1-0
56'
2-1

Da kan jeg ønske hjertelig velkommen til Sandnes Idrettspark og dette oppgjøret mellom tabellens jumbo og laget som ligger øverst. Sandnes Ulf og Strømsgodset barker sammen kl. 1800!
    Hjemmelaget har solgt sin toppscorer Tommy Høiland til Molde, og det var dermed knyttet stor spenning til hvem Sandnes Ulf skulle bruke på topp i dag. Valget har falt på ungguttene Fredrik Torsteinbø og Zymer Bytyqi. Mest sannsynlig vil Bytyqi spille hengende spiss, med Torsteinbø foran seg.
    Bytyqi ble lagt inn i den posisjonen i forrige kamp, da det ikke fungerte med Anel Raskaj i den rollen.
    Ellers er Edier Frejd ute med karantene, og Milos Mihajlov kommer inn for ham i midtforsvaret.
    Kenneth Sola scoret to mål sist kamp og er valgt foran Bjørnar Holmvik på venstrebacken.
    Ronny Deila gjør bare en forandring fra laget som tapte 2-1 for Haugesund sist. Øyvind Storflor erstatter Thomas Lehne Olsen.
    Sandnes Ulf stiller med følgende 11: McDermott - Aanestad, Mihajlov, Pepa, Sola - Furebotn, Raskaj, Skjølsvik, Thorsteinsson - Bytyqi, Torsteinbø
    Strømsgodset: Larsen Kwarasey - Hamoud, Madsen, Horn, Storbæk - Johansen, Ibrahim, Boateng - Storflor, Kovacs, Vilsvik
    Strømsgodset ankom Sandnes allerede i går, og bør dermed være uthvilt og klar for kamp.
    Thomas André Ødegaard figurerer på benken for gjestene i kveld. Jeg er usikker på om han vil innpå, da han la opp som spiller i 2006.
    Dagens dommer Trond Ivar Døvle fra Svarstad IL ser ut til å være i et godt humør i dag. Han går smilende sammen med assistentene sine i garderoben.
    Begge lag har gått i garderoben for sine siste forberedelser.
    Kan hjemmelaget gjenta bedriften fra i fjor, da de vant 2-1 her i Sandnes? Eller har titteljagende blåtrøyer fra Drammen lært fra den gang og tar med seg tre poeng hjem i fra vest? Vi gleder oss til kamp!
    Trond Ivar Døvle tar med seg de 22 spillerne ut på en for dagen nydelig gressmatte!
    Hjemmelaget tar avspark!
    1'
    Ronny Deila har tydeligvis gjort en endring like før kamp, for det er Thomas Lehne Olsen som starter kampen og ikke Lars-Christopher Vilsvik.
    3'
    Tre Sandnes Ulf spillere går i hodeduell med Peter Kovacs, seirende ut av den duellen går ungareren. Imponerende.
    4'
    Det er unggutten Bytyqi som starter på topp for hjemmelaget. Hjemmelaget fremstår i en 4-2-3-1 formasjon nå, med Skjølsvik og Raskaj som de to sittende på midten.
    5'
    Sola avverger det som kunne blitt en stor mulighet for Strømsgodset, men Storflor er i offside. Sandnes Ulf overtar!
    7'
    Kovacs faller og får frispark.
    7'
    Frisparket tar McDermott seg av.
    8'
    Raskaj bryter!
    9'
    Bytyqi overtar ballen i en god kontringsposisjon, men møter sin overmann i Kim Andre Madsen og Larsen Kwarasey overtar fra 5 meteren.
    10'
    En noe ruskete åpning fra begge lag, der Sandnes Ulf ligger lavt og lar Strømsgodset ha ball.
    11'
    Sandnes Ulf får innkast høyt i banen.
    12'
    Saltoinnkast fra Thorsteinsson som Kovacs får klarert. Den går til Bytyqi som legger til Aanestad, han legger inn foran mål, men foten til Skjølsvik er for kort og Boateng får klarert.
