Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Sandefjord og Viking!
    Sandefjord (4-2-3-1): Storevik - Webmangomo, Grorud, Vales, Haakenstad - Singh, Markmanrud - Normann Hansen, Rufo, Vega- Gussiås
    Viking (4-3-3): Østbø - Sebulonsen, Heggheim, Vevatne, Vikstøl - Ibrahimaj, Bell, Fridjonsson - Auklend, Høiland, Østensen.
    Sandefjord gjør to endringer på laget som vant 1-0 over Aalesund i midtuken. Rufo og Harmeet Singh er tilbake, og tar plassen til Vidar Ari Jonsson og Emil Palsson.
    Bjarne Berntsen gjør hele åtte endringer fra 2-0-seieren over Brann. Blant annet er hele fronttrioen bestående av Zymer Bytyqi, Veton Berisha og Yann-Erik de Lanlay erstattet av Sondre Auklend, Tommy Høiland og Even Østensen. Bytyqi er ute med skade, mens de to andre sitter på benken. Kaptein Viljar Vevatne er tilbake fra hjemmekarantene.
    Gussiås og Normann Hansen sparker i gang kampen.
    1'
    Sandefjord går rett i angrep, og Gussiås får ballen i feltet. Han får ikke kontroll på ballen, og den triller inn til Østbø.
    1'
    Noen fryktelig rolig minutter nå.
    4'
    Viking angriper, men avlevering fra Tommy Høiland blir for upresis.
    5'
    Sebulonsen får frispark mot seg i duell med Rufo. Frispark til Sandefjord midt på Vikings halvdel.
    5'
    Flytter opp mange spillere nå hjemmelaget.
    6'
    Vega bruker lang tid på å slå frisparket, og når den først slås går den rett i fanget til Østbø.
    6'
    Sandefjord klamrer seg fast på Vikings halvdel.
    8'
    Haakenstad spiller gjennom til Normann Hansen, men Østbø gjør en god jobb og fanger ballen. Nesten for Sandefjord.
    8'
    Gussiås får en stor mulighet, men det blir for skrått hold. Tvinger likevel frem en redning fra Østbø, og vinner en corner.
    9'
    Hjørnespark
    Corneren slås lavt inn, og Vega sender den rett opp i løfta. Østbø får den ut til ny corner.
    10'
    Hjørnespark
    Sandefjord vinner enda en corner.
    11'
    Viking bryter corneren, og prøver å kontre. Løpes raskt opp av Sandefjord-spillere.
    11'
    Skudd på mål
    Auklend utfordrer og kommer til skudd. Skuddet går midt på Storevik, som ikke har noen problemer med å redde den, men morsomt å se 17-åringen når han tørr å utfordre.
    13'
    Auklend får frispark i fin innleggsposisjon. Viking flytter opp. Joe Bell skal slå.
    14'
    Frisparket blir klarert av Gussiås. Svakt slått av Bell.
    15'
    Nesten for hjemmelaget. Gussiås spiller inn i feltet til Vega, men han bruker litt for lang tid. Ender i et hjørnespark.
    16'
    Østbø får ballen bort, før Viking får frispark.
    17'
    Litt småampert mellom Singh og Høiland. Dommer nøyer seg med tilsnakk.
    18'
    Singh fyrer av fra hjørnet av sekstenmeteren. Østbø redder og holder sikkert.
    20'
    Auklend får enda et frispark. Grorud som er for tøff i duellen men unggutten, og Viking får frispark nede ved hjørneflagget.
    21'
    Bell slår inn ballen, og Østensen dundrer i bakken. Ropes umiddelbart mot benken etter medisinsk hjelp.
    22'
    Østensen kommer seg på beina etter å ha fått behandling, men ser svimmel ut. Ropes at han må bytte, men det ser ikke Østensen fornøyd ut med.
    24'
    Mål for Sandefjord!
    Sandefjord 1 - 0 Viking
    Mål: Rufo
    Målgivende: Sivert Gussiås
    Sandefjord tar ledelsen! Haakenstad slår ballen inn i boksen, der Gussiås bryster den videre. På bakerste kommer Rufo, som helt umarkert banker ballen i mål.
    25'
    Sandefjord scorer altså når Viking er en mann mindre.
    26'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Jefferson de Souza
    Ut: Even Østensen
    Østensen får ikke fortsette. Ser veldig skuffet ut på benken. Får sjeldent muligheten fra start.
    27'
    Auklend prøver seg mot Wembangomo, men stoppes kontant. Godt forsvarsspill av Sandefjord-backen.
    29'
    Normann Hansen kjører slalåm utenfor Viking-feltet, før han til slutt stoppes.
    30'
    Rufo prøver å stikke gjennom Gussiås, som ender opp med å lage frispark i duell med Vevatne.
    31'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    32'
    Kjemperedning av Storevik! Vevatne vinner duellen i feltet, og ballen er på vei helt opp i krysset. Der er Storevik med en hanske, og får den ut til corner.
    32'
    Hjørnespark
    Den corneren blir ufarlig.
    33'
    Fridjonsson er for sen i duell med Grorud, og lager frispark.
    34'
    Rufo får en mulighet fra 16-17 meter, men treffer ikke ballen ordentlig. Går ut til femmeter.
    37'
    Gussiås løper rett i Bell, og Sandefjord-spissen får frispark. Bell skjønner ikke hvorfor han får frispark mot seg, og det er forståelig.
    38'
    Vega prøver å skru ballen i lengste kryss, men den går noen få meter for høyt.
