Sola63'
3-1

Da kan jeg ønske velkommen til solskinnet i Sandnes Idrettspark og dette oppgjøret mellom Sandnes Ulf og Start!
    Dette er en enormt viktig kamp for begge lag, Sandnes Ulf kan få heng på Start i bunn, mens Start kan få avstand til de under seg.
    Veldig mye står på spill, kanskje spesielt for hjemmelaget, som er tabelljumbo med 10 poeng så langt i år.
    Sandnes Ulf er det eneste laget som ikke har vunnet hjemme i årets Tippeliga. Det er sjelden en god oppskrift for å holde seg i det gjeve selskapet.
    Start spilte cup i uka, der tapte sørlendingene 1-0 for Lillestrøm hjemme på Sør Arena.
    Start kommer fra 2-2 hjemme mot Aalesund, en kamp der stortalentet Sondre Tronstad fikk sin debut fra start. Han har fått fornyet tillit av Mons Ivar Mjelde og starter sin andre kamp i serien på rad. Ernest Asante er benket av treneren sin, mest sannsynlig etter slitne bein ettersom han har hatt en god periode spillemessig den siste tiden.
    Sandnes Ulf ble fullstendig latterliggjort i forrige runde borte mot Brann. Bergenserene ga seg ikke før det sto 6-1. Asle Andersen gjør noen endringer fra den kampen. Milos Mihajlov er henvist til benken, Avni Pepa skyves inn og Vegard Aanestad tar plass på høyrebacken. Rent venstrebackbytte da Holmvik er ute med karantene. Kenneth Sola kommer inn. På topp er Marius Helle vraket og talentet Zymer Bytyqi tar hans plass sammen med Molde-linkede Tommy Høiland.
    Vi venter i spenning, og gjør oss klar for et forhåpentligvis forrykende oppgjør.
    Dagens dommer Tommy Skjerven leder de to lagene ut på banen.
    Espen Hoff og Mathias Vilhjalmsson sparker det i gang for Start.
    1'
    Ballen havner helt bak hos Opdal.
    1'
    Vikstøl feller Thorsteinsson på vei fremover, begge lå nede noen sekunder, men er oppe på bena nå.
    2'
    Opdal prøver å nå Hoff, men han feller Frejd i forsøket på å nå ballen.
    2'
    Børufsen legger inn, men Frejd header ut.
    3'
    Vilhjalmsson får sjansen på bakre stolpe, men vipper den utenfor!
    3'
    Asle Andersen har plassert unge Zymer Bytyqi på venstre kant, Thorsteinsson på den høyre og Anel Raskaj hengende bak Tommy Høiland.
    5'
    Hoff prøver å nå Vilhjalmsson, men er for tung i høyrelabben og ballen triller til utspark fra mål.
    6'
    Acosta Evans rydder opp etter at Kenneth Sola slår langt i retning Raskaj.
    8'
    Frispark for Start ved sidelinjen i god innleggsposisjon.
    9'
    Børufsen står klar.
    9'
    Kenneth Sola får klarert.
    9'
    Acosta Evans feller Tommy Høiland på vei gjennom, er svært heldig at Tommy Skjerven vinker det videre der!
    10'
    Gult kort til Sandnes Ulf
    Feller Vikstøl på 17 meter.
    10'
    Frisparket har Mathisen lyst til å ta seg av.
    11'
    Mål for Start!
    Sandnes Ulf 0 - 1 Start
    Start går opp i 1-0! Kristjansson tar frisparket, gjennom bena til Frejd som legger den til rette for Hoff som får en enkel jobb med å smelle den i nettet. Bortelaget leder i Sandnes!
    11'
    Tommy Høiland
    Spissen havner i Skjervens bok, stempler Børufsen stygt. Unggutten er frustrert etter at noen situasjoner har gått mot hjemmelaget den siste tiden.
    12'
    Pepa klarerer til innkast.
    13'
    Start fortsetter å flytte opp mange mann når de har ballen. De har ikke tenkt å legge seg bakpå her i Sandnes.
    15'
    Zymer Bytyqi kommer til en avslutning, men er altfor løst og Opdal er sikker.
    15'
    Høiland fortsetter å kjefte på Skjerven, hvis han har tenkt å gjøre det mer denne omgangen spørs det hvor lenge han blir værende utpå her.
    17'
    Aanestad med en hockeyblokkering på Børufsens skudd. God involvering av backen.
