Sarpsborg 08: Østbø - Groven, Østli, Rosted, Thomassen - Lindberg, Trondsen, Ernemann, Tveita - Kachi, Mbedule
    Viking: Austbø - Ryerson, Mets, Jørgensen, Kronberg - Ibrahim, Danielsen, Dawson - Aasheim, Pedersen, Adegbenro
    Tveita slår inn fra venstre, men ingen Sarpsborg-spillere lukter muligheten der. Viking overtar.
    1'
    Frispark for vertene i brukbar innleggsposisjon.
    2'
    Trondsen slår inn. Viking stanger unna og kan kontre. Sarpsborg vinner i stedet igjen ballen bra og tar kontroll igjen.
    3'
    Ingen stor åpning fra gjestene fra Stavanger. Så langt har alt handlet om Sarpsborg.
    4'
    Der kommer kampens første sjanse. Flott angrepsspill i forkant og Mbedule spilles gjennom. Fra relativt spiss vinkel banker han ballen opp mot nettaket, men Austbø avverger til corner.
    5'
    Kachi klippes ned bakfra. Gjør en sterk jobb feilvendt der og Sarpsborg får etablert seg høyere i banen etter å ha blitt presset ganske hardt inne på egen halvdel.
    9'
    Hjørnespark
    Corner for Sarpsborg 08. Det er Danielsen som roter det til ved dødlinja. Lindberg skal slå inn.
    10'
    Det blir meget, meget farlig på den corneren også. Innlegget er godt slått og Sarpsborg-spillerne står på rekke og rad , og misser på åpent mål. I stedet går ballen som en kule gjennom hele feltet og utover sidelinja på andre siden.
    11'
    Adegbenro rykker fra Groven og blir holdt igjen. Sarpsborg-spilleren skulle hatt det gule der, men dommeren nøyer seg med tilsnakk.
    14'
    Rolige minutter ute på matta nå etter et intensivt første kvarter.
    17'
    Frispark for Viking godt inne på hjemmelagets halvdel.
    18'
    Hjørnespark
    Danielsen slår inn og en Sarsborg-spiller klarerer til corner for gjestene.
    19'
    Der er Viking nære! Danielsen slår også inn corneren. Etter litt frem og tilbake havner ballen i beina på Østli som er nære å sette den i eget mål. Ballen triller like utenfor stolpen til Østbø.
    20'
    Den påfølgende Viking-corneren blir ufarlig.
    21'
    Skudd på mål
    Adegbenro skyter fra distanse og ballen sniker seg utenfor Østbøs venstre stolpe.
    23'
    Mye upresist fra begge lag. Nå er det Rosted som omtrent fører ballen ut over sidelinja.
    26'
    Sarpsborg med langt innkast, signert Groven. Viking har ingen problemer med å klarere der.
    29'
    Mbedule ordner alt selv på en Sarpsborg-kontring. Men alene med én forsvarer og keeper stopper det. Avslutningen går langt over.
    30'
    Ny Sarpsborg-kontring. Nå er det Tveita som har regien. Den siste pasningen er altfor svak og går forbi alt og alle.
    31'
    Der er Viking nære! Adegbenro kommer fri inn i 16-meteren før han fyrer av. Østbø redder godt, før han varter opp med en glimrende redning på nytt, etter Patrick Pedersens forsøk på returen!
    33'
    Offside
    Viking på en sjelden kontrollert visitt på Sarpsborgs halvdel. Ibrahim får ballen ute til venstre, men har klart å stille seg i offsideposisjon...
    38'
    Adegbenro har vært Vikings beste spiller så langt i denne første omgangen. Skaffer gjestene frispark i veldig god innleggsposisjon.
    40'
    Men Viking og Danielsen kaster bort den muligheten der. Innlegget går over hele feltet og til utspill fra keeper.
    41'
    Trondsen bryter et Viking-angrep og gjør alt selv. Drar seg fi-femten meter fremover i banen og avslutter fra 20 meter. Keeper Austbø redder.
    43'
    45'
    46'
    Sarpsborg med andre omgangs første mulighet. Mbedule spilles gjennom og avslutter hardt rett på keeper Austbø.
    46'
    Viking med frispark godt inne på vertenes halvdel. Ballen skrus inn, men klareres etter hvert.
    48'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Jonas Lindberg
    Klipper ned et Viking-spiller ved sidelinjen. Litt strengt av dommeren, kanskje.
    50'
    Hjørnespark
    På frisparket er det Danielsen som slår mot bakerste stolpe. Ballen klareres til corner.
    50'
    Sarpsborg klarerer både én og to ganger før ballen er borte fra farlig sone.
    51'
    Ingen stor åpning på andreomgang. Mye kriging og upresist pasningsspill.
    54'
    Frispark for Viking. Det slås inn, Østbø kaver i eget felt, men får frispark der. Ser ut som at dommeren tar feil.
    58'
    Hjørnespark
    Thomassen tvinger frem en corner på Sarpsborgs venstreside. Så får vi se om østfoldingene klarer å skape noe på denne.
    60'
    Drøyt 4000 tilskuere har tatt turen til Sarpsborg stadion i dag.
    61'
    Hjørnespark
    Ny corner for Sarpsborg - denne gangen på deres høyreside. Trondsen skal slå inn.
    62'
    Østbø er med på notene og bokser ballen vekk fra farlig sone.
    62'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Zymer Bytyqi
    Ut: Tor Andre Aasheim
    62'
    Joachim Thomassen
    Thomassen blir passert av Bytyqi og stopper driblekanten med ulovlige midler. Frispark for gjestene i god posisjon.
    65'
    Igjen er det Danielsen som slår inn, og igjen får Sarpsborg klarert. Denne gangen går ikke klareringen langt. Ibrahim snapper opp ballen, men dribler seg vekk i hjemmelagets felt.
    66'
    Inn: Per Magnus Steiring
    Ut: Joackim Jørgensen
    67'
    Et innlegg er nær å finne veien til Mbedule, men Austbø strekker seg så lang han er for å redde der.
    69'
    Inn: Michael Enge Haukas
    Ut: Chris Day
    71'
    Hjørnespark
    Bytyqi svinger inn en Viking-corner. Det er godt slått, men Rosted knuser alle i luftrommet.
    71'
    Viking har et visst trykk på vertene i øyeblikket, men evner ikke skape noe.
    76'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kristoffer Hansen
    Ut: Jon-Helge Tveita
    80'
    Etter å ha brukt noen minutter på bytter er kampen i gang igjen. Ikke dumt av trener Bakke å gjøre grep nå. Kan virke som om Sarpsborgs offensive spillere har gått litt slitne.
    81'
    Kjempesjanse for Viking! Ibrahim finner Adegbenro, som videre spiller til Pedersen. Foran et åpent mål får ikke Pedersen foten på innlegget og ser ballen trille ut mot andre siden.
    82'
    Frispark for Viking i brukbar innleggsposisjon.
    83'
    Bytyqi slår inn. Sarpsborg 08-forsvaret stanger unna.
    84'
    Inn: Matti Lund Nielsen
    Ut: Amani Mbedule
    85'
    Gult kort til Viking
    Michael Enge Haukas
    Havner i noen tumulter med Sarpsborgs Sigurd Rosted. Dommeren velger å ha gi ham det gule. Ser veldig billig ut.
    87'
    Fem minutter er lagt til.
    90'+1
    Claes Kronberg
    Klipper ned Lindberg nede ved cornerflagget. Det er så gult som du får det. Frispark for vertene.