0-3
5 943
8 503

Ble dekket av Sander Randeberg Hauan

God dag! Velkommen til livedekningen av den fjerde Premier League-runden mellom Southampton og Manchester United.
    Southampton, som rykket opp igjen til Premier League før denne sesongen, har fått en grusom start på sin retur til den øverste divisjonen. "The Saints" har tapt tre av tre kamper og ligger nest sist på tabellen. På disse tre kampene har de bare klart å score ett mål. Bare Everton er bak med dårligere målforskjell.
    United tok med seg tre poeng fra første runde mot Fulham. Siden har det blitt tap mot Brighton og Liverpool. Tre poeng og -3 i målforskjell plasserer United på 14.-plass.
    Lagoppstillingene er like rundt hjørne. Det blir spennende å se om Uniteds nysignering, Manuel Ugarte, har fått plass i elleveren.
    Lagoppstilling United (4-2-3-1): Onana - Mazraoui, de Ligt, Martinez, Dalot - Eriksen, Mainoo - Amad, Fernandes, Rashford - Zirkzee
    Uniteds benk: Bayindir, Evans, Maguire, Casemiro, Collyer, Ugarte, Antony, Garnacho, Wheatley.
    Casemiro er altså vraket av Erik ten Hag.
    Lagoppstilling Southampton (3-5-2): Ramsdale - Sugawara, Bednarek, Stephens - Dibling, Fernandes, Downes, Ugochukwu, Walker-Peters - Bereton Diaz, Archer
    Southamptons benk: McCarthy, Aribo, Armstrong, Cornet, Fraser, Harwood-Bellis, Lallana, Stewart, Taylor.
    Øverste del av grafikken viser Southampton og United i tall så langt på de tre første kampene i PL. Den nederste grafikken viser innbyrdes.
    1660 stemmer
    Sist gang Southampton vant mot United var 23. januar 2016. Da ble stillingen 0-1 på Old Trafford i Premier League. Siden har lagene møttes 15 ganger - 14 i PL, og én i ligacupen.
    Og August 2003 var sist gang Southampton vant på hjemmebane mot United.
    VG Live svarer
    VG Live Bruker
    Hva tipper du resultatet her sindre?
    Huff, bommer som regel stygt på disse spådommene mine:-) Men vi får se hvordan det går i dag, da. Jeg tipper 1-3!
    Kampen kan du se på TV 3+ / Vsport Premier League.
    Stuart Attwell er dagens dommer. United starter med ballen og vi er i gang!
    Fernandes spiller Rashford fri ute til venstre. Stephens løper han opp og får skjermet ballen ut. Femmeter Southampton.
    2'
    Onana får stå i skyggen i 1. omgang. Ramsdale på motsatt side må stå med høstsolen midt i fleisen.
    3'
    Eriksen klarer ikke å plukke opp en pasning fra Dalot på egen banehalvdel. Skummelt å miste den der, men United vinner tilbake ballen raskt.
    4'
    Rashford på farten ute til venstre igjen Stephens med god kontroll igjen.
    5'
    Rashford prøver en lang crosser motsatt til Diallo. Når aldri frem.
    6'
    Dibling setter fart på høyresiden. Drar seg innover og prøver et skudd i lengste hjørne.
    7'
    Og det er en god sjanse! Onana i full strekk redder den.
    8'
    Southampton opprettholder trykket.
    9'
    Lekker dragning av Downwes. Drar seg forbi Mainoo, før de Ligt stopper ham inne i boksen.
    9'
    Southampton roer det ned, men styrer spiller for øyeblikket.
    10'
    Prøver en lang mot Archer i bakrom fra Walker-Peters er det vel. Løpet er godt av engelskmannen. Onana kommer ut og plukker den opp.
    10'
    Mainoo er nede og hjelper de Ligt mot Fernandes. Southampton får innkast.
    11'
    Archer tar ned ballen på brystet ved krittmerket. Prøver å dra seg forbi med de Ligt i rygg, men lykkes ikke.