    18'
    Sandnes Ulf mer med nå, Raskaj har blitt funnet med en bakromspasning ved to anledninger, men det blir med nesten for hjemmelaget så langt.
    20'
    Nære fra start igjen! Kristjansson får kommet seg til linja og lagt inn, der er Frejd og får klarert. Nære at en gul er sist på den.
    21'
    17 åringen Tronstad prøver seg med et skudd, men det går langt utenfor.
    23'
    Halvspilt første omgang. Start leder 1-0 etter to noe klønete involveringer av Edier Frejd. Etter det har Sandnes Ulf kommet mer med i kampen, men Start er farlige på kontringer.
    24'
    Ny Corner.
    25'
    Mathisen er helt fri! Men når ikke ballen, Pepa får headet ut.
    25'
    De lyseblå er nærmest paniske i egen boks, og bare tilfeldigheter gjør at de kommer unna med det.
    27'
    Thorsteinsson jogger over for å ta et innkast.
    28'
    Mål for Sandnes Ulf!
    Sandnes Ulf 1 - 1 Start
    Mål: Kenneth Sola
    Målgivende: Anel Rashkaj
    Hjemmelaget utligner! Thorsteinsson kaster kort til Anel Raskaj som igjen legger inn. På bakre stolpe stiger Kenneth Sola til værs og stanger inn utligningen.
    28'
    Børufsen er på farten! Får plutselig ballen i bena og avslutter, men McDermott avverger!
    30'
    Sandnes Ulf er på farten igjen, Vegard Aanestad er på gjennomløp, men river ned Mathisen i et forsøk på å nå ballen. Frispark Start.
    32'
    Sandnes Ulf har gjort noen justeringer. Raskaj er trukket ned sentralt, Bytyqi spiller hengende spiss, mens kaptein Skjølsvik av alle spiller til venstre.
    36'
    Kristjansson klarerer.
    36'
    Dommer Skjerven har lagt seg på en tøff linje, lar mye gå i øyeblikket.
    36'
    Sandnes Ulf kjører kampen nå.
    37'
    Tronstad feller Thorsteinsson i farlig posisjon. Der er ungutten heldig at han unngår kortet.
    37'
    Frisparket blir skuslet bort av hjemmelaget.
    38'
    Kjempesjanser for Sandnes Ulf! Thorsteinsson drar seg bort fra Acosta og legger ut 45 til Høiland, han bredsider den midt på Opdal som gir retur. Der er Zymer Bytyqi og skyter utenfor! Svært nære ledelse!
    38'
    Ender i utspark.
    38'
    Kjempesjanse igjen for Zymer Bytyqi! Thorsteinsson kommer skrått på Opdal og legger flatt inn foran mål, der er ungutten igjen og skyter flatt mot mål. Publikum reiser seg, men rutinerte Opdal har flyttet seg over og får reddet. Der er Start heldige.
    39'
    Start har knapt hatt ballen de siste ti minuttene.
    42'
    Jesper Mathisen maner guttene sine til kamp. Er ikke fornøyd med prestasjonene.
    44'
    Frispark for Sandnes Ulf nede ved Starts høyre hjørneflagg.
    44'
    Opdal strekker seg og får fatt i innlegget fra Skjølsvik.
    45'
    45'+1
    Der er denne første omgangen over i Sandnes.
    Hvilken omgang det har vært! Det startet forsiktig, men etter at Start tok ledelsen tok det av utpå her. Det var stort sett Sandnes Ulf det handlet om etter 0-1, og skapte flere gode sjanser til å ta ledelsen. Nærmest var 16 årige Zymer Bytyqi med to kjempesjanser mot slutten av omgangen.
    Start må heve seg om de skal ha håp om poeng.
    Start er først ut.
    Asante skal inn for gjestene. Det kan se ut som Helle skal inn for vertene.
    45'
    Mjelde flytter ned Kristjansson som indreløper og flytter opp Asante som høyreving.
    46'
    Høiland prøver å finne Thorsteinsson, men pasningen er for hard.
    47'
    Helle varmer opp med både drakt og vest. Asle Andersen har nok et bytte i planene om ikke altfor lenge.
    48'
    Saksespark fra Vilhjalmsson! Etter klabb og babb prøver islendingen seg, over.
    49'
    Kristjansson prøver seg fra distanse, langt over!
