1-0
177
222

Hei og hjertelig velkommen til livedekning av kampen mellom Stabæk og Arna-Bjørnar i Toppserien!
    Vi har nådd den 21 runden av 27 i serien, og lagene er godt i gang med å møte hverandre for tredje gang. Det tilspisser seg både i toppen og bunnen, og sesongavslutningen ser ut til å kunne bli veldig spennende. Stabæk, som er plassert midt å tabellen, er ett av få lag som hverken kjemper i topp eller i bunn. I dag møter de Arna-Bjørnar, som etter en sterk hjemmeseier mot Røa i forrige runde for alvor kjemper for å unngå kvalik-plass. Vil bortelaget fra Bergen, som har alt å spille for, evne å bygge videre på forrige seier, eller er det et formsvakt Stabæk-lag som vil finne tilbake til vinnersporet?
    Stabæk har restartet Toppserien svakt etter VM-pausen, og etter svake uavgjort-resultater mot Avaldsnes og Lyn har de tapt stort mot både Rosenborg og Brann. Det i tillegg til å ryke mot Rosenborg i cupen, og det er tydelig at Stabæk sliter etter tap av viktige spillere i sommer. Kielland, Pettersen og Vallotto er alle erstattet, men enn så lenge ikke med samme hell. Etter to Toppserie-kamper mot tøff motstand skal de i igjen i dag møte et lag i bunnen av tabellen, så får vi se om det omsider løsner for Bærums-laget.
    Arna-Bjørnar kjemper i bunnen av tabellen. I sist runde tok de omsider en sterk seier da de slo Røa 3-0. Det sendte dem forbi Avaldsnes og opp på kvalik-plass, og avstanden opp til Lyn på trygg grunn er kun tre poeng. Klarer de å bygge videre på den seieren vil det kunne bli en meget spennende avslutning på sesongen, og kampen mot nettopp Lyn i siste serierunde kan fort bli avgjørende. Det samme gjelder kampen mot Avaldsnes om noen runder, men før det handler det om å komme seg helskinnet gjennom kampene mot Stabæk, Vålerenga og Brann. Enklere sagt enn gjort.
    Kampene mellom dagens lag har vært målrike denne sesongen. Stabæk vant hele 5-1 på Nadderud, mens Arna-Bjørnar fikk sin revansj da de vant 4-2 i det motsatte oppgjøret. I dag er de altså tilbake på Nadderud, så får vi se som trenden om hjemmeseier vedvarer.
    Skal Stabæk komme tilbake på vinnersporet er de nok avhengig av at spissene finner tilbake til målformen. Bjåensøy er toppscorer denne sesongen med sine åtte mål. På topp har Omarsdottir og Jönsson byttet på spille, der førstnevnte står med fem mål mot Jönssons ene. I sommer hentet de en ny spiss i Isaksen fra Lyn. Hun scoret i sin første kamp fra start, så det er absolutt kamp om den spissplassen, som i de siste to kampene har tilhørt Jönsson.
    Arna-Bjørnar mistet i sommer deres toppscorer Ivanovic til Lillestrøm. Det vil altså si at Arna-Bjørnar er nødt til å finne veien til nettmaskene på andre måter, og mot Røa gikk det helt fint. Spissene Aas og Sælen satte inn hvert sitt, og de står nå begge med fem mål. De er nok nødt til å vise seg fra sin beste side også i dag om det skal bli nye tre poeng.
    Jeg er tilbake med lagene når det nærmer seg kampstart - vi leses!
    Lagene er klare! Stabæk gjør tre endringer fra laget som tapte mot Brann i forrige runde. Helgesen tar plass i midtforsvaret på bekostning av Soleng Hansen. Ute til høyre kommer Rasmussen inn for Berg-Solemdal, mens Isaksen erstatter Jönsson på topp. Arna-Bjørnar fant vinneroppskriften forrige runde, og det er vel ingen grunn til å endre på den? Det er de samme elleve som går for tre nye poeng mot Stabæk i dag!
    Lagene har entret banen, og vi er straks klare for kamp!
    0'
    Bjånesøy triller kampen i gang!
    0'
    Lång får ballen ute til venstre. Hun har en del rom, og legger inn, men ballen klareres i feltet.
    1'
    Isaksen smeller ballen i stolpen! Hun tar ned ballen etter et langt innkast, før hun trekker ned mot dødlinja. Derfra skyter hun med strak rist, men Larsen er god og får reddet ballen ut i stolpen og til corner.
