1-0
2-0
2-1

Velkommen til livedekningen av Tippeliga-oppgjøret mellom Aalesunds FK og Viking FK. Det er klart for 13. serierunde etter at lagene nå har hatt en liten sommerpause.
    AaFK ligger plassert på en 5. plass etter 12 spilte kamper. Laget har 20 poeng, statistikken 6-2-4, og en målforskjell på 24-16. Viking ligger enda bedre an, da de befinner seg på 3. plass etter like mange spilte kamper. Kjell Jonevrets menn har 23 poeng, statistikken 7-2-3, og en målforskjell på 15-14. Med andre ord - det er klart for toppkamp her på Color Line Stadion!
    Forrige tilsvarende oppgjør endte med 1-1 og poengdeling etter sene skåringer av Trond Olsen og Daniel Arnefjord.
    Tor Hogne Aarøy, Demar Phillips, Tremaine Stewart og Hugues Wembangomo står alle på den lange skadelisten til dagens verter. I tillegg mangler hjemmelaget Abderrazak Hamdallah (3 gule kort), Daniel Arnefjord (under opptrening) og Jason Morrison (ute resten av sesongen grunnet blodpropp i lungene). Det er altså en svekket AaFK-utgave som stiller i dag.
    For Viking er Makhtar Thioune fortsatt suspendert etter det unødvendige røde kortet han pådro seg i cupexiten mot Bryne. Ellers stiller de tilnærmet toppet mannskap.
    Dagens hoveddommer er Per Ivar Staberg. Med seg som assistentdommere har han Kai Lafjell og Joakim Knapstad. 4. dommer er Even Myrheim.
    Kan også nevne at Andreas Nordvik starter sin kamp nummer 100 i Tippeligaen i dag.
    AaFK stiller med følgende (4-2-3-1): Grytebust - Nordvik, Tollås Nation, Skagestad, Matland - Ulvestad, Martinussen - Fuhre, Barrantes Rojas, Carlsen - James.
    Gjestene stiller med disse fra start (4-2-3-1): Almenning Jarstein - Skogseid, Lædre Bjørdal, Sigurdsson, Bertelsen - Landu Landu, Ørnskov Nielsen - De Lanlay, Edmundsson, Olsen - Berisha.
    André Danielsen rapporteres å ha skadet seg under oppvarmingen. Inn kommer islendingen Jóan Símun Edmundsson.
    Kampen er i gang. Hjemmelaget med avsparket.
    1'
    Skogseid lemper en ball inn i bakrom mot Berisha. Spissen står i offside. Frispark for AaFK.
    2'
    Matland blir brutt høyt i banen, og Viking er nære en stor sjanse i åpningsminuttene.
    2'
    Skagestad har startet kampen dårlig! Først et meget dårlig tilbakespill til Grytebust, så slår han ballen helt upresset utover sidelinjen like etter.
    4'
    Viking får frispark 15 meter inne på AaFKs banehalvdel. Olsen står klar til å slå inn.
    5'
    Sigurdsson og Bjørdal skaper store problemer i luftrommet på det påfølgende frisparket. Sistnevnte får til en avslutning, og bare en kanonredning av Grytebust på strek gjør at bortelaget ikke går opp i ledelsen.
    7'
    Det er helt klart bortelaget som har åpnet best på Color Line Stadion.
    8'
    Ørnskov med lang og god ball mot de Lanlay i bakrom. Høyrevingen får et dårlig førstetouch, og ballen går utover dødlinjen til utspark for keeper.
    10'
    Fuhre med innlegg fra høyre. Innlegget treffer hodet til James, men avslutningen er altfor svak, og går til utspark for Almenning Jarstein.
    11'
    Frispark for Viking til venstre for 16-meteren. Olsen står klar ved ballen.
    12'
    Det påfølgende frisparket heades unna av Ulvestad.
    12'
    Edmundsson får avsluttet fra 18 meter. Skuddet blir avfyrt i ubalanse, og går rett på Grytebust.
    14'
    Ender i klabb og babb, og redning på strek fra bortelaget! Stor sjanse for AaFK.
    14'
    Hjemmelaget har løftet seg etter en dårlig åpning på kampen.
    16'
    AaFK står høyt i banen og stresser Viking nå!
