Ble dekket av Yngve Gjerde

Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen av Eliteserie-oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Molde.
    Sarpsborg 08 XI (4-4-2): Falch - Tveita, Tamm, Jørgensen, Askar - Vetti, Lund Nielsen, Singh, Zachariassen - Agger, Mortensen.
    Molde XI (3-4-3): Linde - Gregersen, Sarr, Forren - Gabrielsen, Normann, Aursnes, Haugen - Brustad, Håland, Hestad.
    Molde har hatt en god start på sesongen, og har på sine første syv kamper sanket 13 poeng. Med seier i Sarpsborg vil de i dag innta 2. plass foran Rosenborg, men fortsatt et stykke bak serieleder Brann.
    Det har gått tråere for Sarpsborg 08. De ligger på 11. plass med ni poeng etter sine syv første kamper.
    Geir Bakke serverer oss en liten overraskelse i dag: Gaute Høberg Vetti får i en alder av 19 år sin Eliteserie-debut.
    Spillerne har entret matta i Sarpsborg, himmelen er blå og sola skinner. La oss håpe kampen blir like fin som været!
    Vertene får et tidlig frispark i god innleggsposisjon.
    1'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Molde
    Mål: Mikkel Agger
    Drømmestart for Sarpsborg! De flytter opp folk og ballen havner hoss Agger på bakerste, som avslutter - via Sarr og i mål! 56 sekunder tok det!
    1'
    Litt av en start for Sarpsborg, og ditto forferdelig for Molde!
    3'
    Molde får frispark i god innleggsposisjon. Kan de gjøre det samme som Sarpsborg? Flytter opp folk her.
    4'
    Svinges inn av Hestad, men det stanges ut igjen.
    5'
    Agger kommer til avslutning igjen fra noe skrått hold, men denne gangen går forsøket utenfor.
    6'
    Frispark for Singh på egen halvdel.
    7'
    Mål for Molde!
    Sarpsborg 08 1 - 1 Molde
    Mål: Erling Braut Haaland
    Målgivende: Kristoffer Haugen
    Molde utligner ved Braut Håland! Gjestene kommer seg rundt på venstrekanten og Haugen slår et strøkent innlegg, og Håland, på akrobatisk vis, saksesparker ballen i mål! Vakkert!
    8'
    Molde har hevet seg voldsomt etter kalddusjen de fikk før minuttet var spilt.
    11'
    Har jevnet seg litt ut nå etter pangstarten vi ble servert.
    14'
    Frispark for Molde midt på banen.
    14'
    Håland vender lekkert bort en mann før han prøver seg på en råfrekk luke. Hadde han lykkes hadde han vært alene med keeper, men Tamm står i veien.
    16'
    Kastbonanza for Sarpsborg ute på høyresiden nå. Biter seg fast her, vertene.
    17'
    Aursnes litt for voldsom i duell med Zachariassen. Frispark i god innleggsposisjon for vertene, som igjen flytter opp folk.
    18'
    Molde klarerer uten noe tullball denne gangen.
    18'
    Haugen kommer til nytt innlegg fra venstre, men denne gangen ender det med frispark imot Molde, da Brustad meier ned Askar.
    20'
    Frispark for Sarpsborg på egen banehalvdel. Tveita rives over ende av Hestad.
    21'
    Har utviklet seg til å bli en midtbanekrig her nå. Lite overtak for Molde.
    23'
    Så peker dommer Hobber på straffemerket, og Sarpsborg får straffe! Agger jager en pasning fra Gregersen tilbake til keeper, så stiller han seg i veien for Agger og feller ham!
    23'
    Gult kort til Molde
    Vegard Forren
    Forren prater på seg sitt tredje gule for sesongen.
    24'
    Sarpsborg 08 scorer på straffe!
    Sarpsborg 08 2 - 1 Molde
    Sikker som banken her, Agger! Linde kaster seg feil vei og Sarpsborg er tilbake i ledelsen!
    25'
    En svak Sarpsborg-klarering resulterer i corner for bortelaget.
    27'
    Corneren renskes unna på første stolpe.