    5'
    Hjørnespark til Stabæk
    5'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Mathilde Kruse
    Kruse sender Stabæk i ledelsen etter klabb og babb i feltet! Corneren er godt slått, og i feltet får både Bjånesøy og Abrahamsen foten på ballen uten at de får skutt. Arna-Bjørnar forsøker så å klarere ved Andresen og Hovland, men de får den ikke lenger enn til Kruse på ti meter. Hun smeller til, og sender ballen i mål!
    6'
    Tas kort.
    7'
    Ose skal ut å slå en corner.
    9'
    Abrahamsner står ved første stolpe og header ut til ny corner.
    9'
    En svak corner forsvinner over feltet og ut til utspark.
    10'
    Nøss legger inn bak i feltet mot Boubezari. Hun følges av Rasmussen som får foten først på ballen og avverger.
    11'
    Arna-Bjørnar har tatt tak om ballen etter baklengs-målet, enn så lenge uten å skape noe.
    12'
    Bjørneboe vender over på Lång som vinner en corner.
    13'
    Stusses videre bak i feltet ved første stolpe. Ballen lander hos Abrahamsen som smeller til, men skuddet går langt over mål.
    13'
    Lång legger inn, og hun treffer Rasmussen i feltet. Backen får hodet på ballen, men stussen går langt utenfor.
    15'
    Arna fortsetter å trille ball, men Stabæk ligger tålmodig og kompakt og forsvarer seg godt.
    19'
    Bjørnsen tar ned ballen på 20 meter og forsøker ett skudd. Det blir med forsøket, og ballen triller noen meter til side for mål.
    21'
    Ikke mye å rapportere om fra Nadderud nå. Arna-Bjørnar triller ball, uten at det blir noe av det.
    27'
    Tas kort.
    28'
    Nøss er som alltid engasjert utpå her. Også på dommeravgjørelser - litt for engasjert mener dommer og gir henne tilsnakk.
    29'
    Offside for Arna-Bjørnar
    30'
    Bølviken finner Abrahamsen på 25 meter. Hun chipper inn i feltet, men treffer ingen i blått.
    32'
    Slås langt.
    32'
    Tas kort.
    33'
    Larsen bommer på en pasning, og Loennecken vinner ballen. Larsen slipper derimot med skrekken når de neste pasningene er svake.
    34'
    Tas kort hjem til Larsen.
    34'
    Første mulighet for bortelaget! Boubezari trekker innover før hun skyter. Skuddet er godt og høyt, og hun tvinger Skoglund til å gi til corner! Hun strekker hendene i været, og det er så vidt hun får lempet ballen over tverrligger.
    35'
    Skoglund kommer ut og plukker.
    36'
    Loennecken kommer til venstre, og hun legger inn, men hun treffer ingen andre enn Larsen i buret til Arna-Bjørnar.
    37'
    Bølviken sender en fin ball ut til venstre til Lång. Hun får tid til å sikte, men i feltet klareres ballen ut til corner.
    38'
    Corneren er godt slått og Bølviken vinner i lufta, men headingen fra syv meter går en meter over mål. Nesten for hjemmelaget!
    38'
    Boubezari får ballen ute til venstre. Hun legger inn tidlig, men ballen forsvinner over mål.
    42'
    Bjånesøy sender en ball mot Isaksen, men Larsen kommer ut og klarerer foran spissen.
    43'
    Helgesen skal kaste langt. Arna-Bjørnar har kontroll i eget felt, og får ballen unna. Etter det kommer Arna-Bjørnar på en overgang. Boubezari trekker innover fra venstre og skyter, men Bjørneboe blokkerer.
    44'
    45'
    Det er pause på Nadderud, og stillinga er 1-0! Det har vært en ganske rolig omgang, der Stabæk foreløpig har god kontroll defensivt, uten å sprudle offensivt. Målet fikk de etter klabb og babb på en corner, og Kruse sendte ballen i nettet. Arna-Bjørnar har hatt mye ball, men mange sjanser har det ikke blitt. Når stillinga kun er 1-0, kan alt skje når vi straks er tilbake med andreomgang!
    45'
    Vi er igang med de siste 45 - Aas med avspark.
    45'
    46'
    Hovland er raskt nede og takler foran Isaksen på fart ute til høyre.
    47'
    Helgesen kaster langt, men det blir ingen farligheter utav det.
    47'
    Rasmussen kommer på overlappen til høyre og legger inn. Det er en god ball, men ballen klareres rett foran Bjånesøy. Den havner likevel ut til Abrahamsen på 20 meter. Hun skyter langt over mål, men tendensene er fine.
