Hei og velkommen til denne eliteseriekampen fra Sandnes stadion.
    Det er strålende sol, varmt vær og lagene har akkurat avsluttet oppvarmingen.
    Edier Frejd gikk ned på oppvarmingen, og sliter med en lårskade. Svensken har prøvd seg skikkelig og gått rundt med fysioen under hele oppvarmingen.
    Det er en viktig kamp for begge lag, men spesielt for hjemmelaget Sandnes Ulf, som virkelig må vinne for å ha et håp om å berge plassen. Aalesund møter Sogndal senere i dag, og minst ett av de lagene der må tape poeng. Dermed er det utrolig viktig for hjemmelaget at Tom Nordlie får sin første trepoenger i dag.
    Bortelaget Sarpsborg har tatt 26 poeng til nå i sesongen, men selv om de ligger litt under midt på tabellen før dagens oppgjør er heller ikke de ute av nedrykkstriden. Det er bare fem poeng ned til Haugesund på kvalifiseringsplass.
    I fjor endte det 2-0 til Sandnes Ulf i dette oppgjøret, og tidligere i år vant Sarpsborg det motsatte oppgjøret med 2-1 etter scoringer av Berthod og Aaron Samuel. Fredrik Midtsjø scoret Ulfs mål i den kampen, men ingen av de tre målscorerne er med til dagens oppgjør.
    Frejd er med resten av laget på marsjen ut på stadion nå, så det ser ut til at svensken ihvertfall skal prøve seg.
    Eidur Aron Sigurbjörnsson debuterer for de lyseblå i dag.
    Der var kampen i gang, og Sarpsborg 08 starter med ballen.
    1'
    Sandnes Ulf får dagens første corner. Tønne slår den på bakerste stolpe, men den går over alle og ut til utspark. Svakt slått.
    4'
    Thomassen slår inn til Castro, som må gå litt bakover for å heade ballen. Den går i en bue mot krysset til Halldorsson, men islendingen har god kontroll i det headingen går utenfor.
    7'
    Oliver Feldballe får en trillende ball fra siden, men får overhodet ikke dreis på skuddet som humper og spretter ufarlig utenfor målet til Halldorsson.
    9'
    Thorarinsson mottar ballen i mellomrommet, og snur kjapt rundt på 18 meter. Islendingen brenner til, men skuddet går like over mål.
    11'
    Etter at Sarpsborg kom best i gang i Sandnes, har hjemmelaget nå tatt mer kommandoen over kampen. De lyseblå har ballen, men skaper ikke allverdens med den.
    18'
    Sarpsborg virker kvikkere i ballbehandlingen, og ønsker å spille på få touch. Men så langt har viljen vært større enn evnen hos gjestene.
    21'
    Sandnes får frispark på midten. Det slås inn og heades ut til corner. Den blir tatt av Brenes, men keeper Kongshavn får den ut på akrobatisk vis.
    21'
    Thomassen snubler over ende Marius Helle og skaffer Sandnes Ulf frispark i god posisjon. Tønne skal svinge den inn.
    24'
    Godt slått, men Sarpsborg vinner duellen på første stolpe og går på kontring.
    24'
    Danske Feldballe skaffer bortelagets første corner for dagen.
    24'
    Slått på første. Ny corner.
    25'
    Slått midt i feltet denne gang, men blir klarert ut. Zajic plukker opp ballen og skaffer gjestene frispark fra 22 meters hold.
    25'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sandnes Ulf 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Gudmundur Thorarinsson
    Thorarinsson setter frisparket Zajic skaffer rett i mål. Skrur ballen rundt muren og opp i krysset forbi en sjanseløs Halldorsson i Ulf-buret. Vakker, vakker frisparkscoring av Thorarinsson.
    26'
    Furebotn får ballen på 20 meters hold og kliner til. Ballen går helt oppe i krysstverrliggeren, men dessverre går ballen ikke i mål. Den ender i stedet hos Sigurbjörnsson, men hans avslutning blir blokkert til corner.
    30'
    Nok en gang går corneren over alt og alle. Utspark fra Kongshavn.
    30'
    Zajic skyter et helt forferdelig dårlig skudd, men ballen som har kurs for cornerflagget treffer Frejd og spretter til Castro. Men den innleide Start-spissen klarer ikke overliste Halldorsson i Ulf-buret. God sjanse for bortelaget.
    35'
    Sigurdsson finner Brenes på bakerste stolpe, som får til en overraskende god heading. Kongshavn får et par fingertupper på ballen og slår den over tverrliggeren.
    37'
    Corneren er ufarlig og Sarpsborg slår nok en gang kontra.
    37'
    Gult kort til Sandnes Ulf
    Kontringen ender med at debutant Sigurbjörnsson pådrar seg gult kort for å stoppe den. Ender med frispark som Zajic blåser langt over.
    38'
    Sandnes Ulf 0 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Kristoffer Tokstad
    Målgivende: Claes Kronberg
    Sarpsborg leker seg med hjemmelaget for øyeblikket. Danske Oliver Feldballe slår et flatt innlegg inn i feltet, der Alejandro Castro får stå helt umarkert. Hans skudd blir blokkert, men Kristoffer Tokstad dukker opp og banker ballen i borteste hjørne. Ser veldig vanskelig ut dette for hjemmelaget nå.
    40'
    Sarpsborg har tatt mer og mer over på Sandnes stadion, og har omsider fått litt presisjon inn i det kjappe angrepsspillet sitt. Det går rett og slett for kjapt for Sandnes Ulf-spillerne nå.