    12'
    Southampton dominerer. - Beste jeg har sett av Southampton i Premier League i denne sesongen, sier Viaplay-ekspert Nils Johan Semb.
    12'
    Zirkzee veldig passiv i presspillet sitt i åpningen. Mye halvhjertet.
    14'
    Eriksen, Rashford og Dalot kombinerer fint på venstresiden.
    14'
    Så roer United det ned.
    15'
    Eriksen med fin ball mot Fernandes, som flikker den videre til Diallo med ett touch.
    15'
    Diallo og Eriksen kombinerer på lekkert vis igjen, før Eriksen finner Zirkzee med en perfekt vektet pasning. Zirkzee prøver å tuppe den i mål, men får akkurat ikke godt nok treff. Enorm sjanse!
    15'
    Nytt godt United-angrep! Ender med et Dalot-innlegg fra venstre, som blir blokkert til corner.
    16'
    Hjørnespark
    Den skal Eriksen skru innover.
    17'
    Hjørnespark
    Inn på første. Header unna.
    17'
    Returen havner hos Mazraoui alene utenfor 16-meteren. Nysigneringen dunker til på volley, men Ramsdale har full kontroll.
    17'
    Walker-Peters med god aksjon på venstresiden. Drar seg frekt forbi de Ligt og prøver å legge ut 45 grader helt nede dødlinja. Eriksen står i veien for Archer og Bereton Diaz.
    19'
    Nytt godt forsøk fra hjemmelaget. Det er Walker-Peters legger inn, men Archer starter løpet litt for seint. Onana med full kontroll.
    22'
    Sugawara har blitt med frem i angrep. Litt usikker på hva Dalot holder på med akkurat der, for han følger på ingen måter med i timen. de Ligt med en god blokk.
    23'
    Lang ball fra Sugawara mot Downes ute til høyre.
    24'
    Han spiller tilbake til Sugawara, som slår et godt innlegg på bakre. Diaz litt for seint ute, og United får klarert.
    24'
    Hva ropes det her, mon tro?
    25'
    Sugawara fortsetter å dominere på Southamptons høyreside. Kommer til den ene gode innleggsposisjonen etter den andre. Sitter med følelsen av at hjemmelaget nærmer seg noe.
    26'
    Gult kort til Manchester United
    Kobbie Mainoo
    Den er klar. Stopper ballen med henda rett foran nesa på Attwell.
    27'
    79-21 i possession til hjemmelaget på de siste ti minuttene.
    27'
    Dibling prøver å ta seg forbi Dalot helt nede ved dødlinja. Dalot river han ned, og Southampton får frispark i god posisjon.
    27'
    Ugochukwu ruver høyest på frisparket og får headet. Går like over mål.
    28'
    Diallo går innover i banen og prøver et skudd fra 18-19 meter. Blir blokkert.
    29'
    Men det er uten tvil Diallo som har vært Uniteds friskeste i åpningen. Har fått til noe hver gang de få gangene han har fått ballen.
    30'
    Straffe til Southampton! Dalot feller Dibling inne i 16-meteren. Dalot er på etterskudd, den så riktig ut.
    31'
    Onana plukker straffen fra Archer! Et meget svakt forsøk fra engelskmannen. Plasserer den svakt til sin venstre i keeperhøyde.
    33'
    Zirkzee med en stor mulighet! Fyrer fra 20 meters hold og sikter på nærmeste hjørne langs bakken. Den er meget godt plassert, men Ramsdale får ut en hånd og slår den til corner.
    35'
    Mål for Manchester United!
    Southampton 0 - 1 Manchester United
    Mål: Matthijs De Ligt
    Målgivende: Bruno Fernandes
    Og så er det United som tar ledelsen! På den påfølgende corneren slår Eriksen en kort variant til Fernandes. Fernandes slår inn på bakre - hvor de Ligt får gå opp helt umarkert og stange ballen sikkert i mål. Svakt forsvarsspill fra hjemmelaget - Stephens opphever offsiden. Godt angrep av United.
    35'
    United har fått ny giv etter strafferedningen og scoringen.
