81'
90'+1
1-2

Hei, og velkommen til Sogndal - Viking frå Fosshaugane Campus!
    Heimelaget står med 3-3-1 på dei sju første kampane, og er nummer sju på tabellen før dagens kamp. Gjestene er nummer elleven med 2-2-3 etter si sesongopning.
    Dagens dommar er Kjetil Sælen frå Arna Bjørnar. Han har med seg Ivar Michael Jahr frå Gjøvik-Lyn og Kristoffer Hagenes frå Hovding som linjedommarar.
    Tonny Brochmann er Sogndal sin toppscorar med fire mål denne sesongen. Hos Viking er det fire spelarar som alle har ei nettkjenning kvar. Det er André Danielsen Erik Nevland, Henri Anier og Martin Ørnskov.
    Vi kjem tilbake med meir informasjon og lagoppstillingar når det nærmar seg kampstart på Fosshaugane.
    Begge lag er i oppvarming, og det nærmar seg kampstart her på Fosshaugane.
    Spelarane på veg ut på bana!
    Ørjan Hopen blir heidra før kampstart, med andreplass i årets talentkåring gjort av Firda, i samarbeid med Olympiatoppen og Sparebanken Vest.
    Kapteinane Furebotn og Sigurdsson helsar på kvarandre.
    Viking tek avspark.
    1'
    Kjempesjanse for Sogndal! Teniste legg inn, og Hopen avsluttar med pannebrasken. Like utanfor!
    1'
    Sogndal-trenar Jonas Olsson startar i dag med Ørjan Hopen på høgrekanten.
    2'
    Ny fin sjanse for Sogndal. Frispark av Hopen som går ut til Teniste på høgresida. Han legg inn i feltet til Flo, som skyt tre meter utanfor.
    3'
    Grasmatta på Fosshaugane ser bra ut, og viser seg frå si beste side denne sesongen.
    5'
    Hopen til Skaasheim som får corner.
    5'
    God corner frå Hopen, men Jarstein får boksa ballen unna!
    5'
    Heimelaget har opna kampen best dei første minutta.
    6'
    Nisja prøver eit skot, men forsøket blir blokkert.
    7'
    Fin sjanse for Viking! Kjem seg rundt på venstrekanten, og innlegget mot de Lanlay er godt. Angriparen rekk likevel ikkje fram, og Sogndal får kontroll.
    8'
    Blir avklart, men Furebotn slår ballen tilbake i feltet. Keeper Jarstein plukkar enkelt.
    9'
    Nisja prøver nok eit skot frå distanse. Også denne gongen vart forsøket blokkert.
    11'
    Dei 25 tilreisande supportarane frå Stavanger skaper bra med liv på tribunen.
    13'
    Mål for Viking!
    Sogndal 0 - 1 Viking
    Mål: André Danielsen
    Målgivende: Valon Berisha
    Berisha kjem seg rundt på venstrekanten og stormar innover i feltet. Han lurer Sogndal-forsvaret, og finn Danielsen som enkelt set inn 1-0 frå seks meter. Keeper Udjus var sjanselaus!
    13'
    Valsvik tek med seg ballen framover, men kula får ein uheldig sprett. Dermed blir også oppspelet mot Sogndal-spissane for upresist. Utspark frå Jarstein.
    16'
    Furebotn prøver å finne Skaasheim på løp inne i feltet, men Viking-forsvaret skjermar ballen ut.
    17'
    Mane utfordrar langs høgrekanten, og får innkast. Like etter testar same mann skotfoten, men skotet går over mål.
    19'
    Keeper Udjus boksar ut.
    20'
    Furebotn med lang ball opp mot Mane, og Skogseid avklarar til innkast.
    22'
    Badji med balltap på midten, og Viking stormar framover. Den siste avgjerande pasningen blir for upresis.
    24'
    Halvsjanse for Sogndal! Badji skyt frå 25 meter, og ballen forandrar retning. Jarstein viser godt keeperspel, og reddar flott.
    24'
    Kjempesjanse for Viking! Berisha viser seg fram inne i feltet, og skyt frå tre meter - via tverrliggjaren, ned på streken og ut!
    26'
    Vi nærmar oss den første halvtimen på Fosshaugane. Etter at Sogndal opna oppgjeret friskt dei første minutta, er det no fortent at Viking er i føringa. Og det burde vore 2-0, Berisha!
    28'
    Brochmann viser teknikk av klasse, dreg av tre Viking-spelarar og finn Mane inne i feltet. Han prøver å kopiere dansken - uten å lykkast. Sogndal-spissen burde ha avslutta der!
    30'
    Konfirmasjon i Sogndal denne søndagen, og fleire av tilskodarane er å sjå med bunad i kveld!
    33'
    Skogseid og Sigurdsson har hatt god kontroll på Mane og Flo i Sogndal-angrepet til no i kampen.
    35'
    Mane legg tilbake til Hopen som skyt frå 20 meter. Rett på Jarstein!
    36'
    Hopen viser knottane i duell mot Sigurdsson. Frispark til Viking på midtstreken.
    38'
    Flott Viking-angrep! Anier får ballen inne i feltet og skyt. Får corner.
    39'
    Patronen ryddar unna.
