1-1
Bydal90'+5
390
328

Hei og hjertelig velkommen til livedekningen av denne cupkampen mellom SK Gjøvik-Lyn og Raufoss Fotball! Mitt navn er Andreas Svae og jeg skal losje dere i gjennom 1. runde av Norgesmesterskapet i fotball mellom disse to lagene.
    Vi er i dag på Gjøvik Stadion for å se to lag som har kjempet tett mot hverandre i mange år før seriesystemet i Norge ble gjort om i 2015, slik at Gjøvik-Lyn ble plassert i dagens 3. divisjon, de var der helt frem til i fjor, da de klarte å rykke opp til 2. divisjon. Raufoss er i dag i Obos. Det er ikke lengre enn 13 km mellom hjemmebanene til hvert av lagene, så vi kan med god sikkerhet skrive at dette er et lokaloppgjør.
    Lagene møttes sist gang i februar tidligere i år. I en treningskamp vant Raufoss 2-1 med en sen scoring av Emile Dadjo i Raufoss Storhall. Den forrige offisielle kampen mellom lagene var helt tilbake til 2016 da de nok en gang møttes i NM. Gjøvik-Lyn vant overraskende(på den tiden) 3-0 over laget fra Vestre Toten.
    Det er mange av spillerne på banen i dag som har vært innom den andre. Den siste er nok Tobias Hestad som var innom Raufoss i fjor. Ellers fra startelleveren er Ole Thomas Skogli, Per Kristian Jansen, Rocky Lekaj og Martin Heiberg tidligere Raufoss-spillere.
    Martin Petterson Heiberg, som i fjor spilte for 07 Vestur i toppdivisjonen på Færøyene, er i dag godt plassert på midtbanen til Gjøvik-Lyn. 25-åringen som har hele 78 kamper for Raufoss, har også vært innom Vind IL, Elverum, Raufoss og 07 Vestur før han i år, som kontraktsløs signerte for Gjøvik-laget og 2 år frem i tid.
    Kampen i dag sparkes i gang noe senere enn de andre kampene i dag. Det er rett og slett grunnet noen treninger her på Gjøvik Stadion som ikke lot seg flytte. Derfor sparkes kampen mellom SK Gjøvik-Lyn og Raufoss av 19.30.
    Solen her på Gjøvik begynner å stikke frem etter en halvtime overskyet. Vi gleder oss til et realt lokaloppgjør som starter om 15 minutter!
    Lagene er på vei inn.
    0'
    De rødkledde setter i gang.
    1'
    Rocky Lekaj går i offside.
    2'
    Haltvik prøver et innlegg mot Karlsbakk på bakre, men går over hodet hans og ut til femmeter.
    3'
    Stor mulighet for Ole Thomas Skogli! Gjøvik-Lyns nr. 20 får ballen fint foran seg i boksen, men blir forstyrret i avslutningen, og ballen går utenfor.
    3'
    Hammer får rom til å skyte fra 25-meter, og banker den over målet til Veloso.
    6'
    Mye kamp om ballbesittelsen her på Gjøvik Stadion, ingen av lagene har virkelig satt seg inn i førersetet.
    9'
    Raufoss med hjørnespark.
    9'
    Ender med frispark til de røde.
    9'
    Simenstad bryter høyt oppe i banen, og Herman Haugen får sette fart. Det ender ikke med mer enn en femmeter for Gjøvik-Lyn.
    11'
    Der kommer Lekaj helt alene med tidligere lagkamerat Lauvli. Men han flagges korrekt av.
    14'
    Brattbakk med ballen på høyre side av 16-meteren. Ikke veldig mange alternativer enn å banke den inn foran mål. Ballen går dessverre for Raufoss i blokka, og ender til slutt med en femmeter.
    15'
    Heiberg får frispark langt nede på egen halvdel.
    16'
    Etter et kvarter inn i denne kampen, er det Gjøvik-Lyn som står med den største sjansen frem til nå. Det var Skogli, den tidligere Raufoss-spilleren som sto for den.
    17'
    Gard Simenstad med kampens største mulighet! Raufoss ruller opp på venstre før Gard Simenstad mottar ballen på omkring 14-meter. Han får skutt, men rett på Veloso.