    13'
    Storflor legger inn foran mål der er Kovacs som slår den videre med hånda, McDermott får reddet.
    15'
    Kovacs blir presset, så vi får tro at den handsen var utilsiktet.
    16'
    Sandnes Ulf kommer i angrep med Thorsteinsson, han er for sen på avtrekkeren og Madsen blokkerer!
    16'
    Sandnes Ulf har begynt å vinne dueller høyt i banen, og stresser Strømsgodsets bakre firer.
    16'
    Kovacs får frispark på 40 meter fra Sandnes Ulfs mål.
    17'
    Storflor står klar.
    17'
    Han chipper mot Ibrahim som er i offside, svakt av bortelaget.
    18'
    Horn hindrer Thorsteinsson, islendingen får frispark.
    18'
    Frisparket går helt inn til Kwarasey.
    19'
    Hjemmelaget mer med nå.
    19'
    Hjemmelaget har frispark ved Sola godt inne på egen halvdel.
    21'
    Olsen feller Thorsteinsson mellom sidelinja og 16 meteren.
    21'
    Skjølsvik står klar.
    22'
    Pepa vinner duellen på bakre stolpe, men header over.
    22'
    Sjanse for Strømsgodset! Horn tar ansvar og fører fremover, han brenner til fra rundt 30 meter. McDermott gir en livsfarlig retur, som Mihajlov får avverget like foran skoen til Kovacs. Svakt av hjemmelagets keeper i den situasjonen.
    23'
    Madsen header tilbake til Kwarasey, Torsteinbø er akkurat for sent ute til å snappe den.
    26'
    Torsteinbø får ballen høyt i ballen, fører frem til 17 meter og skyter, men midt på Kwarasey.
    27'
    Ibrahim får frispark på rundt 20 meter. Storflor og Johansen står klar.
    29'
    Storflor tar seg av den, og legger den til utspark fra mål. Utrolig svakt utført av vingen!
    29'
    Thorsteinsson prøver å vende bort Madsen, men midtstopperen kommer seg på rett side.
    32'
    Mål for Sandnes Ulf!
    Sandnes Ulf 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Henrik Furebotn
    Har du sett på maken! Henrik Furebotn tar en klarering ned på kassen og brenner til med høyrebenet. Ballen formelig flyr ned i det venstre hjørnet!
    33'
    For en sjanse! Sandnes Ulf kommer igjen! Aanestad legger inn foran mål, Torsteinbø er helt alene med Kwarasey, men sisteskansen legger igjen benet og redder! Den skal sitte Torsteinbø!
    34'
    Gult kort til Sandnes Ulf
    Anel Rashkaj
    Feller Olsen.
    34'
    Frisparket er nære ved å nå Madsen, men triller ut over linja.
    36'
    Da har denne kampen tatt en interessant vending! Hva skal Deila dra opp av hatten? Det er ikke ufortjent at hjemmelaget leder.
    36'
    Mål for Strømsgodset!
    Sandnes Ulf 1 - 1 Strømsgodset
    Mål: Bismark Adjei-Boateng
    Målgivende: Øyvind Storflor
    Strømsgodset utligner! Et langt innlegg blir slått på bakre stolpe, der er Storflor og header tilbake. Boateng kommer i fullt firsprang og header kontant i mål.
    37'
    Gult kort til Strømsgodset
    Bismark Adjei-Boateng
    Målscoreren takler Raskaj bakfra på vei fremover. Mest sannsynlig dagens klareste kort.
    38'
    Sandnes Ulf var 4 minutter i himmelen. Vi er like langt i Sandnes.
    40'
    Hamoud har beveget seg høyt i banen, og kommer til et innlegg. Der er Kenneth Sola og bryster den ned til McDermott.
    41'
    Bytyqi i offside.
    41'
    Klareres.
    42'
    Storflor prøver å nå Kovacs, men sleiver og ballen flyr inn til McDermott.
    44'
    Hamoud med dagens dårligste pasning, er ikke i nærheten av å treffe Thomas Lehne Olsen, og ballen går til utspark for Sandnes Ulf.