    39'
    Viking har mange spillere rundt sekstenmeteren, men noen merkelige valg fører til at de taper ballen.
    41'
    Viking med mye ball nå. Sandefjord vil nok forsvare denne ledelsen inn i garderoben.
    43'
    Offside
    Viking svinger ballen inn i feltet et par ganger, men Sandefjord får den bort. Blåses til slutt for en offside mot Viking.
    44'
    Legges til to minutter.
    45'+1
    Vales og Høiland i duell. Frispark til Sandefjord-stopperen.
    45'+2
    Sandefjord leder 1-0 til pause.
    Ingen bytter i pausen, men Bjarne Berntsen sier til Eurosport at de ikke er langt unna flere bytter. Har blant andre Veton Berisha på benken, som kan komme inn og endre dette.
    46'
    Wembangomo prøver å stikke gjennom til Normann Hansen, men den går helt inn til Østbø.
    47'
    Rolig åpning på omgangen.
    50'
    Det går sakte i angrep for begge lag. Ikke så vanskelig å forsvarere seg mot.
    52'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Sander Risan Mørk
    Ut: Sivert Gussiås
    Bursdagsbarnet kommer inn. Blir 20 år i dag.
    53'
    Lagene fortsetter å slite offensivt.
    55'
    Normann Hansen prøver seg fra langt hold. Via Vikstøl, og i fanget til Østbø.
    56'
    Viking gjør klar et trippelbytte. Berisha, de Lanlay og Torsteinbø skal inn.
    56'
    Hvordan er det ikke mål?! Først klinker Sebulonsen ballen på innsiden av metallet, før den triller til Fridjonsson på blank kasse. Han smeller også ballen i stolpen, før ballen går ut. Enorm mulighet.
    57'
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Sondre Auklend
    58'
    Inn: Veton Berisha
    Ut: Tommy Høiland
    58'
    Inn: Fredrik Torsteinbø
    Ut: Ylldren Ibrahimaj
    58'
    Vales tar seg veldig god tid med ball i beina. For ikke noe press på seg, så da er det bare å ta seg god tid.
    61'
    Berisha får ballen av Fridjonsson i feltet og klinker til! Skuddet er hardt, men går rett på Storevik.
    62'
    Viking har løftet seg etter byttene, men det sitter likevel ikke helt i angrep for gjestene.
    64'
    Inn: Vidar Ari Jónsson
    Ut: Deyver Vega
    65'
    Torsteinbø får tid til å sikte med innlegget, men sender den langt bak mål.
    67'
    Viking presser nå.
    69'
    Der går vi inn i kampens 20 siste minutter. Skal Viking komme tilbake, eller klarer Sandefjord å holde ut?
    71'
    De Lanlay vil ha corner, men dommer peker på femmeter. Tydelig uenig i den avgjørelsen, de Lanlay.
    71'
    Jonsson slår inn, og Normann Hansen får hodet på den. Headingen går langt utenfor.
    73'
    Sandefjord 2 - 0 Viking
    Mål: Rufo
    Målgivende: Brice Wembangomo
    Sandefjord dobler ledelsen! Wembangomo slår et fint innlegg som Viking ikke får klarert. Da dukker Rufo opp på bakerste stolpe igjen, og setter inn sitt andre for dagen!
    73'
    75'
    Mål for Viking!
    Sandefjord 2 - 1 Viking
    Mål: Veton Berisha
    Målgivende: Rolf Daniel Vikstøl
    Viking svarer umiddelbart! Gjestene holder trykket oppe etter hjørnesparket, og Vikstøl får ballen. Han spiller til Berisha, som plutselig får stå alene i feltet. Han klinker ballen i lengste hjørnet, og sørger for at det fort ble spenning igjen i denne kampen.
    76'
    Viking fortsetter å presse, men avleveringen til de Lanlay treffer ingen lagkamerater.
    78'
    De Lanlay svinger inn et frispark. Sandefjord vinner duellen.
    78'
    Torsteinbø fyrer løs fra 15 meter. Storevik får dyttet den over tverrliggeren og til corner.
    79'
    Hjørnespark
    Fridjonsson og Berisha går i veien for hverandre, før sistnevnte lager frispark i duell med Singh.
    80'
    Inn: Martin Kreuzriegler
    Ut: Mats Haakenstad
    80'
    Inn: Emil Pálsson
    Ut: Harmeet Singh
    80'
    Sebulonsen skyter over.
    83'
    Normann Hansen kommer seg forbi Heggheim, men bruker litt for lang tid og Vikings unge midtstopper vinner ballen.
    85'
    Viking roper på straffe. Torsteinbø vipper ballen opp i hånden til en Sandefjord-spiller, men dommer vinker spillet videre. Bjarne Berntsen er tydelig misfornøyd på sidelinjen.
    86'
    De Lanlay får frispark noen meter inn på Sandefjords halvdel. Gjestene flytter opp.
    88'
    Sandefjord 2 - 2 Viking
    Målgivende: Joe Bell
    Berisha utligner! Joe Bell stikker gjennom Berisha, som kommer alene med Storevik. Viking-spissen er sikker, og setter inn sitt andre!
    88'
    Viking fortsetter å presse.
    90'
    Legges til fem minutter. Masse tid.
    90'+1
    Offside
    De Lanlay får tak i ballen, men kommer fra offside.
    90'+2
    Viking presser på for et vinnermål.
    90'+5
    Normann Hansen kommer alene med keeper, men blir løpt opp av Heggheim. Midtstopperen får frispark.