0-1
9 477
15 211

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Southampton vant kun seks av 19 hjemmekamper forrige sesong. Har så langt spilt 2-2 hjemme mot Leeds denne sesongen.
    Uniteds nysignering Casemiro er kampklar, mens Anthony Martial har akillestrøbbel.
    Hverken Ronaldo, Maguire eller Shaw startet for United i 2-1-seieren over Liverpool. Ronaldo har kun én start denne sesongen, i 0-4-tapet mot Brentford.
    Southampton (4-2-3-1): Bazunu - Walker-Peters, Djenepo, Salisu, Bella-Kotchap - Ward-Prowse, Lavia - Aribo, Elyounoussi, A. Armstrong - Adams.
    Southampton-benken: McCarthy, Lyanco, Perraud, Bednarek, Valery, Romeu, S. Armstrong, Diallo, Mara.
    Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Dalot, Varane, Martínez, Malacia - McTominay, Eriksen - Sancho, Bruno Fernandes, Elanga - Rashford.
    Manchester United-benken: Heaton, Maguire, Shaw, Wan-Bissaka, Casemiro, Fred, Van de Beek, Garnacho, Ronaldo.
    Erik ten Hag sender utpå de samme elleve som startet i 2-1-seieren over Liverpool mandag. Det betyr at kaptein Harry Maguire er benket sammen med Cristiano Ronaldo igjen. På benken sitter også nysignerte Casemiro fra Real Madrid.
    6881 stemmer
    Casemiro filmes ute på oppvarmingen, kommer han inn i dag mon tro?
    Southampton tar avsparket og det er klassikeren: Laaang ball opp i banen.
    For leserne av VGlive har ikke dette noe å si, men United spiller altså i sine grønne drakter i dag, og oven ifra går de i ett med gresset. Militæret, ett hvert militær, ville vært imponert over kamuflasjen.
    1'
    United med lang ball, prøver å nå Sancho, men finnes ikke presisjon i den ballen.
    2'
    United besitter ballen i åpningen av kampen her.
    4'
    United vinner et innkast høyt i banen.
    5'
    Begge oppgjørene mellom disse to lagene forrige sesong endte 1-1, vær klar over det.
    5'
    Fernandes prøver å tre til Sancho, men passningen er for upresis og snappes opp.
    6'
    Fernandes prøver seg på en frekkis! Ser at Southamptons keeper er langt ute, så går på langskudd. Men ballen er ikke i nærheten av å gå inn. Det blir keepermat. Men frekt forsøk!
    7'
    Malacia gir bort ballen i forsvar og det er nesten så Southampton havner i en voldsomt god skuddposisjon. Men det reddes i siste liten.
    9'
    Dalot går på skudd fra skrått holde inne i 16-meteren, stryket målet. Skulle nok gått for Elanga som stod meget godt plassert foran målet.
    11'
    Eriksen klinker til mot Rashford i bakrommet, men den blir akkurat litt for snau.
    12'
    Moi kommer til innlegg fra høyre, finner til slutt panna til Armstrong som blir tatt litt på senga og ikke får til en skikkelig heading.
    13'
    Er litt under press her nå, United. Southampton har jobbet seg inn i kampen i det vi runder kvarteret spilt.
    15'
    Eriksen med den lange mot Elanga, treffer bra. Spilles inn i banen, men da får United trøbbel, for der møter de Southampton-forsvaret.
    17'
    TRIPPEL! Først Fernandes med hode, så Fernandes med foten, før Eriksen får en utrolig mulighet til å klemme ballen i nettet fra midt i boksen, men han treffer blokka! Der var det så og si umulig å ikke se ballen i nettet, men det står 0-0. God jobb av Southampton-forsvaret.
    19'
    Manchester United får tildelt et hjørnespark
    21'
    Klareres.
    21'
    Moi kombinerer fint med lagkameratene nede på høyresiden, men Southampton klarer ikke krige ballen inn i Uniteds boks. I alle fall ikke i denne omgang, men det blir et innkast.
    21'
    Langt kast inn i Uniteds 16-meter, men United rydder opp.
    22'
    24'
    Mot bakre, men klareres.
    25'
    Southampton kjempet seg godt inn i kampen igjen rundt kvarteret, men nå har det igjen bølget i Uniteds retning. Men bølger beskriver vel den første snaue halvtimen her best. Begge lag har vært farlig frempå.
