1-3

Det er en glede å ønske velkommen til oppgjøret mellom Sandnes Ulf og Sogndal!
    Svein Erik Edvardsen er i dette øyeblikk i gang med inspisering av gressbanen i Sandnes. En bane som er et tippeligaoppgjør verdig. Sandnes Stadion har fått mye kritikk for banekvaliteten så langt i år, men i kveld kan ingen skylde på forholdene.
    Da er lagene som starter oppgjøret bekreftet.
    Asle Andersen gjør flere endringer i forhold til laget som tok ferie med 0-3 i sekken borte mot Odd Grenland. Aslak Falch kommer inn i målet, Milos Mihajlov er ute med karantene etter det røde kortet mot Odd Grenland, inn for ham kommer Kenneth Sola. Fredrik Torsteinbø er vraket, og stortalentet Zymer Bytyqi erstatter ham på høyrekanten.
    Jonas Olsson må unnvære Azar Karadas, inn for ham kommer Ricardo Santos. Utenom det stiller bortelaget som de gjorde i forrige kamp, da de spilte 1-1 mot Start hjemme på Fosshaugane Campus.
    Sogndal ligger før denne kampen på en niende plass med 16 poeng. Sandnes Ulf ligger på den tunge sisteplassen med 3 poeng opp til Start på sikker plass. Det er særs viktig for laget fra Rogaland å begynne å ta poeng om de skal ha håp om å bli værende i det gjeve selskap nok et år.
    For Sogndals del handler det om å holde avstand til lagene bak, og i tillegg ta med seg det gode spillet de glimtvis har vist hjemme på kjent grunn.
    Malick Mane er Sogndals toppscorer med 5 mål, det blir spennende å se om han kan fortsette det gode spillet han viste før ferien.
    Det er også verdt å nevne at Sandnes Ulf stiller uten reservekeeper i kveld, Asle Andersen prioriterer en ekstra utespiller på benken i kveld.
    Lagene entrer banen med Edvardsen i føringen. Vi håper på et fartsfylt og spennende oppgjør!
    Gjestene sparker det i gang!
    1'
    Per Egil Flo stenger veien for Thorsteinsson, rutinert av Sogndal-backen.
    1'
    Sandnes Ulf får tildelt et hjørnespark
    Bjørnar Holmvik
    Stanges ut av Ulrik Flo
    2'
    Sandnes Ulf scorer selvmål!
    Sandnes Ulf 0 - 1 Sogndal
    Mål: Bjørnar Holmvik
    Har du sett for et selvmål! Valsvik slår et relativt flatt innlegg, høyrefoten til Holmvik er ikke god nok, han sleiver ballen i en perfekt bue over Falch og i bortre hjørne. Sogndal har fått en god start!
    3'
    Sagna header ut.
    5'
    Høiland lager frispark omtrent på midtbanen. Sogndal roer ned.
    7'
    Per Egil Flo prøver å nå Rune Bolseth, men ballen går for langt.
    7'
    Helle kommer seg fri, men er ute av balanse og smeller den over målet til Dahlin.
    9'
    Sogndal bruker god tid på hver dødball.
    10'
    Teniste kaster langt inn i Sandnes Ulfs felt, ballen blir stusset videre, men hjemmelaget får klarert.
    11'
    Klareres rett ut til Holmvik som legger inn på nytt, der er Sola høyest, men header over.
    13'
    Sandnes Ulf har styrt banespillet og spiller seg fri på kantene, spesielt høyrekanten har vært mye involvert. Sogndal er gode på kontringer.
    14'
    Helle slår inn foran mål, der er Høiland med pannebrasken. Han header over.
    15'
    Høiland får frispark like ved det høyre cornerflagget til Sogndal. God innleggsmulighet.
    15'
    Sogndal klarerer, og får også et frispark i den påfølgende situasjonen.
    16'
    Helle kommer til en avslutning. Like over.
    18'
    Ricardo Santos er for tøff med Edier Frejd, frispark for hjemmelaget.
    19'
    Mane blir felt, men Bolseth får fordelen. Han skyter imidlertid langt over.
    20'
    Ballen blir stusset helt over til Bytyqi, han prøver å vri den opp i motsatt, men det forsøket går langt over.
    20'
    Det er Sandnes Ulf som styrer.
