12'
1-0
2-0
2-1
81'
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Stabæk og Aalesund fra Telenor Arena.
    Lagene som møtes til dyst kjemper i hver sin ende av Tippeligaen. Stabæk har imidlertid klatret bort fra nedrykksstriden, og har derfor ikke all verden å spille for.
    Aalesund jager bronseplass, men med hele sju poeng opp til Tromsø ser det tøft ut. Skulle derimot Aalesund vinne i dag, samtidig som Tromsø går på en smell borte mot Start kan det være håp.
    Rekdal har valgt å gjort to endringer fra seieren mot Haugesund forrige serierunde. Målscorer Aarøy blir erstattet av Barrantes, men Skiri viker plass for Arneng som er tilbake fra supsansjon.
    Stabæks lag er derimot uforandret fra borteseieren mot Kongsvinger forrige serierunde.
    Aalesund har tapt sine fire siste bortekamper, og Rekdal er nok svært ivrig på å forbedre den statistikken. Kanskje kan jokeren i dag være leiesoldaten Barrantes fra Costa Rica.
    Tom Harald Hagen dømmer kampen i Telenor Arena.
    Lagene har entret banen og vi er straks i gang fra Telenor Arena!
    Kampen har startet
    Stabæk tar avspark.
    1'
    Det kan faktisk se ut som Rekdal har sendt sine gutter ut i en 3-4-3/5-2-3-formasjon. Noen klassisk formasjon er det iallefall ikke.
    2'
    Gunnarsson slår et frispark mot lengste stolpe, men den går over alle i feltet og ut til 5-meter.
    3'
    God mulighet for gjestene. Jalasto slår gjennom mot Mathisen. Fra dødlinjen slår sistnenvte 45 grader ut, men Mix får klarert foran Sylling Olsen.
    5'
    Parr snapper og forserer nedover høyresiden. Han følger opp med et vakkert innlegg som fort kunne blitt farlig. Skjønsberg får imidlertid klarert til hjørnespark.
    7'
    Tollås header ballen i mål etter corner, men Hagen dømmer frispark til Stabæk for armbruk i feltet.
    7'
    Hvilken mulighet for Gunnarson og Stabæk! Jalasto slår en hårreisende støttepasning mot Lindegaard som snappes av nevnte Gunnarson. Stabæk-spissen bruker noe lang tid før han avslutter, og Arnefjord får derfor blokkert avslutningen. Der burde det stått 1-0 til verten!
    8'
    Stabæk vinner et frispark rundt 25 meter fra mål. Brukbar posisjon for både innlegg og skudd.
    10'
    Gunnarson går for skudd, men forsøket går halvannen meter utenfor keeperhjørnet. Lindegaard hadde god kontroll.
    11'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Aalesund
    Målgivende: Johan Andersson
    Fantasifotball av Gunnarson! Islendingen dribler seg forbi to mann før han chipper ballen inn til Andersson. Sistnevnte slår tilbake på ett touch, og derfra er det Gunnarson-show! Han drar av to Aalesund-forsvarere før han banker ballen i lengste hjørne fra skrått hold. Vakkert!
    12'
    Arneng kommer til avslutning fra rundt 20 meter. Ballen sklir av foten, og forsvinner derfor et godt stykke utenfor. En stakkars ballgutt får ballen i bakhodet etter at ballen har slått i reklameskiltene. Den så ikke god ut.
    15'
    Gunnarson slår inn fra høyre. Palmason forsøker et akrobatisk brassespark, men Hagen har allerede blåst for armbruk i feltet.
    16'
    Stabæk forsøker nok et veggspill innenfor Stabæks 16-meter. Denne gangen er imidlertid Jalasto på tåhev, og klarerer for Gunnarson mottar ballen.
    19'
    God fotball av Stabæk! Mix og Gunnarson kombinerer fint før sistnevnte kommer seg til linja. Han chipper inn mot Palmason, men hans forsøk på en bicicleta går både over og til siden for mål.
    22'
    Kjempesjanse for gjestene! Sylling Olsen blir vakkert spilt gjennom av Arneng. Avlutningen fra 13 meter går imidlertid en knapp halvmeter over.
    28'
    Aalesund vinner et frispark rundt 25 meter fra mål etter at Palmason går hardt i kroppen på Carlsen.