    19'
    Herman Haugen ligger nede etter en smell. Ser ut som at han klarer seg.
    22'
    Lee Nelson stopper Gard Simenstad som kunne fått en god mulighet der. God takling av gutten fra England.
    23'
    Raufoss har mer og mer ballen, og nærmer seg noe på Gjøvik Stadion.
    28'
    Slås hardt på første stolpe, som klareres ut.
    28'
    Litt knuffing mellom Hammer og Skogli, helt greit og blir heller ikke noe kort.
    30'
    Temperaturen har økt på Gjøvik Stadion.
    31'
    Frispark i fin innleggsposisjon for Gjøvik-Lyn, Lekaj står klar. Den tas kjapt av Lekaj som sender den videre til Nelson. Han slår ballen inn, men rett i hanskene til Lauvli.
    31'
    Lauvli ute på luftetur! Ballen er på vei i gjennom, og Raufoss-keeperen er langt ute der han klarerer ballen. Kunne blitt farlig, men blir et frispark på midtbanen før noen får prøvd seg fra langt hold.
    33'
    Ole Thomas Skogli på farten, får frispark på 16-meteren helt til høyre.
    34'
    Hardt på første, nytt hjørnespark.
    39'
    Heades ut.
    39'
    Gard Simenstad ruller opp Haugen, som slår i blokka og får et hjørnespark.
    41'
    Over alle.
    41'
    Heades over målet av Haugen.
    42'
    Raufoss veldig nære noen store sjanser, men det lar seg vente for de gulkledde.
    44'
    45'+1
    Hafezi blåser av den første omgangen, uten noe tillegg. Det står 0-0 her på Gjøvik stadion, etter en veldig rolig start. Skogli kunne gitt hjemmelaget ledelsen tidlig, men de største mulighetene kom til Raufoss. Temperaturen gikk også oppover utover omgangen, Raufoss rullet opp flere ganger mot Gjøvik-Lyn sitt mål, der de manglet den siste biten. Vi tar en liten pause her fra Gjøvik, og er tilbake rett før andre omgang.
    Vi er ikke så langt unna andre omgang her på Gjøvik stadion.
    45'
    Raufoss starter ballet i den andre omgangen.
    46'
    Ingen bytter for hvert av lagene i pausen.
    46'
    Åsvestad skjermer ballen fint utover dørlinja, kun 19-år gammel Eirik Dahl Åsvestad, venstrebacken til SK Gjøvik-Lyn.
    49'
    Hestad med skudd rett på Lauvli, går til hjørnespark!
    50'
    Lauvli bokser ut.
    50'
    Simenstad prøver å tre i gjennom Brattbakk, får et hjørnespark.
    51'
    Brattbakk får skyte fra 16-meteren, men sleiver.
    51'
    Haltvik kan sette i gang et godt angrep for Raufoss, men ballen sendes videre upresist og lager til slutt et frispark.
    53'
    Frekt av Veloso, som tar ned ballen på brystet like utenfor 16-meteren med en Raufoss-spiller like i nærheten. Får heldigvis for de røde klarert.
    55'
    Raufoss er ikke overlegne i denne kampen, som like så godt kan falle i favør Gjøvik-Lyn.
    56'
    Haltvik setter fart på høyresiden, og får skutt rett på Gjøvik-Lyn sin keeper fra nesten død vinkel.
    57'
    Lekaj skyter utenfor fra omkring 25 meter. Helt ufarlig.
    58'
    Gult kort til SK Gjøvik-Lyn
    Dag Alexander Olsen
    Helt korrekt gult kort til den tidligere Tottenham-spilleren. Stopper en overgang for Raufoss.
    59'
    Ut fra Veloso.
    61'
    Raufoss-keeperen får frispark.
    62'
    Haltvik skyter via en og ut til hjørnespark.
    64'
    Ender med nytt hjørnespark.
    64'
    Stusses til nok et nytt hjørnespark.
    64'
    De røde får klarert.
    64'
    Begge lag med spillere i oppvarming, det er nok ikke lenge til før vi får se noen bytter.
    67'
    Gjøvik-Lyn på vei fremover med Lee Nelson i front, men det stopper opp for hjemmelaget.