    22'
    Thorsteinsson legger inn foran mål, to blåkledde spillere står helt alene, men innlegget er for langt.
    23'
    Heades ut til utspark fra mål.
    23'
    Høiland prøver å konstruere frem et frispark, men blir vinket opp igjen av linjedommeren. Korrekt vurdering av assistenten.
    25'
    Frispark Sogndal.
    26'
    Klareres av Sandnes Ulf, men Sogndal beholder ballen høyt i banen.
    26'
    Begge lag har en som kaster langt. Teniste for gjestene, Thorsteinsson for vertene. Det går en del tid når de to skal ta innkast på begge sider av banen.
    27'
    Bolseth får et frispark midt på Sandnes Ulfs halvdel.
    27'
    Frisparket nikkes over av Patronen.
    27'
    Sagna og Helle kolliderer når ballen er ute av spill. Sagna ser ut til å ha fått den største smellen.
    30'
    Sagna blir hjulpet av banen, og Bytyqi spiller ballen tilbake til Dahlin.
    31'
    Sogndal har ikke skapt all verden etter at Holmvik satte den i mål for dem, pasningene sitter ikke helt på siste tredjedelen.
    32'
    Stor sjanse for hjemmelaget! Holmvik skyter et innlegg retning mål, der er Helle og Høiland, men begge er for sent ute og ballen går utenfor.
    33'
    Thorsteinsson når innlegget fra Bytyqi, han legger ut til Helle som smeller til, men utenfor. Det kunne fort blitt noe.
    35'
    Sogndal ligger med alle mann på egen halvdel når hjemmelaget har ball.
    35'
    Sogndal får tildelt et hjørnespark
    Per Egil Flo
    Falch får et frispark. Så riktig ut.
    36'
    Per Egil Flo er for tøff i duellen med Sola og pådrar seg frispark.
    38'
    Frisparket ender ut i ingenting.
    39'
    Patronen får frispark i eget felt.
    40'
    Høiland blir spilt helt fri, men har vandret for tidlig og blir avvinket.
    41'
    Sandnes Ulf biter seg fast på Sogndals halvdel, men får ikke produsert noe. Ballen ender til utspark fra Dahlin.
    42'
    Ricardo Santos får et frispark midt på Sandnes Ulfs halvdel. Sogndal flytter opp.
    45'
    To Sogndalspillere i offside og frispark til Sandnes Ulf.
    45'+1
    Det er lagt til minimum 2 minutter i denne omgangen.
    45'+1
    Mane prøver seg med venstrefoten, ingen dårlig avsluting. Men midt på Falch.
    45'+2
    Kenneth Sola
    Sola legger inn til Frejd som igjen legger til Thorsteinsson. Idet Thorsteinsson legger an til skudd blåser Edvardsen til pause. Atomklokka til Edvardsen er den som gjelder utpå her, det er det ingen tvil om.
    45'+2
    45'+3
    Sogndal leder 1-0 i Sandnes. Noe de skal være meget fornøyde med. Sandnes Ulf har vært det førende laget, og har skapt alle sjansene utpå her. Inkludert målet. Sogndal ligger lavt og går for kontringer, ingen dum ide så langt. For i øyeblikket er de tre poengene halvveis nedi lomma.
    Lagene entrer banen for andre omgang.
    45'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Magnus Stamnestrø
    Ut: Rune Bolseth
    46'
    Mane prøver å nå Ricardo Santos, men brasilianeren er ikke kjapp nok.
    47'
    Mane prøver seg på nytt langs høyresiden. Denne gangen klarer han ikke slå inn foran mål før ballen triller over dødlinjen.
    49'
    Høiland blir spilt fri av Helle, men nok en gang er han i offside.
    49'
    Pepa går i duell med Santos, frispark for Sogndal.
    50'
    Pepa fikk seg en smell i den duellen, men er oppe igjen nå.
    50'
    Mål for Sogndal!
    Sandnes Ulf 0 - 2 Sogndal
    Mål: Sidy Sagna
    Sogndal scorer igjen! Frisparket til Per Egil Flo går mot bakre stolpe, der er Falch. Han bokser ballen rett på foten til Sidy Sagna, han smeller til med venstre og i mål.
    51'
    Da skal det bli spennende å se om Sandnes Ulf kan få noe ut av denne kampen. Sogndal har spilt den perfekt så langt. De risikerer ingenting fremover og er effektive når de får muligheten.