    44'
    Brenes finner Helle på bakerste stolpe, og det ender ny corner fra Tønne.
    45'
    Denne gang er corneren altfor kort og blir headet enkelt unna på første stolpe.
    45'
    45'+1
    Tom Harald Hagen blåser for pause, og Ulf-trener Tom Nordlie klør seg i panna og ser svært bekymret ut der han går i garderoben.
    Det har han også god grunn til å være, da Sarpsborg stort sett har hatt full kontroll på kampen. Ulf er nest best i alt, og taper alt som er av andreballer og dueller. Bortelaget spiller kjapt i lengderetningen, og prøver seg ofte på kombinasjonsspill med få touch. I starten av omgangen var presisjonsnivået for lavt, men utover i omgangen tok de fullstendig kontroll og broderte seg gjennom gang på gang.
    Med unntak av langskuddet til Furebotn, som gikk limt i krysset, har hjemmelaget ikke skapt noen verdens ting. De lyseblå må vise noe fullstendig annet hvis Tom Nordlie skal få sin første trepoenger.
    45'
    Vi er i gang igjen med de siste 45 minuttene her i det flotte været i Sandnes.
    46'
    Randall Brenes går ned i en duell inne i Sarpsborg-boksen, men dommeren vinker han opp igjen.
    51'
    Sarpsborg kommer på en god kontring, men blir stoppet på vei igjennom. Ser ut til at den går i hånda på en Ulf-spiller, og Sarpsborg-spillerne roper på straffe denne gang. Dommer Tom Harald Hagen blåser heller ikke denne gang, til Brian Deanes elleville frustrasjon på sidelinjen.
    52'
    Tokstad bryter inn fra kanten og kommer først på et innlegg fra motsatt kant, men flikker ballen over mål.
    53'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Olav Øby
    Ut: Gudmundur Thorarinsson
    Første byttet til Brian Deane.
    53'
    Castro tvinger frem corner i duell med Sigurbjörnsson.
    56'
    Corneren blir slitt midt i feltet, og flikkes mot mål av en Sarpsborg-spiller. Men Ulf-forsvaret rydder opp får ballen går i mål.
    56'
    Sandnes Ulf har skapt om mulig enda mindre i denne andre omgangen enn i den første. Hjemmelaget pumper mye langt, og får ballen kjapt i retur av Sarpsborg.
    58'
    Brenes står klar til å slå frispark fra midt på Sarpsborgs banehalvdel. Den går rett i klypene på Kongshavn.
    58'
    Dagens tilskuerantall er 3671. De har fått sett et ekstremt fantasiløst hjemmelag, men i det minste er det ihvertfall fint vær da.
    61'
    Ny Tønne-corner på første stolpe. Nok en gang blir den greit klarert av Sarpsborg-forsvaret. Dårlige cornere i dag fra venstrebacken.
    62'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Tijan Jaiteh
    Ut: Aksel Berget Skjølsvik
    Tom Nordlie satser knallhardt ved å bytte ut en defensiv midtbanespiller med en annen defensiv midtbaneseier i jakten på poeng.
    64'
    Anel Rashkaj
    Raskaj spiller seg selv i trøbbel og pådrar seg gult kort når han prøver å gjøre det godt igjen. I tillegg drar han på seg en karantene og må stå over neste kamp.
    66'
    Sandnes Ulf har mye ball nå, men triller den mye i bakre rekker. Prøver av og til å gå i angrep, men har ikke kvalitetene som skal til for å bryte ned Sarpsborg. Dermed ender det opp med lange baller som går utover dødlinjen og til utspark.
    77'
    Bojan Zajic snurrer rundt med Ulf-forsvaret, men skyter rett på keeper Halldorsson. De lyseblå sliter imidlertid med å få ballen ut, og det ender med corner.
    81'
    Castro går opp i en duell, men headingen blir blokkert ut til corner fra motsatt side.
    81'
    Denne gangen går den på første stolpe og blir klarert av Hannes Sigurdsson.
    81'
    I underkant av ti minutter igjen her i Sandnes, og for øyeblikket er det ingen ting som tyder på at Sandnes Ulf skal komme tilbake i kampen.
    85'
    Folk begynner nå å forlate stadion i stort antall, og setter muligens kursen for lokaloppgjøret i håndballens første serierunde. Der møter nemlig Sandnes håndball Viking.
    88'
    Innbytter Lally tar en kort corner til Martin Wiig. Han kommer seg inn i boksen, men blåser ballen himmelhøyt over fra veldig spiss vinkel.
    89'
    Lagt til minimum tre minutter.
    90'+1
    90'+4
    Der blåste dommer Tom Harald Hagen av kampen, til trampeklapp fra bortefansen fra Sarpsborg. Det har også god anledning til å være fornøyd, siden bortelaget var det klart beste laget fra ende til annen.
    Hjemmelaget leverer kanskje sin aller dårligste kamp for året, og det når sesongen begynner å dra seg til ser det virkelig ikke bra ut for de lyseblå. Skuddet til Furebotn er den eneste beholdningen for hjemmelaget i dag, som skaper absolutt ingen ting. Verken viljen eller evnene strakk til i dag, og det så litt ut som de resignerte utover i kampen da de så hvordan det bar.
    Sarpsborg gjennomførte en god bortekamp, og hadde full kontroll hele kampen igjennom. Slet litt med presisjonen i angrepsspillet i starten av den første omgangen, men de viste hele veien at de ønsket å spille fotball. I de angrepene presisjonen var god nok til å underbygge det de prøvde på spilte de seg enkelt gjennom Ulf-forsvaret, og 2-0 er et helt rettferdig resultat.