2 057
5 908

Ble dekket av Sondre Skandsen

Hei og velkommen til dekkingen av kampen mellom Sporting Portugal og Arsenal!
    Martin Ødegaard er IKKE i troppen for Premier Leagues serieledere. Noe overraskende er jo det. Men i den første kampen mot portugiserne må altså Arsenal klare seg uten sin norske kaptein.
    Vi kommer selvsagt med lagoppstillingene her så fort som mulig!
    Arsenal (4-3-3): Turner - White, Saliba, Kiwior, Zinchenko - Jorginho, Xhaka, Vieira - Saka, Nelson, Martinelli
    Sporting (3-4-3): Adan - Coates, Inacio, St. Juste - Esgaio, Morita, Goncalves, Reis - Edwards, Paulinho, Trincao
    Det skal, ifølge flere britiske journalister som følger Arsenal tett, være snakk om litt lett sykdom på Martin Ødegaard. Ikke noe alvorlig.
    Men Ødegaard er altså syk nok til at det ikke er forsvarlig å spille en sluttspillskamp i Europa League. Og den lista er jo ikke så veldig høy. Han skal ha reist med laget, så kanskje blir han å finne på tribunen i Lisboa.
    VG Live svarer
    Julian Steen
    Kan du ta med noen fakta om Sporting lisboa
    Klart det! Sporting sliter litt i den hjemlige ligaen denne sesongen. De ligger på 4. plass, hele 15 poeng opp til Benfica på tabelltopp. De er i Europa League etter at de kom på 3. plass i gruppe D i Champions League, bak Tottenham og Eintracht Frankfurt.
    Straks klart for kamp her. Xhaka og Coates utveklser vimpler. Sporting-kaptein Sebastian Coates har en fortid i Liverpool.
    Første omgang er i gang!
    Kiwior debuterer for Arsenal i dag.
    1'
    Bortelaget starter med å trille i bakre rekker.
    2'
    Sporting lever farlig. Adan i mål får en hard pasning fra en medspiller, og blir litt presset, men han løser det fint.
    3'
    Bournemouth-helten viser seg frem. Reiss Nelson drar seg forbi på venstrekanten og legger inn mot Martinelli, men det blir litt for høyt og headingen går i bue til keeper.
    4'
    For en Sporting-sjanse! Goncalves kommer på en kontring og drar av Saliba i feltet. Får en fin skuddmulighet litt skrått fra 10 meter. Den går en meter til side for mål.
    5'
    Sporting er farlig frempå igjen! Kommer til innlegg fra høyre, men Arsenal får klarert. Hjemmelaget beholder ballen.
    7'
    Palinho ligger nede etter å ha krasjet med Saliba. Fikk en trøkk i ansiktet, holder seg til tinningen.
    10'
    Martinelli fosser inn i feltet, men Sporting får tuppet den ut til corner.
    10'
    Hjørnespark til Arsenal
    11'
    Vieira legger inn, den går gjennom feltet og ender til slutt i innkast til hjemmelaget.
    12'
    Nelson skyter fra drøye ti meter - rett i blokka.
    13'
    Arsenal har etablert spill høyt i banen.
    13'
    Hjørnespark til Sporting
    14'
    Tar en kort corner. Kommer aldri til innlegg, spiller til slutt hjem til egen keeper.
    16'
    Sporting får frispark på egen halvdel.
    19'
    Adan blir presset. Slår ut til innkast for Arsenal.
    19'
    Mål for Arsenal!
    Sporting 0 - 1 Arsenal
    Mål: William Saliba
    Målgivende: Fabio Vieira
    Der sitter den! Vieira slår en corner inn på hodet til Saliba som styrer den i mål.
    22'
    Voldsomme uenigheter mot dommeren her. Usikkert hva som blir utfallet her. Zinchenko holder en Sporting-spiller, men VAR er ikke inne i bildet, enn så lenge.
    22'
    Gult kort til Arsenal
    Oleksandr Zinchenko
    23'
    Gult kort til Sporting
    Sebastian Coates
    De får begge gult kort her etter knuffingen etter målet.
    24'
    Ingen indikasjoner på at målet blir annullert.
    24'
    Nei da! Arsenal leder 1-0.
    24'
    Vieira får frispark høyt i banen. Coates som feller der. Arsenal-spillerne vil ha det andre her, men han slipper unna.
    24'
    Zinchenko som skal skyte. 20 meter.
    25'
    Den går rett i muren - får returen rett i beina igjen. Treffer mål denne gangen, men rett på keeper som dytter den videre over mål.
    26'
    27'
    Sporting får klarert.
    27'
    Hjemmelaget får frispark på midtbanen.
    28'
    Edwards legger inn fra høyre. Turner er litt på bærtur der, men på bakre stolpe er det ingen i grønt og hvitt - Arsenal slipper unna.