    54'
    Steinthor Thorsteinsson prøver seg med venstrefoten, midt på Dahlin.
    55'
    55'
    Sandnes Ulf 0 - 3 Sogndal
    Mål: Gustav Valsvik
    Sogndal scorer sitt tredje! Corneren blir slått farlig inn foran mål, den stusses på første stolpe videre til Gustav Valsvik, han header løst mot mål. Der står Frejd og skal bare klarere, men han bommer totalt og ballen går i mål.
    56'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Nemanja Jovic
    Ut: Zymer Bytyqi
    58'
    Inn: Henrik Furebotn
    Ut: Aksel Berget Skjølsvik
    59'
    Sandnes Ulf gjør to spillerbytter.
    59'
    Inn: Eirik Skaasheim
    Ut: Sidy Sagna
    60'
    Sogndal har definitivt vært det førende laget i denne omgangen.
    61'
    Thorsteinsson kommer til et innlegg, men Dahlin fanger enkelt.
    62'
    Sandnes Ulf har fryktelig dårlig tid og forsøker seg, men Sogndal har kontroll så langt.
    63'
    Jovanovic prøver seg på hodet, men over mål.
    64'
    Sandnes Ulf kommer på en kontring, men Kenneth Sola bruker for lang tid og Sogndal får organisert seg.
    66'
    Jovanovic prøver seg på noe som ligner et brassespark, han treffer ikke altfor godt og ballen triller inn til Dahlin.
    68'
    Dahlin har ikke blitt stilt på all verdens til prøvelser i dag.
    68'
    Thorsteinsson drar seg innover og smeller til med venstrefoten, ut til innkast for Sogndal.
    69'
    Nære fra Thorsteinsson! Drar til med høyrefoten, like utenfor den høyre stolpen for Dahlin!
    69'
    Klareres enkelt.
    70'
    Holmvik skyter, via et bein og til corner!
    72'
    Klareres.
    72'
    Sandnes Ulf kommer fremover, men Per Egil Flo får avverget.
    74'
    Det blir med forsøkene fra hjemmelaget.
    74'
    Jovanovic fanger opp på andre stolpe, prøver å dra av Teniste, men faller i forsøket og Sogndal overtar.
    76'
    Inn: Fredrik Torsteinbø
    Ut: Tommy Høiland
    78'
    Skaasheim drar seg fint fri og smeller til, Falch småglipper ballen litt, men får kontroll.
    79'
    Henrik Furebotn feller Mane og frispark for gjestene. Det frisparket smeller Sogndal ut over dødlinjen.
    82'
    Sogndal har full kontroll på dette, nå virker Sandnes Ulf resignerte og klar for kveld.
    84'
    84'
    Mål for Sandnes Ulf!
    Sandnes Ulf 1 - 3 Sogndal
    Mål: Kenneth Sola
    Målgivende: Bjørnar Holmvik
    Kenneth Sola reduserer! Stanger corneren kontant i mål! Flott mål av backen.
    84'
    Torsteinbø forsøker seg, men innlegget når ingen lagkamerater.
    86'
    Keeper redder på streken! Svært nære ny redusering!
    87'
    Inn: Bjørn Inge Utvik
    Ut: Malick Mane
    88'
    Stamnestrø prøver seg!
    89'
    Magnus Stamnestrø
    Ulrik Flo header over.
    89'
    Dommerene har lagt til minimum tre minutter.
    90'+1
    Ricardo Santos tar ballen ned på kassen og smeller til, desverre for ham, langt over.
    90'+3
    90'+4
    Da er det over i Sandnes. Sogndal tar en solid 3-1 seier og kan juble sammen med tilreisende supportere.
    Sogndal tar sjansene som byr seg i denne kampen, kombinert med mye varierende forsvarsspill blir resultatet stygt for et Sandnes Ulf lag som kjemper i motbakke.
    Maleck Mane var et uromoment for gjestene og viste kvalitetene sine til tider i denne kampen. Alt i alt solid og godt gjennomført av gjestene fra Sogndal.
    Sogndal går opp på en 8.plass på tabellen, mens Sandnes Ulf fortsatt sitter med jumboplassen i Tippeligaen.
    Undertegnede takker for følget og ønsker en fortsatt god Sankthansfeiring!