    26'
    Sancho litt røff med Bella-Kotchap nede ved cornerflagget til Southampton, frispark til Bella-Kotchap.
    27'
    Southampton pisker en ball inn fra høyre og inn i Uniteds 16-meter, men den klareres. Gjenvinner ballen og Moi kommer til innlegg, også det fra høyre. Finner Adams, men sistnevnte kommer ikke over ballen. Så det blir med avslutning på/over mål.
    28'
    Nytt innlegg fra høyre i retning Adams, men Martinez får stanget ballen til corner.
    30'
    Southampton får tildelt et hjørnespark
    30'
    Der skal den sitte for Southampton! Ballen går over alle, havner på bakre stolpe. Der står Bella-Kotchap, men et litt svakt nedtak ødelegger for det påfølgende skuddet som går langt over mål.
    31'
    Så avslutter Adams! Fra midt inne i Uniteds 16-meter, men skuddet går rett på keeper.
    32'
    Sancho prøver seg på et dribleraid nedover venstresiden. Det går lenge bra, men til slutt går den over sidelinjen.
    32'
    Eriksen prøver seg på et innlegg, men det er svakt. Blir et skudd, men også som et skudd er det svakt.
    34'
    Elanga prøver seg ned høyresiden, men stoppes.
    36'
    Eriksen med innlegg fra høyre, og det nesten så han finner Fernandes på bakerste der. Godt slått!
    37'
    FOR EN PASNING! Moi leverer altså et praktstykke av en gjennombruddspasning. Finner Adams, men sistnevnte kommer litt for tett på de Gea, så skuddet blir hverken hardt eller presist og går til side for mål. Men vorspielet til Moi der, vakkert.
    38'
    Bølger, det var slik jeg beskrev det for et kvarter siden. Det står, det bølger. Begge lag er farlig frempå.
    42'
    United med kast høyt i banen.
    43'
    Kastes bakover, og spilles bakover. Det skal etableres.
    43'
    Så blir McTominay tatt og får frispark, det i farlig posisjon. 17-18 meters hold. Eriksen stiller seg opp.
    44'
    Fernandes klemmer til, rett i muren!
    45'
    Det legges til null og niks. Det er pause.
    45'+1
    Der er vi i gang igjen, folkens!
    46'
    United jobber seg oppover i banen, men stoppes.
    47'
    Nærbilde av matta, den er ikke vakker.
    48'
    Scott McTominay fyrer fra like innenfor 16-meteren til Southampton. På halvvolley. Men keeper redder.
    49'
    49'
    Varane er høyest på den, men den blir ikke farlig.
    49'
    Gult kort til Manchester United
    Diogo Dalot
    Totalt på etterskudd, tar bare mann.
    50'
    ELANGA! Kombinerer flott og drar seg inn i Southamptons 16-meter, skal bare prikke den i mål, men så får Bella-Kotchap en fot på kula. Stor stor sjanse!
    51'
    Mål for Manchester United!
    Southampton 0 - 1 Manchester United
    Mål: Bruno Fernandes
    Målgivende: Diogo Dalot
    Så sitter den! United får hull på byllen! Dalot med et praktfullt innlegg fra høyre mot bakerste. Der står Fernandes helt umarkert og setter ballen både godt og sikkert ned i hjørnet.
    54'
    58'
    Hardt inn, men klareres. Klareres til nytt innlegg, men Adams får ikke noe godt touch på den.
    58'
    Så er det hands på hele United-gjengen? Adams roper på straffe, dommer vil ikke ha noe av det. Ballen spilles inn, litt kinkig, faller ned hos to-tre United-spillere og det ser ut som ballen er borte i én, eller to eller tre hender.
    60'
    VAR sier at den er grei.
    61'
    62'
    Slås kort. Ender i ny corner!
    62'
    62'
    Heades over. Femmeter.
    62'
    Spillerbytte - Southampton
    Inn: Stuart Armstrong
    Ut: Mohamed Elyounoussi
    Det blir én time for nordmannen.
    63'
    Hjemmelaget triller ball nå.
    64'
    Southampton blir avblåst for offside
    Slås langt mot Che Adams, men spydspissen er i offside.