    28'
    Turner roter i pasningsspillet. Sporting snapper opp den 30 meter på Arsenals halvdel. De får trykket bortelaget, men kommer ikke til skudd.
    30'
    Inacio skyter fra distanse - Turner må strekke seg og redder til corner.
    33'
    Mål for Sporting!
    Sporting 1 - 1 Arsenal
    Mål: Goncalo Inacio
    Målgivende: Marcus Edwards
    Corner-mål igjen! Veldig likt Arsenals scoring. Inacio får gå opp helt upresset og header den i mål fra fire meter. Svakt forsvarsspill og keeperspill der. Turner burde klare å ta et steg ut og plukke den.
    34'
    Arsenal får lagt inn til Xhaka på bakre stolpe. Han prøver å heade den tilbake inn i feltet, men hjemmelaget får beinet ballen ut fra sekstenmeteren.
    36'
    Edwards kliner til! Et godt skudd fra 20 meter. Turner strekker seg så lang han er nede ved stolpen og får den til corner. Fin redning!
    39'
    39'
    Arsenal fikser det fint.
    42'
    For en sjanse for Arsenal! Nok en gang på corner. Får headet fra kloss hold og Adan redder flott på streken. Noen få centimeter fra å gå i mål.
    42'
    Gabriel Martinelli
    Hindrer Adan i å sette i gang kjapt. Kan se ut til at det var Xhaka som var synderen, men dommeren står fast på at Martinelli skal få det gule.
    42'
    Arsenal spiller på små marginer i bakre rekker, men blir ikke straffet for det denne gang.
    43'
    Nelson blir felt på drøye 30 meter.
    45'
    Sporting setter i gang andre omgang!
    45'
    Arsenal får lagt inn to ganger. Den andre gangen er det presist og Adan må storme ut fra streken. Keeperen får noen fingre på den, og krasjer med Nelson. Får frispark.
    45'+1
    For et rot fra Turner! Keeperen spiller en pasning til feilvendte Saliba. Sporting snapper ballen inne i feltet til Arsenal! Men touchet blir for langt og Turner får plukket ballen.
    45'+2
    Fire minutter lagt til. Vi er inne i det siste tillegsminuttet.
    45'+4
    Sporting er farlig frempå! Turner må gjøre to redninger tidlig i denne omgangen.
    46'
    Even.aleksander.fossnes
    Hvorfor er ikke ødegaard med?
    Ødegaard skal være syk, ifølge flere britiske journalister som følger klubben tett. Det skal ikke være snakk om noe alvorlig.
    Adan gjør en kjemperedning. Zinchenko spiller nydelig gjennom Martinelli, som litt skrått alene med keeper prøver å chippe over, men Adan redder mesterlig til corner.
    48'
    49'
    Vieira klemmer til fra distanse, den går noen centimetere til side for mål.
    50'
    Nelson har en gyllen mulighet til å spille gjennom Martinelli, men pasningen er for hard. Adan er ute og avverger.
    50'
    Zinchenko prikker et innlegg på pannen til Martinelli. Men hodespillet er ikke hans sterke sider. Header den over mål.
    51'
    Saliba redder Arsenal!
    55'
    Sporting 2 - 1 Arsenal
    Mål: Paulinho
    De presser Arsenal med flere sjanser kort tid! Edwards spiller flott gjennom Goncalves som skyter mot det lengste hjørnet. Turner redder, men returen går rett til Paulinho som pirker inn ledelsen.
    55'
    Sporting er farlig frempå igjen.
    55'
    Hidemasa Morita
    Går glipp av retuoroppgjøret.
    58'
    Messi eller Maradona!? Nei, det er Martinelli! Dribler seg forbi alt og alle fra egen halvdel. Drar seg forbi keeper. Men så kommer Juste skliende og får den ut til corner. For et mål det hadde vært!!
    58'
    60'
    Martinelli header på bakre stolpe - går i en bue til keeper.
    61'
    For en mulighet! Goncalves slipper perfekt ballen videre til Paulinho. Han kommer alene med Turner, men setter ballen over mål.
    61'
    Sporting scorer selvmål!
    Sporting 2 - 2 Arsenal
    Mål: Hidemasa Morita
    For et klønemål.. Ballen blir slått inn lavt litt til venstre - sentralt i banen. Ballen treffer Morita i låret, mens han løper hjemover. Det setter ut Adan. Lagene er like langt.
    61'
    Vieira tester Adan med en heading. Arsenal får corner.
    62'
    64'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Takehiro Tomiyasu
    Ut: Oleksandr Zinchenko
    65'
    Voldsomt mye kluss i feltet. Coates får en lang tå på ballen til slutt - ny corner.