    45'
    Vi skal spille i minst ett minutt til.
    45'+1
    45'+2
    Minuttet er over og lagene går til pause.
    Det står 1-1 i Sandnes. Kampen står å vipper, og tabellsituasjonen gjenspeiles ikke utpå banen til nå. Sandnes Ulf ga Strømsgodset initiativet i starten av kampen, men tok over utover i omgangen. Fredrik Torsteinbø misbrukte alle sjansers mor like etter målet, og Sandnes Ulf burde ledet 2-0 før Boateng utlignet for gjestene.
    I dette øyeblikk tar Sandnes Stadion farvel med Tommy Høiland.
    Lagene entrer banen for andre omgang.
    45'
    Godset går i angrep.
    46'
    Men innlegget fra Hamoud er for langt og går over dødlinjen.
    47'
    Linjemannen har et ørlite kommunikasjonsproblem, så vi har et lite stopp i spillet.
    47'
    Døvle blåser det i gang igjen.
    48'
    Nære! Kenneth Sola er centimetere fra å sende hjemmelaget i føringen! Innlegg fra høyre som Sola bare skal bredside, han blir forstyrret og ballen går utenfor.
    49'
    Sandnes Ulf går rett i strupen på serielederen i denne omgangen.
    50'
    Zymer Bytyqi
    Feller Johansen i klyv fremover.
    51'
    Johansen skal ta frisparket.
    51'
    Johansen får to sjanser, men Sandnes Ulf klarerer begge.
    52'
    Bortelaget har mer ball nå.
    54'
    Hamoud og Aanestad går i en duell. Begge får noe vondt, men er på bena igjen nå.
    55'
    Sandnes Ulf 2 - 1 Strømsgodset
    Målgivende: Aksel Berget Skjølsvik
    For en scoring av Helle! Skjølsvik spiller en ball til Helle til venstre for mål. Han tar en dragning som fører til at Storbæk er fullstendig utspilt. Helle plasserer ballen iskaldt til venstre for Kwarasey med høyrebenet.
    56'
    Helle brukte ett minutt på å havne på scoringslista.
    59'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Martin Rønning Ovenstad
    Ut: Bismark Adjei-Boateng
    60'
    Inn: Iver Fossum
    Ut: Thomas Lehne Olsen
    60'
    Deila svarer med et dobbeltbytte.
    61'
    Kan Strømsgodset komme tilbake nok en gang da?
    61'
    Langt innkast fra Thorsteinsson klareres av Horn, Thorsteinsson får en innleggsmulighet. Den går helt inn til Kwarasey.
    64'
    Helle er i gjennom! Hamoud spiller en fryktelig pasning hjemover. Helle løper side om side med Madsen, men blir så forstyrret at avslutningen blir for svak og går rett på Kwarasey. Nære igjen fra Ålgårdgutten.
    64'
    Thorsteinsson får ballen av Helle på høyrekanten, er helt alene mot Horn og Kwarasey. Prøver å dra dem av, men Horn vinner duellen.
    67'
    McDermott og Johansen er i duell og begge blir liggende nede. Det ser ut til at Sandnes Ulfs keeper er den som har fått den verste smellen.
    67'
    McDermott og Johansen er på bena igjen etter en liten ispause.
    68'
    Det er Sandnes Ulf som styrer showet her nå. Gjestene har mer enn nok med å forsvare seg.
    69'
    Thorsteinsson får frispark på rundt 18 meter fra Strømsgodsets mål. Fin posisjon for direkteskudd.
    70'
    Sola står klar.
    70'
    Via Hamoud og til corner!
    70'
    I tverrligger! Pepa vinner hodeduellen på bakre, Kwarasey når ballen og slår den i tverrliggeren. Strømsgodset får klarert.
    70'
    Sandnes Ulf har frispark midt på Godsets halvdel.
