1-3
Boli79'
90'+3
2-3

Velkommen til den 23. serierunden av Tippeligaen 2014 og kampen mellom Start og Stabæk. Kampen spilles på Sparebanken Sør Arena i Kristiansand. Mitt navn er Steinar Kristiansen og jeg skal guide deg gjennom denne kampen - som forhåpentligvis vil bli en morsom affære.
    Forhåndssalget av billetter viser at dette trolig vil bli den best besøkte kampen i Kristiansand så langt i år. Det er forventet folkefest denne søndagen, og meldt om to busser med tilreisende supportere. Ekstra tent er nok Espen Hoff som spilte i Stabæk fra 2009-2010 (45 kamper/6 mål).
    Forrige gang lagene møttes i Kristiansand endte det med 2-1 seier til hjemmelaget. Ved møtet på Nadderud 9. juni endte det også med 2-1 seier til Start. Det gjenstår kun 8 kamper i årets Tippeliga, så hvert poeng vil være viktige for begge lag.
    Før denne runde ligger Stabæk på 9. plass med 27 poeng. Start ligger på 11. plass med 25 poeng. Lagene har henholdsvis syv og fem poengs forsprang på kvalifiseringsplassen. En seier i dag vil kunne bety fornyet selvtillit og trygghet inn mot de siste rundene av årets liga.
    Stabæk står med to seier, to uavgjort og ett tap på de siste fem kampene. Forrige runde endte med poengdeling hjemme mot Sandes Ulf. Det var Stian Sortevik som sørget for at kvelden ikke ble helsvart for Bærumsgjengen. Målet kom i det 80. minutt etter at Henrik Furebotn hadde skytt Ulf i ledelsen etter halvtimen i første omgang.
    Start står med en uavgjort, tre tap og en seier på de fem siste. Forrige runde var en solid opptur for sørlendingene etter at de slo Songdal 3-2 i Kristiansand. Tripic (4 min.), Vikstøl (38) og Asante (84, straffe) sørget for tre viktige poeng. Før denne kampen hadde Start gått på tre smeller på rad mot Rosenborg, Strømsgodset og Odd.
    Mons Ivar Mjelde gav guttene sine fri med egentrening uken etter Songdalkampen. Det kan ha gitt ny gnist hos spillerne. Troppen har likevel fortsatt noen hull med Mathisen (kne) og Opdal (lår) ute med skader. Vilhjalmsson ser ut til å være klar for kamp tross noen plager med ryggen.
    Stabæk ser ut til kun å savne Jørgen Hammer og Craig Henderson. Ellers pådro Stian Sortevik seg to gule kort i andredivisjonskampen mot Åsane sist lørdag. Han slipper trolig unna med å sone i samme divisjon. Årsaken til dette skal være at det røde kortet ikke var direkte.
    Det er én endring på hvert lag fra forrige serierunde. Kassi varmer benken, mens Hoseth er klar fra start. For hjemmelaget er Børufsen tilbake etter karantene. Med det må også unggutten Kristoffer Ajer finne sin plass på sidelinjen.
    Nydelig fotballvær i Kristiansand i dag. Solen skinner kanskje i sterkeste laget i østlig del av banen, men det er uansett 19 grader og perfekte baneforhold.
    Det er forhåndssolgt om lag 8000 billetter til dagens batalje.
    Lagene er i full gang med oppvarmingen.
    Etter Sarpsborgs seier over Ulf tidligere i dag ligger Start på 11. plass og Stabæk på 10. plass.
    Startspillerne er på vei inn i garderoben. Stabækguttene holder oppvarmingen gående litt til.
    Da er begge lagene gått i garderoben for å gjøre de siste forberedelsene til dagens match.
    Starthymnen ruller over arenaen, for dagen anført av smokingkledde gutter.
    Det var varslet at to busser med tilreisende supportere skulle reise til Kristiansand. Det er ikke tilfelle. Fra vår posisjon kan vi kun telle ca. 75 blåkledde på bortetribunen.
    Spillerne er på vei ut på matta, ledet av dagen dommer Ken Henry Johnsen.
    Klubbledelsen har så godt de kan forsøkt å skape en folkefest på Sparebanken Sør Arena i dag. Billettene kostet 50 kroner frem til for få dager siden. Likevel kan det virke som om enkelte ikke har løst inn billettene de har kjøpt. Det er ikke fullsatt på arenaen.
    Dagens kapteiner Skjønsberg og Hoff har hilst på dommeren og fordelt bane og ball mellom seg. Stabæk har avspark i første omgang.
    Stabæk triller ball, men blir jaget hjemover. Hoff presser Mande til å gi innkast.