    27'
    Håland tar seg forbi to mann før han stoppes av Singh innenfor Sarpsborg-boksen. Ser frisk ut her, Molde-spissen.
    28'
    Hestad kommer til avslutning, men skuddet med venstrefoten går utenfor.
    29'
    Askar forærer en corner til bortelaget.
    29'
    Sarpsborg 08 2 - 2 Molde
    Mål: Mathias Normann
    Målgivende: Fredrik Aursnes
    Og på den corneren blir det scoring!Mathias Normann stanger inn utligningen! Hjørnesparket er strålende levert av Aursnes, men det er forferdelig markeringsspill som tillatter en umarkert Normann å stange ballen i mål!
    29'
    Normanns første scoring i Eliteserien.
    30'
    Litt av en kamp vi har fått servert i Sarpsborg her altså! Måtte det bare fortsette.
    32'
    Ruben Gabrielsen har satt seg ned på kunstgresset.
    33'
    Molde-kapteinen kommer seg på beina igjen, men tendenser til halting fra Moldes nummer 4.
    33'
    Gjestene tvinger frem nok et hjørnespark, fra samme side som de scoret 2-2-målet.
    36'
    Godt slått igjen fra Aursnes, men Sarpsborg får stanget unna. Molde vinner andreball og tvinger frem corner fra motsatt side etter et innlegg.
    36'
    Aursnes bytter side og sender inn en innsvinger. Sarr møter på første, men fra en umulig vinkel settes ballen utenfor.
    37'
    Ser ut som Gabrielsen er tilbake for fullt. Det er gode nyheter for Ole Gunnar Solskjær & co.
    38'
    Molde lager frispark dypt inne på Sarpsborgs halvdel. Vertene får en pustepause.
    38'
    Forren kliner til fra drøye 20 meter, men skuddet flyr over buret til Falch.
    39'
    Det er Molde som styrer kampen her nå.
    40'
    Bedre periode fra Sarpsborg nå.
    43'
    Haugen finner Aursnes innenfor Sarpsborg-boksen, og gutten fra Hareid går i bakken. Molde roper på straffe, men får ikke gehør av dommer.
    43'
    Et Haugen-innlegg ender med corner for Molde etter et skikkelig sleivspark fra Jørgensen.
    44'
    Aursnes sender ballen inn i boksen, men det går over alt og alle.
    45'
    Enorme protester fra Normann og Molde idet målscoreren går i bakken innenfor Saprsborg-boksen, uten å få straffe!
    45'+1
    Dommer viser ingen tegn til å blåse, men tar en tenkepause. Konfererer med assistenten på sidelinjen, og bestemmer seg for at det ikke er straffe.
    45'+1
    Sarr lager frispark midt på banen.
    45'+2
    Babacar Sarr
    Og får gult kort for fellingen på Mortensen.
    45'+2
    En ellevill omgang her i Sarpsborg, hvor vi har blitt servert hele fire scoringer! La oss håpe det fortsetter etter hvilen.
    45'+2
    Vi er tilbake og klare for 2. omgang!
    46'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Rashad Muhammed
    Ut: Gaute Vetti
    Sarpsborg har gjort en endring i pausen.
    46'
    Vi kan i hvert fall med sikkerhet si at det ikke ble scoring etter 56 sekunder i denne omgangen.
    47'
    Innbytter Muhammed avvinkes for offside.
    48'
    Sarpsborg tvinger frem et hjørnespark her.
    49'
    Singh svinger inn fra venstre, men corneren er fryktelig svakt slått. Ender med utspill fra Linde.
    50'
    Rashad har hatt en frisk åpning på kampen, men det skorter litt på avleveringene.
    52'
    Ny Sarpsborg-corner. Legger press på gjestene nå.
    53'
    Singh sender inn og Mortensen rager høyest i feltet, men får ikke skikkelig kontakt med ballen. Molde overtar.
    53'
    Rashad med en råfrekk luke på Haugen. Får frispark like utenfor Molde-boksen, i god innleggsposisjon.