    51'
    Zymer Bytyqi blir spilt gjennom langs venstresiden, han prøver å nå Thorsteinsson på bakre stolpe. Der er Vikstøl og får headet ut.
    52'
    Hjørnespark til Sandnes Ulf
    53'
    Sandnes Ulf 2 - 1 Start
    Mål: Tommy Høiland
    På corneren er Tommy Høiland høyest og nikker ballen inn! Sterk prestasjon av Brynegutten.
    54'
    Da er kampen snudd i favør hjemmelaget, det er heller ikke ufortjent ut i fra spill og sjanser.
    56'
    Sandnes Ulf fortsetter å kjøre. Start må frem nå.
    57'
    Castro går inn som spiss. Han har med seg Vilhjalmsson på topp, Hoff er lagt ut til venstre.
    59'
    Sandnes Ulf flytter opp på innkast.
    60'
    Raskaj prøver å nå Høiland som har lurt seg inn bak forsvaret. Opdal kommer ut og er trygg.
    61'
    62'
    Linjemann og Skjerven i diskusjon!
    63'
    Sandnes Ulf 3 - 1 Start
    Skjerven dømmer først frispark til Opdal, men ballen har allerede vært over linja når Opdal blir hindret. Linjemannen er på hogget og dømmer mål. Først var det Sandnes Ulf som protesterte, så var det Start. Spesiell situasjon.
    63'
    Men Sandnes Ulf øker ledelsen sin! Start er ikke gode nok innenfor egen boks på defensiv dødball. Venstreback Kenneth Sola er tomåls-scorer(!)
    66'
    Start er fullstendig lamslåtte i øyeblikket, henger ikke med i det hele tatt.
    67'
    Skjølsvik faller innenfor Starts 16 meter. Hjemmelaget roper på straffe, Skjerven foretrekker ikke en mine.
    67'
    Sandnes Ulf fortsetter å kjøre, Start spiller på seg brudd på brudd.
    69'
    Espen Hoff kommer til en avslutning, men den er svakt plassert midt på McDermott.
    69'
    Etter mye frem og tilbake får etterhvert Salazar avsluttet. Over.
    70'
    Tempoet har dalt litt i kampen nå. Det bør Start utnytte seg av.
    74'
    Nære fra hjemmelaget! Helle får ballen av Skjølsvik, utfordrer Mathisen og får lagt inn. På bakre lurer Thorsteinsson, men blir noe hindret og skyter utenfor.
    76'
    Pepa har fått seg en smell, men ser ut til å klare seg.
    77'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Christian Tveit
    Ut: Matthias Vilhjalmsson
    78'
    Helle får en skjennepreken av Skjerven. Er for tøff med en takling bakfra.
    79'
    Starts Owello blir felt like utenfor 16 meteren, men Skjerven gjør ingen tegn til å blåse.
    81'
    I stolpen fra Høiland! Helle finner Høiland med en stikker, spissen brenner til. Men skuddet går i stolpen og ut i feltet igjen. Start får avverget!
    83'
    Vi er inne i transportetappen mot full tid.
    86'
    Pepa får et frispark i duell med Glenn Andersen på egen 16 meter.
    88'
    Tas kort.
    89'
    Sandnes Ulf drøyer tid ved hjørneflagget.
    89'
    Sola klarerer. Sandnes Ulf får frispark.
    90'
    Det er lagt til 2 minutter.
    90'+1
    Start får et frispark foran sin egen trener. Flytter opp.
    90'+2
    Hoff vipper den inn til Christian Tveit som nikker den videre. Der er McDermott og fanger.
    90'+3
    90'+3
    Da er det over i Sandnes. Hjemmelaget tar sine tre første hjemmepoeng denne sesongen. Det er tre fullt fortjente poeng de får her.
    Start trener Mons Ivar Mjelde tar seg noen minutter og forklarer seg hos bortefansen. Diskusjonen går høylytt og energisk for seg. Men det ser ut som om de skilles som venner.
    Sandnes Ulf var best i alt som ble gjort utpå her. De var to hakk mer aggressive enn Start, det førte til gunstige brudd og dødballsituasjoner som igjen førte til mål.
    Hjemmelaget viser seg fra sin beste side så langt i år, med en innsatsvilje som har manglet på hjemmebane til nå i år.
    Jeg takker for meg og ønsker en fortsatt god kveld!