1-0
1-1

Hjertelig velkommen til Sarpsborg Stadion, og oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Start.
    Det er duket for den tredje serierunden i elitserien, og begge lag har fått en forholdsvis god start på årets serie. Sarpsborg 08 står med fire poeng på de to første kampene, de slo først Brann 3-0 hjemme før de fikk med seg ett poeng borte mot Sogndal. Start på sin side, har tre poeng på de to første. Etter å ha tapt 4-2 på Marienlyst, viste makrellene fra sørlandet hva er er gode for da de slo Haugesund 3-1 hjemme.
    Nok en gang er det et fantastisk fotballvær i Sarpsborg. Solen ruver over byen, og temperaturene skal være meget publikumsvennlige når dommer blåser i gang kveldens kamp.
    Ken Henry Johnsen er dagens hoveddommer. Med seg som assistenter har han Sven Erik Midthjell og Hans Christian Stormoen, mens Omar Rafiq er kveldens fjerdedommer.
    Forrige oppgjør mellom disse to lagene på Sarpsborg Stadion var under fjorårets eliteserie. Den gang vant Sarpsborg 08 2-1 etter scoringer av henholdsvis Hoås og Brink. Asante reduserte for Start med en suser av et mål, men det holdt ikke til poeng for gultrøyene.
    Når det kommer til skader har begge lag litt å styre med. Wiig er småskadet og er derfor ikke med i dagens tropp, mens nysigneringen Nordvik ikke er i 100 % kampform. For gjestene fra sørlandet er midtstopper Jesper Mathisen skadet, det samme er Espen Børufsen og Alejandro Casto.
    Da er lagene klare. Sarpsborg går ut i en 4-2-3-1-formasjon, mens Start stiller i en 4-4-2.
    Sarpsborg 08 gjør én endring fra forrige kamp mot Sogndal. En skadet Wiig går ut til fordel for Valdimarsson på kant. Start på sin side, starter med det samme laget som slo Haugesund 3-1 sist.
    Sarpsborg Stadion er kjent for sin vind, og den er så til de grader tilstede i dag også.
    Begge lag er i full gang med sin oppvarming. Start-fansen er tilstede og tribunene her i Sarpsborg er i ferd med å fylle seg opp. Vi er straks klare for avspark!
    Da står lagene klare i spillertunnelen.
    Lagene entrer banen! Sarpsborg 08 stiller i sine blåhvite drakter, mens Start skal spille i gult og svart.
    Kampen er i gang! Start med avspark.
    1'
    Frispark til Start i god innleggsposisjon.
    1'
    Frisparket fra Tripic sparkes opp i været av Zajic. Han vinner et frispark i den neste situasjonen.
    2'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Bojan Zajic
    Klareres av Vikstøl.
    2'
    Gudmundur Thorarinsson
    Opdal kommer ut og holder ballen.
    4'
    Acosta holder Samuel på midten. Frispark til vertene.
    5'
    Fin halvsjanse for Sarpsborg 08! Ernemann spiller en lang ball ut til Kronberg på høyrekanten. Dansken går litt fremover før han finner Samuel inne i feltet, kraftspissen sleivsparker og ballen går over og til side for mål.
    5'
    Kerr slår et langt utspark til Samuel som bryster ballen ned til Zajic. Sistnevnte finner Samuel som prøver å skyte feilvendt, men skuddet er svakt og triller til side for målet til Opdal.
    7'
    Heades ut av Vikstøl.
    9'
    Sarpsborg 08 har styrt det meste av spillet de første ti minuttene.
    11'
    Tripic slår inn fra kanten, men Berthod får headet ballen vekk.
    11'
    Den blir altfor lang og Berthod klarer ikke heade ballen inn i feltet igjen.
    12'
    Paniagua viser knotter i en situasjon med Ernemann, dermed frispark til dansken.
    14'
    Samuel hæler gjennom Zajic som ser ut til å komme alene med Opdal. Men Asante slenger frem en tå i siste liten.
    16'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Zlatko Tripic
    Nesten for Vilhjalmsson! Hjørnesparket fra Tripic faller ned på pannebrasken til Vilhjalmsson som header kula mot det lengste hjørnet, men Kerr er med på notene og holder ballen.
    18'
    Valdimarsson prøver seg på et innlegg fra venstre, men Start får klarert enkelt.
    21'
    Asante slår inn. Den går over alle og til Kronberg som sparker den til innkast. Start med pasningsspill for øyeblikket.