    29'
    Barrantes banker til, men skuddet går rett i fanget på Knudsen som holder enkelt.
    30'
    Mix slår inn fra høyre. Tollås header ballen rett til værs, men Lindegaard er fint ute og plukker ned ballen.
    31'
    Nesten for vertene! Palmason slår blindt ut til Eiriksson som har tatt et godt initiativ på venstresiden. Innlegget er også godt, men Andersson er noen små tideler for sent ute til å få storetåa på ballen.
    33'
    Johan Andersson ligger nede med smerter, men stabler seg på beina igjen.
    33'
    Man skulle ikke tro at Stabæk Support hadde noen voldsom grunn til å være kravstore i årets sesong, allikevel runger 'flere mål, Stabæk' i Telenor Arena.
    34'
    Palmason kommer til avslutning fra god posisjon. Skuddet går via et Aalesund-ben og til hjørnespark.
    35'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Høiland stusser ved første stolpe. Palmason befinner seg rett bak midtstopperen, og ballen kommer derfor plutselig for islendingen. Han får allikevel til en slags avslutning, men ballen forsvinner over Lindegaards mål.
    35'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Ballen lander ved bakerste stolpe. Der dukker Jalasto opp, men ballen kommer bak han og avslutningen blir derfor dårlig.
    38'
    Kjempesjanse for vertene! Hedenstad slår flatt ut til Palmason som flikker gjennom til Mix på ett touch. Sistnevnte har god tid alene mot Lindegaard, men setter avslutningen en meter utenfor lengste stolpe.
    40'
    Phillips, som har kommet på flere gode initiativ i kampen, setter fart på venstresiden. Han slår hardt inn mot Mathisen, men et langt ben fra Høiland klarerer.
    43'
    Mathisen ligger nede med skade og trenger medisinsk behandling.
    44'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'
    Pause
    45'+1
    Der er det pause i Telenor Arena. Stabæk har vært det beste laget, men Aalesund har langt i fra vært ufarlige på sine overganger. Vertene har flere ganger kombinert vakkert i og rundt Aalesunds 16-meter, og fikk uttelling ved Gunnarson magiske scoring. Aalesund får mye plass på kantene, og det spørs om ikke en target-mann ved navn Aarøy kan gjøre vei i vendingen for gjestene.
    2. omgang
    45'
    Aalesund tar avspark.
    46'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Enar Jääger
    Ut: Ville Jalasto
    Som nær sagt vanlig har Rekdal funnet en syndebukk. Denne gangen er det Jalasto som får smake Rekdals vrede.
    46'
    Aalesund går rett i angrep. Mathisen får til en slags avslutning fra 15 meter, men det blir svært svakt og Knudsen redder meget enkelt.
    47'
    Hedenstad kommer seg ned til dødlinjen på høyresiden. Innlegget er presist, men Arnefjord vinner duellen mot Andersson foran mål.
    48'
    Flott fotball av vertene! Gunnarson vrir spillet mesterlig mot Eiriksson. Sistnevnte slår presist inn mot bakre stolpe og Andersson, men Phillips kommer seg foran og klarerer til hjørnespark.
    50'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Slåes flatt ut til Hedenstad som skyter via et Aalesund-ben og til ny corner fra 18 meter.
    50'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Ballen har blitt touchet, og Gunnarson tar derfor bare med seg ballen innover fra hjørneflagget. Det påfølgende innlegget blir imidlertid blokkert.
    51'
    Skjønsberg slår gjennom mot Gunnarson. Islendingen blir avvinket for offside.
    53'
    Gunnarson blir nok en gang avvinket for offside. Ikke på grunn av dårlig løp, men fordi pasningen kom altfor sent.
    54'
    Gult kort til Aalesund
    Magnus Olsen
    Klarere gult kort skal man lete lenge etter. Olsen mister ballen i duell med Hedenstad og svarer med å holde Stabæk-spilleren i 13 meter.
    57'
    Kjempesjanse for Stabæk! Gunnarson spiller perfekt gjennom til Andersson. Svensken holder Tollås bak seg, men møter sin overmann i Lindegaard. Den svært gode Aalesund-målvakten varter opp med en god reaksjonsredning.
