5-0
6-0

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei og velkommen til livedekningen av Spania-Tyskland!
    Det må kun sies å være en virkelig godbit dette! To av nasjonene som virkelig har forsynt seg i mesterskapene de siste årene, med spansk EM-gull i 2008 (slo Tyskland i finalen) og 2012, med VM-gull i 2010 skvist innimellom. Tyskerne tok siste mesterskapsgull da de vant VM i 2014. Nå står det om gruppeseier i Nations League, og det er ganske enkelt på forhånd. Spania trenger en seier for å vinne gruppen, mens Tyskland vinner gruppen med både uavgjort og seier.
    Lagoppstillingene er inne:
    Spania (4-2-3-1): Unai Simón - Sergi Roberto, Ramos, Pau Torres, Gayà - Rodri, Canales - Olmo, Koke, Ferrán Torres - Morata.
    Tyskland (3-4-3): Neuer - Ginter, Süle, Koch - Goretzka, Gündogan, Kroos, Max - Sané, Gnabry, Werner.
    Spesielt Timo Werner har vært het foran mål i årets Nations League. Med fire mål så langt er han delt toppscorer sammen med danske Christian Eriksen, og den tyske angrepstrioen ser meget skarp ut på papiret.
    Sergio Ramos kunne også stått med fire mål hvis han ikke hadde bommet på to straffespark i helgens kamp mot Sveits, hvor spanjolene kun klarte uavgjort etter en sen utligning fra Gerard Moreno.
    Lagene er ute på banen i Sevilla.
    Tyskland starter med ballen.
    1'
    Det ble spekulert i om at det var en forsvarstreer eller forsvarsfirer for tyskerne i dag. Ser for øyeblikket ut som om det er en firer.
    2'
    Morata kommer seg til skudd fra skrått hold. Triller inn til Neuer.
    2'
    Tyskland får en kontringsmulighet. Werner trer ballen gjennom til Gnabry, men han får ikke kontroll på ballen.
    4'
    Spania får et hjørnespark. Sergi Roberto får et par forsøk fra returrom. På det siste felles han, like utenfor 16-meteren. En del spanjoler som mener den var innenfor.
    5'
    Det ser vel faktisk ut som om det skjedde på innsiden, men det blir altså frispark.
    6'
    Canales og Ramos står ved ballen.
    6'
    Ramos brenner til. Lavt ned i Neuers høyre hjørne, hvor den tyske keeperen venter og får slått unna.
    7'
    Strålende ball i bakrom til Werner. Istedenfor å avslutter legger han på tvers mot Sané, men Pau Torres fikk avverget i siste sekund. Hjørnespark.
    9'
    Spanjolene får headet unna.
    9'
    Sergio Canales ligger nede. Holder seg til låret.
    10'
    Fabián Ruiz kommer spurtende ned trappa. Bytte på gang nå.
    10'
    Spillerbytte - Spania
    Inn: Fabian Ruiz
    Ut: Sergio Canales
    12'
    Tyskland som har sett best ut så langt.
    14'
    Gnabry løper opp en lang ball og kommer seg inn i feltet. Skuddet blir blokkert av Pau Torres.
    14'
    Morata vender seg fint fri og brenner til. Kan vel si at vendingen var bedre enn skuddet. Over og til siden for målet til Manuel Neuer.
    15'
    Mål for Spania!
    Spania 1 - 0 Tyskland
    Mål: Alvaro Morata
    Målgivende: Fabian Ruiz
    Der sitter den! Morata løper seg helt fri på bakre stolpe. Knuser Gnabry i duellen og stanger kontant inn hjørnesparket. Ballen gikk like over Neuer, men naturligvis vanskelig å reagere tidsnok på en såpass kraftfull heading.
    17'
    Ferrán Torres spilles fint fri i bakrom av lagkameraten Rodri. Skuddet fra 12-13 meter får han ikke skikkelig dreis på, og går et stykke utenfor. God mulighet.
    22'
    Igjen kommer Ferrán Torres seg fri inne i boksen. Denne gangen legger han ballen inn mot bakre stolpe. Der smeller Morata ballen i mål, men flagget er oppe. Så ganske marginal ut.
    24'
    Om Tyskland startet best, er det utvilsomt Spania som har tatt over nå.
    24'
    Morata skyter høyt over fra 25 meter.
    25'
    Bedre reprisen på offside-scoringen nå. Magefølelsen tilsier at det var feilaktig annulert. Utvilsomt små marginer for Morata, som har hatt så mange mål annulert i høst på grunn av offside. Det er ingen VAR i bruk i disse kampene.
    27'
    Max kommer rundt på kanten. I Ramos og ut til hjørnespark.
    27'
    Tas kort, og ender opp med ingenting.
    27'
    Ferrán Torres kommer alene med Neuer, litt skrått inne i boksen. Prøver å sette den i lengste, men treffer beinet til Neuer og går like utenfor. Hjørnespark.