    23'
    Enorm mulighet for Vilhjalmsson! Hjørnesparket er meget godt slått, og spissen får headet mot mål helt umarkert. Den er meget god, men Kerr er glitrende som avverger sjansen da han er meget hurtig ned i nærmeste hjørne.
    24'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Franck Dja Djédjé
    Får det gule kortet da han viser knotter i en duell med Vikstøl.
    27'
    Frispark til Tripic i god innleggsposisjon.
    27'
    Frisparket fra Tripic blir headet vekk av Kronberg.
    28'
    Et langt utspark fra Kerr ender hos Samuel som spiller fri Dja Djédjé. Sistnevnte prøver seg på et skudd fra skrått hold, men det går via Vikstrøl og inn til Opdal.
    29'
    Berthod er oppe med en fot i ansiktet til Asante. Frispark til Start langs høyresiden.
    30'
    Nok en gang får Sarpsborg 08 klarert, denne gang ved Thorarinsson.
    31'
    Thorarinsson ligger nede med smerter, og han får hjelp av medisink personell. Han kommer seg til slutt opp på beina igjen.
    31'
    Dja Djédjé viser knotter nok en gang. Nå må han passe seg.
    34'
    En klarering i Start-forsvaret ender opp hos Ernemann i returrom. Dansken fyrer løs, men denne gang går det langt over og utenfor.
    36'
    Asante i drømmeposisjon! Et innlegg fra Vikstøl blir headet i returrom fra Berthod. Der venter Asante som hamrer ballen noen meter til side for mål.
    37'
    Berthod slår en lang ball opp mot Samuel. Spissen tar ned ballen på brystet og smeller til feilvendt, men skuddet går en meter til side for mål.
    40'
    Det er meget lite som skjer for øyeblikket.
    41'
    Thorarinsson ser ut til å måtte bytte. Nok en gang blir han liggende nede med noe som ser ut til å være smerter i låret.
    42'
    Zajic drar av et par mann før han finner Breive som fyrer av fra 20 meter. Skuddet er hardt, men går fem meter til side for mål.
    45'+1
    Zajic fyrer av fra 30 meter! Skuddet er meget hardt, og Opdal må bokse ballen vekk.
    45'+1
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    45'+2
    Gult kort til Start
    Rolf Daniel Vikstøl
    Feller Samuel og får det gule kortet.
    45'+3
    Frispark til Sarpsborg 08 på hjørnet av sekstenmeteren.
    45'+3
    Ernemann står klar.
    45'+3
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Start
    Mål: Steffen Ernemann
    Så lekkert, så lekkert! Ernemann curler frisparket i en hard bue i det lengste krysset bak en utspilt Opdal. Det står 1-0 på Sarpsborg Stadion!
    45'+4
    45'+5
    Med Ernemanns sene mål går lagene i garderoben på stillingen 1-0. Det har vært en omgang med et svakt tempo, og Start hadde de største sjansene. Begge mulighetene kom ved Vilhjalmsson som ved to anledninger headet ballen mot mål, og på den siste leverte Kerr en fantastisk redning. Omgangen så ut til å ebbe ut i 0-0 før Vikstøl felte Samuel på hjørnet av sekstenmeteren. På det påfølgende frisparket gjorde Ernemann alt rett da han curlet ballen opp i det lengste krysset bak en utspilt Opdal. Dermed står det 1-0 til Sarpsborg 08 over Start etter den første omgangen.
    Lagene er på vei ut på gressmatta igjen.
    45'
    Sarpsborg 08 sparker i gang den andre omgangen.
    46'
    Frispark til vertene midt på Starts banehalvdel. Det hele ender med femmeter for Opdal.
    46'
    Sarpsborg småspiller rundt Starts sekstenmeter nå.
    50'
    Samuel finner Brive som får skytte fra seksten meter. Skuddet er meget hardt, men sniker seg over tverrliggeren til Opdal.
    51'
    Samuel feller Paniagua midt på vertenes banehalvdel. Frispark til Start.
    52'
    Matthias Vilhjalmsson
    Snakker på seg et gult kort.
    52'
    Frisparket fra Tripic går gjennom alt og alle og til femmeter for Kerr.
    52'
    Breive slurver og spiller bort en enkel ball.
    53'
    Vilhjalmsson prøver å curle ballen inn i det lengste hjørnet, men skuddet går utenfor.
    55'
    Start triller ball i de bakre rekker nå.
    57'
    Går gjennom hele feltet.
    58'
    Dagens tilskuertall lyder 4294.