    69'
    20 minutter til vi skal ha ekstraomganger her på Gjøvik Stadion. Om ikke vi får en scoring.
    69'
    Hestad ligger nede for Gjøvik-Lyn.
    70'
    Fremstad får den rett i planeten, og triller utover linja.
    70'
    Spillerbytte - SK Gjøvik-Lyn
    Inn: Andreas Østerud
    Ut: Tobias Hestad
    70'
    Tre spillere ligger nede etter tøffe dueller. Sandberg, Østerud og Simenstad.
    72'
    Dobbeltbytte for Raufoss.
    73'
    Spillerbytte - Raufoss
    Inn: Erik Frøysa
    Ut: Gard Simenstad
    73'
    Inn: Even Bydal
    Ut: Markus Seehusen Karlsbakk
    73'
    Andreas Østerud
    Går tøft i duellen der den tidligere Raufoss-spilleren.
    74'
    Ender med skudd fra Frøysa, i blokka.
    75'
    Inn: Fredrik Bjørnerud
    Ut: Jonathan Sandberg
    77'
    Sweeper Ole Kristian Lauvli stopper en mulig sjanse for Ole Thomas Skogli.
    79'
    Inn: Mame Mor Ndiaye
    Ut: Markus Johnsgård
    79'
    'Redder' den ballen Veloso.
    80'
    Mål for SK Gjøvik-Lyn!
    SK Gjøvik-Lyn 1 - 0 Raufoss
    Mål: Fredrik Bjørnerud
    Der sitter den for SK Gjøvik-Lyn! Hjemmelaget fosser fremover og får sendt ballen inn til Lekaj som header rett på Lauvli. Angrepet er enda ikke ferdig da Fredrik Bjørnerud dukker opp og banker ballen forbi Raufoss-keeperen. Det er så aldeles ikke ufortjent for Gjøvik-Lyn! Nå har Raufoss en jobb å gjøre.
    81'
    Nå koker det på Gjøvik stadion!
    82'
    Hjørnespark til SK Gjøvik-Lyn
    83'
    Like etter scoringen for Gjøvik-Lyn har kampen virkelig tatt et steg opp i temperatur!
    86'
    Raufoss har under fem minutter å gjøre det på!
    86'
    Inn: Trygve Løberg
    Ut: Ole Thomas Skogli
    86'
    Løberg kommer inn mot klubben han er utlånt fra.
    87'
    Fredrik Bjørnerud
    Får kortet for å spille vekk ballen.
    88'
    Nå er Raufoss-spillerne frustrerte for at spillere fra hjemmelaget bruker litt ekstra tid.
    89'
    Vi er inne i overtiden.
    90'+1
    Gult kort til Raufoss
    Herman Johan Haugen
    Kaster ballen i motspiller, og får gult kort.
    90'+2
    Gjøvik-Lyn får frispark langt oppe i banen, og kan bruke mye tid.
    90'+3
    Hjemmelaget sender ikke flere enn tre spillere opp.
    90'+3
    Østerud sender ballen i stolpen! Gjøvik-Lyn kommer to mot to, men Østerud går for egen maskin og setter ballen i stolpen for Raufoss. Kunne punktert kampen der for Gjøvik-Lyn, Østerud.
    90'+5
    Mål for Raufoss!
    SK Gjøvik-Lyn 1 - 1 Raufoss
    Mål: Even Bydal
    Målgivende: Filip Brattbakk
    Vi skal til ekstraomganger! Brattbakk sender ballen inn fra høyre og inn til Bydal i boksen, som sender ballen med venstreslegga bak Veloso. Dette skjer i angrepet etter stolpetreffet til Gjøvik-Lyn. Der ser man hvor fort ting kan snu i fotballen! Det er herlig.
    90'+5
    90'+6
    Det ender med ekstraomganger her på Gjøvik Stadion. Det så ut som Østerud skulle sende Gjøvik-Lyn videre i cupen, men sendte ballen dessverre i stolpen. 4 minutter på overtid kommer Bydal på rett sted til rett tid og sender Raufoss til ekstraomganger her på Gjøvik!
    1. ekstraomgang
    90'
    Raufoss setter i gang den første ekstraomgangen.
    91'
    Litt roligere start på ekstraomgangene enn slutten på de ordinære minuttene.