    30'
    Ginter header kontant unna.
    31'
    Nydelig spansk angrep! Ruller opp på høyrekanten og får spilt ballen inn i midten. Ferrán Torres havner akkurat nok i ubalanse at han ikke får avsluttet skikkelig. Roper på straffe, men blir ikke hørt.
    33'
    Spania 2 - 0 Tyskland
    Mål: Ferran Torres
    Det må kunne sies å være fullt fortjent! Olmo header i tverrliggeren. Torres plukker opp den løse ballen og smeller ballen kontant i mål.
    34'
    Gult kort til Tyskland
    Robin Koch
    Feller Morata midt på banen.
    37'
    Nytt godt spansk angrep. Ruiz har med seg Ferrán Torres foran mål, men midtbanespilleren får ikke sendt ballen forbi Max. Ut til hjørnespark.
    38'
    Spania 3 - 0 Tyskland
    Mål: Rodri
    Igjen et godt slått hjørnespark fra Ruiz. Fra seks-syv meter styrer Rodri ballen vakkert mot det lengste hjørnet. Spania leder 3-0 her, og har virkelig kjørt over Tyskland det siste kvarteret.
    38'
    Olmo skyter fra 20-25 meter. Får bra med kraft i ballen, men den går et stykke over.
    42'
    Ramos ligger nede. Tar seg til låret, slik som Canales tidligere i kampen.
    42'
    Inn: Eric Garcia
    Ut: Sergio Ramos
    Kapteinen må ut. Dårlig nytt for Real Madrid det. I denne kampen bør det nok kunne gå greit, slik som spanjolene har spilt i første omgang.
    43'
    Det er lagt til to minutter.
    45'
    Ferrán Torres har holdt lekestue med Philipp Max i kveld. Kommer seg igjen enkelt inn i boksen. Legger til Koke, men pasningen hans ut på 20 meter blir snappet opp av en tysker,
    45'+2
    Det er pause i Sevilla og Spania leder så mye som 3-0!
    Spillerbytte - Tyskland
    Inn: Jonathan Tah
    Ut: Niklas Süle
    46'
    Olmo vinner ballen strålende og kommer gjennom. Han har med seg Morata, men går for skudd selv. Neuer får slått unna. Koke plukker opp returen, men han får ikke stokket beina skikkelig.
    49'
    Spania kommer tre mot to, men Morata velger feil og muligheten skusles bort.
    50'
    Spania 4 - 0 Tyskland
    Målgivende: Jose Gaya
    Rommene er jo bare helt enorme bak hos tyskerne! Fine kombinasjoner sender Gayà helt fri. Han legger på tvers til Ferran Torres, som enkelt setter ballen i mål.
    55'
    Frispark slås inn i feltet. Rodri har løpt seg helt fri og er først på den, men litt i ubalanse styrer han headingen like over.
    58'
    Ginter får behandling for øyeblikket. Ser ut som nakken er problemet.
    58'
    Spania bedre i alt for øyeblikket. Skaper hele tiden farlige situasjoner, og tyskerne er konstant på etterskudd.
    60'
    Inn: Luca Waldschmidt
    Ut: Leroy Sane
    61'
    Inn: Florian Neuhaus
    Ut: Leon Goretzka
    61'
    Nok et strålende angrep! Koke avslutter fra 15 meter, like utenfor.
    62'
    Spanjolene ruller opp igjen og fyller opp i boksen, men et tysk bein sender ballen inn til Neuer.
    66'
    Jonathan Tah
    Feller Morata på vei fremover.
    67'
    Ny kjempesjanse! Fine kombinasjoner sender Ruiz helt fri på venstrekanten. Han slår hardt inn mot Morata, men den er en halv meter for nær keeper og Morata rekker akkurat ikke frem.
    69'
    Morata kommer seg til innlegg. Koch header ut til hjørnespark, men ikke noe farlig fra det denne gang.
    69'
    Spania 5 - 0 Tyskland
    KLASSEFORSKJELL! Ruiz sender Torres fri, som fra 16 meter lekkert skrur den forbi Neuer og ned i det lengste hjørnet.
    72'
    Inn: Gerard Moreno
    Ut: Alvaro Morata
    73'
    Inn: Mikel Oyarzabal
    Ut: Dani Olmo
    73'
    Inn: Marco Asensio
    Ut: Ferran Torres
    74'
    Gnabry har lyst til å pynte på resultatet. Knallhardt skudd i tverrliggeren fra 20 meter, men selvfølgelig, slik kampen har gått, tverrligger og ut.
    78'
    Skulle dette ende slik, er det det største tapet for Tyskland som forent nasjon. Muren falt altså i 1989, men for et lignende tap må vi tilbake til VM i 1954, da Vest-Tyskland tapte 3-8 mot Ungarn.
    80'
    Moreno dribler seg fri inne i 16-meteren. Skuddet går via ryggen til Tah og ut til hjørnespark.