    1'
    Tripic går i offside.
    2'
    Sayouba slår langt. Ballen stusses, og Andersen header ut.
    2'
    Hoseth legger Asante i bakken og sparker i tillegg bort ballen.
    3'
    Glenn Andersen slår langt mot Børufsen som vinner ballen. Tripic får ballen på venstrekanten og forsøker innlegg, men nektes til kast.
    3'
    Tripic slår en flikk til Børufsen etter kastet. Børufsen fyrer av et skudd som Mande fisler videre. Kunne blitt farlig!
    4'
    Vikstøl slår et nydelig fremspill på venstre mot Tripic, men han klarer ikke forsere Jalasto.
    4'
    Jacobson slår et nydelig fremspill som lander på hodet til Brustad. Headingen er ikke kraftfull nok og Reinertsen får en enkel jobb. Svakt stopperspill av Start.
    5'
    Tripic får ballen på midten etter nydelig klareringsspill i bakre rekke hos Start. Gjennomspillet til Hoff er for dårlig og Skjønsberg får klarert.
    7'
    Stabæk har åpnet kampen med å sette laget høyt i banen. Det kan straffe seg mot et for dagen svært kontringssterkt hjemmelag.
    8'
    Brustad jager et oppspill fra Skjønsberg, men ballen er for lang. Det er tydelig at Stabæk ønsker å finne rommet bak stopperne.
    8'
    Børufsen og Tripic forsøker å runde på venstrekanten, men nektes til utspark fra mål.
    9'
    Hoseth er for sen i en duell mot Asante. Start får frispark på egen halvdel.
    10'
    Andersen legger Boli i bakken, helt unødvendig.
    10'
    Start triller ball på egen halvdel. Brustad og Hoseth jager.
    10'
    I stedet Start en overgang. Børufsen vinner en duell og stusser til Hoff som går og skyter. Skuddet går utenfor.
    11'
    Litt knuffing og tilsnakk fra dommeren får Tripic slår inn.
    12'
    Hoff går i bakken. Han blir dyttet av Næss etter å ha fått tilsnakk.
    12'
    Gult kort til Stabæk
    Sayouba Mandé
    Gis advarsel for å ha vært med i fellesdytten av Espen Hoff.
    12'
    Gult kort til Start
    Får gult for å ha spilt litt for mye da han falt i feltet.
    13'
    Etter mye om og men ender innlegget som retur hos Hoff. Han header utenfor.
    13'
    Trondsen legger inn fra venstre. Stephens venter på bakerste og legger inn feltet. Der venter Kristjansson som får klarert.
    15'
    Seyi Olofinjana
    Smeller til i en duell og treffer leggene til Sokolowski.
    15'
    Mange tøffe dueller og flere unødvendige kort det første kvarteret.
    16'
    Skjønsberg presses til å slå en elendig pasning som Start fanger opp. Asante får ballen og skyter fra 25 meter. Skuddet blokkeres.
    18'
    Stephens slår en elendig pasning mot Brustad.
    18'
    Stabæk presses bakover på egen halvdel og tvinges til å trille ballen i flere runder enn ønsket.
    19'
    Flikk flakk og gode kombinasjoner mellom de offensive hos gjestene. Børufsen må flekke til i duellen for å få klarert.
    19'
    Børufsen krangler seg forbi flere spillere og kommer seg inn i boksen. Han slår ut 45 grader til Olofinjana som fyrer av gårde en kanon. Mande redder til corner.
    20'
    Olofinjana får ballen på hodet. Han header mot bakerste, men ballen går ut til utspark.
    20'
    Hjemmelaget har lagt et voldsomt press på gjestene nå og ønsker å styre kampen.
    21'
    Asante fosser fremover på høyrekanten, men må nøye seg med kast.
    21'
    Tripic går i offside ved cornerflagget på høyre side.
    22'
    Owello slår til Asante som har fri bane på høyre. Han legger inn, men ballen går langt, bak mål og til utspark. Svakt utnyttet av lynvingen.
    23'
    Tripic stopper Boli, men må ta telling etter at Boli er ute med en slenger lenge etter at ballen er borte.
    24'
    Tripic er på beina igjen. Boli slipper unna dommerens kortstokk.
    24'
    Sokolowski og Jacobson går i samme duellen. Ballen går til innkast for Start.
    25'
    Næss henger som en klegg på ryggen til Tripic. Publikum piper og dommeren blåser i fløyta.
    26'
    Tripic skal slå inn. Trondsen får tilsnakk for munnbruk.