    65'
    Nelson slår corneren til utspark.
    65'
    Arsenal triller ball på Sportings halvdel.
    69'
    Xhaka legger inn, men Sporting får klarert.
    70'
    Spillerbytte - Sporting
    Inn: Nuno Santos
    Ut: Trincao
    71'
    Inn: Gabriel Magalhaes
    Ut: Jakub Kiwior
    71'
    Inn: Emile Smith-Rowe
    Ut: Reiss Nelson
    71'
    VG Live Bruker
    Hei Sondre!
    Hoi!
    Inn: Thomas Partey
    Ut: Jorginho
    71'
    Ble litt bytter der. Beklager rotet. Nå skal alle være korrekte.
    73'
    St. Just ligger nede for hjemmelaget etter en duell med Partey.
    74'
    Ser ut som det straks kommer flere bytter fra hjemmelaget også.
    74'
    Arsenal med mye ball på Sporting-halvdelen. Går fort med deres fine kombinasjoner, men så kommer offside-flagget til slutt.
    75'
    Inn: Ousmane Diomande
    Ut: Ricardo Esgaio
    76'
    Inn: Youssef Chermiti
    Ut: Paulinho
    76'
    Eirik
    Tror du Arsenal snur det til seier etter hva du har sett?
    Arsenal er laget som styrer kampen her og ser farligst ut. Men kun 12 minutter pluss tillegg igjen!
    JINX! Mulighet til Sporting. Innbytterne får hver sine muligheter. Ender med Diomande som skyter like utenfor. Plutselig hugger de til her, Sporting!
    79'
    9-12 i skudd til nå i kampen.
    79'
    Marius Aaslie
    Hvilket lag heiet du på Sondre?
    QPR <3
    Nå ser plutselig hjemmelaget mer positive ut igjen!
    80'
    Nuno Santos blir sluppet på venstre av Diomande. De to innbytterne samarbeider seg fram til et innlegg, men Arsenal klarerer.
    80'
    Fabio Vieira har tatt turen inn i feltet og får en lang ball kælket mot seg. Er vel litt feil bruk av Vieira. Får ikke tatt ned den.
    81'
    Saka forærer de grønne et innkast. Sporting som styrer nå.
    82'
    18 år gamle Chermiti gir ikke Gabriel noe som helst plass! Jager ned stopperen. Er et ungt og sultent hjemmelag utpå her.
    83'
    Edwards går i bakken for Sporting. Null frispark. Så litt merkelig ut. Blir en skade på Tomiyasu i etterkant, så kontringer utgår.
    85'
    Kynisk stempling på Arsenal-backen der. Men han overlevde.
    86'
    Arsenal kontrollerer her nå. Ser ut som Arteta og co. er fornøyde med 2-2!
    87'
    OI! Vieira går ned i feltet i en duell. Dommer aldri i nærheten av å gi straffe. Får litt kjeft av Sportings Diomande. I Sporting er vi sporty, Fabio.
    87'
    Reprisen viser at det er kontakt på Vieira, men den oppsøker han selv.
    88'
    Øistein KN
    Er det ekstraomganger her nå da?
    Nope. Returkamp på Emirates om en uke!
    Inn: Issahaku Abdul Fatawu
    Ut: Marcus Edwards
    89'
    Straks tilleggstid i Lisboa.
    90'
    Smith-Rowe forsøker å slippe til Ben White som kommer på et suuuugent løp på høyre. Blir akkurat for lang, og Ben White ser helt ferdig ut.
    90'
    Arteta rasende på sidelinjen når Saka og White er litt trege tilbake i ramma.
    90'+1
    4 tilleggsminutter for øvrig!
    90'+1
    Tore
    Hvor mange fra QPR presser du inn i arsenals XI?
    0. Zero. Nada.
    Arsenal står høyt på tampen her nå og kan kanskje mønstre et angrep eller to til!
    90'+2
    SAKA MED EN SISTE MULIGHET! Man forventer mye når han drar seg inn og kommer seg til godt skuddhold. Det er hardt, men det er rett på keeper.
    90'+3
    Går sakte framover med Arsenal nå. De vil nok prøve å skape NØYAKTIG én mulighet til.
    90'+3
    Så får de en corner, gjestene fra London! Vieira tar den.
    90'+4
    Heades ut!
    90'+5
    Det var underholdende det her, og det er nok et resultat Arsenal er happy med! Det er litt av en jobb de skal gjøre på Emirates her, Sporting. Men det er mulig. De er gode på kontringer og på å utnytte rom hos motstandere. Blir spennende.
    90'+5
    Returoppgjøret er altså neste torsdag, 16. mars!
    VG.no er stedet for å lese mer om kampen - der ser du også videoer og hendelser. Takk for nå!