    39'
    Diallo og Fernandes kombinerer inne i boksen. Avslutningen til sistnevnte blir blokkert.
    39'
    Archer setter opp Downes helt alene på 16-metestreken. Downes snubler i egne ben og får aldri kontroll på ballen og United tar over.
    40'
    United svarer med en god kontring som Rashford får avsluttet fra høyresiden, med sin høyrefot. Ramsdale slår den til corner. God United-sjanse!
    41'
    Southampton 0 - 2 Manchester United
    Mål: Marcus Rashford
    Målgivende: Amad Diallo
    Hvor kom den fra?? Utskjelte Rashford får ballen på hjørnet av 16 etter corneren. Han tar 2-3 steg innover og sikter mot lengste hjørne. de Ligt skygger for Ramsdale, som ikke får sett utgangen på skuddet. Godt plassert langs bakken av Rashford!
    41'
    Ny svær sjanse til United og de Ligt! Fernandes er kanskje litt for uegoistisk når ha spiller de Ligt fri i et uorganisert Southampton-forsvar. Ramsdale med en solid parade.
    44'
    Peter
    Nei fy fa*n da gi dere « hvor kom den fra??» hver positive mot begge lag dere vg live er utrolig negative mot United hver sesong
    Det var ikke sånn ment:) Så bare ikke for meg at det skulle bli mål i den situasjonen og ble derfor overrasket!
    Det ble lagt til 4 minutter.
    45'+2
    Ørjan
    Har ikke sett kampen. Har Southampton hatt noe å komme med i det hele tatt unntatt straffen?
    Absolutt. De styrte kampen helt frem til straffebommen, hadde flere store sjanser og slapp så å si ikke fra seg ballen. Men etter den har United tatt over og vært dødelig effektive foran mål.
    Der er 1. omgang over. United går til pause med tomålsledelse etter en merkelig, men underholdende omgang.
    1. omgang i tall:
    Vi er i gang med de siste 45. Ingen av lagene gjør bytter i pausen.
    46'
    2511 stemmer
    United med god åpning på omgangen. Hatt full kontroll de første minuttene.
    49'
    Omgangens første sjanse står Mazraoui for. Diallo utfordrer og slipper til Mazraoui på overlap inne i boksen. Den tidligere Bayern München-spilleren setter ballen i nettveggen.
    49'
    Rashford med en stor sjanse! Rashford har store rom ute til venstre, drar seg innover og får avsluttet uten press. Går via Ramsdale og til corner.
    51'
    Dibling får store til høyre og prøver å utfordre. Denne gangen har Dalot god kontroll og får skjermet ballen ut.
    53'
    Remi
    Ser svakt ut dette Southampton laget. fire strake tap og 1-7 i målforskjell. Går nok rett ned igjen.
    United kommer til nok en god sjanse - igjen er Diallo involvert. Kunne kanskje avsluttet selv, men velger å spille til Zirkzee. Zikzee blir nølende og får aldri avsluttet.
    55'
    Diallo med stor sjanse! Tar seg forbi mange Southampton-forsvarere, men er i ubalanse i det han skal avslutte.
    57'
    Christian Eriksen
    Stopper en kontring.
    57'
    Ansgar Braut
    Har ikke sett kampen, men føler du er for negativ mot United
    Prøver bare å formidle det jeg ser. Første halvtimen var United fryktelig svake, og da er det litt vanskelig å ikke fremstå negativ i skildringene. Men etter straffebommen til Southampton har United vært solide!
    Diallo og Zirkzee kombinerer fint. Zirkzee er i meget god posisjon, men siste touchet blir for svakt.
    60'
    United beholder ballen, og Rashford får avsluttet igjen fra venstre. Ramsdale med en god redning.
    61'
    Trippeltbytte fra hjemmelaget.
    62'
    Spillerbytte - Southampton
    Inn: Ross Stewart
    Ut: Cameron Archer
    64'
    Inn: Adam Lallana
    Ut: Tyler Dibling
    64'
    Inn: Ryan Fraser
    Ut: Ben Brereton
    65'
    Inn: Maxwel Cornet
    Ut: Lesley Ugochukwu
    65'
    Fire bytter ble det! Og det er vel hele frontrekken.
