.
    68'
    Kaptein Grorud forsøker å løfte medspillerne. Har mange nesten-tilløp, Sandefjord, men må opp med presisjonen i de avgjørende øyeblikkene.
    69'
    Mål for Lillestrøm!
    Sandefjord Fotball 0 - 3 Lillestrøm
    Mål: Arnor Smarason
    Målgivende: Erik Brenden
    Game, set, match! Igjen er det Brenden, igjen er det Smarason - og nå vinner Lillestrøm. Brenden får en lang ball i bakrom, tar den med seg og spiller på tvers til Smarason som igjen kan trille inn i tomt bur.
    71'
    Blytungt for Sandefjord som ikke hadde råd til å tape denne kampen. Ser det på hodene utpå her nå.
    74'
    Til gjengjeld meget god stemning blant Kanari-fansen. Trommer og synger og koser seg.
    75'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Fitim Azemi
    Ut: Mohamed Ofkir
    78'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Sandefjord Fotball 1 - 3 Lillestrøm
    Mål: Pau Morer
    Målgivende: Enric Vallès
    Kan det være håp likevel? Morer triller ballen i hjørnet fra 16 meter. Og vi har ti minutter pluss tillegg igjen!
    80'
    Morer spilles inn i feltet, men får ikke avsluttet. I stedet er det Lillestrøm som kan kontre, og gjør det med stil. Smarason skyter fra 16 meter, Holmen Johansen slår til corner.
    83'
    Kippe header over!
    83'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Fredrik Krogstad
    Ut: Thomas Lehne Olsen
    85'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Stefan Antonijevic
    Ut: Arnor Smarason
    88'
    Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Speaker melder om 3400 tilskuere. Det er godt over snittet i år der det ofte har vært 1000 færre. Til sammenligning ble det arrangert Åpen Gård i Sandefjord i dag som i fjor skal ha hatt 3000 innom - tror Sandefjord Fotball vinner den duellen i hvert fall i dag.
    90'+1
    Sandefjord får frispark ute på høyrekanten. Alle mann opp i boksen.
    90'+1
    Ballen klareres, og der får LSK plass til å kontre igjen. Men godt returløp avverger faren.
    90'+2
    Dette resultatet betyr at LSK klatrer forbi Stabæk og over streken. Sandefjord virker fortapt med sine 11 poeng på 20 kamper - men så lenge det teoretisk er håp...
    90'+3
    Azemi møter et innlegg, men skyter over.
    90'+4
    Slutt i Sandefjord!
    90'+5
    Hjemmelagets spillere faller til gresset når dommer Eskås blåser av kampen. Langt bedre humør i LSK-leiren. Følg VG Nett utover kvelden, så skal vi ta en prat med aktørene for å høre hva de sier om dette. Takk for følget så langt!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her