    59'
    Hauger forserer nydelig fra sin midtbaneposisjon. Han spiller flatt opp til Gunnarson som forsøker en flikk gjennom til Andersson. Pasningen blir imidlertid noe hard, og ballen triller dermed inn til Lindegaard.
    62'
    Arneng banker til fra 18 meter. Skuddet er knallhardt, men midt på Knudsen. Landslagsmålvakten velger allikevel å bokse da ballen flakker noe voldsomt i lufta.
    64'
    Aalesund vinner et frispark ti meter ut fra hjørnet av 16-meteren. Serven fra Barrantes er imidlertid forferdelig dårlig, og Knudsen tar over for vertene.
    66'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 2 - 0 Aalesund
    Mål: Vegar Hedenstad
    Praktangrep av Stabæk! Mix chipper ballen inn i bakrom retning Gunnarson. Fra skrått hold kikker islendingen opp før han velger å spille 45 grader ut til Hedenstad. Fra 7 meter er sistnevnte iskald, og øker dermed ledelsen til 2-0!
    66'
    Begge Stabæk-målene har vært av det virkelig vakre slaget, og ved begge anledninger er det Gunnarson som har tatt hovmesterrollen på en forbilledlig måte.
    69'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Tor Hogne Aarøy
    Ut: Magnus Olsen
    69'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Kort variant til Farnerud. Hans innlegg blir klarert.
    69'
    Nå spiller Stabæk god fotball! Andersson hælsparker til Palmason som banker ballen i nettveggen fra 17 meter.
    71'
    Rekdal og Carlsen utveksler noen gloser etter at sistnevnte har misset en relativt enkel pasning. Ikke bare fryd og gammen for Aalesund i øyeblikket.
    72'
    Gunnarson skjærer inn fra høyre og forsøker å bøye ballen i lengste hjørne med venstrefoten. Skuddet går langt utenfor.
    74'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Jan Banan Tømmernes
    Ut: Johan Andersson
    Andersson får stående applaus i det han forlater banen.
    77'
    For øyeblikket ser det ikke ut til at Aalesund kan komme tilbake i denne kampen. Stabæk styrer det meste av spillet, samtidig som de har god kontroll defensivt.
    79'
    Parr slår inn fra høyre. Knudsen er fint ute og plukker ned.
    80'
    Mål for Aalesund!
    Stabæk 2 - 1 Aalesund
    Målgivende: Tor Hogne Aarøy
    En lang ball blir pumpet opp på Aarøy. Han stusser videre til Mathisen som har tatt et godt løp. I duell med Skjønsberg og Høiland får han kranglet ballen forbi Knudsen. En god prestasjon som fører til at vi har spenning igjen!
    81'
    Nesten for gjestene! Denne gangen flikker Aarøy med hælen. Mathisen har nok en gang tatt et godt løp, men avslutningen blir blokkert.
    84'
    Aarøy skaper virkelig hodebry for Stabæks forsvar nå. Man kan jo undres hvorfor det tok 70 minutter før han kom inn.
    85'
    Lindegaard slår langt mot Aarøy. Sistnevnte vinner nær sagt selvfølgelig i lufta, men blir avvinket for offside. Det så unektelig rart ut.
    87'
    Palmason skyter høyt over fra nærmere 30 meter.
    87'
    Stor mulighet for Aalesund! Selvfølgelig kommer den etter en stuss av Aarøy. Phillips plukker denne gangen opp nedfallsfrukten og slår inn mot Mathisen. Fra 8 meter og under hardt press header målscoreren halvmeteren over.
    89'
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'+1
    Aarøy vinner absolutt ALT i lufta for øyeblikket! Denne gangen avslutter han selv, men Knudsen redder relativt enkelt.
    90'+1
    Kampen er slutt
    90'+4
    Der er det over i Telenor Arena. Vi har vært vitne til en litt merkelig kamp hvor vertene var klart best i drøye 70 minutter. Før det hadde de scoret to ganger, og den marginen trengte de da Aarøy kom inn. Tometersmannen var rett og slett uslåelig i lufta og Aalesund skapte flere store muligheter etter stuss av Aarøy. Stabæk holdt imidlertid unna, og vinner fortjent 2-1 på eget kunstgress. Gunnarson var tungen på vektskålen for vertene med både scoring og assist. En virkelig god kamp av islendingen som ser ut til å ha funnet den gode gamle formen vi husker fra gullsesongen.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her