    48'
    Tas kort.
    48'
    Bjørnsen legger inn fra ventre, og i feltet klarerer Helgesen.
    50'
    Det skjer litt mer nå! Andresen får ballen i mellomrommet, og hun setter fart mot mål! Hun smeller til, men forsøket fra 16 meter reddes av Skoglund!
    50'
    Sælen er på farten til venstre, men hun stoppes av en taklende Bjørneboe.
    51'
    Hovland sender en ball retning Boubezari, og når Skoglund feilberegner blir det plutselig farlig. Boubezari skyter, men ballen glir av foten hennes og går til side for mål.
    52'
    Rasmussen dribler seg innover i banen før hun slipper til Abrahamsen. Hun prøver å curle ballen i lengste, men ballen forsvinner over mål.
    54'
    Arna-Bjørnar lykkes med sitt høye press nå, og de vinner stadig ballen gunstig.
    54'
    Kruse finner masse rom bak Boubezari. Hun har god tid til å legge inn, men i feltet treffer hun kun Nøss.
    55'
    Lång legger inn fra venstre, men innlegget er upresist og forsvinner gjennom feltet.
    57'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Vilde Vedeler
    Ut: Mari Nyhagen
    57'
    Frispark til Stabæk i innleggsposisjon.
    58'
    Bølviken legger inn, og i feltet header Chebel ut.
    58'
    Arna-Bjørnar ruller opp et angrep og Andresen skyter fra 20 meter. Skuddet er ikke det beste, og ballen triller inn til Skoglund.
    59'
    Isaksen jakter en lang ball, men Hovland har kontroll og vender av Stabæk-spissen.
    60'
    Gult kort til Arna-Bjørnar
    Nora Nøss
    River Abrahamsen over ende.
    60'
    Chebel header ut innlegget fra Lång.
    61'
    Isaksen gir ballen til Rasmussen som holder på å dra seg inn i feltet, men stoppes omsider av Ose.
    62'
    Offside for Stabæk
    62'
    Arna-Bjørnar triller ball, men Stabæk ligger, slik de har gjort hele kampen, veldig fint og frosvarer seg.
    67'
    Ose er med frem og får ballen til høyre. Hun tar et steg innover før hun skuter. Det er et godt skudd, men ballen går på fil side av nettveggen!
    70'
    Nå nærmer det seg noe for Arna-Bjørnar. De opprettholder trykket, og det kommer en nye avslutninger! Den første blokkeres før den neste fra Andresen går en halvmeter over mål
    71'
    Tverrliggeren for Sælen! Ballen lander hos spissen til høyre, og hun legger rista til! Treffer er godt, men tverrliggeren hindrer utligning!
    72'
    Corneren tas kort før ballen legges inn, men Skoglund kommer ut og plukker.
    72'
    73'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Zara Jönsson
    Ut: Monica Isaksen
    73'
    Lång legger inn fra venstre, men ballen forsvinner over hele feltet.
    76'
    Sælen utfordrer til høyre, og hun vinner en corner.
    77'
    Går over hele feltet.
    77'
    Boubezari legger inn fra venstre, men ballen klareres.
    78'
    Arna-Bjørnar presser på nå, og det spørs om Stabæk skal klare å stå i mot hele veien inn!
    79'
    Strålende kontring fra Stabæk! Jönsson er på vei gjennom, men hun vender opp og tar med seg Kruse til høyre. Hun skyter fra 13 meter, men Larsen er raskt nede og redder! Nesten 2-0 for hjemmelaget!
    80'
    Helgesen følger løpet til Bjørnsen og får gitt ut til innkast.
    81'
    Andresen vender opp elegant på 20 meter, men det påfølgende skuddet reddes greit av Skoglund!
    82'
    Tas kort.
    82'
    Kruse legger inn fra høyre! Bjånesøy får hodet på ballen, men hun klarer ikke heade mot mål!
    84'
    Tas kort.
    85'
    Jönsson er nære på å legge på til 2-0! igjen kontrer Stabæk og Kruse legger ut til venstre. Derfra kommer det et innlegg mot Jönsson bak i feltet, men skuddet fra innbytteren reddes av Larsen!
    85'
    Ballen klareres!
    86'
    Slås langt.
    88'
    Lång lever risikabelt når hun mister ballen til Sælen høyt i banen. Sistnevnte skyter, men hun treffer ikke mål.