    18'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Viking
    Mål: Leke James
    Målgivende: Michael Barrantes
    Praktfullt mål av AaFK! Carlsen ruller ut til Barrantes Rojas, som legger hardt inn langs bakken fra venstre. Inne foran mål lurer James, og setter ballen kontant i nota bak en sjanseløs Jarstein.
    20'
    Sola skinner i Ålesund, og AaFK fortsetter å ha ballen mye etter skåringen.
    24'
    Berisha slår hardt inn langs bakken fra høyre. Tollås Nation klarerer ballen kontant unna.
    25'
    Barrantes Rojas prøver å nå James i bakrom. Bjørdal leser spillet og spiller til Jarstein. Keeperen presses hardt, og AaFK vinner et innkast høyt i banen.
    27'
    Martinussen prøver å tre gjennom til James. Spissen pakkes inn av tre Viking-spillere, som sørger for å skjerme ballen utover dødlinjen.
    29'
    Treffer Bjørdal, som header en meter over mål fra syv meters hold. Stor sjanse for gjestene!
    30'
    Fuhre drar seg inn i banen og skyter i ryggen på James. Grusomt av vingen.
    32'
    Ørnskov med forsøk på en ball i bakrom mot Berisha. Grytebust er våkent ute og fanger ballen.
    33'
    Fuhre går overende i duell med Bertelsen. Staberg vinker spillet videre. Så ut som en korrekt avgjørelse av dommeren.
    34'
    Olsen utfordrer Nordvik på venstrekanten. Får ballen for langt foran seg, utspill fra Grytebust.
    36'
    Matland slår presist til James i bakrommet. Ballen spretter litt for langt for AaFK-spissen, Jarstein tar over.
    37'
    Klareres i ut til Olsen, som får et nytt innleggsforsøk. Denne gang er innlegget presist, og treffer pannebrasken til Bjørdal. Midtstopperen header noen meter til side for mål. Brukbart forsøk av Viking!
    38'
    Olsen går ned i duell med Nordvik. Venstrevingen får frispark ute til venstre, på høyde med AaFKs 16-meter.
    40'
    Frisparket heades unna av James, som vinner i luften mot Bjørdal.
    40'
    Olsen kjører karusell med Norvik, før han avslutter. Avslutningen går via en AaFK-spiller og like utenfor målet til Grytebust.
    41'
    Grytebust fanger ballen og setter i gang en AaFK-kontring, som stoppes av en litt for dårlig pasning av Fuhre mot Barrantes Rojas.
    41'
    Barrantes Rojas med suser fra 25 meter. Ballen flakker, og Jarstein må slå til corner.
    44'
    Bokses ut i returrommet. Der står Barrantes Rojas og fanger opp ballen. Costaricaneren legger ballen til rette og skrur ballen en halvmeter til side for det venstre krysset til Jarstein. AaFK er svært nære 2-0!
    44'
    45'+1
    Pause på Color Line Stadion. Det står 1-0 til AaFK etter en jevnspilt omgang, der lagene har skapt omtrent like mye. Bortelaget har vært farligst på dødballer, og spesielt Bjørdal har vært en stor trussel i luftrommet.
    45'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Peter Orry Larsen
    Ut: Andreas Nordvik
    Martinussen flyttes ned på høyrebacken, og Orry Larsen går inn sentralt.
    46'
    2. omgang er i gang. Bortelaget med avsparket.
    46'
    Heades unna av Sigurdsson. Ballen går ut i returrommet. Der er Barrantes Rojas. Midtbanespilleren skyter fra 20 meter, men skuddet blir blokkert av Bjørdal.
    47'
    Klyngespill ender i frispark for bortelaget. de Lanlay står klar til å slå inn.
    50'
    Det påfølgende frisparket heades unna av James.
    50'
    Landu Landu vender flott opp på 25 meter, og fyrer deretter av et grusomt skudd som går 5 meter over målet til Grytebust.
    51'
    Viking med ballen nå. AaFK ligger kompakt og godt defensivt.
    53'
    Rotete åpning av 2. omgang av begge lag. Spesielt hjemmelaget har hatt mange unødvendige balltap på egen halvdel.
    55'
    Fuhre med elendig innleggsforsøk fra høyre. Ballen går over alt og alle og til utspark for keeper Jarstein.
    56'
    Aalesund 2 - 0 Viking
    Mål: Lars Fuhre
    Barrantes Rojas lurer offside-fellen til Viking. Costaricaneren får god tid til å sikte seg inn mot Fuhre, som får stå helt alene på syv meter og plasserer ballen enkelt i mål. Dermed står det 2-0 i Ålesund!