    56'
    Singh svinger inn og Rashad får en god skuddmulighet da ballen faller ut i returrom. Bommer fullstendig på ballen og det blir ingen sjanse ut av det.
    57'
    Nok en Sarpsborg-corner her.
    58'
    Heller ikke dette hjørnesparket resulterer i noe.
    58'
    Kampen preges av en del feilpasninger nå.
    61'
    Molde kommer imidlertid på sin første visitt i angrep for omgangen. Gabrielsen tvinger frem en corner.
    62'
    Hestad sender ballen inn og Normann løper seg fri igjen, men det vinkes til slutt for hands på Håland.
    63'
    Frispark for Molde på egen halvdel.
    63'
    Dette er jo helt feil kamp for Sarpsborg å ha sesongens laveste antall solgte billetter. Det har blitt solgt 4842 billetter, og til de som valgte å ikke ta turen i dag; Dere har gått glipp av en herlig kamp.
    64'
    Håland har tatt telling her. Ser ut som kampen kan være over for hans del.
    66'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Petter Strand
    Ut: Erling Braut Haaland
    Mannen bak dagens vakreste scoring halter av banen.
    67'
    Molde får frispark etter en obstruksjon.
    68'
    Går ganske pent og pyntelig for seg på kunstgresset i Sarpsborg nå. Lenge siden forrige store mulighet.
    68'
    Brustad tvinger frem en ny corner.
    70'
    Ballen ender i klypene til Falch.
    70'
    Ser at Håland mottar behandling i ankelområdet. Bandasjeres og teipes opp av Moldes støtteapparat.
    71'
    Rødt kort til Molde
    Mathias Normann
    Mathias Normann får direkte rødt kort! River Rashad over ende før han tilsynelatende stempler på Sarpsborg-spilleren mens han ligger nede.
    71'
    Den må vi se flere ganger før vi kan konkludere..
    72'
    Vanskelig å se fra TV-bildene, men Jonas Bergh-Johnsen, reporter i Eurosport, melder at det er klink rødt kort. Han sto like ved da situasjonen inntraff.
    75'
    Da gjenstår det å se. Kan Molde stå imot presset Sarpsborg har hatt store deler av omgangen? Og kan vertene utnytte å spille i overtall?
    77'
    Vi har i hvert fall en spennende avslutning i vente.
    77'
    Probleme tårner seg opp for Molde. Gabrielsen har tatt telling igjen.
    79'
    Molde-kapteinen kommer seg imidlertid på beina igjen.
    79'
    Molde forsvarer seg dypt og kompakt nå. Vanskelig for Sarpsborg å skape noe.
    80'
    Inn: Tobias Heintz
    Ut: Harmeet Singh
    80'
    Askar prøver seg på et langskudd. Blokkeres, og til corner.
    82'
    Inn: Ronnie Schwartz
    Ut: Mikkel Agger
    83'
    Heintz svinger inn corneren, går forbi alt og alle.
    83'
    Visste du at: På spillet FIFA 18 har Rashad Muhammed høyere spurthastighet enn Cristiano Ronaldo og Raheem Sterling? Det er helt sant. De går som trommestikker de beina til Sarpsborg-spilleren.
    84'
    Molde får frispark på egen halvdel.
    85'
    Sarpsborg kommer på en kjempekontring og Mortensen får en enorm mulighet alene med Linde, men den svenske målvakten redder mesterlig!
    86'
    Sarpsborg tvinger frem en corner på tampen her.
    88'
    Høy fot fra Zachariassen som treffer hodet til en stupende Haugen. Frispark for Molde.
    89'
    Inn: Mattias Moström
    Ut: Kristoffer Haugen
    Da er det over for Haugen, men han forlater banen av egen maskin og på to bein. Så det er godt å se!
    89'
    Det legges til fem minutter i Sarpsborg.
    90'
    Inn: Christoffer Remmer
    Ut: Eirik Hestad
    90'+2
    Klokken tikker fryktelig fort nå...
    90'+3
    Sarpsborg banker opp den ene lange ballen etter den andre, men Molde står sterkt i forsvar.