    65'
    Bruno Fernandes
    Skyter vekk ballen etter Attwell har blåst.
    69'
    - Klasseforskjell i 2. omgang på lagene. Et Southampton-lag som ikke har fått til noen ting, mens United har hatt full kontroll, sier Viaplay-ekspert Semb.
    70'
    Gult kort til Southampton
    Maxwel Cornet
    For munnbruk.
    71'
    ten Hag gjør klar flere bytter. Manuel Ugarte skal få sin Manchester United-debut.
    71'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Alejandro Garnacho
    Ut: Marcus Rashford
    73'
    Inn: Manuel Ugarte
    Ut: Christian Eriksen
    73'
    Inn: Harry Maguire
    Ut: Noussair Mazraoui
    74'
    Trippelbytte for United der, altså. Ugarte får sin debut.
    74'
    Martinez legger seg på venstrebacken etter at Mazraoui gikk ut. Maguire danner stopperpar med de Ligt.
    74'
    Fernandes trikser nede ved cornerflagget. Får applaus fra bortefansen. Ender med innkast til Southampton, men Fernandes gliser godt likevel.
    76'
    Martinez stopper Cornet inne i 16-meteren.
    77'
    Inn: Jonny Evans
    Ut: Lisandro Martinez
    77'
    Og det var det siste Martinez gjorde. Jonny Evans skal inn på venstrebacken de siste 13 minuttene.
    77'
    Mainoo løsner skudd, men via en motspiller og opp i luften. Enkel for keeper Ramsdale å plukke.
    78'
    Rødt kort til Southampton
    Jack Stephens
    Feller Garnacho og får DIREKTE rødt. Kommer inn med stor fart og hever foten i retning kneet til Garnacho.
    79'
    - Et riktig rødt kort, mener ekspertkommentator Nils Johan Semb.
    80'
    Southampton-manager Martin får også gult kort for protester.
    81'
    Inn: Taylor Harwood-Bellis
    Ut: Mateus Fernandes
    82'
    Går veldig rolig ute på matten her nå. United triller ball.
    83'
    Virker som begge lag bare venter på at dommeren skal blåse av denne kampen.
    85'
    Casemiro skal inn for United de siste minuttene her.
    86'
    Inn: Casemiro
    Ut: Matthijs De Ligt
    87'
    Kampens første målscorer går av. Inn med Casemiro på stopperplass.
    87'
    Fernandes fyrer av fra distanse, men utenfor målet til Ramsdale.
    88'
    Theo Mousa
    Er det nærmere 0-3 eller 1-2?
    Akkurat nå er det ikke nære scoring i det hele tatt.
    Legges til seks minutter.
    90'+1
    Kjempesjanse for Zirkzee! Diallo løper seg fri ute til høyre og får lagt inn. På 5-6 meters hold får Zirkzee ballen i beina - men han treffer kun midtstopper Harwood-Bellis.
    90'+1
    Tre minutter igjen av tillagt tid.
    90'+4
    Garnacho kommer seg fri inne i boksen, men Bednarek er på plass og takler til corner.
    90'+4
    Corneren løftes ut på 16 meteren. Der står Diallo og skal fyre til på volley - men dommer har blåst frispark til Southampton.
    90'+4
    Southampton brant et straffespark i første omgang - og siden har United tatt kontroll på denne kampen. Bortelaget er på vei mot sin andre ligaseier denne sesongen, mens Southampton fortsatt står uten poeng etter fire kamper.
    90'+5
    Southampton 0 - 3 Manchester United
    Mål: Alejandro Garnacho
    Målgivende: Diogo Dalot
    Så sitter 3-0! Og det etter et feiende flott angrep. Casemiro sender ballen perfekt til Dalot inn i boksen. Han kommer seg ned til dødlinjen og legger den perfekt til Garnacho - som kan banke den enkelt i mål.