    64'
    DE GEA! Aribo header et innlegg fra Adam Armstrong rett på De Gea fra kloss hold. Returen header Walker-Peters over ballen! Store sjanser for hjemmelaget! Strålende keeperspill!
    65'
    Ronaldo skal straks innpå.
    67'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Cristiano Ronaldo
    Ut: Jadon Sancho
    67'
    Rashford har lagt seg på venstrekanten. Ronaldo spiller som spiss.
    68'
    United står høyt med ballen. McTominay kommer seg inn i boksen. Ballen ender opp hos Ronaldo, men han får ikke vendt skikkelig. Southampton klarerer og kommer på en overgang, men sløser vekk muligheten med et svakt innlegg.
    69'
    Adams går i bakken innenfor 16-meteren, og hjemmefansen vil ha straffe. Dommer vinker spillet videre.
    71'
    Frispark til Southampton i god innleggsposisjon. Malacia sent inne i en takling.
    71'
    Southampton står bra etter frisparket og setter press på United. Ender til slutt med Lavia som skyter langt over fra distanse.
    72'
    Southampton styrer banespillet, men det går noen minutter mellom de store sjansene.
    74'
    Stuart Armstrong ligger nede.
    75'
    Det gjør også Ronaldo.
    76'
    Inn: Sekou Mara
    Ut: Adam Armstrong
    77'
    Casemiro skal på!
    77'
    Ronaldo ser ut til å fortsette.
    78'
    Casemiro skal ikke på allikevel. Hvertfall ikke med det første. Tar på seg vesten igjen.
    78'
    Joda. Han skal på.
    79'
    Beklager denne forvirringen. Uansett, nå skal Southampton kaste langt her.
    79'
    United får klarert til nytt kast.
    80'
    Inn: Casemiro
    Ut: Anthony Elanga
    Debut for Manchester Uniteds nummer 18.
    80'
    Det kastes langt igjen. United klarerer.
    80'
    United og Ronaldo kommer seg på en overgang. Portugiseren har en del meter med forsprang på Salisu, men blir løpt opp til slutt like ved målet til Soton.
    81'
    Scott McTominay
    83'
    Manchester United blir avblåst for offside
    Ronaldo i offside etter et langt oppspill. Bør helst unngå offside, der.
    84'
    Innkast høyt i banen for hjemmelaget. Fortsetter å stå høyt, men United står etter.
    84'
    Skudd på mål
    Bella-Kotchap skyter laaangt over fra distanse.
    85'
    Samme mann skyter igjen. Fra 35 meter. Men der står Casemiro i veien.
    86'
    Casemiro sterk i en duell med Aribo nede ved hjørneflagget. Godt forsvarspill.
    87'
    McTominay ligger nede.
    87'
    Fred skal på.
    88'
    Det bør bli noen minutter tillegg her. Hvertfall seks.
    88'
    Inn: Romain Perraud
    Ut: Moussa Djenepo
    88'
    Inn: Lyanco
    Ut: Joe Aribo
    89'
    De Gea bruker lang tid på en femmeter.
    90'
    Det legges til seks minutter.
    90'
    United har ikke mye å komme med fremover i banen.
    90'+1
    Inn: Fred
    Ut: Christian Eriksen
    90'+1
    Det slås et frispark langt mot United-målet, men De Gea er sterk og bokser unna.
    90'+2
    Kast til United ved midtbanen.
    90'+2
    Ronaldo og Fred mister ballen på Sotons halvdel. Hjemmelaget fosser fremover på gressmatta.
    90'+3
    Brassespark fra Lavia! Skuddet stoppes ikke langt fra strek! Meget godt forsøk.
    90'+4
    90'+4
    Hvittrøyene står godt etter hjørnesparket. Lavia prøver seg på en slags curl på volley fra skrått hold, men skuddet går like til side for mål.
    90'+5
    Ett minutt igjen.
    90'+5
    United med ballen høyt i banen.
    90'+6
    Fred
    90'+6
    Soton med én siste sjanse.
    90'+7
    De mister ballen.
    90'+7
    Ronaldo og United kontrer!
    90'+7
    Nytt balltap, men der blåser dommer av!
    90'+7
    Manchester United vinner sin andre kamp på rad. God defensiv forestilling - spesielt i annenomgangen.