    26'
    Innlegget er småfarlig. Mande er ute i feltet, og virker ikke helt patent, men han får ballen ut av farlig sone.
    26'
    Farlig innlegg fra høyre som Brustad ikke når. Kristjansson header til corner.
    27'
    Acosta får frispark i duell med Næss.
    27'
    Brustad vinner på hodet mot Kristjansson, men Andersen står bak og klarerer til kast. Stabæk må begynne forfra. Ballen går etter hvert over på motsatt side og Jacobson fyrer av gårde et skudd fra 35 meter. Ballen går himmelhøyt over.
    29'
    Tripic kombinerer med Hoff og ender selv opp med å skyte mot nærmeste stolpe. Mande slår til corner.
    30'
    Mande fanger innlegget enkelt.
    30'
    Tripic slår en lang ball, som Asante ikke rekker. Mande slår langt, men Start vinner ballen gang etter gang.
    31'
    Asante får løpe fritt på høyre nok en gang og skyter. Han bommer på mål i det ballen sklir av foten.
    32'
    Trondsen slenger seg i duellen mot Tripic og vinner ballen.
    33'
    Stabæk ruller opp på høyrekanten med Stephens og Jalasto, men tvinges bakover av et aggressivt Start-lag.
    33'
    Stabæk triller ball, og venter tålmodig på den ene avgjørende luken. Men det hele ender med at Brustad går i offside.
    34'
    Børufsen forsøker å vinne et utspark fra Reinertsen, men får albuen til Jacobson rett over hofta. Den satt i ribbeina!
    35'
    Børufsen er klar igjen og Stabæk overtar ballen. Owello mister ballen til Stephens og bortelaget kan på ny trille ball.
    36'
    Trondsen får ballen av en driblende Næss på venstre, men må gå runde motsatt. Jalasto slår inn, via Vikstøl til corner.
    37'
    Reinertsen og Andersen går ned for telling i feltet. Frispark til Start.
    37'
    Børufsen stusser mot Hoff, men han rekker ikke ballen. De får nok en mulighet, men også den ender med status quo. Innkast til hjemmelaget.
    38'
    Asante roter bort ballen i angrep, og må løpe som bare han kan for å nå igjen Boli. Det gjør han og Start kontrer på nytt.
    39'
    Tripic får ballen på venstre og forsøker å curle ballen rundt mot høyre stolpeside. Ballen stryker utenfor til utspark fra Mande.
    39'
    Skjønsberg holder og dytter litt i Tripic som får frispark på høyre side, 30 meter.
    40'
    Innlegget blokkeres av Sokolowski.
    40'
    Start holder trykket oppe og vinner et innkast. Hjemmelaget står høyt i banen.
    40'
    Sokolowski klarerer nok en gang. Kristjansson må bruke ulovlig midler for å stoppe Boli. Slipper unna med tilsnakk.
    41'
    Vikstøl lager frispark til Hoseth på høyrekanten. Han skal selv slå inn.
    41'
    Nydelig innlegg av Hoseth som går over alt og alle. En liten stuss kunne fort satt det i mål.
    42'
    Glenn Andersen slår inn fra høyre. Espen Hoff er oppe med albuene og avblåses.
    43'
    Hoff kombinerer med Tripic. Gjennombruddspasningene fra sistnevnte er for hard og ruller inn til Mande. Det sitter bare nesten for vertene.
    44'
    En litt kjedelig omgang er i ferd med å dabbe ut.
    45'
    Trondsen slår en nydelig ball i kurve mot Brustad. Han får ikke avsluttet på mål.
    45'
    Boli får et billig frispark på 27 meter. Næss ligger nede på egen halvdel etter å ha headet ballen med nesa.
    45'+1
    Næss er oppe igjen. Hoseth skal slå frisparket.
    45'+1
    45'+2
    Innlegget fra Hoseth endte ut i ingenting, men på oppfølgeren fikk Trondsen lagt inn fra venstre. Det endte med en stuss for klarering.
    Første omgang startet friskt med mye tøffe dueller og relativt bra med overganger. Start har vært det beste laget, med liten margin til gjestene. Kampen døde etter 20 minutter og har i følge publikums engasjement vært et langt gjesp.
    Politiet melder på Twitter om en tilskuer som er bortvist fra arenaen. Han skal ha spyttet etter spillere og oppført seg ufint mot politiet.
    Spillerne er på vei ut på matta igjen. Det ser så langt ut som de samme spillerne starter andre omgang. Vi håper spillerne girer opp minst ett hakk i siste del av kampen.
    Start har avspark i andre omgang.