    58'
    Nesten for Sarpsborg 08! Samuel og Zajic kombinerer fint og førstnevnte spiller til Dja Djédjé som fyrer av fra elleve meter. Skuddet er hardt, men går over mål.
    59'
    Valdimarsson feller Tripic i farlig posisjon. Frispark til Start.
    60'
    Tripic står klar.
    60'
    Valdimarsson header den vekk.
    61'
    Start styrer spillet for øyeblikket.
    62'
    Det blåses frispark til Sarpsborg 08.
    64'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kristoffer Tokstad
    Ut: Franck Dja Djédjé
    64'
    Begge lag gjør endringer. For Start går Paniagua og Asante ut, mens Sarr og Kristjansson kommer inn. Sarpsborg bytter ut Dja Djédjé til fordel for Tokstad.
    65'
    Berthod slår inn fra venstre, men innlegget er altfor hardt.
    68'
    Samuel skaffer Sarpsborg 08 frispark i meget god posisjon.
    69'
    Zajic og Breive står klare.
    70'
    Frisparket fra Zajic går via muren og til Valdimarrson som skyter via en Start-spiller og til innkast.
    71'
    Ernemann henger over Hoff. Frispark til gjestene på midten.
    71'
    Vikstøl slår inn fra venstre, men i feltet venter Berthod som klarerer.
    72'
    Gudmundur Kristjansson
    Kristjansson feller Ernemann og skaffer seg det gule kortet.
    73'
    Bojan Zajic
    Opdal går ut og mister ballen, men Start får til slutt kontroll.
    74'
    Valdimarsson slurver og Hoff får ballen på kanten. Han legger inn til Vilhjalmsson som skyter millimetere til side for målet til Kerr.
    76'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Alexander Lind
    Ut: Glenn Andersen
    Mjelde foretar seg sitt siste bytte for kvelden. Andersen går ut til fordel for Lind.
    76'
    Hoff prøver seg! Han ender opp med ballen på seksten meter før han fyrer løs. Skuddet er hardt og Kerr må fiste den til hjørnespark.
    77'
    Den heades mot mål, men Kerr har full kontroll.
    77'
    Samuel er råsterk! En lang ball blir spilt opp mot Samuel på kanten. Han parkerer Acosta før han kommer alene med Opdal fra skrått hold. Han prøver å curle ballen i krysset, men den går utenfor.
    79'
    Så er Start nære på! Et innlegg fra venstre ender på pannebrasken til Kristjansson som header ballen centimetere over målet til Kerr. Stor mulighet for Start!
    80'
    Inn: Olav Øby
    Ut: Bojan Zajic
    Sarpingen Øby kommer inn for Zajic.
    80'
    Start triller ball nå.
    83'
    Et innlegg fra Owello ender på pannebrasken til Lind som header over og til side for mål.
    83'
    Frispark til Berger midt på gjestenes banehalvdel.
    85'
    Start jager en utligning.
    86'
    Berger slår inn mot Hoff, men Kerr plukker ned ballen.
    86'
    Valdimarsson redder hjemmelaget! Hoff blir spilt gjennom og prøver å sette ballen i mål, men på strek venter Valdimarrson og får sparket ballen til hjørnespark.
    87'
    87'
    Mål for Start!
    Sarpsborg 08 1 - 1 Start
    Mål: Rolf Daniel Vikstøl
    Der utligner Start! Hjørnesparket blir headet kontant i tverrliggeren, og på returen dukker Vikstøl opp og setter ballen i nettet.
    88'
    Heades ut.
    89'
    90'+1
    Hoff legger inn, men rett i klypene til Kerr.
    90'+1
    Øby prøver seg fra 25 meter, men skuddet går over.
    90'+2
    90'+4
    Kampen er over og det ender 1-1 mellom Sarpsborg 08 og Start. Den første omgangen var preget av lite tempo, og det var start som hadde de største mulighetene ved Vilhjalmsson. Men det var Sarpsborg 08 som skulle gå opp i ledelsen. Et frispark fra Ernemann på hjørnet av sekstenmeteren ble curlet inn i det lengste krysset bak en utspilt Opdal. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0. Den andre omgangen var tam fra for hjemmelagets del, og Start presset voldsomt på for en utligning på slutten. Det nærmeste vertene var, var da Samuel kom alene med Opdal fra skrått hold. Spissen skjøt imidlertidig utenfor. Start skulle til slutt få utligningen sin. Et hjørnespark fra Tripic ble headet i tverrliggeren, og på returen ventet Vikstøl som enkelt satt ballen i mål. Dermed ender det 1-1 på Sarpsborg Stadion.