    95'
    Gudjonsson mister ballen som bakerste mann, og Lekaj plukker ballen opp og setter fart. 32-åringen har nok vært raskere tidligere i karrieren og hentes opp igjen.
    98'
    Løberg med et hardt skudd rett på Lauvli! Der kunne han sendt klubben sin ut av cupen.
    99'
    Inn: Tobias Sagstuen Andersen
    Ut: Emilie Dadjo
    100'
    Heiberg ligger nede og får hjelp av tidligere lagkamerat Lauvli med å tøye.
    102'
    Heades utenfor av Frøysa.
    102'
    Lee Nelson bryter seg forbi innbytter Sagstuen, og skyter over fra 16-meteren.
    105'
    105'+1
    Første ekstraomgang er over, og det har blitt brukt mye tid på tøying i denne omgangen, likevel legges det ikke til så mye fra dommer. Det nærmer seg straffesparkkonkurranse her på Gjøvik Stadion, kun 15 minutter unna.
    2. ekstraomgang
    105'
    Inn: Arne Ravndal
    Ut: Martin Petterson Heiberg
    106'
    Inn: Sander Haugaard Werni
    Ut: Filip Brattbakk
    106'
    Ett bytte for hvert av lagene. Ravndal inn for Gjøvik-Lyn og Werni inn for Raufoss.
    106'
    Bjørnerud ligger nede for hjemmelaget, et lite stopp i spillet.
    110'
    Inn: Amund Møllerhagen
    Ut: Herman Johan Haugen
    110'
    Inn: Elias Munkelien
    Ut: Fredrik Bjørnerud
    110'
    Hjørnespark til Raufoss
    111'
    7 minutter igjen av denne kampen før vi får straffer!
    113'
    Ravndal skyter via et Raufoss-bein og til hjørnespark.
    115'
    Ravndal ender med ballen etter hjørnesparket og skyter rett på Lauvli som slår til nytt hjørnespark.
    115'
    Lekaj header rett på Lauvli.
    116'
    Raufoss roper på straffe da Ndiaye går ned, dommer vinker senegaleseren opp.
    117'
    Stusses ut av hjemmelaget.
    119'
    Straffesparkkonkurranse
    120'+2
    Dette skal avgjøres på straffer!
    120'
    SK Gjøvik-Lyn scorer på straffe!
    Mål: Arne Ravndal
    120'
    Raufoss misses the penalty
    120'
    SK Gjøvik-Lyn 2 - 0 Raufoss
    Mål: Ryan Nelson
    120'
    Raufoss scorer på straffe!
    SK Gjøvik-Lyn 2 - 1 Raufoss
    Mål: Ole Lauvli
    120'
    SK Gjøvik-Lyn 3 - 1 Raufoss
    Mål: Andreas Østerud
    120'
    120'
    SK Gjøvik-Lyn misses the penalty
    120'
    SK Gjøvik-Lyn 3 - 2 Raufoss
    Mål: Tobias Sagstuen Andersen
    120'
    SK Gjøvik-Lyn 4 - 2 Raufoss
    Mål: Rocky Lekaj
    120'
    120'
    Gjøvik-Lyn sender Obos-laget Raufoss ut av cupen! Gjøvik-Lyn går videre til 2. runde i cupen etter å slått ut laget fra Vestre Toten på straffesparkkonkurranse. Ekstraomgangene ble en ren transportetappe for hvert av lagene som var slitne etter mye løping i de første 90 minuttene. Det så ut som Gjøvik-Lyn skulle stikke av med seieren etter ordinær tid etter scoring av Bjørnerud. Men fire minutter på overtid dukket Even Bydal opp etter et fint innlegg fra trønderen Filip Brattbakk. Dermed gikk det hele til ekstraomganger, som skrevet ble en kort affære for begge lag. I straffesparkkonkurransen ble Veloso den store helten som reddet to straffespark. Rocky Lekaj satte den avgjørende straffen i mål, og sendte gamleklubben ut av NM. Det har vært en fantastisk match her på Gjøvik i dag, og vi ønsker Gjøvik-Lyn lykke til videre. Vi takker for oss her fra Gjøvik stadion, mitt navn er Andreas Svae og jeg ønsker deg en fortsatt fin kveld.