    39'
    Mane tek med seg ballen framover, og viser at det er bra trøkk i skotfoten. Siktet er likevel feil innstilt, og ballen går ti meter utanfor.
    41'
    Flo avklarar.
    41'
    Fleire av tilskodarane ristar på hovudet, og er tydeleg missnøgd med det Sogndal-laget leverer i første omgang.
    43'
    Malick Mane fikk mål annulert
    Sogndal og Mane set ballen i mål, men linjemann er oppe med flagget.
    45'
    45'+1
    Sogndal-trenar Jonas Olsson ventar på linjemann, for å sende avgårde nokre svenske gloser mot dommatrioen. Tydeleg missnøgd med avgjerdsla, der Mane sette ballen i mål.
    Laga går uansett til pause på stillinga 0-1 til Viking, noko som er fortent etter spel og sjansar den første omgangen.
    Johannes Thingnes Bø og Marte Rygg Årdal blir heidra for høvesvis første- og tredjeplass i talentkåring av Firda i pausen her på Fosshaugane.
    Då er laga tilbake på bana, klare for dei siste 45.
    45'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Ruben Holsaeter
    Ut: Tonny Brochmann
    46'
    Sogndal tok avspark.
    47'
    Valsvik med tøff takling på Berisha, som tek telling.
    47'
    Han er på beina att, men småhaltar.
    48'
    Dommartrioen er lite populær på Fosshaugane, etter at eit par tvilsame avgjerdsle.
    49'
    Årsverste på tal tilskodarar på Fosshaugane i år. Omlag 2000 tilskodarar som ser kampen.
    50'
    Fin sjanse for Viking! Nisja skyt frå 20 meter - og Udjus må gi til corner.
    51'
    Blir avklart.
    51'
    Viking held fram slik dei avslutta den første omgangen. Dei styrer spelet her på Fosshaugane.
    52'
    Hopen driv framover, og får frispark på midtstreken.
    54'
    Mane legg Sigurdsson i bakken. Frispark.
    55'
    Viking-forsvaret ryddar unna.
    57'
    Frispark til Sogndal, og Hopen gjere seg klar. 40 meter frå mål!
    61'
    Han slår frisparket inn i feltet, men ballen går heilt inn til Jarstein.
    62'
    Hopen skyt frå 25 meter - like utanfor!
    62'
    Hopen bryt på midten, og tek med seg ballen framover. Får også frispark, som han tek sjølv.
    64'
    Hopen skyt frå 30 meter - like over krysset til Jarstein!
    64'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Christian Landu Landu
    Ut: Jon-Helge Tveita
    65'
    Publikum applauderer kvar gong Hopen gjer seg klar med frispark - uansett avstand frå mål. Denne gongen er det 40 meter frå mål, men frisparket går gjennom heile feltet.
    67'
    Teniste kastar langt inn i feltet - heilt inn til Jarstein.
    69'
    Heimelaget må heve seg om det skal bli poeng her i kveld. Sjølv om det berre står 0-1, har Viking grei kontroll på kampen.
    72'
    Holsæter frå frispark på eigen 20 meter. Udjus gjere seg klar.
    75'
    Flo med krampe, og får hjelp av Viking-forsvaret.
    75'
    Tilskodarane reiser frå stadion. Ikkje noko godt teikn, 15 minutt før slutt.
    77'
    Halvsjanse for Sogndal. Elvis kjem stormande inn i feltet på eit innlegg, men får ikkje skikkeleg treff på avslutninga.
    79'
    Tore André Flo gjere seg klar på sidelinja for Sogndal.
    80'
    Hjørnespark til Viking
    80'
    Sogndal 0 - 2 Viking
    Corner frå Danielsen, og Sigurdsson set ballen i mål frå kort hald. 0-2!
    81'
    Inn: Tore André Flo
    Ut: Eirik Skaasheim
    82'
    Det går mot tre poeng til Viking i denne kampen.
    84'
    Lite som fungerer for Sogndal i dag. Og kjenner vi trenar Jonas Olsson rett - så er vel denne kampen gløymt seinare i kveld. Svensken har fått rykte på seg for å alltid fokusere på det positive.
    86'
    Mane utfordrar langs høgrekanten, og får frispark.
    87'
    Inn: Trond Olsen
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    87'
    Hopen tek frisparket. Over mål!
    88'
    Gult kort til Viking
    Legg Mane i bakken.
    89'
    Det er lagt til fire minutt.
    90'+1
    Holsæter avsluttar frå kort hald. Corner.
    90'+1
    Hjørnespark til Sogndal
    90'+1
    Mål for Sogndal!
    Sogndal 1 - 2 Viking
    Målgivende: Ørjan Hopen
    Corner frå Hopen, og Patronen stangar ballen i mål.
    90'+1
    Viking i angrep, og brukar tid.
    90'+3
    Kjempesjanse for Viking! Berisha kjem åleine med keeper Udjus, og prøver å lobbe over keeper frå 20 meter. Ballen går over!
    90'+4
    90'+5
    Då er kampen slutt, og Viking vinn fortent 2-1. Sogndal reduserte på overtid, men det var langt ifrå nok til å sikre seg poeng her på Fosshaugane. Gjestene var eit betre lag og jublar for tre poeng.