    45'
    Vikstøl slår langt mot Hoff, men han evner ikke å fange ballen. I stedet kontrer Stabæk, men det ender også ut i ingenting. Rolig start på andre omgang.
    47'
    Owello legger Næss i bakken på midtstreken.
    47'
    Mål for Stabæk!
    Start 0 - 1 Stabæk
    Mål: Fredrik Brustad
    Målgivende: Magne Hoset
    Hoseth får ballen 45 grader og legger i bue inn til Brustad som får en enkel jobb med å sette ballen med panna i mål. Svakt forsvarspill av hjemmelaget.
    48'
    I forkant av målet hadde også Boli en stor (!) mulighet. Han får stå alene og vurdere skuddplasseringen litt for lenge. Det hele endte ut i sanden, men Stabæk kom raskt på pletten og skapte sjansen som førte til ledelsen.
    50'
    Start forsøker å bygge opp angrepspillet, men er ikke dyktige nok i pasningspillet.
    50'
    Bortelaget har overtatt spillet og fører kampen i øyeblikket.
    51'
    Andersen legger Jacobson i bakken på midten.
    51'
    Skjønsberg slår feilpasning som Børufsen fanger opp. Han slår igjennom til Tripic, som i følge dommer Johnsen er i offside. Reprisene viser at det var høyst tvilsomt.
    52'
    8008 tilskuere ser at Stabæk får frispark på 28 meter høyre side.
    53'
    Hoseth slår mot bakerste. Ballen heades av Næss mot mål, men ender med corner.
    53'
    Gode og kraftige dueller i boksen. Johnsen blåser til fordel for Start.
    53'
    Asante slår gjennom til Børufsen som faller i feltet. Han krever straffe, men blir ikke hørt.
    54'
    I stedet kontorer Stabæk som får en gyllen mulighet. Start er heldige som får klarert.
    55'
    Start forsøker seg på høyrekanten ved Asante som legges i bakken av Trondsen.
    55'
    Hoff forsøker å rekke et fremspill i midten, men Mande er parat og fanger ballen.
    56'
    Nå spiller hjemmelaget som et ekte bunnlag uten glød og entusiasme.
    56'
    Skjønsberg klemmer til i duellene og Start får innkast. Tripic forøsker å gire opp laget sitt, men gjestene er aggressive i presset og får klarert gang eter gang.
    57'
    Tripic har vandret over til høyre og slår langt cross mot Hoff på bakerste. Han er ikke lang nok og ballen går til utspark fra Mande.
    57'
    Stabæk har full kontroll på kampen slik det ser ut nå. Dersom Start skal ha noen mulighet for poeng, må de tøffer opp i duellen. Som for eksempel nå nettopp, da Stephens får stå alene på 16 meter og fyre av ei lompe mot Reinertsen.
    58'
    Børufsen slår inn fra venstre, men minst en spiller går i offside.
    59'
    Hoff jager mot Trondsen og vinner et innkast.
    60'
    Jacobson slår langt mot Brustad, men Reinertsen er ute og fanger.
    60'
    Asante slår inn, høyt mot Tripic. Han legger ned ballen, men evner ikke å skape noe ut av muligheten som byr seg.
    60'
    Stabæk triller ball på Starts halvdel. Stephens slår mot Brustad som er i offside.
    61'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Matthias Vilhjalmsson
    Ut: Espen Børufsen
    61'
    Tripic tar Børufsens plass og Vilhjalmsson legger seg på topp.
    61'
    Sokolowski ligger nede etter duell med Vilhjalmsson. Han kommer seg etter hvert på beina igjen og dommeren dropper ballen.
    62'
    Nå går det svært tregt fremover med Start-laget. Det bugner over av feilpasninger og Stabæk trenger bare stå stille å se på at Start roter bort ballen.
    64'
    Boli slår mot Brustad. Han taper duellen mot Acosta som slår ballen til corner.
    64'
    Nok en gang blåser dommeren for holding i feltet. Start vinner dommerens gunst.
    64'
    Vilhjalmsson bøyer seg i en duell med Sokolowski. Stabæk får frispark, til stor frustasjon fra tribunen.
    66'
    Asante fosser oppover kanten.
    66'
    Anders Trondsen
    Trondsen er for tøff og legger Asante i bakken.
    66'
    Mål for Start!
    Start 1 - 1 Stabæk
    Mål: Matthias Vilhjalmsson
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Tripic slår inn fra høyre på frispark. Vilhjalmsson får går opp relativt umarkert og header sikkert i mål.
    67'
    Start bryter i felleskap, men Owello er ikke dyktig nok i fremspillet mot Asante. En gyllen overgang forspilt.