    57'
    Ender i ufarlig heading fra Skogseid på bakerste stolpe.
    59'
    Spillet bølger frem og tilbake etter 2-0-skåringen.
    62'
    Olsen med innlegg fra venstre. Ballen går langt opp på tribunen bak målet til Grytebust.
    62'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Patrik Ingelsten
    Ut: Veton Berisha
    Dobbeltbytte av bortelaget, som må satse litt nå.
    62'
    Barrantes Rojas og Orry Larsen kombinerer fint, før førstnevnte spiller bort ballen på merkelig vis.
    64'
    de Lanlay slår inn fra høyre. Ballen bokses ut av Grytebust.
    64'
    Barrantes Rojas med suser fra 30 meter. Jarstein redder flott til corner!
    65'
    Slås ut til Barrantes Rojas. Skuddet fra 30 meter går godt over målet til Jarstein. Utspill for landslagskeeperen.
    65'
    Ulvestad takler bort ballen og blir tråkket på like etter av Gyan. Midtbanespilleren får seg en smell, men er kjapt oppe på beina igjen.
    68'
    Gult kort til Viking
    Får kortet for en stygg takling bakfra på Barrantes Rojas!
    69'
    Dårlig kommunikasjon i AaFK-forsvaret. Matland gir bort en corner til bortelaget.
    71'
    En lang corner heades inn igjen i feltet av Skogseid, og Ingelsten avslutter like utenfor målet til Grytebust fra spiss vinkel.
    72'
    Olsen spilles gjennom alene med Grytebust. Keeperen finner frem en kjemperedning og får slått til corner.
    73'
    Ender i ny corner på motsatt side.
    73'
    Er dårlig slått, og hjemmelaget kontrer. Barrantes Rojas prøver å slå gjennom til Fuhre, men ballen er litt for lang, og Jarstein får avklarert.
    74'
    Viking har ballen mest for øyeblikket, men AaFK ligger godt defensivt og kontrer når mulighetene byr seg.
    76'
    Inn: Jón Dadi Bödvarsson
    Ut: Trond Olsen
    Bortelaget foretar sitt siste bytt for dagen.
    76'
    Edmundsson drar seg innover i banen og skyter en meter til side for målet til Grytebust fra 16 meters hold. Godt forsøk, men fryktelig forsvarsspill av Matland.
    79'
    Bödvarsson slår inn fra venstre. Innlegget er hardt, men dårlig. Grytebust fanger ballen enkelt.
    80'
    Edmundsson skyter fra 20 meter. Dårlig treff, og ballen triller inn til AaFKs sisteskanse.
    83'
    Viking har flyttet opp Bjørdal som spiss i jakten på skåring.
    84'
    de Lanlay skyter fra 16 meter. Skuddet går utrolig nok til innkast for AaFK!
    85'
    Inn: Henrik Bjørdal
    Ut: Lars Fuhre
    Ungutten Bjørdal kommer inn og får seg noen minutter med Tippeliga-fotball i sluttminuttene.
    85'
    Slås hardt inn, men går rett på Jarstein, som holder ballen i fast grep.
    86'
    Gyan prøver seg på et brassespark fra elleve meter. Forsøket blir blokkert av en AaFK-spiller.
    88'
    Plukkes enkelt ned av Jarstein.
    89'
    Det er lagt til minimum tre minutter i 2. omgang.
    90'+1
    Mål for Viking!
    Aalesund 2 - 1 Viking
    Mål: Patrik Ingelsten
    Målgivende: Johan Lædre Bjørdal
    Bjørdal får stusset en lang ball i bakrom. Der lurer Ingelsten, og setter ballen i mål alene med Grytebust.
    90'+1
    Det ble plutselig spenning på slutten nå! Viking står høyt, men AaFK har god kontroll foreløpig.
    90'+4
    90'+4
    Kampen er over, og det ender 2-1 etter en spennende avslutning på kampen. Viking gamblet og satte Bjørdal opp som spiss de siste ti minuttene. De lykkes i form av èn skåring, men det var ikke nok til å ta med seg poeng hjem til Stavanger. Hjemmelaget klatrer med dette opp på 3. plass på tabellen, plassen foran Viking, som nå ligger på 4. plass.