    72'
    Torsteinbø stjeler ballen fra Pepa! Hadde vingen latt den gå, hadde Pepa vært helt alene med Kwarasey på fem meter. Ballen går i stedet til utspill fra mål. Pepa var forståelig nok mindre fornøyd med den fra Torsteinbø.
    72'
    Torsteinbø fører ballen langs venstrekanten og forsøker å nå Thorsteinsson på bakre stolpe. Kwarasey leser den som verdens åpneste bok og fanger enkelt.
    75'
    Thorsteinsson skyter! Han får sjansen fra 17 meter, men skyter et godt stykke til side for mål.
    75'
    Strømsgodset har 15 minutter på seg nå.
    76'
    Thorsteinsson igjen! Han stjeler ballen fra Hamoud og stormer mot mål. Kwarasey må slå skuddet til corner.
    77'
    Thorsteinsson spiller vegg med Raskaj, men innlegget hans er for svak.
    77'
    Nå henger Strømsgodset i tauene.
    78'
    Sola prøver å nå Torsteinbø, men Horn har full kontroll og sikrer ut.
    80'
    For et skudd av Torsteinbø! Vingen vipper ballen videre med seg på kassen og smeller til, Kwarasey må hente frem sine ypperste egenskaper for å avverge.
    83'
    Inn: Tokmac Nguen
    Ut: Mounir Hamoud
    84'
    Helle går i to offsider på rad. Er hissig på grøten nå.
    85'
    Deila tar ut en back og setter inn en spiss.
    85'
    Helle lurer offsidefella på tredje forsøk og tar med seg ballen mot linja, innlegget er altfor svakt og Kwarasey får en enkel jobb med å overta.
    86'
    Raskaj får et frispark midt på egen halvdel.
    86'
    Horn og Thorsteinsson i diskusjon etter at Horn feller islendingen bakfra. Kwarasey må til for å skille kamphanene.
    87'
    Vegard Aanestad
    Aanestad tar diskusjonen et steg videre og får gult.
    88'
    Jørgen Horn
    88'
    Frisparket heades til side fra Aanestad.
    89'
    Sandnes Ulf starter å dra ut tiden nede ved hjørneflagget.
    90'
    Pepa feller Kovacs. Frispark Godset.
    90'
    Frisparket er Jørgen Horn høyest på, men header til side for mål.
    90'
    Det legges til minimum fire minutter.
    90'+1
    Kwarasey får frispark i duell med Thorsteinsson. Det så korrekt ut.
    90'+2
    Ronny Deila ser noe resignert ut. Han kan umulig være fornøyd med denne prestasjonen.
    90'+2
    Sandnes Ulf vinner et innkast midt på Strømsgodsets halvdel.
    90'+3
    Får bortelaget en sjanse til?
    90'+4
    For en sjanse for Strømsgodset! På overtid av overtiden legges det inn mot Kovacs, McDermott er ute å fisker etter ball, men bommer totalt. Etter noe klabb og babb får Kovacs avsluttet med ryggen mot mål. Ballen går desverre for Strømsgodset like til side for mål.
    90'+5
    90'+5
    Sandnes Ulf kopierer fjoråret og vinner 2-1 mot Strømsgodset i Sandnes. Hjemmelaget var desidert best i alt som ble foretatt utpå her i kveld. Strømsgodset hang ikke med på innsatsen som ble lagt for dagen, noe sjansestatistikken gjenspeiler. 8-2 i sjanser favør vertene er talt.
    Strømsgodset mister mest sannsynlig 1.plassen i Tippeligaen i kveld, Rosenborg leder 2-0 til pause på Lerkendal. Står det seg vil trønderene være i føringen. I motsetning til fjoråret, er det fremdeles tid for Strømsgodset å slå tilbake.
    For hjemmelaget er dette livsviktige tre poeng. Med tap for Hønefoss, Sarpsborg 08 og uavgjort for Start, fører det Sandnes Ulf opp fra bunnplasseringen. De passerer Start og er ett poeng bak Sarpsborg 08 på sikker plass.
    En underholdene kamp er over, og jeg ønsker fortsatt fin kveld!