    68'
    Sokolowski legger opp til balltrilling på egen halvdel. Skjønsberg snakker ikke samme språket og lemper langt. Start bryter og går rett i angrep.
    69'
    Tripic går og går fra venstre og inn i boksen. Skjønsberg og Sokolowski klarerer.
    69'
    Start får frispark på venstre side. Tripic legger inn. Ballen går via hodet på Vikstøl, men stussen går utenfor.
    70'
    Hoff bruker hånda for å legge ned ballen. Korrekt frispark til Stabæk.
    71'
    Stephens slår via Jacobson til Boli, men sistnevnte er i offside. Synd for bortelaget, da han var helt alene med Reinertsen.
    72'
    Start 1 - 2 Stabæk
    Boli handser på Starts halvdel, men Olofinjana roter bort ballen og Jacobson får gå mot mål Han setter ballen i mål bak Reinertsen.
    72'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Luc Kassi
    Ut: Michael Stephens
    73'
    Det for oss fra kommentatorplass uforståelig at Olofinjana ikke har blitt byttet ut. Han fremstår som lite motivert og roter bort ballen flere ganger. Når det også blir utslagsgivende for mål bør Mjelde ta grep.
    74'
    Tripic forsøker å dra med Vikstøl og resten av laget med fremover, men Acosta tvinges hjemover av en hardtpressende Brustad.
    75'
    Asante slår inn fra langt fra høyre. Hoff er høyest i duellen, og header via ryggen på Skjønsberg til corner.
    75'
    Mande forlenger ballen til innkast.
    75'
    Ajer og Lind gjør seg klar på sidelinjen.
    76'
    Tripic jager, men rekker ikke ballen som går til utspark.
    76'
    Tripic slår inn fra venstre, men ingen er frempå for å sette hodet på ballen.
    78'
    Mande drøyer med utspillet.
    78'
    Start 1 - 3 Stabæk
    Mål: Franck Boli
    Målgivende: Luc Kassi
    Nydelig krosser fra Kassi som gjør at Boli kan gå tilnærmet upresset mot mål. Kristjansson er ikke aggresiv nok i presset og Boli runder Reinertsen før han setter ballen enkelt langs bakken og i mål.
    79'
    Jalasto hindrer Tripic i å gå runden rundt på venstrekanten.
    80'
    Nå har usikkerheten virkelig satt seg i hjemmelaget. Stabæk presser og får gjøre som de vil.
    82'
    Ajer forsøker seg på høyrekanten og ønsker å slå gjennom til Asante, men nektes til innkast.
    83'
    Stabæk har ikke spilt en særlig god kamp, men leder 3-1 stort sett bare takket være en elendig prestasjon av hjemmelaget.
    83'
    Tripic får gå og gå. Han hindres av Jacobson, men får til slutt skytt ei lumpe som curler over Mande.
    84'
    Får gult for holding av Tripic.
    84'
    Start forsøker å bygge opp noen spede angrep mot slutten av kampen, men lykkes ikke. Nærmest nå var Tripic med et innlegg fra venstre som Vilhjalmsson ikke når opp til med hodet.
    87'
    Owello forsøker å trille gjennom til Tripic, men Jalasto er frempå med skotuppene og hindrer gjennomløp.
    88'
    Lind får ballen i feltet, men faller for egen maskin.
    88'
    Inn: Stian Sortevik
    Ut: Magne Hoset
    88'
    Lind jager en ball mot Skjønsberg, men ungdommen blir for liten og er ikke rask nok i møte med rutinen.
    90'
    Boli får ballen på straffemerket. Han vender og skyter, men ballen går rett i et Start-lår.
    90'
    Det er lagt til 3 minutter i Kristiansand.
    90'+1
    Jacobson legger Owello i bakken på 17 meter. Johnsen venter lenge med å blåse, men frisparket er i alle fall dømt. Tripic gjør seg klar.
    90'+2
    Flott skudd av Tripic, som kryper langs bakken mot hjørnet. Mande får satt hånden på.
    90'+3
    Start 2 - 3 Stabæk
    Asante får ballen etter klarering og skyter ballen i mål med vrista.
    90'+3
    90'+4
    Start burde uten tvil begynt opphentingen en god tid før dersom de skulle hatt mulighet for poeng. Det gikk i fri-giret hos Start gjennom store deler av andre omgang. Stabæk vinner fortjent, om enn på en dårlig dag også for bortelaget. Det er Starts tannløshet i forsvarsspillet som gjør at bortelaget stikker avgårde med tre poeng i dagens kamp. Særlig i rommet foran midtstopperne er trøkket alt for svakt fra hjemmelaget.